Is Krups Nespresso Pixie de beste cupmachine in 2023?

Is de Krups Nespresso Pixie de beste cupmachine in 2023? Dat is een veelgestelde vraag. De Nespresso Pixie is zeker een uitermate goede cupmachine, maar deze koffiemachine heeft sterke concurrente van de Nespresso Vertuo als je het ons vraagt. 

Waarom? Dat vertellen wij je op deze pagina. Ook gaan we verder in op het feit waarom wij de Krups Nespresso Pixie een goede koffiemachine vinden en waarom deze is uitgerust met zo’n kleine behuizing. 

Inhoud

Is de Nespresso Krups Pixie goed?

Of de Nespresso Krups Pixie een goede koffiemachine is ligt helemaal aan jouw wensen en voorkeuren voor het zetten van een kopje koffie. Het hangt namelijk allemaal af van wat jij als consument wil en waar jij als consument blij van wordt. 

Wil je geheel worden ontzien in het zetten van een simpel kopje koffie (lees: espresso of lungo). Dan ben je met deze Krups Pixie aan het goede adres. Het betreft namelijk een erg simpele en compacte koffiemachine die simpelweg is ontworpen voor het zetten van een kopje koffie. 

Drink je graag een kopje koffie met heel veel melk ofwel een cappuccino of andere variant? Dan is deze koffiemachine nog steeds een prima optie, wel dien je een melkopschuimer aan te schaffen! 

Wat ons betreft is de Nespresso Krups Pixie een erg goede koffiemachine. Simpel, compact en doet wat het moet doen: koffie zetten. 

Hoe werkt de Krups Nespresso Pixie?  

De Krups Nespresso Pixie is zoals we weten speciaal ontworpen voor he zetten van kopjes koffie op basis van een koffiecapsule. De koffiemachine staat bekend om haar compacte behuizing gecombineerd met gebruiksvriendelijkheid. 

Deze gebruiksvriendelijkheid zie je terug in de eenvoud. Het zetten van een kopje koffie met de Krups Pixie is kinderlijk eenvoudig. Je druk namelijk één keer op de kleine koffie knop en de koffiemachine gaat opwarmen. 

Wanneer het opwarmen gereed is voeg je een koffiecapsule toe en trek je de hendel neerwaarts. Zo wordt de koffiecapsule doorgeprikt waardoor het hete water door de koffiebonen kan stromen. 

Wanneer je dit hebt gedaan is het tijd om een keuze te maken. Drink je graag een espresso? Dan klik je op de kleine kop. Drink je graag een lungo? Dan kies je voor de grote kop. En dat bedoelen we met kinderlijk eenvoudig. Je geniet dus binnen enkele seconden van een lekkere kop koffie!

De Krups Nespresso Pixie (Nespresso Pixie of Krups Pixie, het kan allemaal) is uitgerust met een zeer sterk themobloc, dit is het verwarmingselement. Door dit krachtige verwarmingselement kan je in slechts 30 seconden een kopje koffie zetten. Heb je een kopje koffie gezet? Geen probleem! De Krups Pixie gaat automatisch uit na enkele minuten. 

Zo heb je voldoende tijd om nog een extra kop koffie te zetten, maar wordt er ook geen energie verspild aan de te lange stand-by tijd!

Waarom is de Nespresso Pixie zo klein?

Het is je zeker al opgevallen: de Nespresso Krups Pixie is een erg kleine koffiemachine. En dat is ook juist een van. De unieke eigenschappen van deze koffiemachine. De reden hiervoor is het feit dat Nespresso en Krups juist wilde inspelen op dit segment van de markt. 

Consumenten hebben niet altijd genoeg ruimte en/of behoefte aan een grote volautomatische koffiemachine welke in de keuken staat. En daarom is de vraag naar een Nespresso Pixie of Nespresso Vertuo ook zo groot. Door het kleine waterreservoir van 0,7 liter neemt de koffiemachine nagenoeg geen ruimte in beslag. 

Ook kunnen nagenoeg alle onderdelen uit elkaar worden gehaald. Dit zorgt weer voor een eenvoudige manier van schoonmaken. Het lekbakje, waterreservoir en cupbakje kunnen namelijk in de vaatwasser. De overige delen dien je zelf met een doekje schoon te maken. 

De geschiedenis van Krups Nespresso Pixie

De Krups Nespresso Pixie is een cupmachine welke volautomatisch werkt. Deze koffiemachine is speciaal ontworpen voor het zetten van Nespresso-koffiecapsules. De Krups Nespresso Pixie ofwel Krups Pixie of ook nog eens genaamd de Nespresso Pixie is voor het eerst in 2011 gelanceerd. 

Waarom de Nespresso Pixie is ontworpen komt door het feit dat er behoefte was aan een kleine koffiemachine welke eenvoudig verplaatst kon worden. Deze koffiemachine is ontworpen voor kleinere ruimtes wat direct terug te zien is in het compacte formaat. 

De Krups Nespresso Pixie is momenteel ruim 10 jaar oud en dat vertaald zich ook duidelijk in de verkoopcijfers van deze koffiemachine. De Pixie is namelijk een van de meest populaire en meest verkochte koffiemachines van Nespresso. 

En laten we eerlijk zijn, wie kent deze koffiemachine op basis van haar herkenbare koffiecups nou niet?

Is een Nespresso Pixie duur?

Bepalen of de Nespresso Pixie duur is, is erg lastig. Het heeft namelijk een hoop te maken met hoeveel geld je normaliter uitgeeft aan consumentengoederen. En ook hoe graag je een koffiemachine wil. Dat zijn namelijk al zo twee punten die de prijsbereidheid kunnen bepalen. 

Maar als je het ons vraagt is het antwoord erg simpel: nee de Krups Nespresso Pixie is niet duur. Want voor een bedrag van rond de €100 heb je al een goede Krups Nespresso Pixie te pakken. En dat is zeker niet veel geld voor een koffiemachine. 

Wel dien je, zoals al eerder gezegd, er goed rekening mee te houden dat de Pixie niet is uitgerust met een melkopschuimer. Deze dien je daarom nog los aan te schaffen om lekkere cappuccino’s te zetten met behulp van jouw Pixie. 

De garantie van de Krups Nespresso Pixie

Naast de garantie dat je jarenlang erg goede koffie kan drinken (ook al ligt dat ook zeker aan de kwaliteit van de koffiecups welke je koopt) bieden Krups en Nespresso ook de garantie dat jouw koffiemachine goed blijft werken. 

Je hebt namelijk twee soorten garantie. Je hebt enerzijds de eerste 30 dagen retourgarantie waardoor je eenvoudig jouw koffiemachine terug kan sturen wanneer er iets mis mee is. Maar je hebt ook nog de fabrieksgarantie. 

Met deze garantie heb je de zekerheid dat jouw koffiemachine zeker twee jaar mee gaat. Deze garantie is namelijk opgedeeld in garantie op het gehele apparaat en ook op losse onderdelen. En dat is zeker fijn voor wanneer je gewoon langere tijd wil gaan genieten van jouw koffiemachine. 

Veelgestelde vragen

Wanneer je van een compacte en kwalitatieve koffiemachine houdt is de Nespresso Krups Pixie een uitermate goede keuze. 

Het schoonmaken van de Nespresso Pixie is erg eenvoudig. Hoe je dat doet leggen we je uit op deze pagina!

Ja, de Nespresso Pixie werkt op de koffiecapsules. Deze zijn niet enkel van Nespresso maar ook van voldoende andere aanbieders. 

Nee, voor een bedrag van €100 tot €130 heb je al een leuke Pixie!