Koffie zetten in de auto: tips voor een heerlijke kop onderweg

Het koffieritueel hoeft niet te stoppen wanneer je onderweg bent. Voor velen van ons is koffie meer dan alleen een drankje; het is een dagelijks ritueel, een moment van rust of juist een oppepper. Maar wat als je veel onderweg bent en de roep om een verse espresso niet kunt negeren? Hier komt de NanoPresso in beeld, een revolutionair draagbaar espressoapparaat dat ideaal is voor koffie zetten in de auto.

Koffie zetten in de auto klinkt wellicht als een lastige opgave, maar wij nemen jou in deze blog mee in hoe je koffie kan bereiden in de auto. Wat je daarvoor nodig hebt, welke stappen je dient te doorlopen en hoe je het snelst en lekkerst kan genieten van koffie zetten in de auto. 

Hoe bereidt je koffie in de auto?

Koffie zetten in de auto met een Nanopresso is ideaal voor koffieliefhebbers die veel onderweg zijn en niet willen inleveren op kwaliteit. De Nanopresso is een draagbaar espressoapparaat waarmee je overal waar je bent een verse kop koffie kunt zetten. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het bereiden van koffie met een Nanopresso in de auto:

 1. Voorbereiding:

  • Zorg ervoor dat je auto veilig geparkeerd staat voordat je begint.
  • Neem versgemalen koffiebonen mee, of als alternatief, een voorgemalen espresso blend. Zorg dat de maalgraad fijn is, vergelijkbaar met tafelzout.
  • Zorg voor vers water, bij voorkeur gefilterd, om de beste smaak uit je koffie te halen.
 2. Water opwarmen:

  • Je hebt heet water nodig om koffie te zetten met de Nanopresso. Gebruik een draagbare waterkoker die werkt op een 12V autoadapter, of warm het water thuis op en bewaar het in een thermoskan.
 3. Vullen van de Nanopresso:

  • Open het waterreservoir van de Nanopresso en vul dit met het hete water.
  • Verwijder de koffiehouder uit de Nanopresso en voeg de gemalen koffie toe. Druk de koffie lichtjes aan met de bijgeleverde tamper.
 4. Koffie zetten:

  • Plaats de koffiehouder terug in de Nanopresso.
  • Draai de Nanopresso om boven je koffiekopje en begin met pompen. Blijf pompen totdat de gewenste hoeveelheid koffie in je kopje zit.
 5. Genieten:

  • Nu heb je een verse espresso bereid in je auto! Voeg naar wens melk, suiker of andere toevoegingen toe.
 6. Reiniging:

  • Het is essentieel om de Nanopresso na elk gebruik te reinigen. Spoel de onderdelen af met schoon water en laat ze drogen voordat je ze opbergt.

Met deze stappen geniet je binnen enkele minuten van een heerlijke espresso, waar je ook bent!

 

Koffie zetten in de auto is relatief onbekend

Koffie zetten in de auto is voor veel mensen een onbekend concept. Maar met het hectische tempo van het moderne leven kan de behoefte aan een verse kop koffie op elk moment opduiken. Dankzij innovaties zoals de NanoPresso is koffie zetten in de auto nu eenvoudiger dan ooit.

Wat maakt de NanoPresso uniek? Koffie zetten in de auto vereist een apparaat dat zowel compact als efficiënt is. De NanoPresso, een lichtgewicht en draagbaar espressoapparaat, past perfect in deze beschrijving. Zonder afhankelijk te zijn van elektriciteit, gebruikt het handpomptechnologie om de optimale druk voor espresso-extractie te bereiken.

Stappen om koffie te zetten in de auto met de NanoPresso:

 1. Voorbereiding: Voor het beste resultaat bij het koffie zetten in de auto, heb je versgemalen koffie nodig met de juiste maling.
 2. Water: Voor het koffie zetten in de auto, moet je vooraf heet water voorbereiden. Een thermoskan met thuis verwarmd water of een draagbare waterkoker voor in de auto is ideaal.
 3. Bereiden: Vul de filter van de NanoPresso met de gemalen koffie en druk het aan. Giet het hete water in het reservoir, sluit het apparaat en begin te pompen boven je kopje. Binnen enkele ogenblikken geniet je van een heerlijke espresso, midden in je auto.

De voordelen van koffie zetten in de auto: Met de NanoPresso transformeert het koffie zetten in de auto van een onmogelijke taak naar een plezierige ervaring. Deze technologie is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook milieuvriendelijk, aangezien er geen batterijen of wegwerpcapsules nodig zijn.

Conclusie: Koffie zetten in de auto was vroeger misschien ondenkbaar, maar met de NanoPresso is het een fluitje van een cent. Voor die momenten dat je dringend behoefte hebt aan een espresso terwijl je onderweg bent, is de NanoPresso de perfecte reisgenoot.

Wat is de beste NanoPresso?

Om een kopje koffie in de auto te zetten is het handig om te weten wat je daarvoor nodig hebt. Je hebt natuurlijk altijd warm water en de koffie nodig die je graag wil drinken. Maar ook de draagbare koffiemachine is hierbij niet weg te denken. 

En hierbij komt de NanoPresso al snel om de hoek kijken. Deze koffiemachine is namelijk erg handig om onderweg een kopje koffie te zetten. 

Maar wat is nou eigenlijk de beste NanoPresso om aan te schaffen zodat je zeker weet dat je waar voor je geld hebt? Om jou daarbij te helpen hebben wij ervoor gekozen om twee NanoPresso’s te testen. 

Wacaco Nanopresso Moss Green – portable espresso

De Wacaco Nanopresso is populair onder koffieliefhebbers en reizigers om verschillende redenen. Hier zijn enkele kenmerken die de Wacaco Nanopresso zo goed maken:

 1. Draagbaarheid: Met zijn compacte ontwerp is de Nanopresso ideaal voor onderweg. Het past gemakkelijk in een tas of rugzak, waardoor het een favoriet is voor reizigers, kampeerders en buitensporters.

 2. Geen elektriciteit nodig: De Nanopresso werkt zonder batterijen of elektriciteit, wat betekent dat je overal een kopje espresso kunt zetten, zolang je heet water en koffie bij de hand hebt.

 3. Efficiënte drukopbouw: De Nanopresso gebruikt een handbediende pomp die een druk van maximaal 18 bar kan genereren, wat vergelijkbaar is met traditionele espressomachines. Dit zorgt voor een rijke espresso-extractie.

 4. Bouwkwaliteit: De Nanopresso is gebouwd met duurzame materialen en heeft een robuust ontwerp, waardoor het bestand is tegen de uitdagingen van reizen.

 5. Veelzijdigheid: Met beschikbare adapters kan de Nanopresso ook compatibel worden gemaakt met bepaalde koffiecapsules, wat gebruikers meer opties geeft voor hun koffiebereiding onderweg.

 6. Eenvoudig te reinigen: De componenten van de Nanopresso kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd, waardoor het reinigen een fluitje van een cent is.

 7. Prijs-kwaliteitverhouding: Gezien de kwaliteit van de espresso die het produceert en de draagbaarheid, biedt de Nanopresso een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met andere draagbare espressomachines op de markt.

Samenvattend is de Wacaco Nanopresso geliefd om zijn draagbaarheid, efficiëntie en veelzijdigheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die onderweg niet willen inleveren op koffiekwaliteit.

De voordelen van deze NanoPresso op een rijtje: 

 • Geschikt voor alle gemalen koffie’s
 • Gewicht: maar 533gram
 • Afmetingen: klein (18cmx 8cm)
 • Inhoud: goed voor 80ml koffie!
 • Opwarmtijd: maar 4 (!) minuten

Caffe2go Presso X | Koffie zetten in de auto

Het eerste model waar wij enthousiast over zijn is de Caffe2go Presso X. Door het compacte en stijlvolle design is het kinderlijk eenvoudig om overal koffie te zetten. Met dit draagbare koffiezetapparaat, ook wel een NanoPresso genoemd, zet je namelijk al in 4 minuten een kopje koffie. Ideaal! 

Ook kan je tot wel 5 kopjes koffie per oplaadbeurt zetten. Wat ons betreft ook zeker genoeg wanneer je een dagje in de auto zit. Is je Caffe2go Presso X toch leeg? Dan is die binnen drie uur weer opgeladen. Let er ook op dat je deze NanoPresso eenvoudig kan opladen in de auto wanneer je daarvoor de goede aansluiting hebt! 

Wat je wel moet weten voordat je deze draagbare koffiemachine aanschaft is het feit dat je altijd kokend water nodig hebt voordat je het apparaat kan gebruiken. DIt is overigens best logisch, aangezien je anders geen warme koffie krijgt. Maar het is toch even het melden waard. 

De voordelen van deze NanoPresso op een rijtje: 

 • Batterij: 4 tot 5 kopjes 
 • Gewicht: maar 780 gram
 • Afmetingen: klein (22cm x 6cm)
 • Inhoud: goed voor 80ml koffie!
 • Opwarmtijd: maar 4 (!) minuten

Caffe2go Presso XI

Verkrijgbaar bij

bol.com

12V koffiezetapparaat voor koffie zetten in de auto

Koffie zetten in de auto is een genot dat velen van ons waarderen, vooral tijdens lange ritten of als je vroeg op pad gaat. Een van de handigste manieren om dit te doen, is met een 12V koffiezetapparaat dat speciaal is ontworpen voor gebruik in voertuigen. Maar wist je dat deze apparaten ook perfect kunnen zijn voor kampeeravonturen?

De gemakken van 12V koffiezetapparaten voor in de auto:
De hoofdattractie van 12V koffiezetapparaten is hun vermogen om eenvoudig koffie te zetten in de auto. Door simpelweg het apparaat aan te sluiten op de 12V-aansluiting (ook wel de sigarettenaansteker genoemd) van je auto, kun je genieten van een vers gezette kop koffie zonder dat je een café hoeft op te zoeken of lang moet wachten.

Koffie zetten in de auto versus koffie zetten op de camping:
Wat maakt deze 12V koffiezetapparaten zo aantrekkelijk voor kampeerders? Welnu, veel kampeerders gebruiken al 12V-systemen, zoals zonnepanelen of speciale accu’s, om hun apparaten van stroom te voorzien. Een 12V koffiezetapparaat is dus een logische aanvulling voor diegenen die koffie willen zetten op de camping.

Daarnaast zijn 12V koffiezetapparaten over het algemeen compacter dan traditionele koffiezetapparaten, waardoor ze gemakkelijk op te bergen en te vervoeren zijn. Dit maakt het proces van koffie zetten in de auto of op de camping soepel en probleemloos.

Conclusie:
Of je nu koffie wilt zetten in de auto tijdens een lange rit of de vroege ochtendmist op een camping wilt begroeten met een dampende mok, een 12V koffiezetapparaat is een uitstekende keuze. Het combineert gemak, draagbaarheid en functionaliteit, waardoor je koffiemomenten hebt waar je ook bent.

Ben je op zoek naar een halfautomatische espressomachinevolautomatische espressomachineDolce Gusto koffiemachine of toch een barista koffiemachine? Kijk dan eens op deze pagina’s.

Het koffie zetten in de auto kan een uitdaging vormen, vooral als je probeert veiligheid te combineren met het verlangen naar een verse kop koffie. Toch zijn er enkele methoden waarmee je veilig koffie kunt zetten in de auto. Hier zijn enkele aanbevelingen:

 1. Kies voor 12V koffiezetapparaten: Voor diegenen die graag koffie zetten in de auto, zijn er 12V koffiezetapparaten beschikbaar. Deze apparaten zijn ontworpen om rechtstreeks op de sigarettenaansteker van je auto te worden aangesloten. Ze zijn gebouwd met het oog op veiligheid en stabiliteit voor auto-omstandigheden.

 2. Bereid voor met voorgekookt water: Als je koffie wilt zetten in de auto zonder te wachten, kun je overwegen om thuis water te koken en het in een thermoskan mee te nemen. Dit bespaart tijd en vermindert het risico van het omgaan met koken in een bewegende auto.

 3. Zorg voor een stabiele positie: Wanneer je koffie zet in de auto, zorg er dan voor dat je koffiezetapparaat of koffiepers op een stabiele ondergrond staat. Dit vermindert het risico van morsen of omstoten, wat in een auto gevaarlijk kan zijn.

 4. Gebruik apparaten met automatische uitschakeling: Sommige koffiezetapparaten die geschikt zijn voor koffie zetten in de auto hebben een automatische uitschakelfunctie. Dit voorkomt dat het apparaat oververhit raakt als je het vergeet uit te schakelen.

 5. Vermijd multitasking: Als je eenmaal koffie zet in de auto, zorg er dan voor dat je je aandacht richt op dat proces en niet probeert te rijden of andere taken uit te voeren. Veiligheid staat voorop.

 6. Laat het afkoelen: Na het koffie zetten in de auto, geef je koffie even de tijd om af te koelen voordat je gaat rijden. Een plotselinge beweging of stop kan leiden tot morsen van hete vloeistof, wat gevaarlijk kan zijn.

Samenvattend, het koffie zetten in de auto vereist enige voorbereiding en voorzichtigheid, maar met de juiste tools en aandacht voor veiligheid is het mogelijk om onderweg van een heerlijke kop koffie te genieten.

Gerelateerde blogs:

Direct trade koffie

Wat is direct trade koffie?

Home Wat is direct trade koffie? Koffie is één van de meeste favoriete dranken welke wereldwijd wordt geconsumeerd. Gemiddeld drinkt een Nederland ongeveer 2 koppen

Lees verder »

Voeg je header hier toe