De beste Italiaanse koffiemachines in 2024!

Bij het land van de koffie denken wij natuurlijk allemaal aan Italië. Voor velen is dit het land waar de oorsprong van de overheerlijke koffie ligt. En natuurlijk niet geheel onterecht, de beste espresso’s komen nou eenmaal van oudsher uit Italië. Inherent aan de koffieconsumptie in Italië is het feit dat dit land ook rijk is aan een tal van bekende koffiemachines. 

Wanneer je de Italiaanse koffiebeleving in huis wil halen doe je er dus ook direct goed aan om een Italiaanse koffiemachine in huis te halen. Want laten we nou eerlijk zijn, of de koffie er anders op gaat smaken dat weten we niet. Maar, de eerste stap in de beleving is in ieder geval alvast gezet.

De beste Italiaanse koffiemachine

Wanneer je op zoek bent naar een Italiaanse koffiemachine denk je al gauw aan de charmes van koffie zoals je deze kent op je vakantie in Italië. Maar wellicht denk je ook aan meerdere dingen dan alleen het vakantieland. 

De manier waarop de Italianen koffie bereiden is vaak ook arbeidsintensiever dan hoe wij dat gewend zijn met een volautomatische koffiemachine. Deze kopjes Italiaanse koffie worden bereid met behulp van een Italiaanse koffiemachines die doorgaans halfautomatisch werkt. Deze halfautomaat kan lijken op een volautomatische Italiaanse espressomachine, maar ook op een pistonmachine

Een ding is zeker. De koffiebonen worden niet door de espressomachine zelf gemalen. De juist hoeveelheid koffiebonen, de maalfijnheid en de druk die wordt uitgeoefend op de koffie zijn door de barista te beïnvloeden. 

Nu dat we weten wat het verschil is tussen een standaard volautomatische espressomachine en de Italiaanse koffiemachine is het goed om te gaan kijken naar wat nu de beste Italiaanse koffiemachine is. 

Doordat de ieder persoon andere waarde hecht aan de functionaliteiten van een koffiezetapparaat hebben wij onderstaand enkele Italiaanse koffiezetapparaten toegelicht op basis van welke het meest verkocht zijn en ook het best beoordeeld. 

Om jou alvast te helpen hebben wij wel direct onze favoriet hier beneden geplaatst!

We laten deze De’Longhi Dinamica ECAM 350.55.B niet voor niks direct zien. Dat komt natuurlijk allereerst omdat het een Italiaanse koffiemachine is die uitermate geschikt is voor thuis. 

Daarnaast betreft deze koffiemachine gewoon een pareltje. En waarom wij dat vinden laten we je onderstaand zien!

Welke Italiaanse koffiemerken zijn er?

Om erachter te komen wat nou de beste Italiaanse koffiemachine is, gaan we eerst kijken naar welke bekende bedrijven zich hebben gevestigd op deze koffiemarkt. Hierbij komen we al gauw uit op Gaggia en Lavazza. Voor veel koffieliefhebbers klinken deze twee bedrijven vast en zeker bekend. 

Gaggia is in 1949 opgericht in Milaan en toonde klanten een nieuwe manier van koffiezetten. Het (deels) geautomatiseerde proces werd al gauw populair bij bars door middel van het eerste model: de Classica.

Dit model betekende een belangrijke overgang vanuit technologisch oogpunt (en natuurlijk ook vanuit de commerciële hoek). Lavazza is opgericht in Turijn, het is een goed ontwikkeld bedrijf met een eigen identieke machine en koffiesoort. Het bedrijf produceert naast de machines ook eigen koffiecups die in heel Europa te koop zijn.

Nu dat we deze twee merken een beetje hebben leren kennen gaan we jou verder helpen met de keuze voor een Italiaanse koffiemachine. Dit doen we aan de hand van een paar uitgelichte koffiemachines.

De beste Italiaanse koffiemachine voor thuis

Wanneer je rond aan het kijken voor de beste Italiaanse koffiemachine voor thuis is het goed om te weten dat je op zoek bent naar een pistonmachine. Doordat we onderstaand al enkele voorbeelden van Gaggia en Lavazza hebben toegelicht is het ook goed om te weten dat er meerdere opties zijn. 

De beste barista koffiemachine voor thuis is namelijk voor iedereen anders. Om deze reden hebben we ervoor gekozen om enkele merken en verschillende modellen uitgebreid toe te lichten. Om jou het best te kunnen informeren hebben we de volgende pagina’s geschreven zodat jij het nog eens rustig terug kan lezen:

De beste Gaggia koffiemachines

Het merk Gaggia staat bekend om zijn zogeheten pistonmachines. Dit zijn halfautomatische koffiemachines, dit houdt in dat je zelf nog een aantal handelingen dient te verricht. Zoals het malen van de bonen, het vullen van het reservoir en het aanstampen van de bonen zodat er een dichte consistente laag ontstaat.

Gaggia New Classic Pro

De Gaggia New Classic Pro is het meest bekende voorbeeld uit de Gaggia stal. Wat ons betreft toch wel één van de parels op het gebied van koffiezetten in deze prijscategorie. Deze espressomachine kan je namelijk al kopen rond een prijs van €400,-. Wat naar onze mening een zeer goede prijs is voor deze espressomachine.

Wat betreft het uiterlijk van de Gaggia New Classic Pro kunnen we het volgende zeggen: Het design is mooi, strak en zorgt er daardoor voor dat het direct een blikvanger wordt in jouw keuken. Het RVS uiterlijk in combinatie met de grote knoppen maken deze Italiaanse koffiemachine een eenvoudig en net koffiezetapparaat.

Daarnaast is deze koffiemachine snel schoon te maken. En door het feit dat het een pistonmachine betreft ziet het er ook nog eens stijlvol uit. Altijd leuk wanneer jouw gasten langskomen voor een kopje koffie! 

Daarnaast maakt deze Italiaanse koffiemachine het mogelijk om jouw traditionele koffie om te toveren tot een melkspecialiteit. Dit komt doordat het geïntegreerde stroompijpje hiervoor de uitkomst biedt. Houd er wel rekening mee dat je voor deze koffiemachine gemalen koffiebonen nodig hebt, overweeg ook eens om een bonenmaler aan te schaffen zodat jij kan blijven genieten van jouw favoriete kopje koffie!

Review: Gaggia New Classic Pro

Gaggia RI8435/11 – Viva Deluxe

Een net even ander model ten opzichte van het voorgaande model is de Gaggia RI8435/11. Dit model blinkt uit in de prijs- en kwaliteitverhouding die het bezit. Je kan deze Gaggia RI8435/11 namelijk al krijgen vanaf €160,- en dat is natuurlijk een erg gunstig geprijsde koffiemachine. 

Hiervoor koop je dus deze compacte, manuele espressomachine die is uitgerust met een strak design. Ook een leuk detail is het feit dat deze Gaggia ook is uitgerust met RVS-staal, hierdoor is het ook nog eens een duurzame keuze. 

Qua verschillende functionaliteiten kan je wel wat meer zien dat het een instapmodel betreft. Er is geen mogelijkheid tot het opslaan van je eigen koffieprofielen maar je koopt dit apparaat ook voor de core-business: het zetten van een espresso. Met de handige draaiknoppen kan je nog wel jouw gewenste sterkte en druksnelheid meegeven aan jouw kopje koffie. 

Denk er wel aan dat deze Italiaanse koffiemachine alleen gebruik maakt van gemalen koffiebonen. Je kan jouw favoriete koffiebonen gebruiken mits je ook een bonenmaler hebt. Hiermee kan je eenvoudig jouw koffiebonen malen tot de juiste maalfijnheid. 

Conclusie: ben je op zoek naar een eenvoudig instapmodel om heerlijke espresso’s te maken? Dan is de Gaggia RI8435/11 – Viva Deluxe een uitstekende keuze. Eenvoudigheid voert de boventoon, maar de koffie is heerlijk.

Gaggia Velasca Prestige 

Het mooie aan de koffiemachines van Gaggia is het feit dat deze een zeer aantrekkelijke prijs hanteren. Hierdoor is het leuk(er) om eens een nieuw Italiaanse koffiezetapparaat aan te schaffen en te gaan experimenteren met de verschillende soorten smaken en belevingen die je kan creëren bij het zetten van koffie. 
 
De Gaggia Velasca Presige is een Italiaanse koffiemachine welke beschikbaar is als volautomatische koffiemachine. Het fijne aan deze koffiemachine is ook dat het apparaat twee kopjes koffie tegelijkertijd kan zetten. Hierdoor kan je eenvoudiger van ene kopje koffie uit jouw Italiaanse koffiemachine genieten.  
 
Wanneer je een liefhebber bent van melkspecialiteiten is het goed om te weten dat deze koffiemachine een melkfunctie heeft. Je dient dus geen losse melkopschuimer aan te schaffen wanneer je wil genieten van een cappuccino. Dat doe je eenvoudig vanuit deze Gaggia. 
 

De beste Lavazza koffiemachines

Een echte tegenhanger van de Gaggia koffiemachine, die toch gekenmerkt wordt door de authentieke manier van koffie zetten, is de Lavazza koffiemachine eigenlijk niet. Dit komt doordat de koffiezetapparaten het meest te vergelijken zijn met de Nespresso koffiemachines waarbij het gemak van een koffiecup wordt geboden.

Om deze reden zijn er ook niet extreem veel soorten Lavazza koffiemachines die online te koop zijn. En dat vindt het bedrijf helemaal prima doordat Lavazza zich ook richt op het produceren van de koffiebonen en koffiecups. Op deze markt in Lavazza namelijk een erg grote speler. 

Wellicht ken je dit merk al direct van de reclame, het barretje om de hoek of van het tankstation. Lavazza is een erg bekend merk voor de koffieliefhebber die graag onderweg is. Dit doen ze door veel samenwerkingen te sluiten met publieke plaatsen, een goed staaltje marketing wat ons betreft. 

Om jou verder te helpen in jouw keuze voor een Italiaanse koffiemachine hebben we er ook voor gekozen om de Italiaanse koffiebonen verder toe te lichten. Hierdoor krijg je de gehele Lavazza ‘experience’ en weet je direct ook meer van de overheerlijke koffiesoorten die het merkt aanbiedt.

Lavazza A Modo Mio Jolie

Een uitstekend voorbeeld van eenvoud gecombineerd met kwaliteit is de Lavazza A Modo Mio Jolie. Het apparaat biedt het gemakt van een Nespresso apparaat zoals iedereen hem kent. De reden voor het op de markt brengen van dit model is ook duidelijk: het aanbieden van een relatief goedkope koffiemachine om zodoende de eigen Lavazza koffiecups te verkopen.

Met deze Lavazza A Modo Mio Jolie is het mogelijk om tot wel vier kopjes koffie op een waterreservoir te zetten. Let wel op: ben jij fan van een melkspecialiteit dan dien je los een melkopschuimer bij te kopen. Doordat deze koffiemachine alleen gericht is op het zetten van koffie met een koffiecup, is dit het niet mogelijk om dit te combineren. 

Wat wij het grote voordeel vinden aan dit apparaat is dat je een keuze kan maken uit verschillende kleuren, zodat hij in iedere keuken past. Je hebt dit model namelijk in de kleuren wit, zwart, rood en blauw. 

Wat ons betreft is dit model gelijk aan de bekende varianten van Nespresso. Eenvoudig in gebruik en je kan vooral lekker snel genieten van je kopje koffie. 

Hoe gebruik je de Lavazza A Modo Mio Jolie?

Lavazza A Modo Mio Idola

De Lavazza A Modo Mio Idola is qua koffiemachine een pracht exemplaar. Deze koffiemachine is net wat robuuster dan de Lavazza Jolie en komt hierdoor ook wat steviger over, dat ligt grotendeels aan de behuizing. Dat vertaald zich ook door naar de prijs van deze koffiemachine. 

Waar de Lavazza A Modo Mio Jolie al aan te schaffen is voor ongeveer €100, begint de prijs van de Lavazza A Modo Idola pas bij €160. En dat prijsverschil zit hem vooral in de aanvullende functionaliteiten waarover deze koffiemachine beschikt.

Naast het feit dat deze Italiaanse koffiemachine het gemakt biedt van een Nespresso apparaat, gaat deze toch een stap verder op het gebied van personalisatie. Je kan namelijk ook nog eens de sterkte, hoeveelheid en temperatuur. 

Het design wijkt iets af van de koffiemachines die je normaliter ziet in deze prijscategorie, dat maakt het wat ons betreft ook direct wat leuker. Het Italiaanse koffiezetapparaat is eenvoudig, compact, licht en stijlvol. Dit maakt deze koffiemachine wat ons betreft een fijn apparaat.

Mocht je dan toch een een koffie cupmachine kiezen. Dan is deze variant net wat interessanter dan de meeste koffiemachines die op basis van cupjes zijn. Wat ons betreft is de aanvulling van de verschillende kleuren en designs ook een echt pluspunt. 

 

Italiaanse koffiemachine met bonen

Om een heerlijk kopje koffie te zetten die in de buurt komt van de smaak van de echte Italiaanse kopjes koffie is het goed om een Italiaanse koffiemachine met bonen aan te schaffen. Enkele voorbeelden van Italiaanse koffiemachines met bonen zijn de koffiemachines: Gaggia New Classic Pro en de Gaggia Viva Deluxe

Deze koffiemachines zijn uitermate geschikt voor het bereiden van koffie doordat deze koffiezetapparaten pistonmachine betreft. Dit houdt dus in dat je zelf de barista uit kan gaan hangen om zodoende in te spelen op hoe jij de koffie het lekkerst vindt. 

Wanneer je een Italiaanse koffiemachine met bonen gaat gebruiken is het ook goed om te weten dat Lavazza erg lekkere koffiebonen heeft. Omdat we het nu over échte Italiaanse koffie hebben is het ook goed om direct de espresso barista bonen aan te schaffen. 

De Lavazza Espresso Barista Intenso koffiebonen hebben een zachte, maar toch sterke smaak waarbij aroma’s van noten en cacao vrij komen. Wanneer je benieuwd bent naar deze bonen klik je simpelweg op de onderstaande groene knop voor meer informatie!

De beste Italiaanse koffiebonen

Zoals je bovenstaand ook al aan hebben gegeven gaan we ook wat verder in op de koffiebonen die Lavazza te bieden heeft. Hierdoor zorgen we ervoor dat je bij de aanschaf van jouw Italiaanse koffiezetapparaat ook meteen de beste Italiaanse koffiebonen weet te vinden. Om deze reden hebben we onderstaand aan aantal Italiaanse koffiebonen voor jou op een rijtje gezet.

Lavazza Qualita Rossa Koffiebonen

De Rossa, dat ken je vast wel van de andere merken. De Rossa is namelijk één van de meeste gedronken koffiesmaak die er op de markt is. En dat komt eigenlijk omdat deze koffieboon erg toegankelijk is. 

De Lavazza Qualita Rosssa koffiebonen zijn een mix van Afrikaanse Robusta en Braziliaanse Arabica. Hierdoor ontstaat een soepele smaak met tonen van chocolade en gedroogd fruit. De Lavazza Qualita Rossa heeft daarnaast de volgende kenmerken:

  • Smaaksterkte op een schaal van 1-10: 5
  • Branding: medium
  • Aroma’s: chocolade en gedroogd fruit
  • Blend: 50/50 Arabica en Robusta
  • Smaak: toegankelijk en zacht.

Lavazza Tierra for Amazonia Koffiebonen

Wanneer je toch net even een wat ander soort koffieboon wil hebben dan heeft Lavazza ook nog de Tierra for Amazonia. Deze koffieboon is wat krachtiger dan de Rossa en heeft daardoor ook een duidelijkere smaak. En wat ook leuk is aan deze koffiebonen: ze zijn zowel biologisch als veganistisch. En dat maakt het ook nog eens een maatschappelijk goede koffieboon.

De Lavazza Tierra for Amazonia zijn koffiebonen die je het best kan gebruiken in een koffiemachine waarbij de maalfijnheid op erg ‘fijn’ kan worden gezet. Hierdoor komt de koffieboon het best tot zijn recht. En dat is natuurlijk fijn, een Italiaanse koffiemachine met Italiaanse koffiebonen.

Deze Italiaanse espresso bonen hebben de volgende kenmerken: 

  • Smaaksterkte op een schaal van 1-10: 7
  • Branding: medium 
  • Biologisch: ja
  • Veganistisch: ja
  • Blend: 100% premium Arabica koffiebonen

Italiaanse espresso kopjes

Ben je nu helemaal in de Italiaanse sferen en wil je ook liever jouw koffie wat meer op de Italianway serveren? Denk dan ook eens aan Italiaanse espresso kopjes. Deze espresso kopjes kunnen de beleving van het koffiedrinken uit jouw Italiaanse koffiemachine net weer even wat leuker maken. 

Benieuwd naar welke espresso kopjes wij aanraden om eens te bekijken? Klik op onderstaande knop en kom erachter!

Veelgestelde vragen

Volgens ons is de beste Italiaanse espresso machine De’Longhi Dinamica ECAM 350.55.B. De’Longhi biedt een hoop aan verschillende soorten espressomachines welke jij kan gebruiken om een heerlijke espresso mee te maken! En dan met name de Dinamica!

Een Italiaans koffiezetapparaat werk per definitie niet anders dan een koffiezetapparaat uit een ander land. Maar wanneer je naar de halfautomatische espressomachines gaat kijken dan dien je meerdere handelingen te verrichten om een kopje koffie te zetten. 

Denk hierbij aan het malen van de bonen, tamperen en de druk bepalen!

Italië is het land van de koffie. En dus ook van de koffiemerken. De beste Italiaanse koffiemerken zijn volgens ons: Gaggia, Lavazza, Bialetti en La Cimbali. 

Wanneer je voor een van deze Italiaanse koffiemerken gaat dan weet je dat je sowieso goed zit!

Een Italiaanse koffiemachine valt niet te ondervangen in één prijs. Dat komt doordat de Italianen van een breed assortiment koffiemachines gebruik maken. Zo koop je al een percolator voor een paar tientjes en een uitgebreide Italiaanse volautomatische koffiemachine voor €1500

Hoe lang een Italiaanse koffiemachine mee gaat is afhankelijk van hoe goed je hem verzorgd, het merk, hoeveel koffie je zet en een dosis geluk. 

Maar vaak kan je wel rekenen op een levensduur van 3 tot 6 jaar!

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com