Accessoires

Op deze pagina gaan we wat verder in op alle verschillende accessoires die het koffielandschap te bieden heeft. Doordat het aantal accessoires constant veranderd zal deze pagina ook regelmatig geüpdate worden met nieuwe accessoires. 

Bonenmaler

Een bonenmaler is in de essentie niks anders dan een soort van blender voor jouw koffiebonen. Maar wist je dat dit een essentieel onderdeel is voor als jij echt goede koffie wil zetten? Een bonenmaler zorgt er namelijk voor dat jij direct invloed kan uitoefenen op de smaak van jouw koffiebonen. Dit doe je door middel van de maalfijnheid en maalsnelheid aan te passen. 

Wil jij meer weten over hoe je invloed op de koffiearoma’s kan uitoefenen? Kijk dan eens verder op onze pagina van de koffiebonenmalers.

Solis Caffissima Grinder

Italiaanse espresso kopjes

Wil jij andere soort espresso kopjes kopen? Dan weet je vast en zeker wel dat het aanbod de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Daarom hebben wij ervoor gekozen om enkele Italiaanse espresso kopjes verder toe te lichten. Waarom we juist voor de Italiaanse kopjes hebben gekozen? Doordat de Italiaanse cultuur symbool staat voor koffie. Het is daarom ook extra leuk om deze cultuur een beetje in huis te halen. Het staat direct fraai en serveert ook nog eens erg leuk. 

Wil jij meer weten over de varianten van deze kopjes? Kijk dan eens op onze pagina van de Italiaanse espresso kopjes. 

Bialetti Italiaanse espresso kopjes

Koffie weegschaal

In het verlengde van de bonenmaler is de koffie weegschaal een essentieel onderdeel van het koffiezetten op barista niveau. Met een koffie weegschaal zorg jij ervoor dat je een constante smaak haalt uit dezelfde koffiebonen. Hierdoor is de kans op smaakverschillen zoals sterkte en bitterheid vele malen kleiner. Je zorgt als het ware voor een perfecte balans tussen de hoeveelheid koffiebonen en het water dat je eraan toevoegt. 

Wil jij meer weten over het nut van een weegschaaltje? Kijk dan eens op onze pagina van de koffie weegschaal. 

Brewgear espresso weegschaal

Koffiebonen pot

Een kopje koffie kan iedere koffieliefhebber wel waarderen, maar wist je ook dat het erg belangrijk is om jouw koffiebonen goed op te slaan? De manier van bewaren beïnvoed namelijk al direct de smaak van jouw koffie. Zijn de koffiebonen te warm? Dan zweten ze de oliën uit die voor de aroma’s zorgen. Wanneer je je koffiebonen niet luchtdicht bewaard, dan is de kans op een bittere smaak weer groter. 

Wil jij meer weten over hoe je het best jouw koffiebonen kan bewaren? Kijk dan eens op onze koffiebonen pot pagina en klik op de onderstaande knop.

Handmatige melkopschuimer

Wil jij meer weten over hoe je het best jouw melkspecialiteit kan voorzien van een door jezelf gemaakte schuimlaag? Kijk dan eens verder op de pagina over handmatige melkopschuimers. Hierbij gaan we verder in op hoe je melk opschuimt en welke melkopschuimers je hiervoor het beste kan gebruiken. 

handmatige melkopschuimer