De beste SMEG koffiemachines in 2024!

Wil jij een SMEG koffiemachine kopen? Bekijk dan hier de beste SMEG koffiemachines van dit moment! We gaan hierbij in op de verschillende soorten koffiemachines en de verschillende zetmethoden welke door SMEG wordt gehanteerd. 

Het blijft altijd lastig, bepalen welke koffiemachine het beste past bij jou als persoon en bij jouw koffie drinkgedrag. Ieder persoon verschilt namelijk van elkaar en iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeften. 

Om deze reden zijn wij uitgegaan van marktcijfers, recensies en onze eigen ervaringen met het SMEG koffiezetapparaat. Door al deze factoren samen te voegen zorgen we voor een uitstekend algemeen beeld van de koffiemachines. 

Op deze pagina gaan we verder in op alle soorten SMEG filterkoffie apparaten, espressomachines en volautomaten. Zo proberen we een goed en breed beeld te schetsen van dit merk en haar koffiemachines. 

De beste SMEG koffiemachine

Het vinden van een passende koffiemachine die naadloos aansluit bij jouw wensen en behoeften als koffiedrinker is al een lastige taak op zichzelf. Maar om ook nog eens de beste SMEG koffiemachine uit te kiezen is nog een stukje lastiger. 

Om deze reden hebben we, zoals bovenstaand al gezegd, gekeken naar de marktcijfers, recensies, verkoopcijfers en vooral de tevredenheid. Daarnaast hebben we gekeken naar de technologische opties welke zijn toegevoegd aan de koffiemachine. 

Om deze reden zijn we daarom ook uitgekomen op een uitstekend betaalbare koffiemachine met mooie technologische opties: de SMEG espressomachine BCC02BLMEU.

SMEG espressomachine BCC02BLMEU

De SMEG BCC02BLMEU is een volautomatische koffiemachine van het merk SMEG welke uitstekende koffie bereidt in een handomdraai. De behuizing van de espressomachine is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Zo past hij in iedere keuken thuis!

De SMEG koffiemachine maakt gebruik van verse koffiebonen welke je dient bij te vullen in het bonenreservoir aan de achterzijde. Ook is de koffiemachine uitgerust met een stoompijpje. Hierdoor maak je in een handomdraai een heerlijke melkspecialiteit klaar. 

De SMEG koffiemachine is voorzien van een 19 bar pomp en heeft een waterreservoir waar bijna 1,5 liter waar in kan. Ook is de koffiemachine uitgerust met een eco-stand waardoor het apparaat zichzelf uitschakelt wanneer deze niet meer wordt gebruikt. 

De reden waarom wij fan zijn van de SMEG BCC02BLMEU is het feit dat deze gewoonweg lekkere koffie kan zetten. Daarnaast is de koffiemachine voor een vriendelijke prijs te verkrijgen en ook gemaakt van duurzame materialen!

5/5
Smeg koffiemachine

Hoe werkt de SMEG 

De SMEG koffiemachine is doorgaans grotendeels hetzelfde wat betreft hoe deze werkt. Daarnaast komt deze koffiemachine ook overeen met de gangbare gebruikswijze van volautomatische koffiemachines. 

Desondanks is het altijd handig om te weten hoe jouw nieuwe SMEG koffiemachine werkt. We kunnen er natuurlijk voor kiezen om stap voor stap uit te schrijven hoe deze koffiemachine werkt, maar onze voorkeur heeft de visuele ondersteuning:

De lekkerste SMEG filerkoffie 

Filter koffie, we kennen het allemaal en we drinken het ook allemaal nog wel. De een vind het heerlijk, de ander heeft toch liever een kopje goede bonenkoffie. Maar wat ons betreft is de afwisseling tussen de koffievarianten juist overheerlijk. 

Een kop filterkoffie bereiden gebeurd in onze gedachten doorgaans door het pruttelende automaat bij opa of oma in de keuken. Veelal zijn deze koffiezetapparaten niet het beste aanblik in jouw keuken. Daar heeft SMEG iets op bedacht. En wij moeten bekennen dat het goed is gelukt!

SMEG DCF02CREU

Het design van deze SMEG DCF02CREU is wat ons betreft goed gelukt. Deze SMEG koffiemachine is immers een ware eye catcher in de keuken, daarnaast is het goed om te weten dat de beschikbaarheid van deze koffiemachine in verschillende kleuren komt. 

De nieuwe SMEG koffiemachine is een filterkoffie machine welke het kenmerkende retro design uit de jaren 50 heeft. Wanneer jij houdt van meerdere kopjes koffie tegelijkertijd zetten is het goed om te weten dat deze koffiemachine aansluit op jouw wens! Het is namelijk mogelijk om tot wel 10 kopjes tegelijkertijd te zetten. 

En dat maakt deze koffiemachine uitstekend voor het zetten van koffie voor grote(re) groepen mensen. De koffiemachine kan de koffie erg goed warm houden door de geïntegreerde warmhoudplaat. 

De SMEG DCf02CREU heeft de beschikking om de koffiesterkte aan te passen. Je kan immers kiezen uit 2 niveaus: licht of intense koffie. Daarnaast is het mogelijk om de waterhardheid in te stellen en geeft de koffiemachine aan wanneer deze gereed is! 

5/5
SMEG filterkoffieapparaat

De beste SMEG espressomachine

Nu dat we de beste SMEG koffiemachine en de beste SMEF filterkoffie apparaat gaan we verder naar de beste SMEG espressomachine. Want ook in deze categorie heeft SMEG een heus retro design espressomachine ontworpen. 

De reden dat we deze koffiemachines zo interessant vinden is het feit dat je met behulp van een espressomachine de baas bent over de uiteindelijke smaak van jouw kopje koffie. Er zijn namelijk veel verschillende variabelen die je kan beïnvloeden.

Denk hierbij aan de koffiesterkte, koffiedichtheid, de manier van het gebruik van de tamper, de druk van het water en nog veel meer. Wanneer je hier meer over wil weten dan raden we je aan de pagina over pistonmachines eens te lezen!

SMEG espressomachine ECF01BLEU 

De SMEG espressomachine ECF01BLEu is een, wat ons betreft, stijlvolle espressomachine voor in jouw keuken. De espressomachine is compact maar daardoor niet gelimiteerd aan weinig opties. Het is namelijk goed om te weten dat deze espressomachine is uitgerust met een stoompijpje. 

En dat zie je niet altijd bij een espressomachine. Het stoompijpje kan je gebruiken om een melkspecialiteit zoals een cappuccino te bereiden. En ook dit stoompijpje kan je handmatig instellen om zodoende te spelen met de schuimdikte. 

Ook de koffietemperatuur en de hoeveelheid koffie is in te stellen door middel van het bedieningspaneel. Wil je meerdere espresso’s achter elkaar zetten? Wees dan bewust van de warmhoudplaat aan de bovenzijde van de espressomachine. 

Deze warmhoudplaat zorgt ervoor dat jij jouw espresso’s in een warm kopje serveert, daarnaast kan de plaat gebruikt worden om de espresso’s die nog even moeten wachten warm te houden. We raden aan om dit niet lang te doen, maar voor een paar minuten is dit zeker een prima toevoeging!

Nagenoeg alle onderdelen zijn uitneembaar, hierdoor is het schoonmaken van de SMEG koffiemachine erg eenvoudig en behoud je makkelijk een schoon apparaat.

5/5
SMEG espressomachine

Waarom kiezen voor een SMEG koffiemachine?

Waarom jij zou moeten kiezen voor een SMEG koffiemachine is een vraag die je jezelf altijd dient af te vragen alvorens je een koffiemachine koopt. Wat ons betreft is de SMEG koffiemachine een uitstekende aankoop doordat je kiest voor kwaliteit. 

SMEG is een uiterst betrouwbaar koffiemerk en gaat als merk al lange tijd mee in de koffiebranche. En al die tevreden klanten hebben er samen met de uitstekende koffiemachines voor gezorgd dat SMEG nu de merknaam heeft opgebouwd welke het nu heeft. 

Wil jij bij de aanschaf van jouw nieuwe SMEG koffiemachine kiezen voor zekerheid? Dan raden we jouw een koffiemachine van SMEG zeker aan!

SMEG melkopschuimers

Wanneer je graag van een melkspecialiteit geniet dan is er ook altijd de keuze om jouw SMEG koffiemachine uit te rusten met een SMEG melkopschuimer. En dat vinden wij een interessante optie doordat je jouw SMEG koffiemachines hierdoor binnen het SMEG segment kan uitbreiden. 

Want het was je wellicht ook al opgevallen dat de SMEG koffiemachines relatief een traditionele uitstraling hebben met daaraan gekoppeld ook een traditionele werking. Sommige koffiemachines zijn wel degelijk uitgerust met een stoompijpje waarmee je melk kan opschuimen. 

Maar wist je ook dat SMEG een SMEG melkopschuimer heeft welke perfect past bij het traditionele design? Deze melkopschuimers zijn gemaakt in het zogeheten retro segment waardoor je helemaal in de SMEG stijl kan blijven. 

Wat ons betreft is dit een fantastische toevoeging van het bedrijf. Het onderscheidt hen namelijk van de vele andere melkopschuimers!

SMEG koffiemachine ontkalken

Wanneer je jouw SMEG koffiemachine wil gaan ontkalken is het goed om te weten dat je goed op moet letten dat je de juist stappen doorloopt. Het ontkalken van jouw koffiezetapparaat is niet ingewikkeld, maar het moet wel goed gebeuren!

Wanneer je onderstaande stappen stap voor stap doorloopt kan het niet fout gaan:

  • Verwijder het waterreservoir en haal het waterfilter eruit.
  • Doe 100ml ontkalker in het waterreservoir samen met 1 liter schoonwater. 
  • Zet een grote kom of schaal onder de koffieloop en zet het koffieprogramma aan.
  • Spoel de koffiemachine vijf keer door.
  • Leeg het waterreservoir en spoel deze goed door. 
  • Plaats het waterreservoir terug en geniet van jouw koffie. 
Wanneer je het idee hebt dat de koffiemachine niet voldoende is ontkalkt dan raden we je aan om de bovenstaande stappen te herhalen. Soms kan het zo zijn dat een koffiemachine een te lange tijd niet is ontkalkt. Hierdoor kan er een dikke laag ontstaan. Deze dikke laag kalk krijg je vaak niet binnen één ontkalkingsbeurt weg. 

Is een SMEG betrouwbaar?

We hebben het bovenstaand eigenlijk al een keer benoemd, maar een SMEG koffiemachine is zeker betrouwbaar. En dat komt doordat het merk stap voor stap haar bekendheid heeft opgebouwd. Deze bekendheid is ontstaan door het aanbieden van goede producten met als resultaat: tevreden klanten. 

Een SMEG is gebouwd doormiddel van duurzame en kwalitatieve materialen. Dit heeft direct een positieve werking op de kwaliteit van het koffiezetapparaat. Een van de grote voordelen aan deze kwaliteit is het feit dat de levensduur hierdoor wordt verlengd. 

En dat komt door het simpele gegeven: hoe langer de onderdelen meegaan hoe langer jouw koffiemachine meegaat. Vergeet niet dat het nog steeds erg belangrijk is om jouw koffiemachine goed te reinigen zodat er geen vuil achterblijft in de koffiemachine. Dit kan immers schadelijk zijn!

Het antwoord op de vraag: ”Is een SMEG koffiemachine betrouwbaar”. Kunnen we beantwoorden met: “Ja”.

Is SMEG duur?

Wat dat betreft kunnen wij, vanuit onze mening, hier relatief kort over zijn: nee een SMEG koffiemachine is niet duur. Ondanks het feit dat ‘duur’ een relatief begrip is welke voor iedereen anders te interpreteren is. 

Wanneer je de SMEG koffiemachines afzet tegen de andere koffiemachines van bijvoorbeeld PhilipsKrups of Saeco dan is de prijs een stuk lager. En dat komt ook door het verschil in de technologische opties welke de verschillende machines te bieden heeft. 

De koffiemachines van SMEG zijn niet direct als de meeste luxe te beschouwen. Desondanks hebben ze voldoende technologische opties om mee te komen in de concurrentiestrijd met de eerder genoemde merken. 

Wel dienen we erbij te zeggen dat SMEG meer voor de liefhebbers is welke ook een warm gevoel krijgen van het design van dit merk. Het retro uiterlijk dient jou als consument wel aan te spreken voordat je over zou moeten gaan op de aankoop van dit product. 

Over SMEG als fabrikant

SMEG komt van origine vanuit Italië en is daarom ook een Italiaanse fabrikant. SMEG richt zich niet alleen op koffiemachines en bijbehorende attributen, maar ook op een breed segment van huishoudelijke apparaten.

Het bedrijf startte door oprichter Vittorio Bertazzoni in 1948 in Italië en heeft momenteel haar hoofdkantoor gevestigd in Guastalla. De naam SMEG komt van de woorden: Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla. 

Waar je SMEG voornamelijk van zou kunnen kennen is van de ovens en koelkasten welke het bedrijf al geruime tijd produceert. Deze worden namelijk vanaf het begin van de oprichting ontwikkeld. 

Veelgestelde vragen

Een SMEG koffiemachine is uiterst betrouwbaar. SMEG heeft in een groot aantal jaren haar merknaam opgebouwd door het leveren van goede producten met als resultaat tevreden klanten!

SMEG valt in het middensegment van de volautomatische koffiemachines. Wel heeft SMEG ook een aantal filerkoffie machines welke voor een kleine prijs te verkrijgen zijn. Benieuwd naar welke modellen dat zijn? Lees dan hier verder!

De beste SMEG koffiemachine is wat ons betreft SMEG BCCo2BLMEU. Waarom? Dat lees je hier!

Een SMEG koffiemachine gaat ongeveer 4 tot 6 jaar mee. Maar de levensduur van een koffiemachine valt en staat met een dosis goed onderhoud.