Is Krups Nespresso Pixie de beste cupmachine in 2023?

Is de Krups Nespresso Pixie de beste cupmachine in 2023? Dat is een veelgestelde vraag. De Nespresso Pixie is zeker een uitermate goede cupmachine, maar deze koffiemachine heeft sterke concurrente van de Nespresso Vertuo als je het ons vraagt. 

Waarom? Dat vertellen wij je op deze pagina. Ook gaan we verder in op het feit waarom wij de Krups Nespresso Pixie een goede koffiemachine vinden en waarom deze is uitgerust met zo’n kleine behuizing. 

Is de Nespresso Krups Pixie goed?

Of de Nespresso Krups Pixie een goede koffiemachine is ligt helemaal aan jouw wensen en voorkeuren voor het zetten van een kopje koffie. Het hangt namelijk allemaal af van wat jij als consument wil en waar jij als consument blij van wordt. 

Wil je geheel worden ontzien in het zetten van een simpel kopje koffie (lees: espresso of lungo). Dan ben je met deze Krups Pixie aan het goede adres. Het betreft namelijk een erg simpele en compacte koffiemachine die simpelweg is ontworpen voor het zetten van een kopje koffie. 

Drink je graag een kopje koffie met heel veel melk ofwel een cappuccino of andere variant? Dan is deze koffiemachine nog steeds een prima optie, wel dien je een melkopschuimer aan te schaffen! 

Wat ons betreft is de Nespresso Krups Pixie een erg goede koffiemachine. Simpel, compact en doet wat het moet doen: koffie zetten. 

Welke soorten Nespresso Pixie’s zijn er?

Er zijn verschillende modellen van de Nespresso Pixie beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en functies. Hier zijn enkele van de populaire modellen van de Nespresso Pixie:

 1. Nespresso Pixie Original: Dit is het oorspronkelijke model van de Nespresso Pixie. Het heeft een compact ontwerp en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het biedt snelle opwarmtijd, programmeerbare knoppen voor het aanpassen van de koffiehoeveelheid en automatische uitschakeling.

 2. Nespresso Pixie Metal: Deze variant van de Pixie heeft een modulair ontwerp met verwisselbare zijpanelen. Hiermee kun je de uitstraling van de machine aanpassen aan jouw persoonlijke stijl en voorkeuren.

 3. Nespresso Pixie Titan: De Nespresso Pixie Titan heeft een robuust en gestroomlijnd ontwerp met een geborstelde metalen afwerking. Het biedt vergelijkbare functies als de andere Pixie-modellen, maar met een unieke uitstraling.

 4. Nespresso Pixie Electric Titan: Deze variant van de Pixie heeft een opvallende metallic elektrische tint, waardoor hij een eigentijdse uitstraling heeft. Het beschikt over de gebruikelijke functies en prestaties van de Pixie-lijn.

Houd er rekening mee dat het assortiment van Nespresso Pixie-modellen kan variëren afhankelijk van de regio en de beschikbaarheid. Het is raadzaam om de officiële Nespresso-website te raadplegen of contact op te nemen met een erkende Nespresso-dealer om de meest recente modellen en opties te verkennen.

Hoe werkt de Krups Nespresso Pixie?  

De Krups Nespresso Pixie is zoals we weten speciaal ontworpen voor he zetten van kopjes koffie op basis van een koffiecapsule. De koffiemachine staat bekend om haar compacte behuizing gecombineerd met gebruiksvriendelijkheid. 

Deze gebruiksvriendelijkheid zie je terug in de eenvoud. Het zetten van een kopje koffie met de Krups Pixie is kinderlijk eenvoudig. Je druk namelijk één keer op de kleine koffie knop en de koffiemachine gaat opwarmen. 

Wanneer het opwarmen gereed is voeg je een koffiecapsule toe en trek je de hendel neerwaarts. Zo wordt de koffiecapsule doorgeprikt waardoor het hete water door de koffiebonen kan stromen. 

Wanneer je dit hebt gedaan is het tijd om een keuze te maken. Drink je graag een espresso? Dan klik je op de kleine kop. Drink je graag een lungo? Dan kies je voor de grote kop. En dat bedoelen we met kinderlijk eenvoudig. Je geniet dus binnen enkele seconden van een lekkere kop koffie!

De Krups Nespresso Pixie (Nespresso Pixie of Krups Pixie, het kan allemaal) is uitgerust met een zeer sterk themobloc, dit is het verwarmingselement. Door dit krachtige verwarmingselement kan je in slechts 30 seconden een kopje koffie zetten. Heb je een kopje koffie gezet? Geen probleem! De Krups Pixie gaat automatisch uit na enkele minuten. 

Zo heb je voldoende tijd om nog een extra kop koffie te zetten, maar wordt er ook geen energie verspild aan de te lange stand-by tijd!

Waarom is de Nespresso Pixie zo klein?

Het is je zeker al opgevallen: de Nespresso Krups Pixie is een erg kleine koffiemachine. En dat is ook juist een van. De unieke eigenschappen van deze koffiemachine. De reden hiervoor is het feit dat Nespresso en Krups juist wilde inspelen op dit segment van de markt. 

Consumenten hebben niet altijd genoeg ruimte en/of behoefte aan een grote volautomatische koffiemachine welke in de keuken staat. En daarom is de vraag naar een Nespresso Pixie of Nespresso Vertuo ook zo groot. Door het kleine waterreservoir van 0,7 liter neemt de koffiemachine nagenoeg geen ruimte in beslag. 

Ook kunnen nagenoeg alle onderdelen uit elkaar worden gehaald. Dit zorgt weer voor een eenvoudige manier van schoonmaken. Het lekbakje, waterreservoir en cupbakje kunnen namelijk in de vaatwasser. De overige delen dien je zelf met een doekje schoon te maken. 

5 feiten over de Krups Nespresso Pixie

Om jou het beste op weg te helpen om zodoende te kunnen kiezen of de Krups Nespresso Pixie een goede aankoop is hebben wij onderstaand 5 feiten op een rijtje gezet:

 1. Compact ontwerp: Een alom bekend feitje in deze rij is natuurlijk dat het apparaat zo’n compacte behuizing heeft. Deze Pixie is namelijk één van de meest kleine koffiemachines op de markt. 

 2. Snel opwarmen: Zeer indrukwekkend vinden wij de opwarmtijd van deze Nespresso. Dat bedraagt namelijk mar 25 seconden. Hierdoor kan je erg snel van een kopje koffie gaan genieten.

 3. Efficiënt energieverbruik: De koffiemachine kan zichzelf na 9 minuten niet gebruikt te worden uitschakelen. Hierdoor is deze Krups Nespresso Pixie een erg energiezuinige koffiemachine. Je hoeft hierdoor ook niet ‘s nachts wakker te schrikken om het feit of jouw koffiemachine nog aanstaat. 

 4. Programmeerbare knoppen: Met de Pixie kan je een keuze maken tot de koffiehoeveelheid. Hierdoor verruil je jouw lungo weer eenvoudig voor een espresso. 

 5. Brede keuze aan koffie: Dat komt door het grote aanbod aan koffiecups. Doordat het drinken van koffie uit cups immens populaire is geworden hebben veel fabrikanten zich op deze markt gestort. Hierdoor heb jij ontelbare keuzes uit lekkere kopjes koffie. 

Dit waren, wat ons betreft, de vijf meest interessante feiten over de Krups Nespresso Pixie. Kortom, het is een handige en veelzijdige koffiemachine die perfect is voor liefhebbers van snelle en smaakvolle koffie.

Daarnaast zijn er nog enkele onbekendere feiten over deze koffiemachine: 

 1. Recyclingprogramma: Wat ons betreft een interessante want Nespresso heeft een uitgebreid recyclingprogramma voor de gebruikte koffiecapsules. Hierdoor kan je na het gebruik van deze capsules eenvoudig ervoor zorgen dat ze gerecycled worden. Dit doe je door jouw gebruikte capsules weer af te geven bij een Nespresso filiaal.

 2. Aluminium capsules: Nespresso staat graag garant voor hoogwaardige kwaliteit en dat zie je ook terug in de opbouw van haar koffiecapsules: De Nespresso Pixie maakt gebruik van capsules gemaakt van aluminium. Aluminium is een zeer duurzaam materiaal omdat het oneindig recyclebaar is. Hierdoor help je direct mee om de grote plastic afvalbult te verminderen. 

De geschiedenis van Krups Nespresso Pixie

De Krups Nespresso Pixie is een cupmachine welke volautomatisch werkt. Deze koffiemachine is speciaal ontworpen voor het zetten van Nespresso-koffiecapsules. De Krups Nespresso Pixie ofwel Krups Pixie of ook nog eens genaamd de Nespresso Pixie is voor het eerst in 2011 gelanceerd. 

Waarom de Nespresso Pixie is ontworpen komt door het feit dat er behoefte was aan een kleine koffiemachine welke eenvoudig verplaatst kon worden. Deze koffiemachine is ontworpen voor kleinere ruimtes wat direct terug te zien is in het compacte formaat. 

De Krups Nespresso Pixie is momenteel ruim 10 jaar oud en dat vertaald zich ook duidelijk in de verkoopcijfers van deze koffiemachine. De Pixie is namelijk een van de meest populaire en meest verkochte koffiemachines van Nespresso. 

En laten we eerlijk zijn, wie kent deze koffiemachine op basis van haar herkenbare koffiecups nou niet?

Is een Nespresso Pixie duur?

Bepalen of de Nespresso Pixie duur is, is erg lastig. Het heeft namelijk een hoop te maken met hoeveel geld je normaliter uitgeeft aan consumentengoederen. En ook hoe graag je een koffiemachine wil. Dat zijn namelijk al zo twee punten die de prijsbereidheid kunnen bepalen. 

Maar als je het ons vraagt is het antwoord erg simpel: nee de Krups Nespresso Pixie is niet duur. Want voor een bedrag van rond de €100 heb je al een goede Krups Nespresso Pixie te pakken. En dat is zeker niet veel geld voor een koffiemachine. 

Wel dien je, zoals al eerder gezegd, er goed rekening mee te houden dat de Pixie niet is uitgerust met een melkopschuimer. Deze dien je daarom nog los aan te schaffen om lekkere cappuccino’s te zetten met behulp van jouw Pixie. 

De garantie van de Krups Nespresso Pixie

Naast de garantie dat je jarenlang erg goede koffie kan drinken (ook al ligt dat ook zeker aan de kwaliteit van de koffiecups welke je koopt) bieden Krups en Nespresso ook de garantie dat jouw koffiemachine goed blijft werken. 

Je hebt namelijk twee soorten garantie. Je hebt enerzijds de eerste 30 dagen retourgarantie waardoor je eenvoudig jouw koffiemachine terug kan sturen wanneer er iets mis mee is. Maar je hebt ook nog de fabrieksgarantie. 

Met deze garantie heb je de zekerheid dat jouw koffiemachine zeker twee jaar mee gaat. Deze garantie is namelijk opgedeeld in garantie op het gehele apparaat en ook op losse onderdelen. En dat is zeker fijn voor wanneer je gewoon langere tijd wil gaan genieten van jouw koffiemachine. 

Hoe Krups Nespresso Pixie ontkalken?

Het ontkalken van de Krups Nespresso Pixie is belangrijk om kalkaanslag te verwijderen en de goede werking van de machine te behouden. Hier is een algemeen stappenplan voor het ontkalken van de Krups Nespresso Pixie:

Opmerking: Raadpleeg altijd de handleiding van jouw specifieke model voor gedetailleerde instructies, omdat de exacte stappen kunnen variëren afhankelijk van het model.

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de Nespresso Pixie is uitgeschakeld en dat het waterreservoir leeg is. Verwijder eventuele gebruikte capsules.

 2. Ontkalkingsoplossing: Bereid een ontkalkingsoplossing volgens de instructies van het ontkalkingsmiddel dat je gebruikt. Gebruik bij voorkeur een door Nespresso aanbevolen ontkalkingsmiddel.

 3. Vul het waterreservoir: Giet de ontkalkingsoplossing in het waterreservoir van de Nespresso Pixie. Vul het reservoir aan met schoon water tot het maximale niveau.

 4. Ontkalkingsmodus: Plaats een geschikte container (minimaal 1 liter) onder de koffie-uitloop. Zet de Nespresso Pixie aan en zorg ervoor dat de knoppen knipperen om aan te geven dat de machine klaar is voor ontkalking.

 5. Ontkalkingscyclus starten: Druk gelijktijdig op de knoppen voor espresso en lungo en houd ze ongeveer 3 seconden ingedrukt totdat ze continu knipperen. De ontkalkingscyclus wordt nu gestart en het water zal in intervallen door de machine stromen en in de opvangcontainer terechtkomen.

 6. Spoelen: Nadat de ontkalkingscyclus is voltooid, spoel je de Nespresso Pixie grondig door het waterreservoir te vullen met schoon water en dit door de machine te laten lopen. Herhaal dit proces een paar keer om ervoor te zorgen dat alle resten van de ontkalkingsoplossing worden weggespoeld.

 7. Reiniging van andere onderdelen: Reinig de waterreservoir en de koffie-uitloop grondig volgens de aanbevolen instructies in de handleiding. Vergeet niet om eventuele gebruikte capsules te verwijderen en de lekbak schoon te maken.

Het is belangrijk om de specifieke instructies en aanbevelingen van jouw Krups Nespresso Pixie-model te volgen, omdat de procedures en aanbevolen frequentie van het ontkalkingsproces kunnen variëren. Regelmatig ontkalken helpt de levensduur van de machine te verlengen en zorgt voor een optimale werking en smaak van de koffie.

Krups Nespresso Pixie onderhoud

Het regelmatig onderhouden van de Krups Nespresso Pixie helpt om de machine in optimale conditie te houden en een langere levensduur te bevorderen. Hier zijn enkele belangrijke onderhoudstips voor de Krups Nespresso Pixie:

 1. Reiniging van het waterreservoir: Maak het waterreservoir regelmatig schoon met warm water en een mild reinigingsmiddel. Spoel het grondig af en zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven.

 2. Lekbak en koffie-uitloop reinigen: Verwijder de lekbak en de koffie-uitloop en spoel ze af onder stromend water. Reinig ze indien nodig met een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat de onderdelen volledig droog zijn voordat je ze terugplaatst.

 3. Ontkalken: Ontkalk de Krups Nespresso Pixie regelmatig om kalkaanslag te verwijderen en de prestaties van de machine te behouden. Volg de specifieke ontkalkingsinstructies die eerder zijn vermeld in dit gesprek.

 4. Reiniging van de zetgroep: Raadpleeg de handleiding om te zien of de zetgroep van de Nespresso Pixie kan worden verwijderd voor reiniging. Indien mogelijk, reinig de zetgroep volgens de aanbevolen instructies en plaats deze terug volgens de juiste procedure.

 5. Capsulehouder en doorpriknaald reinigen: Verwijder regelmatig de gebruikte capsules en reinig de capsulehouder en doorpriknaald met warm water om eventuele koffieresten te verwijderen.

 6. Regelmatig ontluchten: Voer af en toe een ontluchtingscyclus uit, zoals beschreven in de handleiding van de machine. Dit helpt bij het verwijderen van eventuele lucht die zich in het systeem heeft opgebouwd.

 7. Volg de juiste opslagrichtlijnen: Als je de Nespresso Pixie voor langere tijd niet gebruikt, zorg er dan voor dat je de machine schoonmaakt, droogt en op een geschikte plaats bewaart volgens de aanbevolen opslagrichtlijnen in de handleiding.

Het is belangrijk om de specifieke onderhoudsinstructies en aanbevelingen te volgen die in de handleiding van jouw Krups Nespresso Pixie-model worden verstrekt. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat de machine optimaal blijft functioneren en een heerlijke kop koffie levert telkens wanneer je deze gebruikt.

Veelgestelde vragen

Wanneer je van een compacte en kwalitatieve koffiemachine houdt is de Nespresso Krups Pixie een uitermate goede keuze. 

Het schoonmaken van de Nespresso Pixie is erg eenvoudig. Hoe je dat doet leggen we je uit op deze pagina!

Ja, de Nespresso Pixie werkt op de koffiecapsules. Deze zijn niet enkel van Nespresso maar ook van voldoende andere aanbieders. 

Nee, voor een bedrag van €100 tot €130 heb je al een leuke Pixie!