De beste volautomatische koffiemachine van 2024!

Bij de aankoop van een nieuwe volautomatische koffiemachine stel je natuurlijk hoge eisen, het gaat nou eenmaal om een investering waarmee het nodige geld is gemoeid. En daarnaast wil je ook gewoon het lekkerste bakje koffie drinken en hier optimaal van genieten. 

Hier bekijk je de beste volautomatische koffiemachines, dit baseren wij op onze eigen expertise op dit gebied gecombineerd met recensies op verschillende platforms. Op deze pagina hebben wij geprobeerd om een goede mix te maken tussen de luxere- en goedkopere volautomatische koffiemachines. 

En wat ook direct goed om te weten is, is het feit dat je in deze categorie ook direct de beste koffiemachine van 2024 weet te vinden. Want de beste koffiemachine linken we normaliter ook direct aan de beste volautomatische koffiemachine. 

Wat is de beste volautomatische koffiemachine in 2024?

Om het voor jou overzichtelijk te maken hebben wij een aantal volautomatische koffiemachines voor jou op een rijtje gezet. Om dit zo goed mogelijk te doen hebben we gekeken naar de beste volautomatische koffiemachines in 2024. Dit betekend niet dat alle koffiemachines die wij opnoemen in 2024 zijn gemaakt. 

Bij het uitzoeken van de beste volautomatische koffiemachines in 2024 hebben we gekeken naar welke merken goed verkochten, goed scoren en een goede gebruiksvriendelijkheid hebben. 

Dat scheelt jou een hoop zoekwerk en wij vinden het leuk om onze mening te delen. Kijk onderstaand eens naar de verschillende opties, maar kijk ook zeker eens op de pagina’s van PhilipsJURA en De’Longhi om meerdere opties met elkaar te kunnen vergelijken.

Siemens EQ.9 Plus Connect S500

Om jou direct op weg te helpen hebben wij ervoor gekozen om één van onze favoriete koffiemachines wat betreft de volautomaten uit te lichten. Deze Siemens EQ.9 Plus Connect S500 is een van de meest luxe volautomaten die er momenteel op de markt te krijgen is. 

Maar waarom zijn wij zo enorm fan van deze koffiemachine? Laten we daarover duidelijk zijn door onderstaande opsomming:

 • Eenvoudig opslaan van jouw koffieprofielen.
 • Ingebouwd melkreservoir. 
 • De mogelijkheid om twee melkspecialiteiten tegelijkertijd te zetten. 
 • Alle variabelen van jouw koffie zijn verstelbaar (temperatuur, maalfijnheid, koffiesterkte etc.).
 • Strak design gemaakt van metaal. 
 • Maalschijven van keramiek.
 • Eenvoudig te bedienen door middel van de App.

En nog veel meer extra fantastische toevoegingen. Het enige nadeel aan deze Siemens EQ.9 Plus Connect S500 is het feit dat je ook voor al deze toevoegingen betaald. Maar wanneer jij op zoek bent naar luxe, een geweldige afwerking en weinig tot geen tijd kwijt wil zijn aan het schoonmaken van de koffiemachine. Dan is deze Siemens zeker iets om blij van te worden. 

Jura S8 EA Piano Black

Wanneer we het hebben over de beste koffiemachine ofwel de beste volautomatische koffiemachine dient er uiteraard een keuze gemaakt te worden. Naast de Siemens EQ.9 Plus Connect S500 hebben wij nog een andere top volautomaat welke zeker de aandacht verdiend. 

En dat is de Jura S8. Een koffiemachine met veel allure, een top design, uitstekende technologische opties en uiteraard een heerlijke bereidingswijze voor een divers aantal koffiespecialiteiten. En precies om deze reden hebben wij ervoor gekozen om ook deze uit te lichten!

 

Deze volautomatische espressomachine van Jura is beschikbaar in zowel Piano Black, Moonlight als in Chroom waardoor er ook nog wat te kiezen valt. 

