Is de Jura melkopschuimer de beste in 2024?

Is de Jura melkopschuimer de beste in 2024? Er zijn veel verschillende soorten melkopschuimers op de markt. En daar heeft Jura handig op ingespeeld. Logisch, want ze willen een marktaandeel behalen op ieder koffiesegment. 

Maar waarom is een Jura melkopschuimer nou zo belangrijk? Zoals je wellicht weet werken de meeste Jura koffiemachines op basis van bonen. En veel koffiemachines zijn eveneens uitgerust met een melkopschuimer.

Toch heeft Jura ervoor gekozen om te gaan voor het ontwikkelen van een melkopschuimer. Dit is uiteraard in aanvulling op de koffiemachines welke geen geïntegreerde melkopschuimer bezitten. 

Maar ook om zodoende in te spelen op consumenten welke geen Jura koffiemachine hebben, maar wel een Jura melkopschuimer willen aanschaffen. 

Wat is de beste Jura melkopschuimer?

Wanneer je kiest voor een melkopschuimer van Jura wil je er zeker van zijn dan je er ook langere tijd van kunt genieten. Daarom raden wij altijd aan om goed op de recensies te letten. Het aankopen van een melkopschuimer gaat doorgaans niet gemoeid met een grote investering. 

Toch vinden wij het erg belangrijk dat wanneer je iets koopt je daar ook gewoonweg tevreden mee bent. Wanneer we dan verder gaan met de Jura melkopschuimers is er eigenlijk maar één echte keuze. 

En dat komt doordat Jura geen uitgebreide lijn aan melkopschuimers op de markt heeft gebracht. Maar om deze reden komen we toch uit op de volgende melkopschuimer: Jura 24019. 

Waar Jura op in wil spelen is het bieden van een melkopschuimer welke een schuimlaag zal creëren welke de consument zal omschrijven als luchtig, licht en veelzijdig te gebruiken. 

Jura heeft ervoor gekozen om slechts één model op de markt te brengen. Dit in tegenstelling tot veel andere merken welke veel verschillende modellen op de markt heeft gebracht. 

Dat maakt vanuit Jura direct duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan deze melkopschuimer welke de kwaliteit van het merk naar buiten toe moet uitdragen. Onze mening is dat dit op het eerste oog zeker lukt. En dat baseren we dan op basis van het design van de melkopschuimer. 

De roestvrijstalen melkkan heeft een elegant matzwart uiterlijk welke is voorzien van een grip rubbertje. Dit geribbelde rubbertje zorgt ervoor dat jouw melkopschuimer grip heeft op jouw aanrecht. En dat voorkomt weer knoeien! 

Naast het praktische onderdeel draagt het design in onze ogen ook daadwerkelijk bij aan de stijl van het product. Het doet ons ook wel aan de Jura E8 denken. Los van het feit dat deze koffiemachine geen externe melkopschuimer nodig heeft match het design er goed bij.

Op basis van de technische specificaties kunnen we zeggen dat de melkopschuimer drie verschillende standen heeft om uit te kiezen. Het apparaat kan namelijk melk op drie verschillende manieren opschuimen: melk koud, warm of heet opschuimen. 

Ook kan je ervoor kiezen dat je melk kan opwarmen zonder dit te laten veranderen in schuim. Handig voor wanneer je gewoon zin hebt in warme melk of deze wil toevoegen aan jouw melkspecialiteit.

Wat zijn de voordelen van de melkopschuimer?

Aan de hand van de volgende voordelen proberen wij een goed beeld te schetsen van de onderscheidende factoren van deze Jura. 

Drie temperatuurniveaus

Wanneer je de temperatuur instellingen wil aanpassen heb je de keuze uit drie verschillende temperaturen: koud, warm of heet. Hierdoor heb je veel verschillende mogelijkheden om uit te kiezen, maar ook de mogelijkheden om te switchen tussen de verschillende soorten dranken. 

Denk hierbij aan het bereiden van een ijskoffie met melkschuim, hiervoor gebruik je de koude melk. Een cappuccino met warme melk of toch een kopje chocolademelk met hete melk. 

Door de verschillende opties neemt de kans toe dat jij deze melkopschuimer van Jura zal gebruiken. En dat zorgt ervoor dat je meer waar voor je geld krijgt doordat je er simpelweg meer van kan genieten. 

Automatische energiebesparing

Een niet geheel onbelangrijk aspect is het energieverbruik van de melkopschuimer. Een melkopschuimer staat niet direct bekend om haar hoge stroomverbruik, maar alle kleine beetjes besparen helpt weer wanneer het niet nodig is om veel stroom te verbruiken. 

De Jura melkopschuimer heeft een automatische uitschakelfunctie. Hierdoor zorgt het apparaat er voor dat je er niet aan hoeft te denken dat de melkopschuimer te lang aan staat. Naast elektriciteit besparing heeft dit nog een ander voordeel: veiligheid. 

Veiligheid

Ook de veiligheid staat hoog in het vaandel bij Jura. En dat vertaald zich terug in de automatische stand-by functie. Een van de grootste pluspunten hiervan hebben we zojuist bovenstaand benoemd. 

Maar een ander groot pluspunt is de veiligheid. En dat komt doordat de melkopschuimer door deze toevoeging de kans minimaliseert dat de melkopschuimer zal doorbranden. En dat zorgt er dan weer voor dat jij de melkopschuimer met een gerust hart in het stopcontact kan laten zitten. Wil je er toch 100% zeker van zijn dat er niks gebeurd? Trek dan gewoon de stekker eruit. 

Antikleeflaag

De Jura melkopschuimer is uitgerust met een anti kleeflaag welke ervoor zorgt dat er nauwelijks tot geen melkresten aan de onderzijde of zijkanten van de melkopschuimer zal blijven plakken. 

Deze functie is toegevoegd om jou een hoop gedoe te besparen, zo kan je denken aan de schoonmaaktijd welke hierdoor flink wordt gereduceerd. En dat vinden wij dan weer een groot pluspunt. Je dient nou eenmaal optimaal van jouw melkopschuimer te moeten kunnen genieten. 

Let er wel goed op dat je de melkopschuimer (lees: melkkan) niet in de vaatwasser doet. Ondanks dat veel website dit wel aanraden, raden wij dit juist af. Lees ook goed waarom wij dit niet aanraden bij de alinea omtrent het reinigen/schoonmaken van jouw Jura melkopschuimer. 

De grote capaciteit

Wil jij graag meer dan 1 cappuccino of andere melkspecialiteit kunnen bereiden op hetzelfde moment? Denk hierbij aan de momenten dat je samen met je partner, vriend, huisgenoot of visite graag een overheerlijke cappuccino wil drinken. 

Dan is deze Jura melkopschuimer zeker een goede optie voor jou om te kiezen. En dat komt doordat de melkkan beschikt over een grote capaciteit aan volume van de melk. Je kan namelijk maar liefst 150 milliliter melk opschuimen in deze melkopschuimer. 

En dat is dan weer erg handig voor wanneer jij 2 of 3 melkspecialiteiten op hetzelfde moment zou willen bereiden. Het grootste voordeel hieraan is dat jij deze melkopschuimer weer vaker gaat gebruiken, simpelweg omdat je minder lang in de keuken hoeft te staan wanneer je meerdere kopjes tegelijkertijd zou willen bereiden. 

Een prima toevoeging van Jura wat ons betreft!

Hoe maak je een Jura melkopschuimer schoon?

Wanneer je jouw Jura melkopschuimer wil reinigen  dan is het handig om te weten dat je deze niet in de vaatwasser moet doen. Dit kan namelijk onherstelbare schade veroorzaken waardoor jouw melkopschuimer niet goed meer zal functioneren. 

En dat is uiteraard zonde van de aanschaf van jouw melkopschuimer. Wij raden je daarom ook aan om jouw melkopschuimer gewoon met de hand te wassen. Dit doe je normaliter het eenvoudigst door gebruik te maken van warm water en een zachte spons. 

Let er ook goed op dat je geen schuurspons gebruikt, ook dit kan onherstelbare schade veroorzaken doordat je krassen maakt in de antikleeflaag. En wanneer je dit eenmaal hebt gedaan zal het reinigen steeds meer werkt gaan kosten. Een beetje warm water gecombineerd met een zachte spons is dus echt voldoende.

Wanneer je dit na gebruik doet zal je zien dat de melkresten eenvoudig verwijderd kunnen worden en dat je hier ook maar hooguit twintig seconden voor nodig zou hebben. Het is dus echt een eenvoudige klus! 

Hoe gebruik je een Jura melkopschuimer?

Hoe gebruik je een Jura melkopschuimer is een veelgestelde vraag. Maar het is eigenlijk simpel. Je gebruikt deze melkopschuimer namelijk nagenoeg hetzelfde als iedere andere melkopschuimer. 

In de regel is het gemakkelijk: je voegt warme of koude melk aan de melkschuimer toe. Klik op de knop ‘aan’ welke aan de voorzijde is bevestigd. Wanneer de melkopschuimer klaar is en de schuimlaag daardoor goed is, zal de melkopschuimer vanzelf stoppen. 

Onderstaand hebben wij de stappen op een rijtje gezet: 

  1. Voeg melk toe aan de melkschuimer.
  2. Laat de melkopschuimer door op de knop te klikken. 
  3. Zet ondertussen een kopje koffie met jouw koffiemachine. 
  4. Voeg het melkschuim rustig aan de koffie toe. 
  5. Geniet van jouw lekkere kopje koffie!

Waarom kiezen voor een melkopschuimer van Jura?

Waarom jij zou moeten kiezen voor een Jura melkopschuimer is relatief simpel: omdat je van het merk Jura houdt en omdat je graag een melkopschuimer wil kopen. 

Uiteraard zijn er nog meer redenen om te kiezen voor een Jura melkopschuimer. Maar in de beginsel is de reden dat je een melkopschuimer nodig hebt doordat je graag één van de melkspecialiteiten wil drinken. 

Waarom jij dan zou moeten kiezen voor een Jura melkopschuimer kan als volgt zijn: je houdt van het merk Jura doordat je ook een Jura koffiemachine hebt of omdat je bekend bent met de kwaliteit welke dit merk te bieden heeft. En wanneer je voor kwaliteit wil gaan is Jura simpelweg een goede keuze. 

Wel moet je jezelf ervan bewust zijn dat met de aankoop van een Jura wat meer geld gemoeid gaat dan met de aankoop van een goedkoper merk. Maar duurzaamheid telt natuurlijk ook: de kans dat jouw Jura melkopschuimer langer mee gaat dan een goedkope variant van een prijsvechter is groot. 

Productvideo

Is een Jura melkopschuimer duur?

Bepalen of een Jura melkopschuimer duur is, is erg lastig. Dit komt namelijk doordat je hierbij dient te kijken naar de toegevoegde waarde in jouw ogen van het product. Ook is het begrip ‘duur’ relatief. Dat kan namelijk voor iedereen vanaf een ander bedrag beginnen.

Wat wij beter kunnen beslissen is of de melkopschuimer van Jura zijn geld waard is. Allereerst is de melkopschuimer niet een gehele goedkope melkopschuimer. En dat komt doordat Jura zich ook niet in het goedkope segment wil vestigen, integendeel juist. 

Voor een kwalitatief merk betaal je doorgaans meer geld. Dat komt ook doordat dit gepaard gaat met de zekerheden welke Jura te bieden heeft. Denk hierbij aan het gebruik van de materialen, maar ook de garantie welke ervoor zorgt dat jij ook echt kan genieten van jouw product. 

Wat ons betreft is de Jura melkopschuimer een prima aankoop, maar er zijn wel betere opties in dit prijssegment. En dat zie je ook terug in de recensies welke je online kan vinden. 

Wil je nou niet zoveel geld uitgeven aan een elektrische melkopschuimer? Dan is wellicht het artikel over handmatige melkopschuimers een aanrader om eens te lezen. Hier zie je door middel van goedkope(re) opties hoe jij een cappuccino kan bereiden zonder een dure elektrische melkopschuimer. 

Wat zijn de alternatieven?

De alternatieven voor een Jura melkopschuimer zijn best groot. Het is ook goed om te weten dat je niet persé een melkopschuimer van Jura nodig hebt om een melkspecialiteit met een Jura koffiemachine te bereiden. 

Dat is natuurlijk erg logisch, maar we dachten laten we het toch maar eens benadrukken. Nogmaals, er zijn een hoop alternatieven op de markt. Zo kan je in de gemiddelde winkelstraat een goedkopere melkopschuimer op de kop tikken. 

Maar wanneer je echt onze mening wil op dit gebied dan raden we je toch zeker aan om bij een alternatief te denken aan een gerenommeerd bedrijf. Deze bedrijven bieden jou een hoop zekerheid zoals garantie, plezier van het product en kwaliteit. 

Wanneer je toch liever op zoek gaat naar de alternatieven welke de markt aan kan bieden raden we je ook zeker aan om eens te kijken naar de volden melkopschuimers: 

Waarom wij juist deze merken graag willen toelichten is in onze ogen direct gerelateerd aan de bovenstaande argumenten: kwaliteit, gerenommeerde merken en zekerheid. Ook op deze pagina’s hebben wij onze mening gegeven omtrent deze producten. 

 

Veelgestelde vragen

De melkopschuimer van Jura noemen wij niet direct duur. Wel valt deze zeker niet in het goedkope segment. 

Dat hangt van veel verschillende dingen af: onderhoud, hoe vaak je hem gebruikt en een beetje geluk. Gelukkig heb je bij een Jura melkopschuimer een goede garantieperiode. 

De Jura melkopschuimer is zeker een goede melkopschuimer.

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl