Makita koffiezetapparaat, de beste voor op de bouw!

Een kop koffie om mee wakker te worden voordat je begint aan de werkzaamheden van de nieuwe dag. En dat dan ook nog eens van één van jouw favoriete merken die ook nog eens te matchen is met onder andere jouw boormachine, schuurmachine of koelbox. Ja, we hebben het over het Makita koffiezetapparaat!

Het koffiezetapparaat van Makita is zoals je hem verwacht: in de kleuren van Makita, op basis van de accu’s die jij ook voor jouw andere machines kan gebruiken. Daarnaast betreft deze Makita koffiezetapparaat ook nog eens een koffiezetapparaat welke dezelfde kwaliteit levert als jij gewend bent van jouw andere Makita tools. En dat maakt deze volautomatische koffiemachine gewoon erg fijn om te hebben!

Inhoud

Makita koffiezetapparaat DCM501Z

Het Makita koffiezetapparaat is een koffiemachine zoals je hem verwacht voor in de keet, op de bouwplaats of in de bus. Hij is eenvoudig te tillen door de hendel die aan de bovenzijde van de koffiemachine is bevestigd. Ook is het koffiezetapparaat gemakkelijk op te laden door de Makita accu’s en je kan zowel koffie zetten op basis van gemalen koffiebonen als met koffiepads. Je hoeft enkel en alleen de koffiehouder te verwisselen.

Het Makita koffiezetapparaat is ideaal wanneer jij onderweg bent naar een klus. Je neemt hem namelijk gemakkelijk mee in de bus. Dit komt doordat de koffiepot volledig is afgesloten. Hierdoor zet je zonder te knoeien koffie, van maar liefst 160ml per keer! En dat zal er wel voor zorgen dat jij goed wakker wordt! Het mooie aan deze Makita is dus dat je zo’n 1,5 kop koffie tegelijkertijd zet waardoor je geen ‘zuinige bakjes’ hebt. 

Het fijne aan deze koffiemachine van Makita is het feit dat er een droogkookbeveiliging is ingebouwd. Dit zal je beschermen voor kortsluiting wanneer er geen of weinig water in het waterreservoir zit. Het waterreservoir biedt trouwens ruimte aan 240ml water. 

Dit koffiezetapparaat werkt met zowel CXT (alleen 4,0 Ah) en 14,4 volt / 18 volt LXT accu’s. Wees er dus vanbewust dat je geen gebruik kan maken van 230 volt! Lees ook even goed welke accu’s er wel en niet op deze Makita aangesloten kunnen worden, dat doe je door op onderstaande knop te klikken! Op die pagina is namelijk een heel overzicht opgenomen.

Wanneer je de Makita DCM501Z koopt dan wordt deze standaard met de bijbehorende mok, herbruikbare filter, maatlepel, filterhouder en koffiepadhouder geleverd! Je hoeft alleen zelf nog de koffie aan te schaffen.

Makita koffiezetapparaat

Makita koffiezetapparaat losse accu

Wanneer je geniet van jouw koffie uit jouw Makita koffiezetapparaat is het goed om te weten dat de bijbehorende accu voor alle Makita tools gebruikt kan worden. Hierdoor kan je hem dus multifunctioneel gebruiken! Je verwisselt in een handomdraai jouw accu van de boormachine voor de accu van jouw koffiemachine. En ook passen de accu’s daarmee allemaal op dezelfde lader.

Ondanks de accu’s snel worden opgeladen is het altijd handig om een extra accu achter de hand te hebben. Je wil natuurlijk niet dat je zonder stroom komt te zitten. Om deze reden hebben wij gekeken welke accu’s op de Makita koffiezetapparaat passen. En we moeten zeggen dat een hele lijst met accu’s niet kunnen, dat is goed om rekening mee te houden aangezien je anders de verkeerde accu aanschaft. Dat is natuurlijk zonde van het geld, maar nog meer zonde voor het feit dat jij een kopje koffie wil gaan drinken terwijl je zonder stroom zit!

Wanneer je een extra accu nodig denkt te hebben, kijk dan eens naar de onderstaande accu. Wellicht kan je deze ook voor jouw andere gereedschaptools gebruiken!

Makita koffiezetapparaat accu

De draadloze koffiemachine voor op de bouw!

Het Japanse merk Makita Corps richt zich vaak op problemen die zijn ontstaan binnen haar doelgroep. En dat is ook meteen de reden dat zij met deze draadloze koffiemachine voor op de bouw zijn gekomen. Het handig vervoeren van een koffiemachine met de bus of zelfs met de fiets is iets wat echt waarde toevoegt. 

Het fijne aan deze koffiemachine is dat je geen gedoe hebt met het zoeken naar een stopcontact of oplaadpunt. Je pakt gewoon simpelweg je Makita accu welke je ook voor jouw andere elektrische gereedschapstools gebruikt. 

Ook is het erg tof dat je met deze robuuste Makita koffiemachine jouw collega’s een kopje koffie kan aanbieden. Je zet namelijk met gemakt 5 kopjes koffie op één volle accu!

De beste koffie voor de Makita koffiemachine?

Wanneer je op zoek bent naar de beste koffie voor een Makita koffiemachine dan is het goed om te weten dat je zowel gemalen koffiebonen als koffiepads kan gebruiken. En dat maakt de afwisseling tussen de verschillende soorten koffie’s die je kan drinken gewoon erg top. 

Heb je een keer zin in gemalen koffiebonen van Douwe Egberts dan gebruikt je die. Heb je toch meer zin in de Senseo koffiepads dan wissel je eenvoudig de filterkoffiehouder voor de koffiepadhouder en klaar!

Koffie zetten op de bouwplaats

Koffie zetten op de bouwplaats of onderweg daar naar toe doe je eenvoudig met de Makita DCM501Z. Zoals bovenstaand al benoemd is deze koffiemachine erg geschikt voor als koffiezetapparaat voor wanneer jij onderweg bent naar het werk. Ook zal het je vast niet raar klinken wanneer wij zeggen dat je ook nog eens de show steelt wanneer je met deze Makita koffiezetapparaat aan komt! 

Veelgestelde vragen

Makita is zeker een goed merk. Als boormachine zijn wij er al fan van, maar ook het koffiezetapparaat van Makita is een toffe toevoeging aan het lijstje!

De Makita koffiemachine heeft een levensduur van zo’n 3 tot 6 jaar. Eigenlijk net zoals alle andere koffiemachines. Maar je moet hem dan wel goed onderhouden natuurlijk.

Je kan zowel gemalen koffiebonen als koffiepads gebruiken voor jouw Makita koffiezetapparaat. Maar wij raden altijd de koffiebonen aan, deze zijn het lekkerst!

Op een volle accu kan je ongeveer 3 kokers met koffie zetten. Deze zijn per stuk goed voor 160ml aan koffie!