Deze volautomaat van Jura is een nieuwe espressomachine uit de S-serie welke is uitgerust met de Aroma G3 molen en het Pulse Extraction Proces (P.E.P). Dit proces zorgt voor een optimaal aroma behoudt vanuit de koffiebonen en dat zorgt weer voor een lekkere kop koffie. 

Met het 4,3 inch hoge-resolutie touchscreen kan jij eenvoudig de keuze maken tussen 15 verschillende koffiespecialiteiten. Ook kan je de keuze maken tussen een groot aantal melkspecialiteiten, hierdoor heb je geen externe melkopschuimer nodig! 

Wanneer je toch niet genoeg hebt aan al deze koffiespecialiteiten is het goed om te weten dat je ook handmatig je koffieprofielen kan aanpassen. Als je eenmaal jouw favoriet hebt samengesteld is het goed om te weten dat je deze koffieprofielen ook kan opslaan. Hierdoor hoef je niet telkens opnieuw jouw kopje koffie samen te stellen. 

Waarom kiezen voor een volautomaat

Een volautomatische koffiemachine ook wel een volautomaat genoemd is ontworpen om jou te voorzien van gemak. Een kopje verse koffie in een handomdraai gemaakt met een enkele klik op de knop dat is wat het leven van een koffieliefhebber eenvoudiger maakt.

De reden dat wij een volautomaat koffiemachine aanraden is om het volgende:

 1. Automatisch koffie zetten: zoals gezegd met één druk op de knop een kopje koffie!
 2. Verse gemalen koffie: de volautomaat is uitgerust met een ingebouwde bonenmaler
 3. Jouw eigen koffie creëren: met een luxe volautomaat kan jij eenvoudig de standaard lungo aanpassen, dit doe je door de koffie sterke, het volume, de temperatuur en de soort koffiebonen aan te passen. Hierdoor maak je jouw ideale koffiecreatie. 
 4. Melkspecialiteiten: met dit soort koffiemachines bereid je eenvoudig een melkspecialiteit zoals een cappuccino en flat white!

Dus wanneer je voor gemak wil gaan dan is een volautomaat jou aan te raden. 

Welke koffiemachine is nou echt goed?

De beste volautomatische espressomachine is voor iedereen natuurlijk weer anders. Het hangt er namelijk maar net vanaf wat in jouw ogen kwalificeert als ‘goed’. Waar we wel naar kunnen kijken is naar de algemene beoordeling van de volautomatische espressomachine.

Wanneer we dit doen komen we al gauw uit op een Jura koffiemachine. De Jura koffiemachines zijn door velen bestempeld als één van de beste volautomatische espressomachines die er momenteel op de markt te krijgen is. En daarom vertellen wij jou graag wat meer over de Jura E8 2020.  

Jura E8 2020

Wij zijn dol op JURA koffiemachines, maar dat had je vast en zeker ook al wel gemerkt. Zo is één van onze favorieten de JURA E8 2020. De JURA E8 is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen, namelijk de JURA E8 Platina, Chroom, Dark Inox, Piano Black en Piano White. 

Jura rust haar nieuwe koffiemachines steeds weer uit met betere technieken. Zo hebben we bovenstaand ook al het P.E.P. proces toegelicht welke ervoor zorgt dat er steeds meer smaken worden behouden in jouw kopje koffie. 
 

Met deze nieuwe techniek garandeert Jura 12,2% meer aroma en smaak aan jouw koffie. Het pulserende extractieproces geeft een volle smaak aan de koffiespecialiteiten. Wat ons betreft een onderscheidende factor van Jura. 

Door dit proces stelt de koffieboon zich beter open voor het water waardoor het warme water zijn doorgaan het optimaalst kan vinden. En dit heeft weer een positieve invloed op de smaak. Naast dit nieuwe systeem heeft de Jura E8 2020 zeker nog andere voordelen. Om die overzichtelijk te maken hebben we ze voor jou op een rijtje gezet:

 • 280 gram koffiebonen passen in het reservoir.
 • Een groot waterreservoir van maar liefst 1,9 liter!
 • De mogelijkheid om een kop thee te zetten door de heetwaterfunctie. 
 • Het bereiden van melkspecialiteiten door het gebruik van de melkslang. 
 • De handige bediening van jouw koffiemachine door middel van de App. 
 • Het opslaan van koffieprofielen die jij hebt samengesteld. 
 • Het geringe geluid in dB, waardoor jij een alle rust een kopje koffie kan bereiden. 

De’Longhi ECAM23.460.S

Deze De’Longhi ECAM23.460.S espressomachine met bonen zorgt ervoor dat jij op Italiaanse wijze kan genieten van een kop koffie bij jou thuis. Het apparaat, dat naar onze mening, echt beschikt over een fantastische prijs- en kwaliteitsverhouding is een topper in zijn categorie. 

Daarnaast beschikt deze volautomatische espressomachine over een geïntegreerde koffiemolen en stoompijpje. Je kan wel stellen dat deze espressomachine een van de luxere soort is, want met één druk op de knop maak jij eenvoudig een cappuccino of latte macchiato.

Met de De’Longhi ECAM23.460.S heb jij de keuze tussen zes verschillende koffiesoorten en een geïntegreerd latte crema systeem om zodoende een optimale melkspecialiteit te bereiden. Het geheugen van dit apparaat is desondanks wel iets minder dan gemiddeld. Je kan tot maximaal twee koffiespecialiteiten instellen als favoriet. Desondanks kan je deze voorkeuren wel eenvoudig handmatig aanpassen door de sterktes, hoeveelheid water en/of hoeveelheid melkschuim aan te passen.

Conclusie: De De’Longhi ECAM23.460.S is een zeer complete volautomaat koffiemachine met een uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding. Wil je van je koffie genieten, maar toch niet teveel geld uitgeven aan een nieuwe moderne espressomachine? Dan is volgens ons de De’Longhi één van de beste espressomachines op de huidige markt.


Siemens EQ.300 TI351209RW

Deze Siemens behoort tot één van de best verkochte volautomatische koffiemachine die er momenteel is. Maar waar ligt dat nou aan? Naast het strakke design, waardoor de espressomachine ook direct een ware eye-catcher is in jouw keuken. 

Of op jouw kantoor is het koffieapparaat ook nog eens zeer eenvoudig in gebruik. Met één druk op de knop zet je tot twee espresso’s of lungo’s tegelijkertijd.

De Siemens EQ.300 TI351209RW is echt een instapmodel. Dat betekent niks negatiefs, maar juist dat het koffiezetapparaat gemaakt is voor eenvoudig koffiegebruik. Hierdoor is er wat minder keuze in de aantal verschillende koffiespecialiteiten, maar dat maakt voor een kopje koffie op kantoor dan weer niet zoveel uit. 

De espressomachine van Siemens is uitgerust met een verwarmingssysteem wat ervoor zorgt dat je koffie altijd op dezelfde ideale koffietemperatuur is. Deze kun je overigens zelf handmatig aanpassen naar jouw eigen wens! Ook is de Siemens voorzien van een handige melkopschuimer, met het stoompijpje kan jij eenvoudig jouw koffie omtoveren tot een cappuccino of latte macchiato.

Conclusie: de Siemens EQ.300 TI351209RW is ideaal voor degene die zonder al te veel moeite van zijn koffie wil genieten.

De beste volautomatische koffiemachine onder de 600 euro!

Iedereen heeft aan ander budget om een nieuwe volautomatische koffiemachine aan te schaffen. En dat begrijpen wij ook maar al te goed. Wanneer je niet iedere dag meer dan 10 kopjes koffie zet, en veel van technologische opties houdt, is een aanschafprijs van €1.000 een hoop geld. 

Om deze reden hebben we ervoor gekozen om ook de beste koffiemachine onder de €600 toe te voegen aan de lijst met beste volautomatische koffiemachines. Dan zie je ook direct dat er genoeg goede koffiemachines te verkrijgen zijn in een lagere prijsklasse. 

Wanneer we naar deze prijsklasse kijken dan blinken er zeker twee merken echt uit: Melitta en Philips. Deze merken hebben wat ons betreft een uitermate goede prijs- en kwaliteitverhouding. En dan hebben we het natuurlijk over de beste volautomatische koffiemachines onder de 600 euro.

Melitta Caffeo Solo 

Melitta is wellicht niet direct het eerste merk waaraan je denkt wanneer je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine. Desondanks heeft dit merk toch een aantal zeer goede machines op de markt gebracht. 

En daarvan is de Melitta Caffeo Solo er eentje. Deze volautomatische koffiemachine is een populaire koffiemachine en wordt ook aangeprezen door zijn vele verschillende soorten koffiespecialiteiten. 

Ben jij op zoek naar een uitgebreide koffiemachine die meer dan 20 verschillende koffiespecialiteiten kan bereiden? Dan is dit model zeker iets voor jou. Deze verschillende opties kan je ook nog eens handmatig bijstellen door de koffiesterkte, hoeveelheid water en temperatuur handmatig aan te passen. 

Hierdoor kom je eigenlijk al snel boven de 20 verschillende koffiespecialiteiten uit. Ook een fijne toevoeging is het feit dat je maar liefst tien verschillende koffie’s kan opslaan. Zo hoef je niet telkens weer opnieuw jouw gewenste koffiesterkte in te voeren. Met een paar drukken op de knop bereid jij dus jouw favoriete koffie. 

Met het melkstoompijpje kan je ook nog eens kinderlijk eenvoudig verschillende melkspecialiteiten bereiden. Let er wel op dat je maar één melkspecialiteit tegelijkertijd kan bereiden. Wil je meer weten over deze Melitta Caffeo Solo kijk dan eens op de pagina die wij voor deze koffiemachine hebben geschreven. Want door de ongekende populariteit heeft hij deze wel verdiend. 

Melitta Purista Pure Black – F230-002

Deze stijlvolle volautomatische koffiemachine is uitgerust met een erg fijne technologie. Hierdoor is het zetten van een espresso veel stiller dan bij andere apparaten. Dit wordt ook wel de ‘super silent technologie’ genoemd. Hierbij is de koffiemolen fluisterstil waardoor het malen van de koffie, wat mogelijk is in vijf verschillende standen, in alle rust kan gebeuren.

Naast deze heerlijke stille technologie is het ook nog eens mogelijk om jouw espresso in verschillende sterktes te zetten. Je kan dit eenvoudig aanpassen op het zeer eenvoudige en gebruiksvriendelijke scherm. Het koffiezetapparaat is uitgerust met een LED-display met symbolen waarop eenvoudig kan worden gedrukt, een kind kan de was doen.

Daarnaast is het systeem voorzien van een zogeheten aromatisch systeem. Dit zorgt ervoor dat de koffiebonen alvorens het malen eerst worden bevochtigd waardoor de koffie aroma’s heerlijk tot zijn recht komen. Ook is het apparaat eenvoudig schoon te maken dankzij het automatische reinigings- en ontkalkingssysteem, wat ons betreft een uitermate goede toevoeging.

Conclusie: houd jij van eenvoud in combinatie met heerlijke koffie? Dan vinden wij deze machine écht een van de beste espressomachines op de markt.

Philips EP3246/70

De Philips EP3246/70 is een budget koffiemachine die zeker thuis hoort in het rijtje met beste volautomatische koffiemachines onder de 500 euro. Met deze koffiemachine haal je de opvolger van de Philips 3000 serie is huis. Net even wat luxer, verfijnder, mooier design en ook nog eens de mogelijkheid om melkspecialiteiten te zetten.

Met deze prachtige koffiemachine haal je een volautomaat koffiemachine in huis welke eigenlijk alle basisfacetten van het koffie bereiden in huis heeft. Dat betekent dat deze koffiemachine voor een erg scherpe prijs kan aanschaffen. En dat met de kwaliteit van Philips!

Waar wij zeer tevreden over zijn, zijn de opties welke deze koffiemachine te bieden heeft. Daarnaast oogt het apparaat gewoonweg solide en beschikt het over een nette neutrale behuizing waardoor deze koffiemachine in iedere keuken zijn plaats weet te vinden. 

Wanneer je van variëren houdt zit je ook met deze koffiemachine goed. Je past namelijk handmatig eenvoudig alle koffieprofielen aan waardoor er voor iedereen een favoriet tussen moet kunnen zitten. En dat maakt deze koffiemachine in combinatie met de prijs één van de topfavorieten van de rubriek beste koffiemachines. 

Ook beschikt deze Philips EP3246/70 over een uitstekende AquaClean waterfilter waardoor je de koffiemachine maar één keer in de 18 maanden hoeft te reinigen. En dat spaart jou een hoop schoonmaak tijd! 

Een volautomatisch espressomachine of toch een halfautomatisch espressomachine?

Je hebt veel verschillende keuzes op het gebied van volautomatische espressomachines of toch een halfautomatische. Nu begrijpen wij het maar al te goed dat een keuze maken nogal lastig kan zijn. 

Voordat je een keuze kan maken tussen deze twee opties is het handig om te weten wat voor een type koffie drinken jij bent. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar het is echt zo. Ben jij een echte koffieliefhebber en vind je het leuk om hier mee bezig te zijn? Dan is wellicht een halfautomatische espressomachine iets voor jou. 

Let wel op dat je dus meerdere handelingen dient te verrichten voordat je een kopje koffie kan drinken. Een halfautomatische espressomachine wordt ook wel eens een pistonmachine genoemd. Wel zijn pistonmachines zeer specifiek en vaak wat kleiner van stuk. Wil je hier meer over weten kijk dan eens op de pagina van Solis Pistonmachine of die van De’Longhi Pistonmachine.

Wat is beter Siemens of Jura?

Welke koffiemachine is beter? Een Jura of een Siemens? Dit betreft een van de veel gestelde vragen op dit moment. Ondanks er zoveel naar gevraagd wordt is het toch lastig om hier een kort antwoord op te geven. 

We kunnen uiteraard niet voor iedereen spreken, maar naar onze mening is een Jura koffiemachine net even wat beter dan een Siemens koffiemachine. Ondanks het kiezen is uit twee toppers, gaat onze keuze dan toch naar de Jura. Dit komt doordat Jura haar koffiemachines heeft uitgerust met een ‘Professional Aroma Grinder’ waardoor de smaak net even wat beter tot zijn recht komt. 

Daarnaast is ook aan de klantreviews te zien dan bij het gebruik van een Jura koffiemachine de smaakbeleving net wat optimaler is. 

Wat is beter Jura of Nivona?

Wanneer je kijkt naar de Nivona koffiemachines zie je wel degelijk een verschil met Jura. Ondanks dat beide koffiemachines er goed zijn richt Jura zich velen malen meer op het bereiken van de consument door middel van marketing. 

Ook is Jura net even wat meer gericht op het ontdekken en implementeren van nieuwe technologieën. En dat zie je duidelijk terug in de luxe koffiemachines welke worden aangeboden.

Hoe lang gaat een volautomatische koffiemachine mee?

De levensduur van jouw volautomatische koffiemachine is afhankelijk van veel verschillende variabelen, zoals: het onderhoud, hoe vaak je hem gebruikt, het merk, de onderdelen en een beetje geluk. 

Maar laten we voor het beantwoorden van de vraag: “Hoe lang gaat een volautomatische koffiemachine mee?” uit gaan van de gemiddelde koffiemachine bij een gemiddeld gebruik. Dan komen we uit op een levensduur van 10 tot 15 jaar. Maar let op, dit is enkel bij het plegen van goed onderhoud.

Waar moet ik aan denken bij het kopen van een koffiemachine?

Om jou op weg te helpen sommen we onderstaand een aantal variabelen op waaraan je zou moeten denken bij de aanschaf van een nieuwe koffiemachine: 

 • Digitale functies
 • Bonenmolen
 • Design
 • Merkgaranties
 • Waterfiltersysteem
 • Melkspecialiteiten
 • Onderhoud

Op basis van deze punten kan jij een weloverwogen beslissing nemen bij de aanschaf van een nieuwe koffiemachine. Denk altijd goed na wat belangrijk voor jou is bij de aanschaf van een nieuwe volautomatische koffiemachine. 

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl