Miele koffiemachine kopen? Wij helpen je verder!

Ben jij rond aan het kijken voor de aanschaf van een nieuwe volautomatische koffiemachine? Dan is het niet gek dat je op een Miele koffiemachine uitkomt. Miele heeft namelijk een lange en goede reputatie wat betreft het produceren en verkopen van elektronische apparaten. En daarom is een Miele koffiemachine ook een goede aankoop om te doen.

Met een koffiemachine met bonen van Miele beschik je over een slimme koffiemachine waarmee je ook in een handomdraai overheerlijke melkspecialiteiten kan zetten. Daarnaast kies je voor een duurzaam product doordat de producent kiest voor hoogwaardige en kwalitatieve materialen.

 Hierdoor weet je dat jouw koffiemachine lange(re) tijd meegaat en dat is altijd fijn wanneer je een investering doet!

De beste Miele koffiemachine met bonen!

Om direct eerlijk te zijn, is het aanbod in Miele koffiemachines met bonen niet erg groot te noemen. Wanneer we naar de online aanbieders kijken dan zie je dat Miele toch van oudsher zich meer richt op de andere zijde van de elektronica markt. 

En dat is natuurlijk ook helemaal niet erg, want laten we eerlijk zijn. Wanneer er een handje vol met kwalitatieve Miele koffiemachines wordt ontwikkeld kan dat ook genoeg zijn!

Miele CM 6160 MilkPerfection

Wanneer we beginnen met het uitlichten van Miele koffiemachines vinden we de Miele CM 6160 MilkPerfection een mooi voorbeeld jou wat meer over te vertellen. Deze Miele, zoals eerder gezegd, beschikt over duurzame en hoogwaardige onderdelen. 

Dit hoor je ook meteen terug in het aan dB dat deze koffiemachine produceert. Dit ligt namelijk een heel stuk lager dan bij zijn concurrenten. Het koffiezetapparaat heet ook niet voor niks ‘Perfection’!

Naast stilte wordt er nog meer geboden. Het fijne aan deze koffiemachine is dat je alle variabelen van het koffie zetten handmatig aan kan passen. Denk hierbij aan de temperatuur, koffiesterkte en maalfijnheid. De maalfijnheid wordt verzorgd door keramische schijven welke duurzaam en sterk zijn. 

Wanneer we kijken naar het waterreservoir zien we dat deze genoeg ruimte bied voor meerdere kopjes koffie. Het waterreservoir heeft namelijk genoeg ruimte voor 1,8 liter water. Dit heeft ook direct verband met de afmetingen van de koffiemachine: 36cm h x 42cm l x 25cm b. En om deze reden valt deze koffiemachine eigenlijk ook wel in de categorie van kleine koffiezetapparaten

Wanneer je de Miele CM 6160 MilkPerfection aanschaft dan beschik je direct over een koffiemachine waarmee je melkspecialiteiten kan zetten. Denk hierbij aan een Latte macchiato, cappuccino en/of espresso macchiato. Heb je veel koffie gezet? 

Dan dien je de koffiemachine ook te reinigen. Dit doe je eenvoudig door middel van het automatische ontkalkingssysteem en het automatische reinigingssysteem van het melksysteem!

Waarom een Miele koffiemachine kopen?

Wanneer je een koffiemachine wil gaan aanschaffen dan zijn er natuurlijk een hoop verschillende koffiemachine merken. Denk hierbij aan Jura, Siemes, Melitta, Bosch en nog vele anderen. Maar wanneer je een Miele koffiemachine wil aanschaffen zijn hier ook voldoende goede redenen voor: 

Miele koffiemachine ontkalken

Wanneer je problemen hebt met jouw koffiemachine is dat natuurlijk erg vervelend. Je wil dan het liefst jouw koffiemachine zo snel mogelijk weer aan de gang krijgen. Dit geldt ook wanneer jouw koffiemachine helemaal vol zit met kalk. 

Niet fijn en ook niet goed voor de uiteindelijke smaak van jouw kopje koffie. Om deze reden leggen wij jou uit hoe je jouw Miele koffiemachine moet ontkalken. En laten we direct maar eerlijk zijn, het is erg simpel: 

 1. Voeg 1 ontkalkingstablet toe aan het waterreservoir. 
 2. Start het ontkalkingsprogramma van de koffiemachine.
 3. Wacht 15 minuten. 
 4. Het ontkalkingsprogramma is klaar. 
 5. Reinig het waterreservoir uitgebreid. 

Is een Miele koffiemachine betrouwbaar?

Wanneer we een koffiemachine tegen de meetlat van de betrouwbaarheid aanleggen dan kunnen we wel stellen dat de Miele erg betrouwbaar zijn. Miele heeft naam opgebouwd tot een betrouwbare elektronica producent.

Een Miele is gebouwd doormiddel van duurzame en kwalitatieve materialen. Dit heeft direct een positieve werking op de kwaliteit van het koffiezetapparaat. De kwalitatieve onderdelen zorgen daarnaast ook voor een langere levensduur van de koffiemachine. 

En deze langere levensduur is erg fijn om langer van jouw koffiemachine te kunnen genieten. 

Het antwoord op de vraag:”is een Miele koffiemachine betrouwbaar”. Kunnen we daarom ook wel volmondig beantwoorden met: “Ja”.

Miele kopen, waar let je op?

Wanneer je een Miele koffiezetapparaat wil gaan kopen is het goed om te weten wat deze koffiemachines te bieden hebben. Oftewel, waar moet je op letten alvorens je deze koffiemachine gaat kopen? Wanneer je een Miele koffiezetapparaat wil gaan kopen moet je een aantal beslissingen nemen. 

Eén van de belangrijkste punten is: wat zoek jij in een koffiemachine? En dan hebben we het over technologische opties. Je weet nu dat deze opties niet al te breed zijn, aangezien Miele niet een heel uitgebreid aanbod heeft in het aantal koffiemachines. 

Wij raden je aan om van ten voren over de volgende punten na te denken: 

 • Veel of weinig ruimte: heb je veel of juist erg weinig ruimte over voor jouw koffiemachine? Dat is goed om te weten. Wanneer je weinig ruimte hebt is de keuze voor Miele al een goede. De compacte koffiemachines berg je namelijk ook eenvoudig weer op.
 • Hoeveel kopjes koffie? Wanneer je meerdere kopjes koffie wil zetten waarbij er ook nog een beetje snelheid moet zijn dan is een Miele een uitstekende keuze. Andere volautomatische koffiemachines zoals PhilipsSiemens of Jura.
 • Melkspecialiteiten: wanneer je graag geniet van een cappuccino, flat white of een van de andere melkspecialiteiten is het goed om te weten dat deze koffiemachine geen koffiemachine met melkreservoir betreft. Je hebt daarom altijd een externe melkopschuimer zoals deze van Nespresso nodig. 

Hoe lang gaan Miele koffiemachines mee?

Een goede koffiemachine heeft een lange levensduur zoals we dat zonet hebben besproken. Maar de levensduur van een koffiemachine is afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo is het belangrijk om een koffiemachine goed te verzorgen.

Onderhoud zorgt er namelijk voor dat jouw koffiemachine schoon blijft en dat er geen koffie- en/of kalkresten aan de binnenzijde van de koffiemachine blijven kleven. Wanneer je jouw koffiemachine goed verzorgt zal je ook zien dat hij langer mee gaat!

Maar om een antwoord op de vraag: “hoe lang gaan Miele koffiemachines mee?” gaan we uit van een gemiddelde koffiemachine van Miele. Ook gaan we uit van een gemiddeld onderhoud dat een koffiemachine eigenaar pleegt. Wanneer we dit doen komen we uit op een gemiddelde levensduur van 5 tot 6 jaar

Maar wees bewust dat deze jaren pas tot zijn recht gaan komen wanneer jij jouw koffiemachine goed verzorgt! 

Miele koffiemachine ontkalken

Wanneer je jouw Miele koffiemachine wil gaan ontkalken is het goed om te weten dat je goed op moet letten dat je de juist stappen doorloopt. Het ontkalken van jouw koffiezetapparaat is niet ingewikkeld, maar het moet wel goed gebeuren!

Wanneer je deze stappen doorloopt kan het haast niet fout gaan:

 • Verwijder het waterreservoir en haal het waterfilter eruit.
 • Doe 100ml ontkalker in het waterreservoir samen met 1 liter schoonwater. 
 • Zet een grote kom of schaal onder de koffieloop en zet het koffieprogramma aan.
 • Spoel de koffiemachine vijf keer door.
 • Leeg het waterreservoir en spoel deze goed door. 
 • Plaats het waterreservoir terug en geniet van jouw koffie. 
Wanneer je het idee hebt dat de koffiemachine niet voldoende is ontkalkt dan raden we je aan om de bovenstaande stappen te herhalen. 
 

Waarom zou je voor een Miele koffiemachine moeten kiezen?

Een Miele koffiemachine kies je niet wanneer je alleen maar houdt van een simpele kop koffie. Het mooie aan deze koffiemachines is namelijk dat je ook veel andere koffiespecialiteiten kan bereiden. Zo bereid je een melkspecialiteit in een handomdraai. 

Een Miele kies je omdat je van een luxere koffiemachine houdt welke jou kan voorzien van alle gemakken rondom het drinken van een kopje koffie. Een Miele komt daardoor ook met veel verschillende technologische opties. 

Waarom wij vinden dat jij voor een Miele koffiemachine moet kiezen is relatief eenvoudig. Houd je van duurzaamheid, sterke materialen en kwaliteit dan is een Miele zeker iets voor jou. Ook staat deze koffiemachine bekend om het goede behoud van de aroma’s in de koffie. En dit proef je!

Veelgestelde vragen

Wij vinden de beste Miele koffiemachine de Miele CM 5310 Silence. En dat komt door de goede prijs- en kwaliteitsverhouding die deze koffiemachine te bieden heeft.

Wanneer je ervoor kiest om een Miele koffiezetapparaat te kopen dan kies je voor duurzame materialen, kwaliteit een een producent die verstand heeft van de ontwikkeling van technologische en elektronische apparatuur.

Een Miele koffiemachine heeft niet zozeer één prijs. Je moet bij het assortiment van Miele denken aan een brede prijscategorie tussen €700 en €3.000. Het hangt er dus met name af van wat voor een koffiemachine jij van plan bent om aan te schaffen. 

Ja, een Miele koffiemachine is goed. Miele betreft een betrouwbare producent welke een jarenlange expertise heeft op het gebied van de ontwikkeling van elektronische apparatuur.