De beste koffiemachine met melkreservoir in 2024!

Ben jij rond aan het kijken voor een koffiemachine met melkreservoir ofwel een koffiezetapparaat met melkopschuimer? Dan heb je vast al wel gemerkt dat er een hoop verschillende aanbieders op de markt zijn. Dit maakt het aanbod prachtig, maar de keuze die gemaakt moet worden dan weer erg moeilijk. 

Een koffiemachine met melkreservoir is een aankoop voor de langere termijn. Dit komt doordat er ook zeker een investering mee is gemoeid. Daarom helpen wij jou graag bij het kiezen van een nieuwe koffiemachine. Zodat jij lekker kan gaan genieten van jouw verse bonenkoffie in combinatie met een van de vele melkspecialiteiten die er zijn. 

Om jou daarbij te helpen gaan we in op een paar veel gestelde vragen en laten we een aantal koffiezetapparaat met melkopschuimer zien waarvan wij zeker weten dat jij er blij van wordt! 

De beste koffiemachine met melkreservoir

Goede koffie is belangrijk, in ieder geval voor de mensen die graag een kopje koffie drinken. Ben jij al een tijdje op zoek om thuis net zulke lekkere koffie te gaan drinken als bij jouw favoriete koffietentje? Dan is het zeker goed om jezelf eens te verdiepen in welke koffiemachine goed is. 

Bij het kiezen van een goede koffiemachine heb je veel verschillende keuzes te maken: een koffiemachine met bonen, een koffiemachine met melkreservoir of toch een halfautomatische koffiemachine. Het zijn allemaal lastige keuzes om te maken. 

Om de eerste stap te zetten in de keuze voor een koffiemachine is het goed om te weten welke koffiemachine merken nu echte waarde toevoegen. Oftewel, welke koffiemachine is goed? Zelf zijn wij erg fan van de volgende merken: 

 1. Jura
 2. Philips
 3. Krups
 4. Siemens
 5. Melitta
 6. De’Longhi

Dat wij deze merken noemen is ook niet gek. Dit zijn ook direct de meest verkochte koffiemachine merken die er zijn. Wanneer je hier meer over wil weten raden we je aan om eens te kijken op de pagina over de beste bonen koffiemachines. Hier gaan wij verder in op de beste budget koffiemachine, meest verkochte koffiemachine en de beste luxe koffiemachine. 

Maar allereerst trappen wij af met één van de meest elegante koffiemachines met melkreservoir: de Jura S8 (EA) Piano Black. Deze koffiemachine is beschikbaar in verschillende uitvoeringen waardoor je hem eenvoudig kan matchen aan jouw wensen op het gebied van design. 

Deze Jura S8 (EA) Piano Black valt in het luxe koffiesegment. En dat zie je terug in de technologische opties gecombineerd met de prijs wat je voor deze koffiemachine met melkreservoir betaald.

Jura S8 (EA) Piano Black

De Jura S8 is een volautomaat koffiemachine met melkreservoir welke onder de nieuwe S-serie van Jura valt. Deze zogeheten S-serie is uitgerust met de Aroma G3 molen en het Pluse Extraction Proces. Hierdoor zet deze koffiemachine een kopje koffie vol met aroma’s en smaakbehoud. 

Het lichte 4,3 inch hoge-resolutie touchscreen is uitgerust met een kleurendisplay waarmee jij een keuze kan maken tussen 15 verschillende koffiespecialiteiten. 

Technologische functies

Deze Jura S8 wordt ook wel een espressomachine genoemd waarmee je met één druk op de knop een overheerlijke espresso kan bereiden. Wil je de temperatuur van jouw koffiespecialiteit aanpassen? Je hebt de keuze tussen drie verschillende instellingsmogelijkheden waardoor je kan variëren. 

Waarom deze koffiemachine met melkreservoir zo goed is komt door de cappuccinatore met een uitloop voor microschuim. Hierdoor creëer je een dunne en zachte schuimlaag op jouw melkspecialiteit. 

Deze schuimlaag kan je weer combineren met andere melkspecialiteiten zodat je ook hierin eindeloos kan variëren. Het fijne aan de Jura S8 (EA) Piano Black is het feit dat je een uiterst kwalitatieve koffiemachine aanschaft welke de garanties biedt van Jura. 

Deze garanties zijn naast de standaard fabrieksgarantie ook dat je gewoonweg kan genieten van een uitermate goede kop koffie, welke snel wordt bereidt en waarmee je eindeloos kan variëren tussen de verschillende specialiteiten.

Verschil in koffiemachine met melkreservoir

Veel verschillen zitten er ook weer niet in de koffiemachines met melkreservoir. Dit klinkt misschien een beetje vreemd aangezien de concurrentie moordend is. En er daardoor ook een enorm aanbod aan koffiemachines is, maar om heel eerlijk te zijn. Veel lijken er op elkaar. 

Een van de grootste verschillen tussen de koffiemachines is het digitale gemak dat wordt geboden, de merknaam waarvoor wordt betaald en de uiteindelijke prijs. Vaak proberen fabrikanten enkele details toe te voegen aan de koffiemachine om zich toch te onderscheiden. 

Denk hierbij aan het opslaan van koffiespecialiteiten, verschillende instellingen handmatig aan kunnen passen en de verschillende instellingen omtrent de dichtheid van de melkschuim. 

Om jou op weg te helpen hebben we ervoor gekozen om in ieder budget enkele koffiemachines toe te lichten. Hierdoor hebben wij een variatie aangebracht van bonen koffiemachines met een cupmachine. Zo kan jij de beste keuze maken omtrent welke koffiemachine goed bij jou past!

De’Longhi Lattissima One

Met deze mooie De’Longhi Lattissima One lichtten we direct een nette en zeer betaalbare koffiemachine met melkreservoir uit. Het is goed om te weten dat de prijs/kwaliteitverhouding van deze machine, combineert met het merk een ware topper is. 

De De’Longhi Lattissima One koffiecupmachine is een koffiemachine die haar koffie bereidt op basis van koffiecups. Je hebt dus geen losse bonen nodig. Het ingebouwde melkreservoir is uitneembaar en biedt ruimte aan 350ml melk. 

Het mooie aan deze De’Longhi Lattissima One is het feit dat je een koffiecup kan combineren met melkschuim om zodoende een melkspecialiteit te bereiden. Hiervoor heb je dan geen losse melkopschuimer nodig!

En daarin onderscheid deze koffiemachine met melkreservoir zich van de vele andere koffiemachines met melkopschuimers welke op basis van koffiecups werken. Doorgaans dien je een externe melkopschuimer te gebruiken en de koffiemelk dan toe te voegen aan jouw kopje. 

De pluspunten op een rijtje: 

 • Lage prijs met hoge kwaliteit
 • Melkreservoir is uitneembaar en kan zo de koelkast in na gebruik
 • Geen melkslang nodig
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Simpel te bedienen door middel van een koffiecup

Siemens EQ.9 Plus

De Siemens EQ.9 Plus is een design koffiemachine en dat zie je ook direct terug in de prijs. Naast de kwaliteit waar Siemens bekend om staat heeft het zichzelf dit keer ook overtroffen qua uiterlijk. 

Het fijne aan dit koffiezetapparaat met melkopschuimer is het feit dat je eenvoudig koffie kan zetten op afstand. Dit doe je met behulp van de App waarmee je simpelweg jouw favoriete koffie kan aanklikken en kan bereiden. Je moet er wel altijd goed aan denken om een kopje onder het apparaat te zetten. 

Naast deze toevoeging biedt de Siemens EQ.9 Plus ook veel gemakken op het gebied van het bereiden van een melkspecialiteit. Om deze reden is deze koffiemachine ook een goede toevoeging aan de lijst ‘koffiemachine met melkreservoir’. 

Een melkspecialiteit bereiden binnen één minuut waarbij je ook de verschillende variabelen van de koffie kan beïnvloeden middels het aanpassen van de instellingen. Dit zorgt ervoor dat jij eindeloos kan variëren met jouw kopje koffie. 

De pluspunten op een rijtje: 

 • Home Connect app voor koffiezetten op afstand
 • Zet twee melkspecialiteiten per keer
 • Kan 10 koffiespecialiteiten opslaan
 • Maalstand is handmatig aan te passen
 • De variabelen van de koffie ook

Philips Latte2Go 3200

De Philips LatteGo 3200 koffiemachine-serie is een uitstekende koffiemachine met melkreservoir uit de Philips-stal. Dit koffiezetapparaat is namelijk één van de best beoordeelde koffiemachines op basis van de prijs-kwaliteitsverhouding. Maar natuurlijk ook door de uitermate goede kwaliteit die wordt geboden.

Deze Philips LatteGo 3200 komt voort uit de LatteGo lijn. Een goed verkochte serie van Philips welke specifiek is toegespitst op het bereiden van melkspecialiteiten. Een Philips LatteGo is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen (van basic naar luxe). De reden dat we deze Philips LatteGo 3200 uitlichten is als volgt.

De verhoudingen tussen de kwaliteit, technologische opties en de prijs zijn uitstekend waardoor deze koffiemachine een brede groep aan consumenten aan trekt. Simpel gezegd: je krijgt gewoonweg een hele hoop voor je geld. 

De pluspunten van deze koffiemachine met melkopschuimer op een rijtje:

 • LatteGo systeem waardoor je 5 verschillende melkspecialiteiten kan bereiden
 • De melkkan is van kunststof en daardoor eenvoudig in de vaatwasser te plaatsen
 • My Coffee Choice voor persoonlijke koffie instellingen
 • Een betrouwbaar merk
 • Een mooi design
Wil je nu meer weten over welke Philips LatteGo series er allemaal zijn, welke verschillen er tussen de series zijn? Kijk dan ook eens op onze Philips LatteGo pagina om jouw favoriete LatteGo te ontdekken!
 

Welk koffiezetapparaat voor cappuccino?

Je bent op zoek naar een koffiemachine met melkreservoir omdat jij een echte melkspecialiteiten liefhebber bent. En dat kunnen wij ook zeker begrijpen. Maar welk koffiezetapparaat heb je nodig voor een cappuccino te maken? 

En welke keuzes heb je daarin? Wanneer je een koffiemachine met melkreservoir wil aanschaffen raden wij jou aan om de volgende stappen door te lopen: 

 1. Kies je merk
 2. Drink je vaak alleen of met z’n tweeën (dubbele loop)
 3. Volledig gemak of is dat niet nodig?

Kies je merk

Voor het kiezen van een merk hebben we bovenstaand al enkele opties gegeven. Lees dit nog eens goed om jezelf op weg te helpen. 

Koffie drinkgedrag

Het bepalen van jouw koffie drinkgedrag is erg belangrijk. Je hebt namelijk veel verschillende koffiemachines die maar één kopje koffie met melkspecialiteit kunnen zetten. En wanneer je graag met jouw partner/huisgenoot samen een kopje cappuccino drinkt is dit niet handig. 

Let er dan goed op datje een koffiemachine aanschaf die twee melkspecialiteiten (of meer) op hetzelfde moment kan bereiden. Dit kan je zien aan de hoeveelheid melk welke toegevoegd kan worden aan de melkkan van jouw koffiemachine met melkopschuimer. 

Denk hierbij aan het volgende bruggetje: je hebt ongeveer 150 milliliter aan koffieschuim nodig voor het zetten van één cappuccino of andere melkspecialiteit. Ofwel één kopje per 50 milliliter schuim of koffiemelk.

Volledig gemak

Deze klinkt heel logisch. Iedereen wil graag volledig gemak bij het zetten van een kopje koffie. Je wil jezelf helemaal niet druk maken over het schoonmaken van de melkslang en/of reservoir. Dat is logisch, maar hoort er wel bij. 

Met volledig gemak bedoelen we niet alleen het schoonmaken, maar juist het bereiden van. Bij veel koffiemachines maak je gebruik van een melkschuimpijpje, deze dien je dan in het melkpak te steken. Na gebruik berg je alles weer op. Je hebt dan geen koffiemachine met melkreservoir. 

Maak voor jezelf de keuze welke optie je wil: een melkschuimpijpje of een ingebouwd melkreservoir.

Welke koffiemachine met melkreservoir past bij mij?

Om jou verder te helpen met vrijblijvend advies over de beste koffiemachine met melkreservoir hebben we ervoor gekozen om onderstaand enkele koffiezetapparaten met een ingebouwd melkreservoir toe te lichten. 

De reden dat we voor deze koffiemachines hebben gekozen is gebaseerd op onze eigen ervaring, de recensies online, de kwaliteit, duurzaamheid en de technologische opties die de koffiemachines bezitten. 

Je kan daarom ook stellen dat we echt voor kwaliteit gaan. Want we hebben het al eens eerder gezegd: een koffiemachine met melkreservoir ofwel een koffiezetapparaat met melkopschuimer koop je voor de lange(re) termijn. We gaan dus verder in op welke koffiemachine het beste bij jou past. En waar jouw wensen en behoeften liggen.

Wanneer je een koffiemachine met ingebouwde opschuimer en melkreservoir zoekt is het allereerst handig om te weten waarover je het dan hebt. Daarom leggen we jou graag uit wat een melkreservoir is. 
 
Het melkreservoir is letterlijk een reservoir voor melk. Je hoeft alleen maar dit melkreservoir te vullen en de volautomatische koffiemachine doet al het werk voor jou! De melk wordt opgeschuimd zonder dat jij daar handelingen voor hoeft te verrichten. Ook wordt de melk automatisch toegevoegd aan jouw kopje koffie!
 
Hierdoor hoef je geen handeling te verrichten en kan je jouw koffiemachine starten zonder dat je er bij hoeft te blijven staan. Je hoeft alleen jouw kopje koffie nog even op te komen halen! 
 

Een koffiemachine met melkopschuimer

Wat je ook veel kan hebben gelezen is een koffiemachine met melkopschuimer. Het is daarom dan ook goed om te weten dat dit eigenlijk hetzelfde inhoudt als de koffiemachines welke hierboven worden besproken. 

Een koffiemachine met melkopschuimer geeft enkel aan dat de koffiemachine een ingebouwde melkopschuimer heeft en dat je deze daarom niet aan hoeft te schaffen. Erg handig, maar niet veel anders dan een koffiemachine met melkreservoir. Een koffiemachine met melkopschuimer en stoompijpje zijn daarentegen wel erg verschillend.

Waar op letten bij het kopen van een koffiezetapparaat met melkopschuimer?

Een van de meest gestelde vragen door consumenten is: “waar moet ik op lettenbij het kopen van een koffiemachine?”. En dat is natuurlijk meteen een erg goede vraag. Zoals we net ook besproken hebben koop je een koffiemachine niet zomaar. 

Allereerst is het heel belangrijk om te achterhalen wat jouw eisen en smaak is wat betreft een koffiemachine. Ga je voor gemak of toch simpel? Wil je vanuit je stoel met je telefoon een kopje koffie zetten? Dan is een digitale (en vaak ook wat duurdere) koffiemachine iets voor jou. Om jou op weg te helpen sommen we onderstaand een aantal variabelen op waaraan je zou moeten denken bij de aanschaf van een nieuwe koffiemachine: 

 • Digitale functies
 • Bonenmolen
 • Design
 • Merkgaranties
 • Waterfiltersysteem
 • Melkspecialiteiten
 • Onderhoud

Wanneer je een koffieliefhebber bent die van melkspecialiteiten houdt is het handig om een koffiemachine met melkreservoir aan te schaffen. Bovenstaand noemen we veel argumenten wat het hebben van een koffiemachine met melkreservoir eenvoudig maakt. 

Past dit bij jou? Dan is het zeker eens het overwegen waard!

Koffiezetapparaat met ingebouwd melkreservoir

Een koffiemachine met ingebouwd melkreservoir heb je in een handomdraai een heerlijke cappuccino of andere melkspecialiteit bereidt. Het kost je haast geen enkele moeite om deze kopjes koffie te zetten. Met dank aan het melkreservoir. 

Het fijne aan een ingebouwd melkreservoir in jouw koffiezetapparaat is dat je geen los reservoir nodig hebt. Dat klinkt natuurlijk erg logisch, maar het enige wat je aan dient te schaffen is het door jouw uitgekozen koffiezetapparaat. Geen andere hulpstukken dus. 

Daarnaast bespaar je geld en moeite op het gebied van schoonmaken doordat het melkreservoir zichzelf (vaak) reinigt. Erg handig dus! Wil je meer weten over deze koffiemachines? Bekijk dan ook eens onze pagina over de cappuccino apparaten!

Wanneer je ervoor kiest om een volautomatische koffiemachine zonder melkreservoir en automatische melkopschuimer aan te schaffen dan is het goed om te weten hoe je overweg moet met een stoompijpje. 
 
Wanneer je handmatig melk gaat opschuimen heb je de stoomfunctie van jouw koffiemachine nodig. Deze stoomfunctie gaat via het pijpje aan de zijkant van jouw koffiezetapparaat. 
 
Wanneer je deze stoomfunctie wil gebruiken is het goed om te weten dat we aanraden om het stoompijpje allereerst 20 tot 25 seconden te laten opwarmen. Zo maak je met jouw stoompijpje de beste koffieschuim!
 
Nu is het tijd om het stappenplan te volgen om koffieschuim te maken met behulp van jouw stoompijpje. Volg de volgende stappen en het kan haast niet fout gaan:
 1. Vul een kannetje met koude melk
 2. Zet de stoomfunctie aan en laat deze opwarmen
 3. Zet het kannetje met melk onder het stoompijpje
 4. Draai de stoomknop open
 5. Zet de stoomknop weer uit, zodra de melk hoog genoeg is

Veelgestelde vragen

Als je het ons vraagt is de beste koffiemachine met melkreservoir deze Jura!

Een melkreservoir is de opslag, veelal in de vorm van een box, waar de melk in zit. Het melkreservoir wordt door middel van een melkslang gekoppeld aan het koffiezetapparaat.

Een koffiemachine met melkreservoir heb je in veel verschillende soorten. Je kunt er al eentje kopen voor een prijs van €400, maar je hebt ook koffiemachines met veel technologische opties van €1500 en meer!

Dat is eigenlijk heel erg simpel. Een melkreservoir spoel je gewoon af en maak je schoon met een sponsje en wat sop. Ook kunnen sommige melkreservoirs gewoon mee in de vaatwasser!

De levensduur van een koffiemachine met melkopschuimer kan erg variëren. Het hangt allemaal af van het merk, de kwaliteit van de onderdelen, het onderhoud, hoevaak je koffie zet en nog meer. Maar je kan uitgaan van een levensduur van 3 tot 6 jaar!

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl