Het beste Senseo koffiezetapparaat in 2024!

We hebben er al eens over geschreven. Het begin van het eenvoudig koffie zetten zoals we dat nu kennen. Die herkomst is toch grotendeels te danken aan Philips en Douwe Egberts. 

Zo’n 20 jaar geleden hebben zij namelijk de samenwerking gestart wat heeft geleid tot het Senseo koffiezetapparaat zoals wij dat nu kennen. En laten we eerlijk zijn, iedereen kent wel iemand wie een Senseo koffiezetapparaat in huis heeft. 

Deze partijen kunnen we daarom ook wel de grondleggers van de hedendaagse koffie noemen. En dan hebben wij het vooral erover hoe het koffie zetten en de koffiemachines zoals wij deze nu kennen zich door hebben ontwikkeld. 

Het gebruiksvriendelijke en de betaalbaarheid stond voorop bij de ontwikkeling van Senseo. En dat is ook altijd zo gebleken. De Senseo koffiemachines staan nu eenmaal bekend om deze twee factoren, ook al zijn er in de loop van de jaren wel degenlijk wat luxere koffiezetapparaten op de markt gebracht. 

Op deze pagina willen we jou graag meenemen in de hedendaagse ontwikkelingen. En daarbij gaan wij ook in op de vraag: “wat is het beste Senseo koffiezetapparaat in 2024?”

Wat is het beste Senseo koffiezetapparaat in 2024?

Het beste Senseo koffiezetapparaat is voor iedereen anders. Dat heeft namelijk allemaal te maken met de persoonlijke voorkeuren van mensen. Omdat deze voorkeuren voor iedereen verschillen hebben wij gekeken naar de punten die iedereen belangrijk vindt: de koffie smaak, duurzaamheid, kwaliteit en technologische mogelijkheden.

Philips Senseo Quadrante HD7865/80

De Philips Senseo Quadrante HD7865/80 is uitgebreid onderzocht en volgens ons als beste uit de Senseo koffiezetapparaten test is gekomen. Deze koffiemachine is voorzien van de zogenoemde koffieboosttechnologie waardoor een vollere koffiesmaak ontstaat. En daardoor speelt Senseo in op de kritieken die zij hebben ontvangen. 

Deze kritieken waren gericht op de koffiesmaak die niet zou voldoen aan de aroma’s die vrij komen bij een kopje koffie uit een volautomatische koffiemachine of ook bij de halfautomatische espressomachine. En daar hebben ze bij Senseo werk van gemaakt. Wij merken tenminste het verschil tussen de voorgangers en de nieuwere serie Senseo koffiemachines!

Een leuk detail aan deze koffiemachine is het feit dat het lekbakje van de koffiemachine in hoogte verstelbaar is. Hierdoor kan je ook grotere kopjes koffie zetten voor wanneer je een cappuccino aan het bereiden bent. Heb je zin in een espresso? Dan doe je het lekbakje omhoog om knoeien te voorkomen!

Daarnaast is het goed om te weten dat het waterreservoir van deze Philips Senseo Quadrante HD7865/80 een inhoud van 1,2 liter heeft. Hiermee zet je eenvoudig 8  kopjes overheerlijke Senseo koffie.

4.7/5
Philips Senseo koffiezetapparaat Quadrante HD7865:60

Philips Senseo Switch HD6592

Wanneer we het over een klein filter koffiezetapparaat hebben met stijl dan spreken we al gauw over deze Philips. En dat komt simpelweg door het onderscheidende vermogen dat deze koffiemachine maakt op het gebied van design. Deze koffiemachine is uitermate geschikt als klein koffiezetapparaat voor 2 kopjes koffie.

Met dit kleine koffiezetapparaat ben je in staat om overal overheerlijke koffie te bereiden zoals jij dat lekker vind. Ook kan je dit apparaat eenvoudig bijstellen waardoor je de variabelen die de smaak tot stand laten komen kan beïnvloeden. Hierdoor kan je eenvoudig met dezelfde koffie en hetzelfde koffiezetapparaat variëren tussen de gewenste smaak van jouw kopje koffie.

Geniet je van wat sterkere koffie, dan voeg je simpelweg minder water toe. Wil je juist wat mildere koffie, dan doe je het dus omgekeerd: je voegt wat meer water toe. Wanneer je vaak voor grote groepen koffie zet dan is de Philips Senseo Switch uitermate geschikt doordat je maar liefst 7 kopjes tegelijkertijd kan zetten. Dat maakt deze koffiemachine dan ook zeker geschikt voor op kantoor!

De koffiemachine heeft de volgende afmetingen: 27cm hoogte x 15cm breedte x 40cm diepte. Dit zorgt ervoor dat je hem dus eenvoudig kan vervoeren. Daarnaast beschikt dit model ook nog eens over een paar leuke pluspunten:

 •        Met één druk op de knop een kan of kopje koffie zetten
 •         Het waterreservoir biedt ruimte voor 1 liter water
 •        Directe automatische uitschakeling na het koffiezetten
 •        Koffie zetten op basis van koffiepads ook mogelijk. 
4.4/5
Philips Senseo Switch klein koffiezetapparaat camping koffiezetapparaat

Philips Senseo Viva Café HD6563/60

De Philips Senseo Viva Café HD6563/60 is in tegenstelling tot de Philips Senseo Switch een standaard model. Dat is niet zozeer een minpunt, maar het langwerpige model is wel zeer herkenbaar voor deze generatie Senseo koffiezetapparaten. 

Nagenoeg iedereen die aan een Senseo koffiezetapparaat denkt, zal ook aan dit type koffiezetapparaat denken. Desondanks vinden wij dat de Philips Senseo Viva Café HD6563/60 zeker een plekje in de rij van beste Senseo koffiezetapparaten verdiend.

Dit Senseo koffiezetapparaat ademt eenvoud uit. En dat is nou net hetgeen waar veel mensen naar zoeken in een Senseo koffiezetapparaat. De snelstartfunctie zorgt ervoor dat jij niet lang hoeft te wachten tot het apparaat is opgewarmd. Daarnaast is dit model ook voorzien van een ontkalkingsindicator. Is de koffie uitloop in hoogte verstelbaar, zodat jij ook gebruik kan maken van grotere kopjes voor een heerlijke cappuccino.

Dit Senseo koffiezetapparaat heeft de volgende afmetingen: 28cm hoogte x 15cm breedte x 40cm diepte. Dit zorgt ervoor dat je hem dus eenvoudig kan vervoeren. Daarnaast beschikt deze koffiemachine ook nog eens over een paar leuke pluspunten:

 •        Met één druk op de knop een kan of kopje koffie zetten
 •        Het waterreservoir biedt ruimte voor 1 liter water
 •        Directe automatische uitschakeling na het koffiezetten
 •        Koffie zetten op basis van koffiepads ook mogelijk. 
5/5
Philips Senseo koffiezetapparaat Viva Café HD6563 60

Philips Senseo Select CSA240/30

Een andere Philips klein Senseo apparaat is de Philips Senseo Select CSA240/30. Dit is een model die je wellicht wel bekend voorkomt, omdat deze koffiemachine de vorm heeft van de iconische Senseo koffiemachine. Desondanks zijn er toch wat veranderingen ten opzichte van het originele model.

De Senseo is gemaakt om twee kopjes koffie tegelijkertijd te zetten. En dat zorgt ervoor dat je altijd snel je koffie kan bereiden. Een groot voordeel vinden wij dat de keuze tussen één kopje koffie of twee kopjes koffie gemaakt wordt aan de zijkant van de koffiemachine. Erg stijlvol wat ons betreft. 

Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om de hoeveelheid van de koffie in te stellen. Je kunt kiezen uit een ristretto, espresso of lungo

De koffiemachine heeft de volgende afmetingen: 31cm hoogte x 15,5cm breedte x 15,5cm diepte. Dit zorgt ervoor dat je hem dus eenvoudig kan vervoeren. Daarnaast beschikt dit model ook nog eens over een paar leuke pluspunten:

 • Intuïtieve schuifknop om moeiteloos je favoriete koffie te zetten
 • Verstelbare tuit, zodat jouw favoriete kopje of mok eronder past
 • Geheugenfunctie om een recept precies naar je smaak af te stemmen
4.6/5
Philips Senseo Select CSA240:30

Wat is de goedkoopste manier van koffie zetten?

De goedkoopste manier van koffie zetten is uiteraard de gewone ouderwetse filterkoffie. Je zet een volle pot koffie voor een euro. Daar kan eigenlijk niet zoveel mis aangaan. Maar wist je dat ook Senseo koffie erg goedkoop is? Dat komt eigenlijk door de goedkope koffiepads.

Wanneer je een grotere verpakking kiest koop je namelijk al de gewenste koffiepads voor zo’n 12 eurocent per stuk. In deze prijscategorie dien je dan wel te denken aan de classis koffiepads, maar deze zijn wel van Douwe Egberts dus geen huismerk! 

Ben je benieuwd naar waar je deze koffiepads eenvoudig online kan kopen? Klik dan op de onderstaande groene knop om direct naar de verkoper te gaan!

Wat is een Senseo apparaat?

Wanneer je een Senseo apparaat wil aanschaffen kies je voor een Senseo koffiezetapparaat welke alleen maar werkt op basis van de Senseo koffiepads. De koffiepads bestaan uit gemalen koffie welke zijn verpakt in een filter. Het lijkt daardoor een beetje op een theezakje. 

De reden dat de koffiepads al voorverpakt zijn is dat je hierdoor heel eenvoudig gebruik kan maken van het Senseo koffiezetapparaat. De perfecte afmetingen zorgen ervoor dat je niet knoeit waardoor ook de schoonmaakwerkzaamheden worden geminimaliseerd. En dat vinden wij echt een pluspunt aan het Senseo koffiezetapparaat. 

Ieder voordeel heeft ook zijn nadeel: doordat Senseo gebruik maakt van de koffiepads in het lastig om te rouleren tussen verschillende koffiesoorten. Ook de verschillende koffiesoorten die aanwezig zijn smaken wat meer hetzelfde. 

Dan gaan we over op het bedienen van het Senseo koffiezetapparaat en we zeggen alvast: dat is heel eenvoudig. Het Senseo apparaat bedien je door een koffiepad in de koffiemachine te doen, het waterreservoir te vullen en op de aanknop te klikken. Wanneer het Senseo apparaat opgewarmd is kan de koffie worden gezet!

De voor- en nadelen van een Senseo koffiezetapparaat

Uiteraard is het ook belangrijk om de voor- en nadelen van het Senseo apparaat in het algemeen te bespreken. Daarom hebben wij onderstaand enkele punten opgesomd. 

De voordelen

Allereerst is het grote voordeel aan een Senseo koffiezetapparaat dat je eenvoudig en snel een kopje koffie kan zetten. Je hoeft geen aparte bonenmaler of andere accessoires aan te schaffen die je dienen te helpen bij het bereiden van de koffie. 

Daarnaast is het ook erg fijn aan het Senseo koffiezetapparaat dat je zowel één als twee kopjes koffie tegelijkertijd kan zetten. Dit komt natuurlijk wel vaker voor, maar de afmetingen van het Senseo apparaat spelen hier een belangrijke rol bij: het apparaat is nou eenmaal eenvoudig op te bergen. 

Ook kan er variatie aangebracht worden qua koffiesterkte, dit kan bij luxere Senseo koffiezetapparaten door middel van een paar klikken op de daarvoor aangebrachte knoppen, maar ook kan er gekozen worden voor andere smaken koffiepads. 

Daarnaast hebben we nog één voordeel welke we graag willen aanduiden en dat is het feit dat er heel erg weinig onderhoud en schoonmaakwerk komt kijken bij het gebruik van een Senseo koffiezetapparaat.

Nadelen

Een Senseo apparaat heeft echter ook nadelen ten opzichte van de volautomatische koffiemachines. Je kan namelijk minder invloed uitoefenen op het uiteindelijke kopje koffie doordat er weinig mogelijkheden zijn qua het veranderen van instellingen. 

Ook is het niet mogelijk om meer dan 2 kopjes koffie tegelijkertijd te zetten en zijn de technologische opties minimaal. Voor een kopje cappuccino zetten heb je altijd een extern melkreservoir en/of melkopschuimer nodig. 

Veelgestelde vragen

Een Senseo koffiezetapparaat koop je al voor zo’n €40, maar de uitgebreidere varianten kosten al richting de €200. 

Wanneer je online opzoek bent naar aanbiedingen van Senseo koffiezetapparaten of koffiepads dan raden wij je aan om gebruik te maken van deze link

Een Senseo apparaat is een koffiemachine die werkt op koffiepads. Deze koffiepads doe je in de koffiepadshouder waardoor je in een handomdraai een kopje koffie zet. 

Of een koffiesoort lekker is ligt natuurlijk aan jouw eigen smaak. Wij zijn zelf niet direct de grootste fan van Senseo koffie, maar geven deze koffie toch zeker wel een voldoende.