De beste Saeco koffiemachines in 2023!

Ben jij op zoek naar een nieuwe koffiemachine en ben je daarbij uitgekomen op de Saeco koffiemachines? Dan ben jij iemand die voor kwaliteit wil gaan. Want als we het ergens over eens kunnen zijn dan is het wel het feit dat Saeco koffiemachines naast een mooie prijs jou ook veel kwaliteit te bieden heeft. 

Om jou mee te nemen in wat Saeco te bieden heeft hebben wij ervoor gekozen om de oorsprong van het merk uit te leggen en jou ook mee te nemen in welke verschillende koffiemachines dit merk aanbiedt. We proberen hierbij een breed assortiment te verkleinen tot koffiemachines welke wij zouden aanraden om aan te kopen. 

De beste Saeco koffiemachine

De beste Saeco koffiemachine is natuurlijk voor iedereen anders. Het heeft allemaal te maken met jouw persoonlijke wensen en voorkeuren voor een koffiemachine. Houd jij van een totaal gemak en wil je het liefst alles zo digitaal mogelijk? Dan zal je minder snel kiezen voor een relatief compact en goedkoper model. 

Wanneer je juist niks hebt met al die poespas, dan kunnen we verder kijken naar welke Saeco koffiemachines er bij dit lagere budget passen. Maar om een aftrap te maken hebben wij gekozen om allereerst de beste Saeco koffiemachine, naar onze mening, toe te lichten.

De Saeco PicoBaristo SM5473/10 is een koffiemachine welke bekend staat om haar technologische opties, strakke design en kwalitatieve manier van koffiezetten. Aan het design valt al direct te zien dat we het hebben over een Saeco koffiemachine uit het wat hoger prijssegment en dat klopt dan ook helemaal. 

Met deze Saeco ben jij voorzien van een alleskunner. Een koffiemachine welke is gemaakt met behulp van duurzame materialen zoals metaal en keramiek. Hierdoor zal het onderhoud dat gepleegd dient te worden minimaal zijn. En ook de levensduur van deze Saeco PicoBaristo SM5473/10 zal optimaal tot haar recht komen. En dat is wel zo fijn wanneer je een koffiemachine koopt. 

De voordelen

 • De Saeco koffiemachine is voorzien van een geïntegreerde melkreservoir zodat je met één klik op de knop een melkspecialiteit kan zetten. 
 • Het automatische reinigingssysteem zal ervoor zorgen dat er geen melkresten in het melksysteem achter blijven. 
 • Het formaat van deze koffiemachine is erg compact. 
 • Maar lieft 10 mogelijkheden tot het creëren van een heerlijk kopje koffie. 
 • Het apparaat is voorzien van keramische maalschijven voor een behoudt van de optimale koffiekwaliteit. 

De nadelen
Gelukkig kunnen we qua nadelen voor deze Saeco koffiemachine een stuk korter zijn. Wat ons betreft is er maar één punt welke wij graag anders hadden willen zien en dat is het relatief kleine bonenreservoir (250 gram). Deze had naar onze mening wat ruimer mogen zijn. 

Naast de bovengenoemde punten is het ook goed om te weten dat je met deze Saeco koffiemachine eenvoudig een van de standaard koffie’s handmatig aan kan passen qua sterkte, temperatuur en maalfijnheid. Zo kan je eenvoudig jouw kopje koffie afstellen op hetgeen waar jij het meeste van houdt. 

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze Saeco PicoBaristo dan kan je op de onderstaande knop klikken voor de actuele prijzen. Ook vind je hier de verdere specificaties. 

Saeco GranAroma Deluxe DM6680/00- Espressomachine

Naast de bovenstaande Saeco is de Saeco GranAroma Deluxe SM6680/00 espressomachine ook een van onze favorieten. We blijven met deze Saeco koffiemachine wel bij het hogere segment, maar ondanks dit is deze koffiemachine nog steeds één van de meest interessante Saeco koffiemachines op de markt. 

De Saeco GranAroma Deluxe SM6680/00 is een zogeheten volautomatische espressomachine welke ook beschikt over de mogelijkheid om melkspecialiteiten te zetten. Het zetten van een melkspecialiteit doe je door middel van het extern meegeleverde melkreservoir. Waardoor deze koffiemachine ook valt onder het rubriek volautomatische koffiemachine met melkreservoir

De voordelen

 • Deze Saeco GranAroma Deluxe SM6680/00 kan maar liefst 12 verschillende koffievarianten voor jou bereiden. 
 • Ook kan je de door jou samengestelde koffieprofielen opslaan, tot wel 6 koffieprofielen. 
 • De Saeco is uitgerust met het zogeheten Latteduo-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je 2 melkspecialiteiten tegelijkertijd kan bereiden!
 • Beschikt over keramische maalschijven. 
 • Met de HygieSteam-functie worden alle melkresten automatische verwijderd, dit scheelt een hoop schoonmaaktijd!
 • Eenvoudig te reinigen door het automatische reinigingssysteem.

Wanneer je kiest voor de Saeco GranAroma Deluxe SM6680/00 kies je voor gemak, betrouwbaarheid en kwaliteit welke je ook gewend bent van de Philips koffiemachines. 

De nadelen
Naast het opsommen van de voordelen is het ook altijd goed om de nadelen eens goed te bekijken. Zo zijn we op één nadeel uitgekomen welke zeker in jouw overweging meegenomen dient te worden. 

Deze Saeco koffiemachine beschikt namelijk niet over een ingebouwd melkreservoir, maar over een externe variant. Naast het feit dat dit erg handig kan zijn, denk hierbij aan het koel zetten van de melk in de koelkast en het schoonmaken, neemt dit wel weer extra ruimte in beslag. 

De meest Luxe Saeco koffiemachine

We hebben zojuist de zogenaamde beste Saeco koffiemachines besproken. Wel dienen we hier meteen bij te zeggen dat er betere koffiemachines zijn. Maar om jou het best te adviseren hebben we een keuze gemaakt op basis van kwaliteit en prijs. 

Naar de beste koffiemachines is er ook een andere interessante rubriek: de meest luxe Saeco koffiemachine. Deze koffiemachine beschikt over een hoge prijs, maar zitten vol met allemaal technologische opties. En dat maakt deze koffiemachine dan weer erg interessant voor wanneer jij een model zoekt in het hogere segment. 

Saeco Xelsis Deluxe SM8785/00

Om direct met de meeste luxe Saeco te beginnen: de Saeco Xelsis Deluxe SM8785/00. Deze koffiemachine is gemaakt in een relatief grote behuizing, welke bestaat uit een strak design en elegante afwerking. Het mooie aan dit design is dat het model al snel in iedere keuken past. Wel moet je echt een liefhebber zijn voor moderne designs!

Waarmee deze Saeco Xelsis Deluxe SM8785/10 direct opvalt is het fantastisch grote en overzichtelijke touchscreen display. Dit display laat jou alle verschillende koffiesoorten zien welke deze koffiemachine voor jou kan bereiden. De grafische weergave is wat ons betreft perfect te noemen. Het swipen van de ene naar de andere koffie gaat erg soepel, waardoor je ook direct kan zien dat de boordcomputer een kwalitatieve is. 

Om jou te helpen in jouw keuze voor een nieuwe koffiemachine hebben wij ervoor gekozen om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Hierdoor kan je eenvoudig zelf beslissen welke punten voor jou belangrijk zijn tijdens de aanschaf van een nieuwe koffiemachine. 

De voordelen

 • Je hebt een keuze uit maar liefst 22 koffiespecialiteiten. 
 • Met één druk op de knop bereid je overheerlijke melkspecialiteiten. 
 • De Saeco is uitgerust met het zogeheten Latteduo-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je 2 melkspecialiteiten tegelijkertijd kan bereiden!
 • Beschikt over keramische maalschijven. 
 • Met de HygieSteam-functie worden alle melkresten automatische verwijderd, dit scheelt een hoop schoonmaaktijd!
 • Eenvoudig te reinigen door het automatische reinigingssysteem.
 • Wanneer je een koffiespecialiteit hebt aangepast naar jouw wensen is het mogelijk om tot wel 8 koffieprofielen op te slaan. 
 • De BeanMaestro functie zorgt voor een optimale smaakbehoud van jouw koffiebonen. 
De nadelen
Om eerlijk te zijn kunnen we maar weinig nadelen bedenken voor deze koffiemachine. Ook al is er wel echt één, namelijk de prijs. Door al deze technologische opties is de prijs ook te vergelijken met het hogere segment van bijvoorbeeld Siemens. Ondanks dit een nadeel is voor de aanschaf van deze koffiemachine is de prijs-/kwaliteitverhouding naar onze mening nog steeds erg goed. 

Doordat de Saeco Xelxis Deluxe koffiemachine een erg luxe koffiemachine betreft kunnen wij het ons voorstellen dat je wellicht nog wat meer informatie over dit koffiezetapparaat zou willen hebben. Je kan eerste instantie op de bovenstaande groene knop klikken. 

Wanneer je dit doet kom je direct bij de aanbieder uit waar je alle informatie nog eens rustig na kan lezen. Ook vind je op deze pagina meer informatie over de koffiemachine en wordt er hier nog verder in gegaan op de specificaties van dit Saeco koffiezetapparaat. 

Wanneer je wat visueel ingesteld bent dan is het ook een optie om onderstaand filmpje eens te bekijken. Dit is een uitleg over de Saeco Xelsis koffiemachine waarbij alle facetten van dit apparaat naar voren komen. 

Saeco koffiemachines voor melkspecialiteiten

Nu dat we een tweetal luxere Saeco koffiemachines hebben besproken is hebben we nu een koffiemachine uitgekozen welke er puur opgericht is om melkspecialiteiten te bereiden. Want ook hier heeft Saeco een erg mooi aanbod in door het kwalitatieve en diverse aanbod. 

Op het gebied van Saeco koffiemachines vinden we het een goed idee om naast de prijs ook in te gaan op wat deze koffiemachines te bieden hebben op technologisch vlak. Het zal je wellicht verbazen dat ook deze wat goedkopere koffiemachines uit zijn gerust met veel opties en diverse mogelijkheden om jouw kopje koffie samen te stellen.

Saeco Lirika One Touch cappuccino

Deze volautomatische Saeco koffiemachine met melkopschuimer is er een welke puur gericht is op het bereiden van cappuccino’s. En dat maakt deze koffiemachine ook direct aantrekkelijk om te kopen. Het model is klein en compact, maar nog steeds afgewerkt met behulp van duurzame materialen. 

Hierdoor zorg je ervoor dat jouw Saeco koffiemachine vaker wordt gebruikt dan wanneer je maar één kopje koffie kan zetten. Het wordt namelijk velen malen gemakkelijker om voor meerdere mensen op het zelfde moment een warm kopje koffie voor te schotelen. 

Ook vinden we de smaak van de koffie erg belangrijk wanneer je twee kopjes koffie op hetzelfde moment zet. Jammer genoeg zie je bij veel koffiemachines dat de smaak slapper wordt wanneer je deze functie gebruikt. 

Om de Saeco Lirika One Touch Cappuccino het best aan jou voor te stellen vinden wij het een goed idee om de voor- en nadelen eens op te sommen. Hierdoor kan jij eenvoudig de voor jou belangrijke punten bekijken. 

De voordelen

 • Optimaal behoudt van aroma’s bij het zetten van twee kopjes koffie.
 • Een 2,5 litertank waardoor je maar weinig bij hoeft te vullen.
 • Het bonenreservoir is goed voor 500 gram bonen. Uitstekend in deze prijscategorie.
 • Melk kan je opschuimen door middel van het stoompijpje.
 • Uitgerust met een automatische ontkalker
 • Een klein en compact design.

De nadelen

Het is uiteraard ook belangrijk om de nadelen eens goed te bekijken voordat je een volautomatische koffiemachine koopt. Ook de Saeco Lirika One Touch Cappuccino heeft een groot nadeel. En dat is wat ons betreft dat je geen koffieprofielen kan opslaan. Erg jammer voor wanneer jij handmatig jouw kopje koffie hebt aangepast.

Is Saeco van Philips?

Het merk Saeco is wellicht niet direct het meest bekende koffiemachine merk dat er is. Maar dit bedrijf is wel al sinds 1981 actief in de koffiewereld. De reden waarom je dit merk wellicht niet meteen voor ogen hebt is het feit dat zij zijn opgericht in Italië. 

Saeco heeft jaren later wel zijn intrede gemaakt in Nederland. Dit kwam voort uit een overname welke werd gedaan door één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt: Philips. Dit bedrijf heeft het merk Saeco in 2009 overgenomen om zodoende een breder assortiment onder het Philips merk aan te gaan bieden. 

Saeco is nu jarenlang al gespecialiseerd in het maken van kwalitatieve en betrouwbare volautomatische koffiemachines. Welke met het grootste gemak overheerlijke kopjes koffie kan zetten. Om deze reden paste de overname door ook geheel bij de kwaliteit die Philips te bieden heeft. 

Vooral wanneer je teruggaat naar 2009 waarin Philips de koffiemarkt domineerde met de Senseo koffiemachines. Het binnenhalen van de kwaliteit en expertise vanuit Saeco heeft een enorme slag geslagen op het binnenhalen van een nieuw marktaandeel voor het bedrijf. 

Nu dat de achtergrond en de intrede van het merk wat bekender is geworden vinden we het hoog tijd om over te gaan op de beste Saeco koffiemachines welke de markt op het moment te bieden heeft. Wel dienen we te zeggen dat de term ‘de beste’ voor iedereen anders kan zijn. Daarnaast hebben we bewust een selectie gemaakt van de Saeco koffiezetapparaten op basis van de kwaliteit en prijs. 

Er zijn namelijk koffiemachines met meer technologische opties, deze zullen we nader toelichten onder het kopje “luxe Saeco koffiemachines”. 

Hoe lang gaan Saeco koffiemachines mee?

Een goede koffiemachine heeft een lange levensduur, maar de levensduur van een koffiemachine is afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo is het belangrijk om een koffiemachine goed te onderhouden. 

Onderhoud zorgt er namelijk voor dat jouw koffiemachine schoon blijft en dat er geen koffie- en/of kalkresten aan de binnenzijde van de koffiemachine blijven kleven. En wanneer je jouw koffiemachine goed verzorgt zal je ook zien dat hij langer mee gaat!

Maar om een antwoord op de vraag: “hoe lang gaan Saeco koffiemachines mee?” gaan we uit van een gemiddelde koffiemachine van Saeco. Ook gaan we uit van een gemiddeld onderhoud dat een koffiemachine eigenaar pleegt. Wanneer we dit doen komen we uit op een gemiddelde levensduur van 5 tot 6 jaar

Maar wees bewust dat deze jaren pas tot zijn recht gaan komen wanneer jij jouw koffiemachine goed verzorgt! 

Waarom zou je voor een Saeco koffiemachine moeten kiezen?

Een Saeco koffiemachine kies je niet wanneer je houdt van een simpele kop koffie en wanneer je alleen maar een lungo drinkt. Een Saeco kies je omdat je van een luxere koffiemachine houdt welke jou kan voorzien van alle gemakken rondom het bereiden en drinken van een kopje koffie. Het is daarom ook goed om te weten dat een Saeco koffiemachine vol met technologische opties zit.

Waarom wij vinden dat jij een Saeco koffiemachine moet kiezen is relatief simpel: houd je van kwaliteit, duurzaamheid en een koffiemachine welke optimaal gebruik maakt van de aroma’s in jouw koffiebonen? Dan zijn de koffiemachines van Saeco zeker iets voor jou. 

Zoals we al eerder aan hebben gegeven is Saeco onderdeel van Philips. Hierdoor krijg je ook de service en kwaliteit welke je van Philips gewend bent. Wellicht is het accent op het gebied van de melkspecialiteiten je al opgevallen?

De koffiemachines van Saeco zijn uitermate geschikt voor het bereiden van een cappuccino of andere melkspecialiteit. Wil je meer weten over welke cappuccino koffiemachines er nog meer zijn? Bekijk dan onze pagina over de Cappuccino apparaten

Hoe onderhoud je een Saeco koffiemachine?

Wanneer je graag van jouw koffiemachine wil blijven genieten is het ook belangrijk om jouw Saeco koffiemachine goed te onderhouden. Veel van deze luxere koffiemachines zijn uitgerust met een automatische reinigingstand. Dat wil zeggen dat deze koffiemachines uit zichzelf een reinigingsprogramma afwerken wanneer dit nodig is. 

Hierbij kan je denken aan het reinigen van alle interne delen, maar ook het ontkalken van jou Saeco koffiemachine. Dit zorgt ervoor dat jij hier velen malen minder werk aan hoeft te besteden. 

Waar je nog wel aan moet denken is het schoonmaken van de zetgroep. Dit dien je iedere week even te doen! Het is goed om te weten dat je hier absoluut geen schoonmaakmiddelen voor moet gebruiken. Dat is namelijk niet goed voor de werking van de zetgroep. 

Hoe ontkalk je een Saeco koffiemachine?

Het ontkalken van een Saeco koffiemachine is een belangrijke onderhoudstaak om de levensduur en prestaties van de machine te behouden. Dit raden wij altijd aan, omdat je hiermee echt de levensduur van jouw koffiemachine kan verlengen!

Hier zijn algemene stappen voor het ontkalken van een Saeco koffiemachine:

Benodigdheden:

 • Saeco ontkalkingsmiddel (specifiek aanbevolen voor jouw model).
 • Water.
 • Een lege container om opgevangen vloeistof op te vangen.

Stappen:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de koffiemachine is uitgeschakeld en afgekoeld.

 2. Meng het ontkalkingsmiddel: Volg de instructies op de verpakking van het Saeco ontkalkingsmiddel om de juiste verhouding van water tot ontkalkingsmiddel te mengen. Dit mengsel zal dienen als het ontkalkingsoplossing.

 3. Waterreservoir: Vul het waterreservoir van de koffiemachine met de ontkalkingsoplossing.

 4. Start de ontkalkingsmodus: Raadpleeg de handleiding van je Saeco koffiemachine om de specifieke stappen te volgen om de ontkalkingsmodus te activeren. Dit kan variëren afhankelijk van het model.

 5. Laat het proces lopen: De machine zal de ontkalkingsoplossing door de interne leidingen pompen en de koffie-uitloop. Het kan enige tijd duren, afhankelijk van je model. Zorg ervoor dat de opgevangen vloeistof niet overloopt.

 6. Herhaal indien nodig: Als de machine aangeeft dat herhaling nodig is, herhaal dan het proces met een nieuwe portie ontkalkingsoplossing.

 7. Spoel met water: Nadat het ontkalkingsproces is voltooid, spoel je het waterreservoir grondig en vul je het met schoon water. Voer de spoelcyclus uit om eventuele resterende ontkalkingsvloeistof uit het systeem te verwijderen.

 8. Veeg de machine af: Veeg de buitenkant van de machine schoon en zorg ervoor dat er geen ontkalkingsmiddelresten achterblijven.

 9. Kalibratie en reset: Afhankelijk van je model moet je mogelijk de machine kalibreren of een reset uitvoeren volgens de instructies in de handleiding.

Het is belangrijk om de specifieke instructies voor jouw Saeco koffiemachine in de handleiding te raadplegen, omdat de procedure en frequentie van ontkalking kunnen variëren afhankelijk van het model. Regelmatig ontkalken is cruciaal om kalkaanslag te voorkomen en de prestaties van je koffiemachine te behouden.

Hoe vind je een Saeco koffiemachine in de aanbieding?

Het vinden van een Saeco koffiemachine in de aanbieding kan je flink wat voordeel opleveren. Dat komt doordat er doorgaans een hoge prijs wordt betaald voor deze innovatieve koffiemachines. Hierdoor kan je ook weer flink besparen!

Hier zijn enkele algemene tips die je kunt volgen:

Seizoensverkopen: Veel retailers bieden seizoensgebonden kortingen aan, zoals tijdens Black Friday, Cyber Monday, Kerst of de zomeruitverkoop. Blijf alert tijdens deze perioden voor aantrekkelijke aanbiedingen.

Nieuwsbrieven: Meld je aan voor nieuwsbrieven van vooraanstaande elektronicazaken of huishoudelijke apparatenwinkels. Vaak ontvang je exclusieve deals of kortingscodes als abonnee.

Prijsvergelijkingssites: Benut de kracht van prijsvergelijkingswebsites. Zij zetten de prijzen van diverse aanbieders naast elkaar, wat je helpt de meest voordelige keuze te maken.

Lokale advertenties: Besteed aandacht aan lokale kranten en advertentieplatformen. Soms bieden lokale retailers kortingen aan die je online zou missen.

Cashback-acties: Check cashback-websites of aanbiedingen van creditcardmaatschappijen die geld teruggeven bij aankopen bij specifieke winkels. Dit kan extra besparingen opleveren bij de aanschaf van een koffiemachine.

Vorige modellen: Met de introductie van een nieuw model koffiemachine, kunnen oudere modellen vaak tegen een gereduceerde prijs worden aangeboden.

Bundelaanbiedingen: Sommige winkels bieden pakketdeals aan waarbij je een koffiemachine samen met andere Saeco producten kunt krijgen voor een aantrekkelijke prijs.

Vraag naar kortingen: Als je in een winkel staat, aarzel dan niet om te vragen naar huidige aanbiedingen of komende verkooppromoties.

Houd de Saeco website in de gaten: Fabrikanten zoals Saeco kunnen exclusieve deals of promotiecodes aanbieden op hun officiële website die je mogelijk niet elders vindt.

Door proactief te zijn en grondig onderzoek te doen, verhoog je de kans om een geweldige deal te scoren voor een Saeco koffiemachine.

Nog meer volautomatische koffiemachines

Ben je na al deze informatie over de Seaco espressomachine er nog niet helemaal uit? Dat is geen probleem! Wij hebben namelijk nog veel meer geschreven over de verschillende volautomatische koffiemachines die er momenteel op de markt te verkrijgen zijn. 

Zo hebben wij een specifieke pagina geschreven die verder in gaat op welke verschillende volautomatische koffiemachines er momenteel veel worden verkocht. En waarom wij zo’n fan zijn van deze machines. Dat scheelt jou weer een hoop uitzoek werk.

Je neemt al eenvoudig een kijkje op onze volautomatische koffiemachine pagina door op de onderstaande knop te klikken. Veel lees plezier gewenst!

Veelgestelde vragen

Saeco is in 2009 overgenomen door Philips. Het merk Saeco behoort dus al enige tijd onder het vlaggenschip van Philips. Met deze overname richt Philips zich nu op de luxere espressomachines. 

Naar onze mening is de beste Saeco koffiemachine de Saeco PicoBaristo SM5473/10 of de Saeco SM7580/00. Waarom? Dat lees je op deze pagina. 

Wanneer je voor een Saeco koffiemachien kiest dan kies je voor een luxe koffiemachine. En aan luxe hangt zeker een hoger prijskaartje. Maar wees er ook van bewust dan Saeco meerdere goedkope(re) koffiemachines op de markt heeft gebracht. 

Een Saeco koffiemachine is zeker een goede koffiemachine om aan te schaffen. Wellicht doet het apparaat je ook een beetje denken aan Philips. Kwaliteit en een strak design behoren tot de kernwaarden van het bedrijf. 

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl