De beste 5 Melitta koffiemachines in 2024!

De Melitta koffiemachines worden uitsluitend volautomatisch is geproduceerd. Er zijn binnen deze serie meerdere verschillende varianten met doorgaans zijn zij allemaal gebaseerd op de Melitta Caffeo SoloDit is zonder twijfel het meeste bekende volautomatische koffiemachine van Melitta op de markt.

Door de ongekende populariteit van deze espressomachine hebben wij ervoor gekozen om hier een aparte pagina over te schrijven. Zo kunnen we jou nog beter informeren om de beste keuze te maken. Maar ook de informatie mee te geven waar je op moet letten voordat je denkt aan het kopen van een koffiemachine.

Wat is de beste Melitta koffiemachine met bonen?

De beste Melitta espressomachine met bonen is natuurlijk voor iedereen weer anders. Allereerst gaat het er om wat voor jou belangrijk is aan een espressomachine. Is dat gemak? Het merk? Het uiterlijk? Allemaal verschillende punten waarop een nieuwe espressomachine voor ieder persoon anders ‘moet’ scoren.
 
Ook Melitta heeft verschillende koffiemachines in verschillende prijsklasses wat het vergelijken weer wat lastiger maakt. Wel kunnen we alvast verklappen dat de Melitta Caffeo Solo er qua verkoopcijfers er uit springt. 
 
Doordat de Melitta koffiemachines met bonen steeds meer aan populariteit winnen hebben we onderstaand een aantal koffiemachines toegelicht die koffie zetten met behulp van bonen. Ook gaan we wat verder in op welke koffiebonen je het beste kan gebruiken. 
 

Melitta espressomachine F630-201 

De Melitta koffiemachine Latte Select F630-201 één van onze favorieten uit de Melitta-stal. Dat komt doordat dit model wat ons betreft een chique uiterlijk heeft met meerdere keuze mogelijkheden op het gebied van de gewenste koffiespecialiteiten. 

De switch tussen een traditionele koffie of toch een melkspecialiteit zorgt ervoor dat deze koffiemachine meer waarde toevoegt aan jouw keuken en leefomgeving. Je gebruikt hem hierdoor simpelweg wat meer. 

Via het handige bedieningspaneel die volledig uit touch bestaat maak jij eenvoudig jouw keuze. De Melitta F630-201 heeft maar liefst keuze uit 12 koffiespecialiteiten. Daarnaast kan je deze ook nog eens eenvoudig naar wens aanpassen. 

Je kunt de koffiehoeveelheid, de temperatuur, de sterkte zelf instellen. Ook sla je jouw favoriet eenvoudig op om zodoende de volgende keer snel te kunnen genieten. Wat ons betreft is dit een geweldige toevoeging, omdat je hierdoor eenvoudig meerdere smaken kan uitproberen en de afwisseling hierdoor groter wordt. 

Met het externe melkreservoir kan je heel gemakkelijk een van de melkspecialiteiten bereiden. Ook is het schoonmaken van dit reservoir zo gedaan. Dit komt doordat je het reservoir zo in de vaatwasser kan zetten. Daarnaast is de externe factor hiervan ook nog eens erg handig. Je kan hem hierdoor gewoon tussendoor in de koelkast zetten. Hierdoor blijft jouw melk lekker lang vers. 

Melitta koffiemachine Barista T

De Melitta koffiemachine Barista T Smart is weer een geheel ander soort dan de Melitta Aroma Signature. Dit is maar echt weer een volautomatische espressomachine zoals we die vandaag de dag kennen. Eenvoudig, geruisloos en een mooi plaatje voor bij jou in je keuken. 

Naast een Melitta die in iedere keuken past is de Melitta koffiemachine Barista T Smart ook nog eens erg compact. Met een breedte van maar 25cm en een diepte van 38cm is het model eenvoudig in te passen in iedere keuken. 

Daarnaast is deze Melitta espressomachine uitermate geschikt voor de cappuccino liefhebbers. Want naast de standaard koffiespecialiteiten kan deze koffiemachine nog meer. Dit komt door de geïntegreerde melkopschuimfunctie. Hierdoor is het bereiden van melkspecialiteit kinderspel. 

Ook de thee liefhebbers worden niet overgeslagen. Deze Melitta beschikt namelijk over een heetwaterfunctie. Hierdoor kan je ook jouw thee-vrienden voorzien van warmwater via deze machine. Dat is wat ons betreft een handige aanvullende functie. Zo gebruik je de machine gewoonweg wat vaker. 

De Melitta Barista T volautomatische espressomachine heeft de volgende pluspunten:

 • Zet tot twee melkspecialiteiten tegelijkertijd
 • Strak design
 • Extern melkreservoir welke eenvoudig schoon te maken is
 • Leverbaar in meerdere kleuren
 • Relatief kleine koffiemachine

Melitta Caffeo Solo

Wanneer je op zoek bent naar een wat goedkoper model die ook nog eens erg compact is in het gebruik dan is de Melitta Caffeo Solo wellicht iets voor jou. Ben je er nog niet uit of je wel een espressomachine wil aanschaffen? Ook dan is deze koffiemachine een uitstekende keuze. Doordat de investering relatief laag is. 
 

Met de Melitta Caffeo Solo kies je voor een compact model die maar 20 cm breed is. Dit kan hartstikke handig zijn wanneer de ruimte in jouw keuken niet te wensen over laat. Een ander bijkomend voordeel is het feit dat dit model erg gemakkelijk kan worden opgepakt en weggezet. Hierdoor maak je weer eenvoudig ruimte in jouw keuken of op jouw koffieplek. 

Dit model is wellicht wel de meest bekende Melitta koffiemachine doordat de prijs-/kwaliteitverhouding gewoonweg top is. Daarom hebben we ook een aparat pagina voor de Melitta Caffeo Solo ontworpen. Druk op de onderstaande knop om direct naar die pagina te navigeren. 

De Melitta Caffeo Solo heeft de volgende pluspunten

 • Past in iedere keuken door de kleine afmetingen
 • In meerdere kleuren verkijgbaar
 • Kan melkspecialiteiten zetten
 • Stoompijpje voor het opschuimen van melk
 • Eenvoudig handmatig de koffie aan te passen

Melitta Aroma Signature

De Melitta koffiemachine Aroma Signature. Een mooi en buitengewoon eenvoudige koffiemachine. De reden dat wij hem toch even willen noemen is het feit dat deze koffiemachine ideaal is voor wanneer meerdere mensen op bezoek zijn. 

Denk hierbij aan een verjaardag of ander feestje. En wees nou eens eerlijk. Zo nu en dan nog een lekkere kop filterkoffie, dat kan iedere koffieliefhebber nog wel waarderen toch? 

Even back to the basics en genieten van een lekker bakje filterkoffie? Kan jou dat wel bekoren of vind je het gewoon makkelijk voor wanneer er meerdere mensen komen? De Melitta koffiemachine Aroma Signature voorziet je in de eenvoud om snel meerdere kopjes koffie te zetten op een ouderwetse manier. 

Wij moeten hierbij altijd even terug denken aan de tijd bij opa en oma. Het pruttelen van de koffie en de overheerlijke geur. En geef eens toe. Ook dat heeft wel zijn charmes toch? De Melitta Aroma Signature koffiemachine heeft de volgende pluspunten:

 • Lage prijs
 • Eenvoudig meerdere kopjes koffie zetten
 • Heerlijke filter koffie
 • Eenvoudig om schoon te maken 
 • Lichte materialen

Melitta koffiemachine Purista

De Melitta koffiemachine Purista is naast de Melitta Caffeo Solo één van de kleinste espressomachines van Melitta. En dat heeft veel voordelen, namelijk dat deze espressomachine eenvoudig in iedere keuken past. Ook is het mogelijk om de koffiemachine op te bergen wanneer je een kleine keuken hebt. En dat zorgt direct voor meer ruimte in jouw huis. 

Naast het ruimte voordeel dat deze Melitta Purista te bieden heeft is het ook mooi meegenomen dat deze espressomachine vijf verschillende maalstanden heeft. Hierdoor kan je variëren met de verschillende smaken die vrij komen bij de verschillende maalfijnheden. Veel mensen zijn hier (nog) niet bekend mee, dus dat maakt het extra leuk om eens uit te proberen. 
 
Naast voordelen heeft de Melitta Purista espressomachine wel één nadeel. En dat is ook direct te relateren aan het formaat van de koffiemachine. Door de kleine behuizing zijn er keuzes gemaakt omtrent de capaciteiten van de koffiemachine: de Melitta koffiemachine heeft namelijk maar twee koffieprogramma’s.
 
Hierdoor is het niet mogelijk om een melkspecialiteit te zetten met deze koffiemachine. Wel kan je natuurlijk eenvoudig een externe handmatige melkopschuimer of externe automatische melkopschuimer aanschaffen waarmee je het melkschuim handmatig kan toevoegen aan de koffie.
 
De Melitta koffiemachine Purista heeft de volgende pluspunten:
 • Kleine en lichte behuizing
 • In meerdere kleuren te verkrijgen
 • Zet twee kopjes koffie tegelijkertijd
 • Eenvoudig schoon te maken 
 • Relatief lage prijs
 • 5 (!) verschillende maalstanden

Welke koffiebonen voor Melitta?

Wanneer je op zoek bent naar de lekkerste koffiebonen voor jouw koffiemachine en in dit specifieke geval de Melitta koffiemachine. Is het goed om te kijken welke koffiebonen de fabrikant van het merk aanbied. 

Wel is het goed om te weten dat alle koffiebonen gebruikt kunnen worden met een Melitta koffiemachine. Je hoeft dus niet perse gebruik te maken van de koffiebonen van Melitta. 

Wanneer je dan toch voor het volledige plaatje wil gaan, dan raden wij jou aan om de Melitta BellaCrema koffiebonen te bestellen. Deze kan je eenvoudig online kopen door op de groene knop te klikken. Deze Melitta koffiebonen zijn in verschillende smaken te verkrijgen waardoor je kan variëren tussen de smaakcombinaties. 

Wanneer je koffiebonen koopt dien je er ook goed aan te denken dat je de koffiebonen goed bewaard. Denk hierbij aan een koffiebonen pot die luchtdicht, vochtdicht en donker bewaard wordt. Zo blijft de smaak van jouw koffiebonen het optimaalst. 

Melitta BellaCrema

Melitta koffiemachine ontkalken?

Wanneer je een espressomachine van Melitta thuis hebt, is het ook nodig om de koffiemachine goed te ontkalken. Dit kan je met behulp van reguliere ontkalkingsmiddelen doen, maar wij raden toch aan om de Melitta ontkalker te gebruiken. 

De reden waarom wij deze ontkalker aanraden is naast de kwaliteit ook simpelweg gewoon de garantie. Het gebruik van een Melitta ontkalker zal er altijd voor zorgen dat jouw espressomachine weer helemaal ontkalkt wordt. Mocht er onverhoopt toch iets fout gaan, dan kan je je altijd beroepen op het feit dat je de Melitta koffie ontkalker hebt gebruikt.

Het ontkalken van de Melitta koffiemachine is heel eenvoudig. Je dient de ontkalker toe te voegen aan het waterreservoir en de koffiemachine dan op de ontkalkingsstand te zetten. De koffiemachine doet daarna het werk voor jou. Wil je meer weten over hoe je een reset uitvoert? Kijk dan ook eens op de pagina over het resetten van een koffiemachine.

Melitta anti calc vloeistof

Waarom kiezen voor een Melitta espressomachine?

Melitta is niet alleen bekend om de espressomachines die worden geleverd. Zo heeft het merk ook andere soorten keukenapparatuur in de aanbieding. Wij zullen ons uitsluitend focussen op de verschillende soorten die de serie Melitta espressomachine aan te bieden heeft. 

Om jou zo goed mogelijk te adviseren in jouw keuze hebben we onderstaand een aantal espressomachines onder elkaar gezet. Wat al deze espressomachines met elkaar gemeen hebben. Naast dat ze afkomstig zijn van Melitta, is dat zij allemaal voorzien zijn van een stijlvol design. 

Verschillende soorten bieden een melkopschuim integratie aan, anderen weer niet. Maar stuk voor stuk zijn zij allemaal volautomatisch. Hierdoor hoef je alleen nog maar de bonen toe te voegen, het water in het reservoir te doen en op de knop te drukken. Heerlijk eenvoudig. 

Is Melitta een goed merk?

Het is een vraag die vaker wordt gesteld. Dat komt natuurlijk doordat Melitta de laatste jaren enkele goede espressomachines in de markt heeft gezet. Het is daarom ook logisch dat het merk steeds meer aan bekendheid wint. 

Op de vraag: “Is Melitta een goed merk?” kunnen we antwoorden met: Melitta is een goed merk. Qua prijsrange concurreert het merk niet met Siemens of Jura en dat zie je dan ook terug in de functionaliteiten van de koffiemachine. Maar dat neemt niet weg dat Melitta een goed merk is. 

Dat kan natuurlijk ook niet anders. Doordat er zoveel concurrentie is op de koffiemachine markt moet het merk wel kwaliteit bieden. En dat zie je ook terug in de verkoopcijfers en de reviews die worden achtergelaten op websites als Bol.com

Veelgestelde vragen

Melitta is zeker een prima merk en wij zullen ook nagenoeg alle volautomatische koffiemachines een voldoende geven. Maar je moet je er wel bewust van zijn dat je met een Melitta niet in het hoge segment zit. En dat is natuurlijk ook helemaal prima!

Een Melitta koffiemachine koop je al vanaf €300!

De levensduur van een koffiemachine is natuurlijk lastig te bepalen. Het heeft met onder andere het onderhoud, de kwaliteit van de onderdelen, het aantal zetbeurten en een dosis geluk te maken. Maar met de aankoop van een Melitta Caffeo Solo kan je uitgaan van een levensduur van 3 tot 6 jaar!

Koffiemachines geven normaliter zelf aan wanneer de zetgroep vervangen moet worden. Maar het is ook goed om te weten hoevaak dit dient te gebeuren. De regel is 1 keer in de 4 tot 8 weken!