Koffie zetten in de auto

Wanneer je een koffieliefhebber bent en vaak op de weg zit zou je vast en zeker vaak bij het tankstation een bakje koffie halen. Wij in ieder geval wel. En wat wij al snel merkte was het feit dat bij ieder tankstation de koffie weer ander smaakt. 

En helaas is het niet zo dat de ene nog lekkerder is dan de ander. Veelal is het tegenovergesteld. De een is nog slapper dan de ander. En precies om die reden zullen wij vast niet de enige zijn die wel eens aan koffie zetten in de auto denken. 

Hoe handig zou het zijn wanneer je je eigen favoriete (en sterke) koffie onderweg vers kan zetten. Het scheelt je dus al stoppen oftewel tijd, €2,50 betalen voor een slap bakje koffie. Maar het scheelt je vooral een grote teleurstelling bij het opdrinken ervan. 

Daarom vonden wij het hoog tijd voor een blogje over de verschillende mogelijkheden voor koffie zetten in de auto! En onderaan dit blogje staat een filmpje over hoe je deze apparaten moet gebruiken! 

Inhoud

Wat is de beste NanoPresso?

Om een kopje koffie in de auto te zetten is het handig om te weten wat je daarvoor nodig hebt. Je hebt natuurlijk altijd warm water en de koffie nodig die je graag wil drinken. Maar ook de draagbare koffiemachine is hierbij niet weg te denken. 

En hierbij komt de NanoPresso al snel om de hoek kijken. Deze koffiemachine is namelijk erg handig om onderweg een kopje koffie te zetten. 

Maar wat is nou eigenlijk de beste NanoPresso om aan te schaffen zodat je zeker weet dat je waar voor je geld hebt? Om jou daarbij te helpen hebben wij ervoor gekozen om twee NanoPresso’s te testen. 

Caffe2go Presso X | Koffie zetten in de auto

Het eerste model waar wij enthousiast over zijn is de Caffe2go Presso X | koffie zetten in de auto. Door het compacte en stijlvolle design is het kinderlijk eenvoudig om overal koffie te zetten. Met dit draagbare koffiezetapparaat, ook wel een NanoPresso genoemd, zet je namelijk al in 4 minuten een kopje koffie. Ideaal! 

Ook kan je tot wel 5 kopjes koffie per oplaadbeurt zetten. Wat ons betreft ook zeker genoeg wanneer je een dagje in de auto zit. Is je Caffe2go Presso X toch leeg? Dan is die binnen drie uur weer opgeladen. Let er ook op dat je deze NanoPresso eenvoudig kan opladen in de auto wanneer je daarvoor de goede aansluiting hebt! 

Wat je wel moet weten voordat je deze draagbare koffiemachine aanschaft is het feit dat je altijd kokend water nodig hebt voordat je het apparaat kan gebruiken. DIt is overigens best logisch, aangezien je anders geen warme koffie krijgt. Maar het is toch even het melden waard. 

De voordelen van deze NanoPresso op een rijtje: 

  • Batterij: 4 tot 5 kopjes 
  • Gewicht: maar 780 gram
  • Afmetingen: klein (22cm x 6cm)
  • Inhoud: goed voor 80ml koffie!
  • Opwarmtijd: maar 4 (!) minuten
Caffe2go

Wacaco Nanopresso Moss Green – portable espresso

Houdt je toch meer van espresso’s dan is wellicht de Wacaco Nanopresso iets voor jou. Dit draagbare koffiezetapparaat is gericht op het barista gevoel. 

Het laat je experimenteren met verschillende soorten espresso’s doordat je eenvoudig verschillende koffiebonen toe kan voegen. Wat dit apparaat goed maakt is het feit dat het 18 bar druk haalt, hierdoor kan je ontzettend lekkere koffie zetten. 

Zelf zijn wij erg fan van deze kleine koffiemachine, omdat het apparaat gewoon erg klein van stuk is en doet wat het moet doen.

Zie jij jezelf al koffie zetten in de auto, trein of ergens anders onderweg? Ook bij dit model is het handig om te weten dat je altijd de beschikking moet hebben over kokend water. Zonder dit drink je namelijk koude koffie en daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten. 

De voordelen van deze NanoPresso op een rijtje: 

  • Geschikt voor alle gemalen koffie’s
  • Gewicht: maar 533gram
  • Afmetingen: klein (18cmx 8cm)
  • Inhoud: goed voor 80ml koffie!
  • Opwarmtijd: maar 4 (!) minuten
Wacaco nanopresso

Wanneer gebruik je een Nanopresso?

Wanneer je toch wat meer bruikbare informatie nodig hebt over de NanoPresso, kijk dan ook eens op de pagina die we hiervoor hebben geschreven. Hier gaan we nog even wat verder in op de bruikbaarheid van dit apparaat en ook welke keuzes je kan maken. 

Denk goed na over het feit dat het gebruik van een NanoPresso wat meer voorbereiding nodig heeft dan wanneer je een kopje koffie onderweg haalt. Zo dien je dus altijd koken water nodig te hebben, maar ook gemalen koffiebonen. 

Wanneer je normaliter altijd normale koffiebonen gebruikt kan je ook eenvoudig deze koffiebonen malen met een bonenmaler. Weet je niet hoeveel koffiebonen je moet malen? Ga bij een normaal kopje koffie uit van zo’n 7 tot 8 gram aan koffiebonen. Wil je het helemaal perfect doen? Weeg ze dan even af met een handige koffiebonen weegschaal

Denk hierbij ook goed aan het feit dat je de koffiebonen luchtdichtverpakt. Dit kan je doen door middel van een koffiebonenpot welke je eenvoudig kan meenemen. 

Nu wil je natuurlijk ook wel weten hoe zo’n draagbare koffiezetapparaat werkt, toch? Klik op het filmpje hiernaast en zie stap voor stap welke handelingen jij moet uitvoeren. 

Ben je op zoek naar een halfautomatische espressomachinevolautomatische espressomachineDolce Gusto koffiemachine of toch een barista koffiemachine? Kijk dan eens op deze pagina’s.

Gerelateerde blogs: