Makita koffiezetapparaat, de beste voor op de bouw!

Een kop koffie om mee wakker te worden voordat je begint aan de werkzaamheden van de nieuwe dag. En dat dan ook nog eens van één van jouw favoriete merken die ook nog eens te matchen is met onder andere jouw boormachineschuurmachine of radio. Ja, we hebben het over het Makita koffiezetapparaat!

Het koffiezetapparaat van Makita is zoals je hem verwacht: in de kleuren van Makita, op basis van de accu’s die jij ook voor jouw andere machines kan gebruiken. Daarnaast betreft deze Makita koffiezetapparaat ook nog eens een koffiezetapparaat welke dezelfde kwaliteit levert als jij gewend bent van jouw andere Makita tools. En dat maakt deze volautomatische koffiemachine gewoon erg fijn om te hebben!

Makita koffiezetapparaat DCM501Z

Het Makita koffiezetapparaat is een koffiemachine zoals je hem verwacht voor in de keet, op de bouwplaats of in de bus. Hij is eenvoudig te tillen door de hendel die aan de bovenzijde van de koffiemachine is bevestigd. 

Ook is het koffiezetapparaat gemakkelijk op te laden door de Makita accu’s en je kan zowel koffie zetten op basis van gemalen koffiebonen als met koffiepads. Je hoeft enkel en alleen de koffiehouder te verwisselen.

Het Makita koffiezetapparaat is ideaal wanneer jij onderweg bent naar een klus. Je neemt hem namelijk gemakkelijk mee in de bus. Dit komt doordat de koffiepot volledig is afgesloten. Hierdoor zet je zonder te knoeien koffie, van maar liefst 160ml per keer! En dat zal er wel voor zorgen dat jij goed wakker wordt! Het mooie aan deze Makita is dus dat je zo’n 1,5 kop koffie tegelijkertijd zet waardoor je geen ‘zuinige bakjes’ hebt. 

Het fijne aan deze koffiemachine van Makita is het feit dat er een droogkookbeveiliging is ingebouwd. Dit zal je beschermen voor kortsluiting wanneer er geen of weinig water in het waterreservoir zit. Het waterreservoir biedt trouwens ruimte aan 240ml water. 

Dit koffiezetapparaat werkt met zowel CXT (alleen 4,0 Ah) en 14,4 volt / 18 volt LXT accu’s. Wees er dus van bewust dat je geen gebruik kan maken van 230 volt! Lees ook even goed welke accu’s er wel en niet op deze Makita aangesloten kunnen worden, dat doe je door op onderstaande knop te klikken! Op die pagina is namelijk een heel overzicht opgenomen.

Wanneer je de Makita DCM501Z koopt dan wordt deze standaard met de bijbehorende mok, herbruikbare filter, maatlepel, filterhouder en koffiepadhouder geleverd! Je hoeft alleen zelf nog de koffie aan te schaffen.

Makita koffiezetapparaat losse accu

Wanneer je geniet van jouw koffie uit jouw Makita koffiezetapparaat is het goed om te weten dat de bijbehorende accu voor alle Makita tools gebruikt kan worden. Hierdoor kan je hem dus multifunctioneel gebruiken! Je verwisselt in een handomdraai jouw accu van de boormachine voor de accu van jouw koffiemachine. En ook passen de Makita accu’s daarmee allemaal op dezelfde lader.

Ondanks de accu’s snel worden opgeladen is het altijd handig om een extra accu achter de hand te hebben. Je wil natuurlijk niet dat je zonder stroom komt te zitten. Om deze reden hebben wij gekeken welke accu’s op de Makita koffiezetapparaat passen. 

En we moeten zeggen dat een hele lijst met accu’s niet kunnen, dat is goed om rekening mee te houden aangezien je anders de verkeerde accu aanschaft. Dat is natuurlijk zonde van het geld, maar nog meer zonde voor het feit dat jij een kopje koffie wil gaan drinken terwijl je zonder stroom zit!

Wanneer je een extra accu nodig denkt te hebben, kijk dan eens naar de onderstaande accu. Wellicht kan je deze ook voor jouw andere gereedschaptools gebruiken!

De draadloze koffiemachine voor op de bouw!

Het Japanse merk Makita Corps richt zich vaak op problemen die zijn ontstaan binnen haar doelgroep. En dat is ook meteen de reden dat zij met deze draadloze koffiemachine voor op de bouw zijn gekomen. Het handig vervoeren van een koffiemachine met de bus of zelfs met de fiets is iets wat echt waarde toevoegt. 

Het fijne aan deze koffiemachine is dat je geen gedoe hebt met het zoeken naar een stopcontact of oplaadpunt. Je pakt gewoon simpelweg je Makita accu welke je ook voor jouw andere elektrische gereedschapstools gebruikt. 

Ook is het erg tof dat je met deze robuuste Makita koffiemachine jouw collega’s een kopje koffie kan aanbieden. Je zet namelijk met gemakt 5 kopjes koffie op één volle accu!

De beste koffie voor de Makita koffiemachine?

Wanneer je op zoek bent naar de beste koffie voor een Makita koffiemachine dan is het goed om te weten dat je zowel gemalen koffiebonen als koffiepads kan gebruiken. En dat maakt de afwisseling tussen de verschillende soorten koffie’s die je kan drinken gewoon erg top. 

Heb je een keer zin in gemalen koffiebonen van Douwe Egberts dan gebruikt je die. Heb je toch meer zin in de Senseo koffiepads dan wissel je eenvoudig de filterkoffiehouder voor de koffiepadhouder en klaar!

Makita koffiemachine ontkalken

Wanneer je jouw Makita koffiemachine wil gaan ontkalken is het goed om te weten dat je goed op moet letten dat je de juist stappen doorloopt. Het ontkalken van jouw koffiezetapparaat is niet ingewikkeld, maar het moet wel goed gebeuren!

Wanneer je deze stappen doorloopt kan het haast niet fout gaan:

  • Verwijder de watertank en haal het waterfilter eruit.
  • Doe 100ml ontkalker in de tank en 1 liter schoonwater. 
  • Zet een grote kom of schaal onder de koffiemachine en laat het apparaat doorlopen. 
  • Wanneer je deze stap hebt doorlopen kan je het waterreservoir weer schoonmaken.
  • Leeg het reservoir en spoel deze goed door. 
  • Plaats het reservoir terug en geniet van jouw koffie. 

Is een Makita koffiemachine betrouwbaar?

Wanneer we een koffiemachine tegen de meetlat van de betrouwbaarheid aanleggen dan kunnen we wel stellen dat de Makita koffiezetapparaat erg betrouwbaar zijn. Dit komt natuurlijk door het sterke merk van Makita.

Makita staat al jaren voor kwaliteit. En dat weten de specialisten dan ook wel. Het enige nadeel wat hiermee gepaard gaat is het feit dat je hiervoor doorgaans wat meer betaald. Desondanks wil je natuurlijk gewoonweg een sterke koffiemachine die tegen een stootje kan.

En dat krijg je met deze Makita. Want naast een lekkere kop koffie welke je zet middels jouw Makita accu’s heb je een koffiemachine welke is gemaakt van sterkte materialen.

Het antwoord op de vraag:”is een Makita koffiezetapparaat betrouwbaar”. Kunnen we daarom ook wel volmondig beantwoorden met: “Ja”.

Hoe werkt een Makita koffiezetapparaat?

Hoe een koffiezetapparaat werkt is altijd iets om jezelf af te vragen voordat je deze aan gaat schaffen. Hetzelfde geldt voor een Makita koffiezetapparaat. Het is niet te ingewikkeld maar toch het benoemen waard.

Wanneer je wil weten hoe een Makita koffiezetapparaat werkt is het goed om te weten dat we hier te maken hebben met een volautomatische Makita koffiezetapparaat. Dat wil zeggen dat je relatief weinig handelingen hoeft te verrichten om een goede kop koffie te zetten.

Volautomatische koffiemachine
Deze koffiemachines werken het eenvoudigst. Je vult het bonenreservoir met koffiebonen, daarna het waterreservoir met water, je kiest jouw favoriete kopje koffie uit en met één druk op de knop krijg jij een kopje koffie voorgeschoteld. Dit is eigenlijk bij ieder Makita koffiezetapparaat hetzelfde.

Waarom een Makita koffiemachine kopen?

Dit is naar onze mening een van de beste vragen die je aan een specialist kan stellen. Waarom jij een Makita koffiezetapparaat zou moeten kopen is omdat jij gelooft in de toegevoegde waarde die deze koffiemachine te bieden hebben. En daarnaast wil je voor een betrouwbaar merk kiezen!

De volautomatische koffiemachines van Makita is geperfectioneerd om zodoende overheerlijke koffie te zetten voor wanneer jij onderweg bent. Hierdoor is ons oordeel ook dat Makita een erg leuk merk is doordat het zo goed aansluit op de andere machines welke Makita te bieden heeft.

Om de vraag ‘waarom een Makita koffiezetapparaat kopen?’ te beantwoorden kunnen wij duidelijk zijn. Je kiest voor een degelijke en sterke koffiemachine welke aansluit bij jouw andere machines van Makita. 

Daarnaast is het ook gewoonweg een collectors item. Je steelt hiermee de show op het werk!

Koffie zetten op de bouwplaats

Koffie zetten op de bouwplaats of onderweg daar naar toe doe je eenvoudig met de Makita DCM501Z. Zoals bovenstaand al benoemd is deze koffiemachine erg geschikt voor als koffiezetapparaat voor wanneer jij onderweg bent naar het werk. 

Ook zal het je vast niet raar klinken wanneer wij zeggen dat je ook nog eens de show steelt wanneer je met deze Makita koffiezetapparaat aan komt! 

Veelgestelde vragen

Makita is zeker een goed merk. Als boormachine zijn wij er al fan van, maar ook het koffiezetapparaat van Makita is een toffe toevoeging aan het lijstje!

De Makita koffiemachine heeft een levensduur van zo’n 3 tot 6 jaar. Eigenlijk net zoals alle andere koffiemachines. Maar je moet hem dan wel goed onderhouden natuurlijk.

Je kan zowel gemalen koffiebonen als koffiepads gebruiken voor jouw Makita koffiezetapparaat. Maar wij raden altijd de koffiebonen aan, deze zijn het lekkerst!

Op een volle accu kan je ongeveer 3 kokers met koffie zetten. Deze zijn per stuk goed voor 160ml aan koffie!