De beste Bosch koffiemachines in 2024!

Het merk Bosch, iedereen kent het wel. Je kent ze van de vaatwassers, klusmachines, wasmachine, drogers en noem het maar op. Maar zoals je waarschijnlijk ook wel weer hebben ze bij ook Bosch koffiemachines! En daar zijn wij zeker blij mee. 

We bekennen meteen dat de Bosch koffiemachine markt niet de grootste is op het gebied van verschillende optie koffiemachines, maar dit merk staat garant voor kwaliteit. En daarom willen we het jou ook niet onthouden. 

Om jou verder op weg te helpen op het gebied van de Bosch koffiemachines hebben wij een aantal koffiemachines voor jou op een rijtje gezet. Hierbij gaan we verder in op de verschillende technologische opties, duurzaamheid, de prijs en waarom wij deze koffiemachine geschikt zouden vinden voor in jouw keuken! 

De beste volautomatische Bosch koffiemachine

Om maar direct met de beste Bosch koffiemachine te beginnen, beginnen we met deze prachtige volautomaat. We hebben ervoor gekozen om met deze inbouw koffiemachine te beginnen omdat Bosch een goede reputatie heeft opgebouwd op het gebied van inbouw koffiemachines. 

Bosch CTL636ES6 Serie 8 – Inbouw espresso volautomaat – WiFi

Het fijne aan deze volautomaat van Bosch is het feit dat deze met WiFi te verbinden is. En dat houdt in dat je eenvoudig met jouw mobiele telefoon een kopje koffie kan gaan zetten. 

Wil je dit niet doen door middel van jouw mobiel of met behulp van de App dan kan je uiteraard ook gewoon naar de koffiemachine lopen. Deze inbouw koffiemachine beschikt over een mooi design waarmee je met een paar drukken op de knop jouw favoriete kopje koffie kan zetten. 

Het fijne aan deze Bosch CTL636ES6 Serie 8 inbouw koffiemachine is dat het beschikt over het zogeheten SensoFlow systeem. Het innovatieve verwarmingssysteem zorgt altijd dat de aroma’s die in jouw koffiebonen zitten optimaal blijven. 

Dit wordt gedaan door een contante zettemperatuur. Deze aroma’s komen naar voren in een van de mogelijke koffiespecialiteiten die je kan zetten met deze Bosch inbouw koffiemachine. Je kan kiezen uit: ristretto, latte macchiato, koffie verkeerd, espresso, café creme, cappuccino en lungo. Ook het mogelijk om twee kopjes tegelijkertijd te zetten. 

Wanneer je een inbouw koffiemachine koopt is het goed om de nismaten in de gaten te houden. Zie hieronder voor de exacte afmetingen. 

Let goed op de volgende afmetingen:
  • Nis diepte: 35,6 cm
  • Nis hoogte: 44,9 cm
  • Nis breedte: 55,8 cm
  • Snoer lengte: 1700mm
  • Product hoogte: 45,5 cm
  • Product lengte: 37,5 cm

Bosch koffiemachine met bonen

Zoals je net hebt gelezen is de inbouw koffiemachine van Bosch welke we bovenstaand hebben toegelicht een koffiemachine op basis van bonen. Ook de volgende koffiemachine is met bonen, want doorgaans zie je gewoonweg dat hier de lekkerste koffie van gemaakt kan worden. 

En het fijne aan een koffiemachine met bonen is het feit dat je ook eenvoudig(er) de smaak kan beïnvloeden. Dit doe je door de variabelen van de koffie te beïnvloeden. Ondanks er op deze pagina meerdere bonen koffiemachines worden besproken lichten we hier graag de Bosch TIS30321RW en de Bosch VeroCup 100 toe. 

Bosch TIS30321RW

Bosch TIS30321RW betreft een koffiemachine met een innovatief verwarmingssysteem hierdoor kan je altijd optimaal genieten van dezelfde koffie. Ook is deze Bosch koffiemachine uitgerust met keramische maalschijven welke het optimale resultaat uit jouw koffiebonen halen.  

Hierdoor wordt de smaak van jouw kopje koffie niet bitter, ook niet wanneer je kiest voor het zetten van een dubbele espresso en/of wanneer je de sterkte op hoog zet. Ook heeft deze koffiemachine van Bosch een groot pluspunt: het innovatieve melksysteem. 

En dit melksysteem zorgt ervoor dat jij overheerlijke melkspecialiteiten kan bereiden waarvoor je geen melkkan nodig hebt. De melkschuim komt direct bij het bereiden in jouw kopje waardoor je ook geen extra handelingen hoeft te verrichten. 

Wat wij ook erg handig vinden aan deze koffiemachine is het feit dat de uitloop van het apparaat in hoogte versteld kan worden. Hierdoor kan je grote koppen gebruiken welke weer ideaal zijn voor wanneer jij een Latte Macchiato wil bereiden. Je hoeft dus geen moeite te doen met overschenken of een kopje schuin tegen het apparaat te zetten. 

En deze kleine details spreken ons erg aan in deze Bosch koffiemachine. Je kan zien dat Bosch goed heeft nagedacht over het in elkaar zetten van haar espressomachine. 
 
Bosch TIS30321RW

Verkrijgbaar bij

bol.com

 

Bosch VeroCup 100

De Bosch VeroCup is wellicht niet de meest voor de hand liggende koffiemachine wanneer je aan het oriënteren bent voor een nieuwe volautomaat. Maar toch is deze Bosch koffiemachine geen koffiezetapparaat die je zomaar moet overslaan. En dat komt doordat de VeroCup beschikt over voldoende kwaliteiten en duurzame materialen. 

Wanneer je kiest voor de Bosch VeroCup koffiemachine met bonen dan kies je eveneens voor een Bosch koffiemachine met het SensoFlow system zoals we deze bovenstaand hebben toegelicht. Alle koffiespecialiteiten die deze koffiemachine te bieden heeft kan je door middel van één klik op de knop zetten. 

En dit geldt ook voor het bereiden van de melkspecialteiten. Wat wel goed is om te weten is dat de Bosch VeroCup beschikt over een ‘loop’ en dat wil zeggen dat je maar één kopje koffie tegelijkertijd kan zetten. 

De aanvullende pluspunten zijn dan weer dat de koffiemachine beschikt over een automatisch ontkalkingssysteem en een verwijderbaar waterfilter waardoor het onderhoud dat komt kijken bij de aanschaf van een koffiemachine minimaal blijft. 

ben je toch opzoek naar een eenvoudiger model? Dan zijn er online nog een hoop andere Bosch koffiezetapparaten te krijgen. Vooral de traditionele filterkoffie machines vind je in grote aantallen. Wil je weten waar je deze kan vinden? Klik dan hier!

Bosch inbouw koffiemachine

Ondanks we onze favoriete Bosch koffiemachine al hebben toegelicht en deze een Bosch inbouw koffiemachine betrof zijn we nog niet klaar over de inbouw kwaliteiten van dit merk. En dat komt namelijk ook omdat het aanbod van Bosch koffiemachines niet het grootste is. 

Daarentegen is het fijne hieraan wel dat het overzichtelijk blijft. Hierdoor kan je de keuze baseren op een minder groot aantal koffiemachines. En dat is iets wat wij graag aan willen bieden: overzicht. 

Bosch CTL636EB6 Serie 8 – Inbouw bosch koffiemachine 

Over deze Bosch inbouw koffiemachine hoeven we niet al te lang te praten. Maar dat neemt niet weg dat deze koffiemachine niet goed genoeg is, integendeel. Maar de reden dat we niet teveel tekst hoeven te wijden aan deze Bosch inbouw koffiemachine is omdat we dat bovenstaand al hebben gedaan. 

Deze koffiemachines lijken namelijk erg veel op elkaar. Een mooie aanvulling van deze inbouw koffiemachine is het feit dat er een eigen coffeeplaylist samengesteld kan worden. En dit houdt in dat je je eigen koffiecreaties kan toevoegen aan het menu. 

Hierdoor kan je door middel van een enkele klik op de knop jouw favoriete kopje koffie zetten. Daarnaast beschikt deze koffiemachine eveneens over WiFi, 2 kopjes tegelijkertijd zetten, meerdere zetprogramma’s, het SensoFlow systeem en nog veel meer andere toevoegingen. 

Bosch CTL836EC6

Een andere bekende Bosch inbouw koffiemachine is de Bosch CTL836EC6, deze koffiemachine doet je veel denken aan het bovenstaande model. Maar wijkt toch wel degelijk af op het gebied van het design. 

Maar ook de technologie zorgt ervoor dat deze Bosch koffiemachine een heerlijke smaak kan bieden. En dat komt door de AromaDouble Shot welke je kan toepassen bij deze inbouw koffiemachine. Deze Double Shot zorgt voor een extra sterke kop koffie, maar zonder de bittere smaak. 

De reductie van de bitterheid van de smaakt komt doordat het water minder lang door de gemalen koffie stroomt. Zo geniet je van de optimale sterkte en van de heerlijke aroma volle smaak. 

Ook deze Bosch inbouw koffiemachine kan je bedienen door middel van de Home Connect waarmee je van afstand jouw kopje koffie kan bereiden. Ook op het gebied van het reinigen van de koffiemachine heeft Bosch een hoop te bieden: de AutoMilkClean.

Deze functie zorgt ervoor dat jouw koffiemachine zichzelf naar iedere zetbeurt van een melkspecialiteit automatisch zal reinigen. En dat scheelt jou weer een hele hoop schoonmaakwerkzaamheden!

 

Bosch CTL836EC6

Verkrijgbaar bij

bol.com

Zijn Bosch inbouw koffiemachines de beste?

Daar is lastig antwoord op te geven. Of de Bosch inbouw koffiemachines ook daadwerkelijk de beste zijn dat durven wij niet te stellen. Of deze koffiemachines goed zijn, dat dan weer wel.

 Wanneer je kiest voor een Bosch inbouw koffiemachine of een Bosch koffiemachine met bonen dan kies je voor kwaliteit welke deze fabrikant heeft opgebouwd in al haar productcategorieën. 

Wanneer je een Bosch inbouw koffiemachine wil gaan vergelijken met de andere koffiemachines kan je ook eens op onze inbouw koffiemachine pagina kijken. 

Waarom zou je voor een Bosch koffiemachine moeten kiezen?

Wanneer je voor Bosch kiest dan kies je voor kwaliteit. We schieten wellicht een klein beetje in de herhaling maar het kiezen voor een Bosch volautomaat of inbouw koffiemachine is gewoonweg een goede en duurzame keuze. 

Met merk staat simpelweg bekend om haar duurzame apparatuur en innovatieve technologische snufjes. Door de leidende rol die het bedrijf heeft in de elektronica wereld en ook nog eens een lange ervaring als producent kan dit merk gewoonweg mooie apparatuur bouwen. 

Wat de Bosch volautomaat ook hoog in het vaandel heeft staan is de duurzaamheid van de materialen en de bijbehorende kwaliteit hiervan. Daarom biedt Bosch ook altijd twee jaar garantie aan op de onderdelen!

Mocht er toch wat kapot zijn buiten de garantieperiode? Dan kan je de losse onderdelen eenvoudig online bestellen. Hierdoor zorgt Bosch ervoor dat jij langer kan genieten van jouw koffiemachine. 

Hoe lang gaan Bosch koffiemachines mee?

Een goede koffiemachine heeft een lange levensduur, maar de levensduur van een koffiemachine is afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo is het belangrijk om een koffiemachine goed te onderhouden.

Onderhoud zorgt er namelijk voor dat jouw koffiemachine schoon blijft en dat er geen koffie- en/of kalkresten aan de binnenzijde van de koffiemachine blijven kleven. En wanneer je jouw koffiemachine goed verzorgt zal je ook zien dat hij langer mee gaat!

Maar om een antwoord op de vraag: “hoe lang gaan Bosch koffiemachines mee?” gaan we uit van een gemiddelde koffiemachine van Bosch. Ook gaan we uit van een gemiddeld onderhoud dat een koffiemachine eigenaar pleegt. Wanneer we dit doen komen we uit op een gemiddelde levensduur van 5 tot 6 jaar

Maar wees bewust dat deze jaren pas tot zijn recht gaan komen wanneer jij jouw koffiemachine goed verzorgt!

Is een koffiemachine van Bosch gebruiksvriendelijk?

Over een ding kunnen we het wel snel eens zijn en dat is de vraag of een Bosch koffiemachine gebruiksvriendelijk is. Want dat zijn deze koffiemachines zeker. Zo hebben wij bovenstaand al toegelicht dat enkele koffiemachines zijn uitgerust met een verstelbare loop. 

Een van de manieren hoe je ziet dat Bosch langere tijd heeft nagedacht over het produceren van haar koffiemachines. Daarnaast zijn ook een hele hoop koffiemachines van Bosch uitgerust met het one touch principe. Dit principe zorgt ervoor dat je met een druk op de knop een kopje koffie kan bereiden. 

Ook zijn nagenoeg alle koffiemachines uitgerust met een bonenreservoir welke je maar een keer in de zoveel tijd moet aanvullen. Hierdoor hoef je ook niet te vaak te denken aan het bijvullen van de bonen. Daarnaast zijn de waterreservoir ook bovengemiddeld groot waardoor je ook dit reservoir niet te vaak hoeft bij te vullen.

 

Veelgestelde vragen

Daar kunnen we aardig kort over zijn: Bosch is een zeer uitstekend merk. En dat geldt dan ook voor haar koffiemachines. Wanneer je een Bosch koffiemachine aanschaft dan kies je voor een luxe koffiemachine met veel technologische opties. 

De beste Bosch koffiemachine is wat ons betreft de Bosch inbouw koffiemachine: CTL636EB6 Serie 8

Wanneer je problemen hebt met jouw koffiemachine is dat nooit fijn. Maar er is wel een klein pluspuntje te benoemen wanneer je problemen hebt met jouw Bosch koffiemachine en dat is namelijk dat de meeste Bosch koffiemachines een garantie hebben van 2 tot 5 jaar. En over het algemeen wordt de service van Bosch ook zeker benoemenswaardige bevonden. 

Een Bosch koffiemachine staat garant voor een hoge kwaliteit aan koffiemachines. Wil je kwaliteit? Dan is Bosch een uitstekende keuze. 

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl