Is de pistonmachine de #1 Solis koffiemachine?

Om de beste Solis koffiemachine te kopen is het allereerst van belang om te. weten welke koffiemachines Solis allemaal heeft. Het Zwitserse bedrijf is namelijk erg populair door haar zogeheten pistonmachines. Om deze reden gaan we op deze pagina ook verder op de werking van de pistonmachine in. 

Hierbij gaan we verder op de verschillende mogelijkheden ten opzichte van een volautomatische koffiemachine in. Deze koffiemachines kennen we allemaal wel, maar de zogeheten pistonmachines dan weer net even wat minder. 

Een pistonmachine is eigenlijk ook wel een andere naam voor een halfautomatische espressomachine. Maar wat is dan het werkelijke verschil tussen een volautomatisch koffiemachine en een halfautomatisch koffiemachine? Bij een volautomatisch model hoef je alleen zelf het bonen- en waterreservoir bij te vullen, maar bij een halfautomatisch model ofwel een pistonmachine dien je nog wat extra handelingen te verrichten.

Deze handelingen zijn doorgaans altijd hetzelfde, namelijk het malen van de bonen, het vullen van het reservoir en het aanstampen van de bonen zodat er een dichte consistente laag ontstaat. Om het nog eenvoudig te maken hebben we ervoor gekozen om deze pagina aan te vullen met een visuele versie.

Wat is de beste Solis pistonmachine?

Het is altijd lastig om de beste Solis pistonmachine te kiezen. Dat komt namelijk doordat het begrip ‘de beste’ relatief is. Het hangt namelijk heel erg nauw met jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Wat verwacht jij van een Solis koffiemachine? En speelt bij jou de prijs juist wel of niet mee?

Dat zijn al twee belangrijke vragen welke het een stuk lastiger maakt om de vraag: “wat is de beste Solis pistonmachine?”  te beantwoorden. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen om te kijken naar de verkoopcijfers gecombineerd met een oneindig aantal aan reviews.

Daarbij is er één Solis koffiemachine naar voren gekomen welke zeker de titel van beste Solis pistonmachine en/of de beste Solis koffiemachine kan dragen. We hebben het dan ook over de: Solis Grind & Infuse Perfetta 1019.

Solis Grind & Infuse Perfetta 1019

De Solis Grind & Infuse Perfetta 1019 is een pistonmachine, ook wel espressomachine genaamd, welke in 2021 is geïntroduceerd voor Solis. De Solis Perfetta 1019 is de opvolger van de Solis Grind & Infuse Pro waarop het merk voort heeft geborduurd. 

Deze Solis Grind & Infuse Perfetta 1019 is wat ons betreft een mooie verschijning om in jouw keuken of op jouw kantoor te gebruiken voor het bereiden van overheerlijke kopjes koffie. Het stijlvolle en duurzame design speelt hier een belangrijke rol in. Het is ook goed om te weten dat de Solis Grind & Infuse Perfetta 1019 in meerdere uitvoeringen beschikbaar is. 

Om jou kennis te laten maken met de Solis Grind & Infuse Perfetta hebben wij ervoor gekozen om een aantal belangrijke kenmerken van deze koffiemachine op een rijtje te zetten. Hieraan kan jij eenvoudig toetsen of deze Solis pistonmachine wellicht een ideale koffiemachine voor jou is. 

  1. Geïntegreerde koffiemolen: De Solis pistonmachine beschikt over een maalschijf van gehard staal en biedt 10 verschillende maalstanden, waarmee je de koffie perfect kunt afstemmen op jouw smaak. Dit heeft veel invloed op de uiteindelijke smaak. 

  2. Programmeerbare zetfuncties: Met de Solis Grind & Infuse Perfetta kun je de hoeveelheid koffie, de maalgraad, de temperatuur en de waterhoeveelheid instellen en opslaan. Door het opslaan zorg je ervoor dat je niet iedere keer alle stappen opnieuw dient te doorlopen. 

  3. Handmatige zetfunctie: Wanneer jij meer ervaring hebt met het bereiden van een kopje koffie met een pistonmachine is het goed om te weten dat deze Solis pistonmachine beschikt over een breed scala aan variabelen om mee te experimenteren. 

  4. Melkopschuimsysteem: De Solis koffiemachine beschikt over een geïntegreerde melkopschuimer. Hierdoor bereid jij eenvoudig lekkere melkspecialiteiten zoals een cappuccino of latte macchiato. 

  5. Groot waterreservoir en bonenreservoir: De Solis Grind & Infuse Perfetta heeft een waterreservoir van 1,8 liter en een bonenreservoir van 250 gram. Hierdoor is de koffiemachine ook uitstekend te gebruiken voor wanneer je meer dan twee kopjes koffie per dag bereidt. 

  6. Ingebouwde reinigingsfuncties: Deze optie spreekt grotendeels voor zich. Het reinigen van een koffiemachine is nou eenmaal niet de meest leuke taak. Deze functie zorgt ervoor dat de koffiemachine al grotendeels wordt gereinigd. 

Al met al is de Solis Grind & Infuse Perfetta 1019 in onze ogen een erg goede Solis espressomachine die geschikt is voor zowel beginnende als ervaren koffieliefhebbers. De pistonmachine biedt de mogelijkheid om jouw koffiezetinstellingen aan te passen. 

Andere goede Solis koffiemachines

Naast de Solis koffiemachine Grind & Infuse heeft Solis zeker nog een andere top pistonmachine. Om maar even een voorbeeld te noemen: de Solis Barista Perfetta Plus 1170. Deze pistonmachine is een stuk compacter dan haar voorganger en daardoor ook makkelijker te verplaatsen en op te bergen. 

De Solis Barista Perfetta Plus 1170 is een koffiemachine welke uitermate geschikt is om twee kopjes koffie te zetten per zetbeurt en wordt geleverd inclusief heetwaterfunctie. Hierdoor ga je hem simpelweg vaker gebruiken. 

Het grote voordeel van deze Solis pistonmachine is dat je eenvoudig in 40 seconden een espresso zet. Daarnaast beschikt het apparaat over automatische reinigingsprocessen waardoor je ook aan schoonmaken weinig tijd kwijt bent. 

Naast het feit dat wij fan zijn van de Solis koffiemachine is het model ook bekroond met een Good Design Award in 2020. Dit is Australië haar meest prestigieuze internationale prijs op het gebied van hoogstaand design en innovatie. De jury beoordeelde de espressomachine als een compacte en elegante machine voor een perfecte koffie.

Solis Barista Perfetta Plus 1170

De Solis Barista Perfetta Plus 1170 is een mooie compacte pistonmachine uit de Solis lijn. Hij is opvallend wat kleiner dan de andere pistonmachines, maar dat maakt hem juist erg interessant. Deze koffiemachine is eenvoudig op te bergen in een kast wanneer hij even niet wordt gebruikt. Daarnaast is het grote voordeel van de Solis pistonmachine is dat je eenvoudig in 40 seconden een espresso zet. 

Ook beschikt het apparaat over automatische reinigingsprocessen waardoor je ook aan schoonmaken weinig tijd kwijt bent. Naast het feit dat wij fan zijn van de Solis koffiemachine is het model ook bekroond met een Good Design Award in 2020. Dit is Australië haar meest prestigieuze internationale prijs op het gebied van hoogstaand design en innovatie. De jury beoordeelde de espressomachine als een compacte en elegante koffiemachine voor een perfecte koffie.

Daarnaast vinden wij het persoonlijk ook een pluspunt dat deze Solis Barista Perfetta Plus 1170 in meerdere kleuren op de markt is gebracht. Zo kan jezelf kiezen welke kleur pistonmachine jij in jouw keuken wil! En dat maakt de keuze voor deze pistonmachine weer een heel stuk interessanter.

Benieuwd hoe een Solis Pistonmachine werkt?

Solis Grind & Infuse Compact 1018

De Solis Grind & Infuse Compact 1018 is een erg goede pistonmachine met stoompijpje. Het systeem dat wordt gehanteerd bij deze koffiemachine betreft een technologie met een lagedruk waarmee het water langs de koffie wordt geperst.

Hierdoor worden er meer aroma’s opgenomen in de koffie en dat proef je zeker terug. Deze pistonmachine is al te koop voor een zeer aantrekkelijke prijs en is verkrijgbaar in meerdere verschillende kleuren. 

Je zet jouw favoriete koffie met een professionele 58ml filterhouder. De koffie wordt eerst zacht bevochtigd en daarna wordt het water pas gelijkmatig verdeeld. Ook dit draagt bij aan de uiteindelijke smaak van jouw kopje koffie. Ook zorgt deze methode ervoor dat je minder snel bittere koffie kan krijgen. Dat is namelijk een van de voorkomende minpunten bij het zetten van koffie met een pistonmachine.

Wij zijn ook erg fan van deze Solis koffiemachine omdat het design net even wat robuuster is. Je krijgt direct het idee dat je koffie drinkt welke is bereidt door de barista. Ook heb je met deze Solis Grind & Infuse Compact 1018 de mogelijkheid om twee kopjes koffie tegelijkertijd te zetten en dat zorgt er weer voor dat je deze koffiemachine net even wat sneller gaat gebruiken.

Solis Barista Gran Gusto 1014

De Solis Barista Gran Gusto 1014 maakt heerlijke espresso’s in een handomdraai klaar. Een leuk detail aan deze Solis koffiemachine is het feit dat je eenvoudig met jouw koffie temperatuur kan spelen. Ook kan je voor één of twee kopjes koffie tegelijkertijd kiezen. 
 
Je ziet al direct aan deze pistonmachine van Solis dat het een automatische variant betreft. De opties die je hebt bij het zetten van de koffie doet je wellicht wat meer denken aan een volautomatische espressomachine. En dat klopt. Daarom worden dit soort espressomachines ook wel halfautomatische espressomachines genoemd. 
 
Met het stoompijpje kan je eenvoudig verschillende melkspecialiteiten bereiden. Een mooi voordeel is dat het melkstoompijpje 360 graden kan draaien. Dit komt doordat het vast is gezet met behulp van een magneet. Erg handig wat ons betreft. 
 
Wat deze koffiemachine van Solis in onze ogen zo top maakt is de goede prijs- en kwaliteitverhouding, het strakke design, het eenvoudige reinigen van het koffiezetapparaat en de mogelijkheid tot het zetten van overheerlijke melkspecialiteiten.
 

Solis Pistonmachine review:

Op de vraag: “is de Solis pistonmachine de nummer 1 pistonmachine?” kunnen we niet eenduidig zijn. Wel zijn de pistonmachines van Solis uitermate geschikt voor het zetten van overheerlijke koffie bij jou thuis. 

Ook zijn deze Solis koffiemachines uitgerust met een speciale techniek waardoor het voor een beginner net even wat makkelijker maakt om te beginnen. En dat vinden wij persoonlijk essentieel. Het instapniveau is lager, waardoor de kans groter is dat je ook direct plezier gaat bleven aan jouw pistonmachine.

Zelf vinden wij dat de Solis koffiemachine zeker in de top 3 pistonmachines thuis horen. Dit komt door een goede mix aan kwaliteit, technologische opties en design. En vooral op dat laatste aspect wint Solis echt punten. Aan het design kan je zien dat de makers net even wat meer aandacht hebben besteed dan bij andere pistonmachines. Vooral de Solis Grind & Infuse Compact 1018 stralen echt barista kwaliteit uit. 

Door dit design waan je jezelf direct weg in de gedachten aan de horeca. Het geluid is passend en de smaak van de koffie ook. De Solis pistonmachines beschikken over een prima prijs waardoor het bedrag dat je moet investeren in deze Solis koffiemachines niet te hoog is om in te durven stappen. 

Ook is de toevoeging om door middel van het stoompijpje melkspecialiteiten te zetten een waar pluspunt. De variatie tussen de verschillende soorten koffie die je kan drinken wordt hierdoor groter en dat zorgt er weer voor dat je meer gebruik gaat maken van jouw koffiemachine!

Solis Grind & Infuse Perfetta 1019 Solis koffiemachine

Is een Solis pistonmachine iets voor mij?

Of een pistonmachine bij jou past is één van de meest gestelde vragen van consumenten wie aan het overwegen zijn om een pistonmachine voor het eerst aan te schaffen. Maar of het gebruik van een pistonmachine bij jou pat hangt geheel af van jouw persoonlijke voorkeuren. 

Voordat je gaat overwegen of dit type koffiemachine bij jou past, en dan met name een Solis pistonmachine, is het goed om te weten wat voor een koffie drinker jij bent. Houd je van een snelle kop lungo? Dan raden wij het gebruik van een volautomatische koffiemachine aan. 

Wanneer jij houdt van experimenteren met jouw kopje koffie dan is het goed om te weten dat het gebruik van een Solis pistonmachine voor eindeloze varianties kan zorgen. Je beïnvloed immers jouw kopje koffie handmatig door de druk, temperatuur, hoeveelheid koffiebonen en de maalfijnheid te beïnvloeden. 

Ook is het goed om te weten dan pistonmachines wel wat ervaringen en vaardigheden vereisen om goed te kunnen gebruiken. Dat is bij een Solis koffiemachine niet anders. Je dient er dan ook vanuit te gaan dat je in eerste instantie niet direct lekkere koffie zet. Het bereiden van een kopje koffie uit een pistonmachine heeft namelijk even een paar keer oefenen nodig. 

Vooral het investeren in het begrijpen van het zetproces, de invloed van de snelheid van het water op de aroma’s van jouw koffiebonen. De druk vanuit jouw Solis koffiemachine op de gemalen koffiebonen en nog talloze andere opties hebben enige tijd nodig om onder de knie te krijgen. 

Kortom, als je op zoek bent naar een koffiemachine waarbij je volledige controle hebt over het zetproces en je bereid bent om wat tijd en moeite te investeren om de perfecte kop koffie te zetten, dan kan een pistonmachine zeker iets voor jou zijn. Maar als je meer waarde hecht aan gemak en snelheid, dan zijn er andere koffiemachines die wellicht beter bij jou passen.

Is Solis een goed merk?

Wanneer wij Solis geen goed merk zouden vinden hadden wij er in eerste instantie nooit voor gekozen om deze koffiemachines toe te lichten. Om deze reden willen we jou ook wat meer vertellen over het merk Solis, waar deze vandaan komt en wat het merk te bieden heeft. 

Solis is een Zwitsers bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van huishoudelijke apparaten, waaronder keukenapparatuur, koffiezetapparaten, stofzuigers en luchtbevochtigers. Het bedrijf is opgericht in 1908 en is sindsdien een zeer respectabel bedrijf welke is gericht op huishoudelijke apparaten. 

Waar de Solis producten bekend om staan is het Zwitserse vakmanschap gecombineerd met zeer geavanceerde technologie. Op het gebied van koffiemachines zie je dit terug in de pistonmachines welke het bedrijf verkoopt. Daarnaast staat innovatie bij Solis altijd hoog in het vaandel. 

Wat wij interessant vinden aan Solis is het feit dat het bedrijf zijn uiterste best doet om zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen en te innoveren. Solis probeert namelijk haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden door het gebruik van duurzame materialen. 

Ook is Solis is actief betrokken bij verschillende liefdadigheids- en sociale initiatieven. Zo ondersteunen zij non-profitorganisaties welke het mogelijk maakt dat kinderen in derde wereldlanden naar school kunnen gaan. 

Al met al staat Solis bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige producten, innovatieve ontwerpen en toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Waarom kiezen voor een Solis pistonmachine?

De reden waarom jij zou moeten kiezen voor een Solis pistonmachine is doordat deze pistonmachines een laag instapniveau op het gebied van vaardigheden vereisen. Hierdoor is de kans groter dat je de pistonmachine ook vaker kan gebruiken. 

Dat komt doordat pistonmachines doorgaans als arbeidsintensief worden ervaren. Wanneer dit wordt verminderd en dan met name gecombineerd wordt met de mogelijkheid tot het bereiden van meerdere kopjes koffie. Stijgt het gemak en de kans dat je de koffiemachine vaker gaat gebruiken. 

Veelgestelde vragen

Solis is een uitstekend merk op het gebied van pistonmachines. Waarom wij dit merk aanraden lees je op deze pagina.

In eerste instantie is het grote verschil het feit dat beide merken dusdanig anders zijn, andere oprichtingsdatum, een ander oprichtingsland en een gehele andere missie en visie. Desalniettemin zijn beide bedrijven erg goed in het ontwikkelen van pistonmachines.

Wanneer je kijkt naar de Solis koffiemachines is de Solis Grind & Infuse Compact 1018 wat ons betreft de beste Solis koffiemachine. Waarom lees je op deze pagina. 

Wanneer je een pistonmachine wil gaan aanschaffen is het goed om te weten dat het meer tijd kost dan het bereiden van een kopje koffie met een volautomatische koffiemachine. Houd hier dus goed rekening mee. Daarnaast is het goed om te weten dan het zetten van koffie met een pistonmachine de nodige tijd kost om onder de knie te krijgen.