Welke Philips LatteGo is het beste?

Een van de meeste bekende Philips koffiemachines is de Philips LatteGo. Deze volautomatische koffiemachines zijn één van de beste verkochte koffiemachines met melkreservoir die er op de markt te vinden zijn. En dat is eigenlijk ook helemaal niet zo gek, aangezien de Philips LatteGo koffiemachines een erg goede prijs- en kwaliteitsverhouding hebben. 

Door deze goede prijs ontvang je veel koffiemachine voor relatief weinig geld. Ben je al langere tijd aan het denken om een Philips Latte Go aan te schaffen, maar twijfel je nog welke uitvoering je nodig hebt? Laat ons jou dan helpen met het vrijblijvende advies dat wij op deze pagina geven. 

Onderstaand gaan we verder in op de verschillen tussen de Philips series 2200 t/m 5400. En proberen wij jou wegwijs te maken tussen alle verschillende functionaliteiten die deze machines te bieden hebben. 

Inhoud

Philips logo

Welke Philips LatteGo series zijn er?

Wanneer we verder willen in gaan op de verschillende Philips LatteGo series is het handig om allereerst te weten welke LatteGo Series er allemaal zijn: 

 • Philips 2200 series
 • Philips 3200 series
 • Philips 4300 series
 • Philips 5400 series

Alle bovengenoemde Philips koffiemachine series zijn uitgerust met een aantal van de zelfde functionaliteiten: 

 • LatteGo melksysteem en/of stoompijpje
 • Keuze uit 12 maalstanden
 • Keramische schijven
 • AquaClean Waterfilter
 • Touch display

Daarnaast kunnen alle Philips LatteGo series twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten waardoor je niet te lang bij het koffiezetapparaat staat te wachten! Het grote verschil tussen de Philips series zit hem in de uitbreiding van de functionaliteiten. 

Deze functionaliteiten worden uiteraard steeds beter naarmate de prijs van de koffiemachines hoger wordt. En dat is in deze series ook wel logisch. Philips rekent geen onverklaarbaar bedrag voor het dragen van de merknaam, maar bouwt te prijs juist op op basis van de technologische toevoegingen. 

Philips LatteGo 2200 series EP2220/10

We beginnen het bespreken van de Philips series met de Philips LatteGo 2200 series EP2220/10. Dit is meteen het goedkoopste koffiezetapparaat binnen de LatteGo series die Philips te bieden heeft. Desondanks heeft de lagere prijs er niet voor gezorgd dat de functionaliteiten van de koffiemachine te wensen over laten. 

Met deze koffiemachine beschikt je net zoals bij de andere apparaten over 100% keramische maalschijven, verschillende opties op het gebied van koffiespecialiteiten en beschikt de koffiemachine over een intuïtief touchscreen en AquaClean filter. 

Het enige verschil tussen de Philips 2000 series EP2220/10 en de overige modellen is het feit dat deze koffiemachine gebruik maakt van een stoompijpje om de melk op te schuimen. Om deze reden beschouwen wij de 2200 series EP2220/10 als uitermate geschikt voor de koffiedrinker die af en toe kan genieten van een overheerlijke cappuccino of andere melkspecialiteit. 

De Philips 2200 series EP2220/10 heeft de volgende pluspunten:

 • Ruime keuze aan instellingsmogelijkheden om te spelen met de verschillende variabelen van het koffie zetten
 • Erg eenvoudig te bedienen
 • Compact formaat met een mooi design
 • 100% keramische maalschijven.
5/5
Philips lattego 2200 EP2220 bonen koffiemachine

Philips LatteGo 3200 series EP3241/50

De Philips LatteGo 3200 series EP3241/50 is het volgende model in de Philips reeks. Deze koffiemachine biedt jou in aanvulling op het voorgaande model 5 verschillende koffiespecialiteiten waaruit je simpelweg kan kiezen door middel van het touchscreen display. Wanneer je net even van wat meer luxe houdt dan is deze Philips 3200 series wellicht eerder iets voor jou dan de Philips 2200 series. 

Juist wanneer je een liefhebber bent van melkspecialiteiten is deze koffiemachine net even wat luxer. Het automatische LatteGo systeem zorgt ervoor dat jij in een handomdraai overheerlijke melkspecialiteiten kan bereiden. Ook zet je eenvoudig twee kopjes koffie tegelijkertijd. 

Wat wij mooi vinden aan deze 3200 series is het feit dat deze koffiemachine is uitgerust met roestvrijstaal aan de voorzijde. Hierdoor krijgt deze koffiemachine direct een strak uiterlijk waardoor de koffiemachine luxer oogt. 

Het melkreservoir die bijgeleverd wordt bij deze Philips 3200 series EP3241/50 is eenvoudig te verwijderen. Hierdoor kan je de melk weer in de koelkast plaatsen wanneer je deze even niet gebruikt. Erg handig om zo altijd je melk lang vers te houden!

De Philips 3200 series EP3241/50 heeft de volgende pluspunten:

 • 5 koffiespecialiteiten in plaats van 3!
 • De koffiespecialiteiten zijn eenvoudig aan te passen naar jouw wens
 • Erg eenvoudig te bedienen
 • Compact formaat met een mooi design
 • 100% keramische maalschijven
 • Melkreservoir en melkreservoir houder
5/5
Philips serie 3200 espresso apparaat EP3241

Philips LatteGo 4300 series EP4346/70

De Philips LatteGo 4300 series EP4346/70 is het volgende model in deze reeks met prachtige Philips koffiemachines. Waarbij je bij de 2200 series 3 keuzes hebt uit koffiespecialiteiten, bij de 3200 series 5, heb je bij de Philips 4300 series EP4346/70 keuze uit maar liefst 8 koffievarianten. 

Deze koffiespecialiteiten kan je zelf ook handmatige aanpassen door middel van de sterkte, temperatuur en hoeveelheid koffie in te stellen. Het mooie hieraan is, is dat de slimme boordcomputer in deze koffiemachine ervoor kan zorgen dat je dit maar eenmalig hoeft aan te passen. Je kan namelijk jouw eigen koffiecreatie handmatig opslaan. Zo voorkom je dat je iedere keer weer opnieuw jouw favoriete kopje koffie samen moet stellen. 

Je kan tot 2 koffieprofielen opslaan om later weer te gebruiken. Daarnaast heeft deze Philips 4200 series nog een leuke toevoeging: het LCD kleurenscherm. Met behulp van dit mooie scherm kan je met een paar drukken op de knop ervoor zorgen dat je jouw favoriete kopje koffie zet!

De Philips 4300 series EP4346/70 heeft de volgende pluspunten:

 • 8 koffiespecialiteiten in plaats van 5 of 3!
 • Tot 2 koffieprofielen opslaan!
 • De koffiespecialiteiten zijn eenvoudig aan te passen naar jouw wens
 • Erg eenvoudig te bedienen door het strakke LCD kleurenscherm
 • Compact formaat met een mooi design
 • 100% keramische maalschijven
 • Melkreservoir en melkreservoir houder
5/5
Philips LatteGo 4300 serie EP434670

Philips LatteGo 5400 series EP5447/90

De Philips LatteGo 5400 series EP5447/90 is weer net een stapje luxer dan zijn voorganger. En dat is natuurlijk ook logisch, anders hadden ze bij Philips geen 5400 series gemaakt. De Philips 5400 series EP5447/90 heeft de mogelijkheid om 12 verschillende koffiespecialiteiten te bereiden welke allemaal handmatig aan te passen zijn. 

Deze koffiecreaties kan je net zoals bij de Philips 3200 series en Philips 4300 series opslaan. Het mooie aan deze koffiemachine is alleen dat je de mogelijkheid hebt tot het opslaan van maar liefst 4 koffieprofielen. Zo kan het hele gezin zijn favoriet op slaan. Of wellicht jij al jouw favorieten!

Daarnaast heeft deze 5400 series nog een mooie aanvulling ten opzichte van de 4300 series en dat is het feit dat de pictogrammen op het touchscreen display in kleur worden weergeven. Hierdoor is de uitstraling van deze koffiemachine net even wat luxer dan zijn voorgangers. 

De Philips 5400 series EP5447/90 heeft de volgende pluspunten:

 • 12 koffiespecialiteiten in plaats van 8, 5 of 3!
 • Tot 4 koffieprofielen opslaan
 • De koffiespecialiteiten zijn eenvoudig aan te passen naar jouw wens
 • Erg eenvoudig te bedienen door het strakke LCD kleurenscherm
 • Compact formaat met een mooi design
 • 100% keramische maalschijven
 • Melkreservoir en melkreservoir houder
5/5
Philips LatteGo 5400 serie EP5444

Philips LatteGo aanbiedingen

We blijven Nederlanders en daarom zijn we altijd net even wat meer benieuwd naar de laatste aanbiedingen die er zijn. Wil jij de Philips LatteGo kopen in de aanbieding? Dan is het goed om te weten dat je hievoor het beste Google kan gebruiken. 

Wanneer je “Philips LatteGo aanbiedingen” Googled zal je zien dat er meteen de meest recente aanbiedingen worden weergeven. Wellicht bespaar je hiermee nog een paar euro’s. 

Wanneer je direct wil kijken wat de actuele aanbiedingen en prijzen van de Philips LatteGo zijn dan kan je ook op de onderstaande groene knop klikken!

Philips LatteGo review

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe Philips LatteGo dan is het altijd handig om te kijken naar welke reviews er zijn geplaatst over deze koffiemachines. Op basis van onze ervaring, gecombineerd met de reviews op internet, de functionaliteiten en de prijzen zijn we tot de conclusie gekomen dat de Philips LatteGo 4300 series het beste uit te review is gekomen. 

Dit komt doordat de 3200 series van alle gemakken is voorzien. Het boordcomputer in staat is om koffieprofielen op te slaan. En het zetten van een melkspecialiteit erg eenvoudig is. Daarnaast is uit onze review gebleken dat de prijsverschillen ten opzichte van de functionaliteiten minimaal zijn. 

Overigens neemt dit niet weg dat de andere modellen een goede keuze zijn. Het aanschaffen van een nieuwe Philips koffiemachine wordt namelijk ook op basis van het budget gedaan. En zoals wij al eerder hebben aangegeven zijn alle LatteGo’s uitgerust met een enorm goede basiskwaliteit!

Veelgestelde vragen

Het best verkochte Philips koffiemachine is de Philips 2200 EP2220/10. De best beoordeelde koffiemachine is de 5400 EP5447/90.

Een Philips LatteGo koop je al vanaf €300 euro. Wanneer je een koffiemachine met meer technologische opties wil dan kan je het zo duur maken als je zelf wil. Bekijk hier de mogelijkheden en verschillende soorten!

Welke koffiebonen je gebruik is niet heel belangrijk, dit moet je afstemmen op je eigen smaak. Wel is het noodzakelijk om geen gemalen koffiebonen te kopen. 

Wil je inspiratie op doen? Kijk dan eens op onze espresso bonen pagina

Het LatteGo-systeem maakt heerlijke zachte koffiemelkschuim, dit komt door de hoge snelheid waarmee de melk wordt opgeklopt. 

Het fijne aan de LatteGo is dat de melk automatisch aan je kopje espresso wordt toegevoegd. Hiervoor hoef jij dus geen handelingen meer te verrichten. 

Het ontkalken van jouw koffiemachine is enorm belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat jij nog een langere tijd van jouw koffiemachine kan genieten. 

Wanneer je een koffiemachine koopt met Aqua-filter hoef je deze maar 1 x per 1,5 jaar te ontkalken!