Beste ontkalker espressomachine

De beste ontkalker voor een espressomachine

Je hebt een nieuwe espressomachine aangekocht. Je geniet van je overheerlijke kopjes koffie. En daarna realiseer je je opeens: hoe maak ik mijn espressomachine nou schoon? Iedereen weet het eigenlijk wel. Je koffiemachine ontkalken is nodig als je wil blijven genieten van een kopje koffie vol pure aroma’s. 

Helaas, zit er regelmatig teveel kalk in ons drinkwater wat uiteindelijk ook in je nieuwe espressomachine gaat zitten. Zonde, want naast de beïnvloeding van de smaak kan dit ook ten koste gaan van de levensduur van jouw espressomachine. Geen zorgen. Wij helpen je bij het keuze voor de beste ontkalker epressomachine!

Oke, nu dat we weten dat we onze espressomachine moeten ontkalken is het ook nog belangrijk om te weten wat nu de beste ontkalker voor een espressomachine is. Je hebt veel keuze op het gebied van ontkalken. Er zijn ontkalkers voor koffiemachines in vloeibare, poeder- en tabletvorm, die speciaal zijn ontworpen om onze espressomachines te voorzien van een grondige reinigingsbeurt.

Wat is de beste ontkalker voor een espressomachine?

De eerste stap in de keuze voor de beste ontkalker voor een espressomachine is uiteraard te bepalen welk soort je nodig hebt. Er is namelijk veel onderscheid tussen het type machine dat wordt gebruikt. Heb jij een espressomachine dat werkt op basis van cups. Dan is het reinigingsproces vaak het meest eenvoudig. 

Je kan gemakkelijk gebruik maken van een cup die geproduceerd is voor ontkalking. Het proces werkt eigenlijk hetzelfde als koffie zetten, maar in dit geval gebruik je geen koffiecup maar een ontkalker. Wij adviseren je wel om na het ontkalken de espressomachine even goed door te spoelen. Zodat je niet nog restjes van de ontkalken in je koffie krijgt. 

Waar dien je op te letten?

Wanneer je een ontkalker uitkiest is het handig om te bepalen wat jezelf wil. Let je veel op gezondheid, denk daar dan ook goed aan bij het uitkiezen van een ontkalker. Daarnaast is het een tip om agressieve zuren zoals azijnzuur of zoutzuur te vermijden. Dit kan namelijk een slechte invloed hebben op jouw kopje koffie doordat de smaak blijft overheersen. 
 
Wat is dan de beste ontkalker hoor ik je vragen? Dat is voor iedereen anders. Wij kiezen graag voor een biologische variant die zacht is voor je machine en daarmee ook 100% ecologisch ontkalkt. 

Hoe ontkalk je dan een volautomatische koffiemachine?

Heb jij thuis een volautomatische koffiemachine dan is het zeker geen overbodige luxe om de espressomachine met enige regelmaat te ontkalken met een tablet. Deze kan je eenvoudig toevoegen aan het doseergedeelte. 

Dit is het gat in bij de bonenreservoir, waar je de voorgemalen koffie normaliter toevoegt. Je kan ook gebruik maken van een ontkalkingsvloeistof. Deze dien je toe te voegen aan de watertank. Wanneer je dit hebt gedaan zal de vloeistof eenvoudig en zelf zijn weg vinden door jouw espressomachine. 

Het voordeel is hieraan de gebruiksvriendelijkheid ervan. Het is gewoonweg eenvoudig om uit te voeren. Maar ook hier adviseren wij om de espressomachine erg goed na te spoelen.

De keuze voor de beste ontkalker voor een espressomachine is dus niet echt complex. Onderstaand hebben wij enkele voorbeelden toegevoegd waarvan wij zeker zijn dat zij goed werk leveren.

Philips Saeco CA6700 22 - Koffiemachineontkalker

Gerelateerde blogs: