De beste Nespresso melkopschuimer in 2024!

De beste Nespresso melkopschuimer in 2024 zal er zeker een zijn van de Nespresso Aeroccino melkopschuimersserie zijn. Deze melkopschuimers staan namelijk bekend om het elegante design gecombineerd met de kwaliteit welke jij van Nespresso mag verwachten. 

Maar waarom is een Nespresso melkopschuimer nou zo belangrijk? Zoals je wellicht weet werken veel Nespresso koffiemachines op basis van koffiecups en beschikken deze modellen relatief vaak over een kleine behuizing. 

Deze kleinere behuizing gaat gepaard met ruimtebesparingen die worden doorgevoerd om het model zo compact mogelijk te houden. Om deze reden is er geen ruimte voor een automatische melkopschuimer of stoompijpje. Om toch een overheerlijke melkspecialiteit te kunnen zetten is het daarom nodig om een externe melkopschuimer te gebruiken. 

De beste Nespresso melkopschuimer 

Wanneer we het hebben over de beste Nespresso melkopschuimer hebben we het ook al snel over de Nespresso Aeroccino. Deze serie bestaat al enige tijd, maar houdt haar melkopschuimers up-to-date door middel van nieuwe(re) modellen. 

Op dit moment is de Nespresso melkopschuimer Aeroccino 4 de meest recente melkopschuimer van Nespresso. Naast het feit dat deze melkopschuimer een hele boel prachtige pluspunten heeft ten opzichte van haar concurrenten is er nog een ander belangrijke reden dat deze melkopschuimer zo vaak wordt verkocht.

Deze reden zit hem in het merk: Nespresso. Uiteraard. Een van de meest bekende koffie merken. Doordat dit merk zo een bekende en sterke merknaam heeft, heeft dit ook een positieve werking op haar accessoires. En dat is ook logisch. Wanneer een merk bekend staat wegens het bieden van kwaliteit is dat ook zeker een groot pluspunt om artikelen van hetzelfde merk te blijven kopen.

Nespresso melkopschuimer Aeroccino

Zoals bovenstaand al toegelicht hebben we het hier over de Nespresso melkopschuimer Aeroccino, een erg kwalitatieve melkopschuimer. Om jou het beste te adviseren beginnen we bij het nieuwste model. 

Nespresso Aeroccino 4

De Nespresso Aeroccino 4 is een melkopschuimer waarbij Nespresso een volgende stap heeft gezet in haar generaties melkopschuimers. Het grootste pluspunt ten opzichte van de Nespresso Aeroccino 3 is het feit dat deze melkopschuimer 2 types melkopschuim kan bereiden: zowel warme als koude melk. 

Daarnaast kan de Aeroccino melkopschuimen met een maximale inhoud van 240ml, dat is twee keer zoveel als haar voorganger. En deze functie zal je vaak gebruiken wanneer je meerdere cappuccino’s, latte macchiato’s of flat whites wil gaan bereiden! Ook erg handig voor wanneer je visite krijgt. 

En juist deze toevoegingen zorgen ervoor dat je meer van deze melkopschuimer gaat genieten. Wanneer je hem vaker kan gebruiken zal het aanschafbedrag ook vele malen minder voelen. Ook is het goed om te weten dat deze melkopschuimer geheel BPA-vrij is, daarnaast beschikt het apparaat over een automatische uitschakelfunctie. Hiermee voorkom je dat je de melkopschuimer vergeet uit te zetten. 

Daarnaast beschikt deze Nespresso melkopschuimer Aeroccino 4 over de volgende pluspunten:

 • Koude en warme melkschuim
 • Tot 240ml aan melkopschuimen 
 • Kan in de vaatwasser
 • BPA vrij
 • Elegante uitstraling
 • Makkelijk bedienbaar
 • Automatische uitschakelfunctie, voor de veiligheid!
 

Nespresso Aeroccino 3

Nadat we zojuist de vierde generatie Nespresso melkopschuimer hebben toegelicht, gaan we nu over op de derde generatie. Deze generatie is zoals de naam al aangeeft een ouder model. Maar dat betekent uiteraard niet dat deze melkopschuimer van Nespresso vele malen minder is. 

Uiteraard is het logisch dat de Nespresso Aeroccino 4 meer aanvullende voordelen heeft dan de Nespresso Aeroccino 3, maar het fijne is daaraan weer dat dit verschik zich ook (in het voordeel van de Nespresso Aeroccino 3) terug laat zien in de prijs. 

Wanneer je minder vaak gebruik maakt van een melkopschuimer is het een overweging waard om te kiezen voor de derde generatie melkopschuimer van Nespresso. Let hierbij goed op het verschil in de maximale inhoud. Bij de Nespresso melkopschuimer Aeroccino 3 is er namelijk de beschikking over een maximale inhoud van 120 ml aan melk. 

Wat deze Aeroccino 3 gemeen heeft met de Aeroccino 4 is het feit dat beide melkopschuimers beschikken over een elegant design, een automatische uitschakelfunctie en dat ze allebei geheel BPA-vrij zijn. 

Wat deze Nespresso Aeroccino 3 een fijn product maakt is het feit dat deze ook in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Hierdoor kan je de melkopschuimer matchen met jouw koffiemachine en/of andere keukenattributen.

Wanneer je benieuwd bent naar deze melkopschuimer raden we je aan om op de groene knop te klikken. Hier vind je alle actuele informatie omtrent dit product en de bijbehorende specificaties. 

Hoe maak je een Nespresso melkopschuimer schoon?

Wanneer je jouw Nespresso melkopschuimer schoon wil maken dan is het handig om te weten dat je deze niet in de vaatwasser moet doen. Dit kan namelijk onherstelbare schade veroorzaken waardoor jouw melkopschuimer niet goed meer zal functioneren. 

En naast het feit dat dit zonde is van de melkopschuimer, is dit ook zeker zonde van het geld dat jij ervoor hebt betaald. Wij raden je daarom ook zeker aan om de melkopschuimer met de hand schoon te maken. Hiervoor is warm water in combinatie met een zachte spons voldoende. 

Wanneer je dit direct na het gebruik doet zal je zien dat er weinig tot geen kracht gezet hoeft te worden om de melkresten te verwijderen. Dit komt doordat de melk nog geen tijd heeft gehad om zicht aan de onder- en zijkant te nestelen. 

Wanneer je liever visueel hebt hoe je het beste een Nespresso melkopschuimer kan schoonmaken dan raden wij jou aan om het onderstaande filmpje van Nespresso eens goed te bekijken. Deze uitleg is naar onze mening dusdanig duidelijk dat het jou ook zeker wel moet lukken!

Wat is een Aeroccino van Nespresso?

Deze Aeroccino van Nespresso is de melkopschuimer van dit merk. De reden dat deze melkopschuimer los wordt gekocht is het feit dat veel Nespresso koffiemachines niet over een ingebouwde melkopschuimer en/of stoompijpje beschikken. 

Dit komt doordat de Nespresso koffiemachines doorgaans worden gebouw als compacte koffiemachines die werken op de koffiecups. Deze koffiemachines zijn dus klein van stuk waardoor Nespresso keuzes heeft moeten maken in welke technologische toevoegingen wel en niet tot de koffiemachine gingen behoren. 

De Aeroccino geeft de optie om melk extern op te schuimen zodat deze schuimlaag later weer aan de koffie toegevoegd kan worden. Hierdoor zal je altijd over een lekkere melkspecialiteit kunnen beschikken!

Hoe gebruik je een Nespresso melkopschuimer?

Hoe gebruik je een Nespresso melkopschuimer is een veelgestelde vraag. Maar het antwoord is eigenlijk relatief simpel. Je gebruikt deze melkopschuimer namelijk nagenoeg hetzelfde als iedere andere melkopschuimer. 

In de essentie is het eenvoudig: je voegt koude of warme melk toe aan de melkschuimer toe. Zet de melkopschuimer aan en het apparaat geeft aan wanneer deze gereed is. Wanneer de melkopschuimer klaar is, kan de melkschuimlaag worden toegevoegd aan de koffie. Hierdoor kan je lekker genieten van een melkspecialiteit. 

Onderstaand hebben wij de stappen op een rijtje gezet: 

 1. Voeg melk toe aan de melkschuimer.
 2. Laat de melkopschuimer door op de knop te klikken. 
 3. Zet ondertussen een kopje koffie met jouw koffiemachine. 
 4. Voeg het melkschuim rustig aan de koffie toe. 
 5. Geniet van jouw lekkere kopje koffie!

Hoe gebruik je een Nespresso Aeroccino?

Door bovenstaande uitleg weet je nu hoe je een Nespresso Aeroccino kan gebruiken om voor jouw kopje koffie een overheerlijke melkschuimlaag te creëeren. Deze melkschuim kan je op veel verschillende manieren aanpassen door de instellingen op de Aeroccino te wijzigen. 

Wanneer je dit doet kan je kiezen tussen een dikkere, dunnere en zachtere melkschuimlaag. Het fijne hieraan is, is dat je net zoals bij het zetten van een kopje koffie de smaak kan beïnvloeden. Zo zorg je ervoor dat jouw kopje cappuccino niet iedere keer hetzelfde gaat smaken. 

Wanneer je wil weten hoe je de Nespresso melkopschuimer Aeroccino 4 het beste kan gebruiken verwijzen we je graag door naar het onderstaande filmpje. Deze instructie video gaat stap-voor-stap in op het gebruik van de Nespresso Aeroccino 4.  

Is een Nespresso Aeroccino duur?

Bepalen of de Nespresso Aeroccino duur is, is erg lastig. Dit komt namelijk doordat je hierbij dient te kijken naar de toegevoegde waarde in jouw ogen van het product. Ook is het begrip ‘duur’ relatief. Wel kunnen wij stellen dat er goedkopere melkopschuimers zijn. 

Maar dat neemt niet weg dat de Nespresso melkopschuimer zijn geld waard is. Voor kwaliteit en een sterke merknaam betaal je nou eenmaal wat meer. Ook is het goed om te weten dat je bij de aankoop van een Nespresso accessoire en/of koffiemachine verzekerd bent van de service van Nespresso. En dat is ook wat waard. 

Wil je nou niet zoveel geld uitgeven aan een elektrische melkopschuimer? Dan is wellicht het artikel over handmatige melkopschuimers een aanrader om eens te lezen. Hier zie je door middel van goedkope(re) opties hoe jij een cappuccino kan bereiden zonder een dure elektrische melkopschuimer. 

Veelgestelde vragen

Wanneer je koud melkschuim wil dan druk je de knop twee seconden langer in. Wanneer je warme melkschuim wil dan druk je hem ‘normaal’ in. Heel simpel!

De Nespresso melkopschuimer is zeker niet de goedkoopste tussen de melkopschuimers. Dat komt uiteraard door de sterke merknaam en de vele toegevoegde waarde dat wordt geleverd. Wil je weten waarom wij een Nespresso melkopschuimer het geld waar vinden? Lees dan hier verder. 

Nee, dat wordt zeker afgeraden. Wellicht dat de melkopschuimer het zal overleven, maar gok het er maar niet op!

Dat doe je eenvoudig met een beetje warm water en een zachte spons. Zorg ervoor dat je geen schuurspons gebruikt, dit kan namelijk krassen veroorzaken.