Het beste Dolce Gusto apparaat in 2024!

Ben jij aan het overwegen om een Dolce Gusto apparaat te kopen? Dan zit je op deze pagina helemaal goed! Wij gaan namelijk op deze pagina in op welk Dolce Gusto apparaat het beste is en welke het best bij jou past. Welke verschillende modellen er zijn en ook gaan we verder in op welke verschillende modellen dit koffiemachine merk allemaal heeft. 

Kortom, wil jij ervaren of een Dolce Gusto apparaat goed bij jou past? Dan is deze informatieve pagina, aangevuld met enkele voorbeelden van koffiemachines, goed om door te nemen. Je zorgt er hiermee voor dat jij een overwogen keuze maakt wat betreft de aanschaf van jouw nieuwe koffiemachine.

We beginnen direct met een feitje over de Dolce Gusto koffiemachines: deze Dolce Gusto’s zijn gemaakt door middel van de samenwerking met Krups. Deze koffiemachine fabrikant is één van de grootste spelers op het gebied van koffiemachine technologie. Wellicht ken je ze al van de samenwerking met Nespresso

Wat is het beste Dolce Gusto apparaat?

Het uitlichten van het beste Dolce Gusto apparaat wat er is, is natuurlijk best lastig. Dit komt doordat het begrip ‘het beste’ relatief is en daarmee verschilt voor iedereen. Om jou zo goed mogelijk te adviseren hebben we gekeken naar wat de markt het beste Dolce Gusto apparaat vindt.

In deze zoektocht zijn wij uitgekomen bij één koffiemachine welke een erg goede prijs- en kwaliteitverhouding heeft, namelijk de Dolce Gusto Genio S Plus. De verbeterde versie van de normale ‘Genio‘ koffielijn. 

Dolce Gusto apparaat Genio S Plus

Wanneer we kijken naar de beste koffiemachine van het merk Dolce Gusto dan kiezen we al direct voor de zogeheten Plus-versie. Dit is een net wat uitgebreidere koffielijn dan de andere koffiemachines. 

Waar het grote verschil in zit is het feit dat dit Dolce Gusto apparaat is aangevuld met de technologische functie dat de koffie intensiteit instelbaar is. Dit heb je enkel bij de Plus versies van Dolce Gusto. Dit maakt deze koffiemachine in onze ogen net even wat meer de moeite waard van de andere standaard modellen. 

Ook heeft de Genio S een andere leuke aanvulling: het verstellen van de watertemperatuur. Hierdoor kan je de temperatuur instellen en aanpassen naar jouw eigen wens. Dit kan erg handig zijn wanneer jij een ijskoffie wil bereiden. Ook is het mogelijk om een grote kop koffie te zetten dan de standaard afmetingen. Je kunt namelijk een kopje koffie tot 300ml schenken. 

Ben je gewend om veel te variëren tussen de verschillende koffiesmaken die Dolce Gusto te bieden heeft? Dan is het goed om te weten dat deze Dolce Gusto Genio S Plus de mogelijkheid heeft om 15 verschillende koffiespecialiteiten te bereiden. 

Dolce Gusto Infinissima

Wanneer we nog even doorgaan met de categorie het beste Dolce Gusto apparaat komen we uit bij de Dolce Gusto Infinissima. Deze koffiemachine, welke is ontworpen is samenwerking met De’Longhi, komt uit in een net wat hoger segment dat de voorganger de Dolce Gusto Genio S en dat zit hem grotendeels in het indrukwekkende moderne design. 

De Dolce Gusto Infinissima is een verfijnde koffiemachine welke werkt op de koffiecups van Dolce Gusto. Door het smalle design van deze koffiemachine vind het eenvoudig een plekje in iedere keuken. Daarnaast is deze Dolce Gusto koffiemachine ook nog eens erg eenvoudig op te bergen en mee te nemen. 

Dit komt naast het smalle design door het feit dat de koffiemachine in hoogte verstelbaar is. Dit komt doordat het opzet systeem bestaat uit een klikbaar element welke eenvoudig te verstellen is en in drie verschillende standen geplaatst kan worden. Dit kan eenvoudig zijn voor wanneer je een flat white (hoog glas) of een espresso (laag kopje) wil zetten. 

Naast het feit dat deze koffiemachine eenvoudig naar wens aan te passen is, is het goed om te weten dat je met de Dolce Gusto Infinissima 30 verschillende koffiesoorten kan bereiden. De keuze heb je uit zowel warme als koude dranken. 

Wat is de goedkoopste Dolce Gusto?

Een nieuwe koffiemachine kopen is doorgaans een leuke bezigheid, aldus onszelf. Maar het kopen van een koffiemachine waar je relatief weinig geld aan hoeft te besteden is wellicht nog wel een stukje leuker!

Om deze reden vinden wij het ook een goed idee om enkele goedkope Dolce Gusto koffiemachines toe te lichten. Maar wees gerust: deze koffiemachines bieden nog steeds de benodigde kwaliteit die jij van een koffiemachine verwacht!

Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo

Deze koffiemachine heeft een lange naam en is zoals je wellicht al vermoedde tot stand gekomen uit een samenwerking met zowel Krups, Nescafé als Dolce Gusto. De reden voor deze samenwerking was: schaalvoordeel en expertise. En hierdoor heeft deze samenwerking ervoor gezorgt dat de Piccolo op de markt is gekomen. 

Over de Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo kunnen wij erg kort zijn. De koffiemachine doet wat er van verwacht wordt en dat is koffie zetten. Daarnaast beschikt de Dolce Gusto Piccolo over een warme en koude functie waardoor je zowel warme als koude dranken kan bereiden. 

Ook is de koffiemachine uitgerust met een eco-stand waardoor er minder stroom wordt gebruikt. Wat ons betreft is deze koffiemachine een uitstekende keuze wanneer je weinig geld wil uitgeven aan een nieuwe koffiemachine. 

Wat is het meest verkochte Dolce Gusto apparaat?

Wat het meest verkochte Dolce Gusto apparaat is, is handig om te weten om zodoende deze verkoopcijfers te koppelen aan de gegeven reviews van een product. Want, wanneer er veel koffiemachines verkocht zijn, kunnen we beter een oordeel vellen op basis van reviews dan wanneer er maar enkele verkocht zijn. 

Om deze reden vinden wij de Dolce Gusto MiniMe een erg interessante koffiemachine. Naast het feit dat het aankoopbedrag erg laag is, is het ook één van de meest verkochte Dolce Gusto koffiemachines. 

Dolce Gusto MiniMe

De Dolce Gusto MiniMe is een uitstekende koffiemachine wanneer je snel een goede kop koffie wil zetten. Net zoals de Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo is deze koffiemachine er primaire op gericht om een kopje koffie te zetten. 

Het Dolce Gusto apparaat doet dit met behulp van de Dolce Gusto koffiecups welke in de koffiehouder worden geplaatst. Wanneer je wil weten hoe je een Dolce Gusto bedient verwijzen we je graag door naar ons blogje over ‘hoe werkt een Dolce Gusto?’ 

De Dolce Gusto Mini Me is een compact en gemakkelijk te gebruiken koffiemachine. Met haar afmetingen van 24cm diep, 16cm breed en 31cm hoog is de koffiemachine eenvoudig op te bergen in een keukenkastje. 

Houd je van de camping en ga je graag een paar weken per jaar erop uit? Dan is de Dolce Gusto MiniMe ook een uitstekende koffiemachine om mee te nemen. Zo kan je jouw traditionele filterkoffie apparaat eens verwisselen voor een cupmachine.

De MiniMe is een energiezuinige koffiemachine. Het Dolce Gusto apparaat schakelt zichzelf na 5 minuten op stand-by. Goed voor de levensduur van de koffiemachine en voor de energierekening. 

Waarom kiezen voor een Dolce Gusto apparaat?

Er zijn erg veel verschillende koffiemachines op de markt, zo heb je volautomatische koffiemachines, halfautomatische koffiemachines (pistonmachines) en volautomatische koffiemachines welke op basis van koffiecups werken. 

In dit segment vallen bijvoorbeeld de Nespresso koffiemachines en ook de Dolce Gusto koffiemachines. De keuze voor een Dolce Gusto koffiemachine wordt daarmee eerst gebaseerd op het feit dat je kiest voor een koffiemachine welke werkt op koffiecups. 

Maar waarom zou je dan juist voor een Dolce Gusto apparaat moeten kiezen? De reden hiervoor is de grote variatie aan koffiecups welke Dolce Gusto te bieden heeft. Het zetten van een cappuccino of andere melkspecialiteit zal met enkele handelingen volbracht zijn. Wil je specifiek lezen hoe je een flat white bereidt? Lees dan ons blog over de Dolce Gusto Flat White!

Wanneer jij voor een Dolce Gusto koffiemachine kiest kies je hiermee voor het gemak welke deze koffiemachines te bieden hebben. 

Waar vind ik de goedkoopste Dolce Gusto koffiemachine?

Wanneer je een nieuwe koffiemachine wil kopen wil je er zeker van zijn dat je de beste deal weet te vinden. Naast het feit dat de koffiemachine geheel moet aansluiten op jouw wensen en behoeften op het gebied van koffiegebruik. Is het ook erg fijn wanneer jij op financieel gebied de beste deal weet te vinden. 

Maar waar vind je nou het goedkoopste Dolce Gusto apparaat? En hoe weet je zeker dat deze koffiemachines ook betrouwbaar er geleverd worden? Onze tip is om jouw Dolce Gusto aanbieding te vinden via een online platform. 

Wil je weten welke Dolce Gusto aanbiedingen en/of goedkope Dolce Gusto koffiemachines er momenteel te krijgen zijn. Klik dan op de onderstaande groene knop om direct door te gaan naar de aanbieder. 

Nescafé Dolce Gusto

Een Nescafé Dolce Gusto apparaat is een erg moderne koffiemachine welke tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Nescafé en Dolce Gusto. Deze Nescafé koffiemachines zijn vergelijkbaar met een andere cupmachinemerk, namelijk Nespresso. 

Deze koffiemachines maken gebruik van een 16 bar druksysteem welke ervoor zorgt dat het water op het juiste tempo door de koffie heen gaat. Dit zorgt voor een optimaal behoud van de aroma’s, hierdoor geniet jij het meeste van jouw kopje koffie. 

Wanneer jij een nieuw kopje koffie wil gaan uitkiezen is het aan te raden om voor de A-merken te gaan. Deze A-merken zijn de echte Dolce Gusto koffiecups, de reden hiervoor is het feit dat de prestaties van de machine mogelijk kunnen leiden onder het gebruik van de zogenoemde B-merken. 

Dit komt doordat deze niet 100% aansluiten op de manier waarop de Dolce Gusto koffiemachines de koffie bereiden en dat is uiteraard weer zonde van jouw koffiemachine. Maar ook van de smaak van de uiteindelijke aroma’s in het kopje koffie. 

Nescafé Dolce Gusto koffiecups

Naar de verscheidende Nescafé Dolce Gusto koffiemachines heb je ook speciaal ontworpen koffiecups welke tot stand zijn gekomen tussen de samenwerking va Dolce Gusto met Nescafé. Deze koffiecups zijn initieel compatible met de Dolce Gusto Nescafé koffiemachines. 

Erg handig voor wanneer jij graag dicht bij de maker van zowel de koffiemachine als de koffiecups wil blijven. En door de jaren heen zijn er enorm veel verschillende Nescafé Dolce Gusto koffiecups ontworpen welke jij eenvoudig online kan bestellen.

Welke Dolce Gusto apparaten zijn er allemaal?

Om een weloverwogen besluit te maken in jouw zoektocht naar een nieuwe Dolce Gusto koffiemachine is het allereerst altijd goed om te weten welke verschillende Dolce Gusto apparaten er allemaal zijn. 

Op dit moment heeft Dolce Gusto 7 verschillende koffiemachines uitgebracht. Allemaal zijn ze gebaseerd op het bereiden van een kopje koffie met behulp van een Dolce Gusto koffiecup. Een Dolce Gusto apparaat is daarmee ook een zogeheten cupmachine. 

In het huidige assortiment heeft Dolce Gusto de keuze uit de volgende koffiemachines: Gusto, Lumio, Infinissima, Mini Me, Piccolo, Esperta en De’Longhi Colors

Ook zijn er nog een aantal oudere Dolce Gusto apparaten, deze laten we voor nu buiten beschouwing. Dit komt doordat deze koffiemachines veelal niet (meer) goed verkrijgbaar zijn doordat zij zijn vervangen door de nieuwe(re) varianten. 

Veelgestelde vragen

Het vinden van een goedkope Dolce Gusto is helemaal niet zo moeilijk. Veelal wordt er gedacht dat je hiervoor alle krantjes en websites door moet spitten, maar het kan veel simpeler. Hoe? Dat lees je hier!

Ja, dat kan zeker! Naast de originele Dolce Gusto cups kan je er ook voor kiezen om andere merken te kiezen. Deze koffiecups zijn compatible voor jouw Dolce Gusto apparaat!

Nee, vergeleken met andere koffiemachines zoals een volautomatische bonen koffiemachine is een Dolce Gusto zeker niet duur te noemen. 

De beste Dolce Gusto koffiemachine is wat ons betreft de Dolce Gusto Genio S Plus. Waarom? Dat lees je op deze pagina.

Ja, dat zijn ze zeker. In een Dolce Gusto koffiemachine zit relatief weinig techniek waardoor de focus is gelegd op de werking van de machine. Daarnaast is Dolce Gusto gewoon een erg betrouwbaar merk. 

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl