Kruidvat koffiebonen: Welke zijn het lekkerst?

Wanneer je denkt aan hoogwaardige koffiebonen, komt de Kruidvat misschien niet meteen in je op. Toch heeft deze retailer een groot koffieassortiment opgebouwd. De Kruidvat koffiebonen bestaan uit zowel het eigen merk als aanvullende A-merken.

Op deze pagina nemen we je mee in de verschillende koffiesoorten, de prijs, de aanbiedingen en de manier van bereiding. Eén ding kunnen we alvast verklappen en dat is dat de Kruidvat koffiebonen altijd erg voordelig zijn.

Naast de prijs is ook de kwaliteit en de aroma’s hoog. Daarom beschouwen wij de Kruidvat koffiebonen dan ook als een zeer goed op het gebied van de prijs- en kwaliteitverhouding. 

Welke Kruidvat koffiebonen zijn er allemaal?

De retailer heeft een aardig aantal Kruidvat koffiebonen in haar assortiment. Je kan hierbij denken aan gemalen koffiebonen, koffiebonen in een koffiecup of de koffiebonen in zak. 

Onderstaand hebben we een korte toelichting gegeven wat betreft de verschillende soorten Kruidvat koffiebonen. Let wel goed op dat het Kruidvat koffiebonen assortiment, los van het eigen merk, sterk kan variëren: 

Je kan zeker stellen dat Kruidvat een zeer ruim assortiment heeft aan koffiebonen en andere koffiesoorten. Zo is er op het moment van schrijven een aanbod van meer dan 60 koffiesoorten!
 
Dit grote aanbod komt vooral doordat Kruidvat alle verschillende soorten koffie in de aanbieding heeft: koffiepads, oploskoffie, koffiebonen en gemalen koffie. En ook in al deze categorieën wordt een onderscheid gemaakt tussen: 
 • Dark
 • Crema
 • Espresso
 • Ristretto
 • Lungo etc.

Hoe brandt Kruidvat haar koffiebonen?

Kruidvat geeft geen gedetailleerde informatie vrij over hun specifieke brandingstechnieken, aangezien dit soort informatie vaak bedrijfsgeheim is en kan variëren afhankelijk van de specifieke koffiebonen en gewenste smaakprofielen.

Echter, zoals veel grote retailers, volgt Kruidvat waarschijnlijk bepaalde algemene principes en praktijken bij het branden van hun koffiebonen:

 1. Consistentie: Voor een grote retailer zoals Kruidvat is het essentieel dat elke batch koffiebonen consistent is in smaak en kwaliteit. Dit wordt bereikt door geavanceerde roostermachines te gebruiken die de temperatuur en de roostertijd nauwkeurig kunnen regelen.

 2. Profielen: Afhankelijk van het gewenste smaakprofiel, kan Kruidvat kiezen voor een lichte, medium of donkere branding. Bijvoorbeeld, hun espresso bonen hebben waarschijnlijk een donkerder branding om die rijke, volle smaak te bereiken die veel mensen associëren met espresso.

 3. Versheid: Na het branden worden de bonen snel afgekoeld om het brandproces te stoppen en om te zorgen dat ze hun versheid behouden.

 4. Verpakking: Zodra de bonen zijn gebrand en afgekoeld, worden ze snel verpakt om oxidatie te minimaliseren. Kruidvat gebruikt vaak zakken met een eenrichtingsventiel, zodat gassen van de bonen kunnen ontsnappen zonder dat er lucht binnenkomt, wat helpt om de versheid te behouden.

 5. Kwaliteitscontrole: Om ervoor te zorgen dat de koffiebonen voldoen aan de gestelde normen, voert Kruidvat waarschijnlijk regelmatig kwaliteitscontroles uit. Dit kan het proeven van de koffie en het controleren van de bonen op consistentie en gebreken omvatten.

Als je specifieke informatie wilt over hoe Kruidvat haar koffiebonen brandt, kun je overwegen om direct contact op te nemen met Kruidvat. Ze kunnen mogelijk enkele algemene details delen over hun brandproces.

Hoe garandeert Kruidvat versheid?

Het is voor Kruidvat enorm belangrijk dat haar koffiebonen vers blijven en dat de olielaag mooi en constant blijft. Dit zorgt namelijk voor een optimale smaak van de Kruidvat koffie. 

Hoewel specifieke details over hun opslag- en versheidsprocedures wellicht niet openbaar zijn gemaakt, kunnen we enkele algemene best practices uit de industrie overwegen die Kruidvat waarschijnlijk hanteert voor het opslaan van hun koffiebonen:

 1. Bescherming tegen externe factoren: Koffiebonen zijn gevoelig voor licht, lucht, warmte en vocht. Kruidvat slaat haar koffiebonen waarschijnlijk op in een koele, droge omgeving, ver weg van direct zonlicht en warmte.

 2. Luchtdichte verpakking: Veel van de koffiebonen van Kruidvat worden verpakt in zakken met een eenrichtingsventiel. Dit ventiel zorgt ervoor dat de gassen die de bonen produceren (zoals CO2) kunnen ontsnappen zonder dat er lucht binnendringt, wat de versheid helpt behouden.

 3. Snelle doorlooptijden: Grote retailers zoals Kruidvat hebben een snelle productomzet, wat betekent dat producten niet lang op de schappen blijven liggen. Dit zorgt ervoor dat de koffiebonen relatief vers blijven voor de consument.

 4. Houdbaarheidsdatum: Kruidvat voorziet haar koffiebonen van een houdbaarheidsdatum om klanten te informeren over de versheid en om ervoor te zorgen dat oude voorraden worden verwijderd.

 5. Kwaliteitscontroles: Kruidvat zal regelmatig kwaliteitscontroles uitvoeren op hun producten, inclusief koffiebonen, om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de verwachte normen en vers blijven.

 6. Transport: Kruidvat zal ervoor zorgen dat koffiebonen onder optimale omstandigheden worden vervoerd van de branderij naar de winkels, waarbij temperatuur en vochtigheid worden gecontroleerd om versheid te garanderen. 

Onze conclusie

Er zijn enorm veel keuzes voor plekken waar jij jouw koffiebonen kan gaan kopen. Het is daarom belangrijk dat jij in overweging neemt in hoeverre jij moeite en geld wil uitgeven aan de koffiebonen.

Dat klinkt wellicht een beetje gek, maar wanneer jij jouw koffiebonen wil halen terwijl je je gewone boodschappen doet zijn de Kruidvat koffiebonen ideaal. Ook wanneer jij de prijs een belangrijke rol vindt spelen. 

Wat wij goed vinden aan de Kruidvat koffiebonen is dat de prijs en smaakverhouding er goed is. De keuze is groot waarmee je kan variëren en spelen met de verschillende smaken welke aangeboden worden door de retailer.

Onze favoriet zijn de Kruidvat Espresso koffiebonen. Dat is puur persoonlijk, maar wij vinden de sterke smaak welke deze koffiebonen te bieden hebben het lekkerst. Ook zorg je ervoor dat, wanneer je zin in een lungo hebt, jouw kopje koffie nog steeds sterk van smaak is. 

Waar komen Kruidvat koffiebonen vandaan?

Kruidvat, net als veel andere grote retailers, betrekt zijn koffiebonen uit verschillende koffieproducerende regio’s over de hele wereld. Dit zorgt ervoor dat ze een divers assortiment aan smaken en stijlen kunnen aanbieden. 

Hoewel de exacte oorsprong van de koffiebonen van seizoen tot seizoen en van product tot product kan variëren, zijn er enkele algemene regio’s waar Kruidvat zijn koffiebonen vandaan haalt:

 1. Zuid-Amerika: Landen als Brazilië, Colombia, Peru en Honduras zijn enkele van de grootste koffieproducenten ter wereld. Kruidvat betrekt vaak bonen uit deze regio vanwege de kenmerkende smaken en aroma’s, variërend van zoet en chocoladeachtig tot fruitig en wijnachtig.

 2. Afrika: Landen zoals Ethiopië, Kenia en Tanzania staan bekend om hun unieke koffiesoorten die vaak bloemige, fruitige en wijnachtige tonen hebben.

 3. Azië: Landen als Vietnam en Indonesië (vooral Sumatra) leveren ook koffie aan Kruivat. Aziatische koffies hebben vaak een aardse, volle smaak die zich onderscheidt van de andere regio’s.

 4. Centraal-Amerika: Landen als Costa Rica en Guatemala zijn ook bekende koffieproducenten, waarbij hun bonen vaak citrusachtige, heldere tonen hebben.

Kruidvat heeft ook een inzet getoond voor duurzaamheid en eerlijke handel. Dit betekent dat ze vaak samenwerken met boeren en coöperaties die duurzame landbouwmethoden toepassen en eerlijke lonen betalen aan hun werknemers. Als onderdeel hiervan kan Kruidvat koffiebonen betrekken die zijn gecertificeerd als biologisch of Fairtrade.

Voor specifieke details over de oorsprong van een bepaald type koffieboon dat Kruidvat verkoopt, is het het beste om de verpakking te controleren of contact op te nemen met de klantenservice van Kruidvat. Hierop wordt vaak gedetailleerde informatie gegeven over waar de bonen vandaan komen.

Kruidvat koffiebonen in de aanbieding

Kruidvat koffiebonen zijn de afgelopen jaren een fenomeen geworden onder koffieliefhebbers. De retailer biedt graag een breed assortiment van producten aan en dat geldt ook voor haar koffiebonen. 

Kruidvat koffiebonen onderscheiden zich door hun hoogwaardige kwaliteit, verrassend genoeg voor een betaalbare prijs. Veel mensen zijn zich niet bewust van de zorg en aandacht die Kruidvat besteedt aan het selecteren van deze bonen.

Bij een recent bezoek aan de retailer kwamen we tot de conclusie dat er veel Kruidvat koffiebonen in de aanbieding waren. Hiermee doelen we op de mix van het eigenmerk en de ingekochte A-merken. 

In een wereld waar koffie zo’n essentieel onderdeel is van ons dagelijks leven, is het fijn te weten dat Kruidvat koffiebonen er zijn om aan die behoefte te voldoen. Ze zijn niet alleen betaalbaar, maar ook van uitstekende kwaliteit. 

Wat opvalt is dat er niet direct een groot smaakverschil zit tussen deze bonen of de A-merk koffiebonen.

Wat kost koffiebonen van Kruidvat?

De prijs van Kruidvat koffiebonen varieert meestal tussen de €9 en €11per kilo. Het is wel sterk afhankelijk van welke koffiebonen je kiest, dit komt door het ruime assortiment. We gaan er hier vanuit dat je kiest voor het eigenmerk van de Kruidvat koffie.

Ondanks de lage prijs doen deze bonen niet onder in smaak en aroma. Dit evenwicht tussen prijs en kwaliteit is wat veel klanten waarderen. Dat kan ook niet anders aangezien de koffiemarkt best verzadigd is. Hierdoor moet je wel kwaliteit leveren.

Om deze reden hebben we bovenstaande ook de aanbiedingen van de Kruidvat koffiebonen besproken. Dat maakt deze overheerlijke koffiebonen namelijk net nog even voordeliger. Wil je een actuele prijs van de Kruidvat koffiebonen? Check dan altijd even de winkel of de website van Kruidvat!

Kruidvat koffiebonen

Veelgestelde vragen

Kruidavt betrekt haar koffiebonen uit verschillende koffieproducerende regio’s wereldwijd, zoals Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Centraal-Amerika.

Kruidvat biedt een assortiment aan koffiebonen aan waaronder haar eigen merk de Kruidvat koffiebonen en Douwe Egberts.

Hoewel specifieke brandingstechnieken bedrijfsgeheim kunnen zijn, volgt Kruidvat waarschijnlijk best practices uit de industrie, zoals het consistent branden en het aanpassen van het brandprofiel aan de gewenste smaak.

Kruidvat verpakt haar koffiebonen meestal in luchtdichte zakken met eenrichtingsventielen, slaat ze op in een koele, droge omgeving, en hanteert snelle doorlooptijden in de winkels. Er is ook een houdbaarheidsdatum op de verpakking voor extra kwaliteitsgarantie.