De 6 beste bonenmalers in 2024!

Een bonenmaler is een essentieel onderdeel wanneer jij koffie wil gaan zetten met jouw halfautomatische espressomachine. Hoe kom je anders aan gemalen bonen waarvan je de koffie zet zoals bij een volautomatische espressomachine? Maar wist je ook dat een goede bonenmaler veel invloed heeft op de uiteindelijke smaak van jouw kopje koffie? 

Voor veel mensen is het misschien allemaal een beetje teveel gedoe: het in de gaten houden of jouw bonenmaler wel snel genoeg maalt om zo de beste aroma’s in jouw kopje koffie te krijgen. En dat kunnen wij begrijpen, maar desalniettemin is het natuurlijk leuk als liefhebber om de variabelen van het koffie zetten te beïnvloeden. 

Daarom gaan we op deze pagina wat verder in op de beste bonenmalers, enkele populaire varianten zoals de Solis bonenmalers en welke pistonmachine met bonenmaler nou het fijnst is om te gebruiken.

De beste bonenmaler uitkiezen

Wanneer we kijken naar de beste bonenmaler of beste koffiemolen is het handig om te kijken naar de tevredenheid van de afnemers gecombineerd met het aantal bonenmalers dat is verkocht. Zodoende kan je een waarde oordeel hangen aan welke bonenmalers het beste zijn. 

Wanneer je specifiek naar merken gaat kijken dan kom je uit op de meest bekende merken zoals Solis, Sage en Krups, maar ook zeker De’Longhi en Melitta hebben uitstekende bonenmalers voor een mooie prijs. Het is dan ook aan jezelf om te kiezen welk merk het beste aansluit op wat jij wil. Maar wij zeggen je dus alvast één ding: de beste koffiemolen voor thuis zit er écht wel tussen.

Het interessante aan de Solis en De’Longhi bonenmalers is het feit dat je deze kunt combineren met een pistonmachine. Zodoende heb je een pistonmachine met bonenmaler van hetzelfde merk. En dat is natuurlijk erg leuk voor de complete verzameling. 

Mocht je niet direct van het verzamelen zijn, dan hebben we onderstaand een aantal andere merken toegevoegd om zodoende jou een goed overzicht te bieden van de verschillende opties die er zijn.

Solis Scala Plus 1661 bonenmaler

De markt van de koffiemolens is best uitgebreid te noemen. Je hebt veel verschillende soorten en ook de concurrentie neemt erg toe de afgelopen jaren. Om dan maar meteen met een topper te beginnen: de Solis Scale Plus 1661 ook wel de Solis Scala Zero Static koffie grinder genoemd. 

Deze Solis bonenmaler beschikt over een ruim bonenreservoir en beschikt over maar liefst 24 verschillende maalinstellingen. Hierdoor maalt deze koffiemolen jouw koffiebonen tot een passende melange voor jouw koffiecreatie. De maalgraadinstelling selecteer je via de draaifunctie aan de onderzijde van het reservoir. Vervolgens stel je de draaiknop aan de zijkant van de koffiemolen in op de gewenste hoeveelheid. 

Het ideale aan dit model is dat je met één druk op de knop ervoor zorgt dat jouw bonen worden gemalen. Je moet niet vergeten het bakje eronder te zetten, dat is namelijk wel zo handig. 

De voordelen van de Solis Scala Plus 1661: 

 • Niet statisch.
 • 24 verschillende maalinstellingen. 
 • Ruim bonenreservoir. 
 • Beschikt over een timer. 
 • Bonenreservoir van UV-gefilterd plastic. 
Wat wij persoonlijk erg fijn vinden aan deze Solis bonenmaler is dat het model erg compact is. Ook kan je met de 24 verschillende maalinstellingen gaan spelen met het effect van de maalfijnheid op de smaak van jouw kopje koffie. Of deze bonenmaler van Solis de beste op de markt is laten we achterwege. Maar een van de favoriete is die zeker. 

Review: Solis Scala Plus

Sage the Smart Grinder

Een andere topper van Sage is de Sage the Smart Grinder Pro. In het geval van de Smart Grinder beschik je over een veelzijdige bonenmaler welke in onze ogen voldoet aan alle verwachtingen. Wanneer je net even wat meer richting het thuis barista niveau wil gaan kunnen we deze prachtige machine zeker aanraden. 

Dankzij de verschillende instellingen is het mogelijk om tot wel zestig verschillende maalinstellingen te gebruiken. Zo zijn de mogelijkheden qua keuzes en het beïnvloeden van de variabelen nagenoeg eindeloos te noemen. 

En dan hebben we natuurlijk ook nog het uiterlijk. Dit is, voor Sage begrippen, een vaker terugkerend uiterlijk. Het lijkt op de bijpassende variant van de Solis Barista Perfetta Plus 1170 en zou ook zeker niet mistaan als duo in jouw keuken. 

Wanneer je de Sage the Smart Grinder Pro wat lijkt is het goed om te weten dat de volgende eigenschappen toe behoren tot dit model: 

 • Afmetingen: 160mm x 205mm x 340mm.
 • Kleur: Grijs & Zwart.
 • Beschikt over 60 verschillende maalstanden. 
 • UV-bestendig bonenreservoir. 
 • Ruimte voor 340 gram koffiebonen.

 

Naast deze mooie Sage the Smart Grinder Pro bonenmaler is het goed om te weten dat er nog velen andere bonenmalers zijn welke de aandacht verdienen. Om deze reden hebben wij onderstaand een aantal koffiemolens toegelicht. 

Desondanks is het goed om te weten dat er nog een hele hoop andere bonenmalers erg goed zijn. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen om een aantal goede koffiemolens verder onderstaand in een product carroussel toe te lichten. 

 

De’Longhi KG89 – Elektrische koffiemolen

Wanneer we dan doorgaan naar het volgende model komen we uit op de koffiemolen van De’Longhi. Dit merk staat naast haar koffiemachines ook bekend om een uitstekende kwaliteit van pistonmachines. Het maakt het daarom extra interessant dat naast pistonmachines De’Longhi zich ook heeft gestort op het totaalplaatje: het leveren van een bonenmaler. 

Deze De’Longhi KG89 koffiemolen heeft een strak design en is niet direct te identificeren met de pistonmachines van De’Longhi. Desalniettemin is het design passend voor de meeste keukens doordat het een luxe uitstraling betreft. De maalgraad van deze koffiemolen kan je bijstellen tot de gewenste maalgraad van erg fijn tot grof. Iets wat veel bonenmalers kunnen. 

De hoeveelheid koffiebonen dat wordt gemalen is instelbaar tot 12 kopjes. De De’Longhi KG89 elektrische koffiemolen beschikt over een uitneembaar transparant koffiebonen reservoir met deksel, uitneembaar transparant opvangbakje voor gemalen koffie, maalgraadselector, dual safe systeem, roestvrijstalen afwerking en rubberen anti-slip voetjes.

Wanneer jou de De’Longhi KG89 wat lijkt is het goed om te weten dat de volgende eigenschappen toe behoren tot dit model: 

 • Hoeveelheid instelbaar tot 12 kopjes.
 • Aan/uit schakelaar. 
 • Uitneembaar bonenreservoir
 • Snoer opbergmogelijkheid
 • Voorkant en zijpanelen in roestvrijstaal
De’Longhi KG89

Verkrijgbaar bij

bol.com

Melitta Molino bonenmaler 

De Melitta kon natuurlijk ook niet uitblijven in dit rijtje met bonenmalers. Melitta staat grotendeels bekend om zijn volautomatische espressomachines, maar heeft ook enkele halfautomatische/pistonmachines. De Melitta Molino bonenmaler heeft een heel ander design dan zijn voorgangers. En lijkt daardoor wel wat simpeler en eenvoudiger.  

Maar de eenvoud die het apparaat uitstraalt heeft geen directe invloed op de technologische functies van de koffiemolen. Zo kunnen er 2 tot 14 kopjes worden gemalen op basis van de koffiehoeveelheid en bezit de bonenmaler over maar liefst 17 verschillende maalinstellingen. Hierdoor kan je dus van erg fijn tot heel grof malen. 

Dit type wordt ook gebruikt door professionals. Dit komt doordat de afstand van de twee maalschijven eenvoudig zijn in te stellen. En daarnaast biedt de uitvoering van de molen en de krachtige motor gegarandeerd voor een snel en uitstekend maalresultaat. Wanneer je interesse hebt in dit model is het goed om te weten dat: 

 • Het apparaat eenvoudig te reinigen is. 
 • Koffiehoeveelheid instelbaar van 2 tot 14 kopjes.
 • Automatische uitschakeling.
 • 17 maalinstellingen. 
 • maximale inhoud van 200 gram koffiebonen.

Krups bonenmaler F20342 

De Krups bonenmaler kon haast ook niet ontbreken in deze lijst. Wat de Krups F20342 zo uniek maakt volgens ons is het feit dat de prijs-/kwaliteitverhouding gewoonweg goed te noemen is. Voor €27,95 kan je dit model al kopen. En deze prijs betekent niet dat deze koffiemolen minder goed is. Gemiddeld scoort dit model een 4,5/5 en dat is gewoonweg erg goed te noemen. 

Vermaal eenvoudig verse koffie op een snelle wijze met de krachtige maalmotor van Krups. Dat is zeker een pluspunt aangezien de aroma’s hierdoor beter behouden blijven. Wat ook erg fijn is, is dat deze bonenmaler erg compact is. Hierdoor is die eenvoudig op te bergen. Naar onze mening is dit een zeer goede koffiemolen, maar dat hadden we ook wel verwacht met de kwaliteit die Krups te bieden heeft.  

Het is goed om te weten dat: 

 • De maalsnelheid zorgt voor maximale aroma’s en smaak. 
 • Grote capaciteit voor de maling. 
 • Snelle en consistente maling. 
 • Ook geschikt voor noten en zaden. 
 • Geschikt voor 12 kopjes koffie. 
 • Een bonenreservoir van 85 gram. 

Welke invloed heeft een bonenmaler?

De echte liefhebbers kunnen dit beamen, maar de optimale omstandigheden van het malen van koffiebonen is wanneer dit zo kort mogelijk gebeurt. Op deze manier blijven de meeste aroma’s in de koffieboon behouden. En dit heeft weer een directe invloed op jouw kopje koffie. 

Wanneer je een koffiemolen thuis hebt kan je hier al mee gaan experimenteren. Zo kan je de verschillende standen van de maling uitproberen om zodoende erachter te komen wat dit voor een invloed heeft op de smaak van de koffie. Het fijne aan een bonenmaler, ook wel een koffiemolen genoemd, is dat je de maalgraaf met een paar simpele handelingen aan kan passen. 

Nu je dit weet ben je vast en zeker ook wel benieuwd naar welke koffiemolens wij aanraden. We maken en onderscheid tussen elektrische koffiemolens en handmatige koffiemolens. 

Wat is de beste koffiemolen voor filterkoffie?

Wanneer je op zoek bent naar de beste koffiemolen voor filterkoffie dan kan je kiezen uit een heel divers assortiment. Wanneer je een kopje filterkoffie wil zetten is het goed om te weten dat deze dus wordt bereidt op basis van gemalen koffiebonen. 

Wanneer je één van de bovenstaande bonenmalers kiest zit je sowieso goed. Alle koffiemolens zijn voor thuis uitermate geschikt voor de maalfijnheid voor filterkoffie. Maar wanneer je toch liever wil dat wij jou een koffiemolen aanraden, dan zeggen wij de CuisiNoon koffiemolen welke elektrisch is. Bekijk hem door te klikken op de onderstaande knop!

Hoe lang gaat een bonenmaler mee?

Een bonenmaler is handmatig of elektrisch aangedreven. Maar om deze vraag te beantwoorden gaan we uit van een elektrische bonenmaler. Deze heeft een relatief lange levensduur. Ook al is het natuurlijk afhankelijk van hoevaak je hem gebruikt. En of je de bonenmaler ook voorzicht gebruikt. 

Maar de vraag: “Hoe lang gaat een bonenmaler mee?” kunnen we over het algemeen stellig over zijn, namelijk 3 tot 6 jaar. Sommige koffiemolens gaan wat langer mee, hierbij kan je denken aan 8 jaar. Maar dit is uiteraard afhankelijk van goed onderhoud. 

Welke koffiemolen voor percolator?

Wanneer je bonen wil malen voor een kopje koffie uit de percolator kan je eveneens één van de bovenstaande koffiemolens kiezen. Bij het malen van koffiebonen voor de percolator is het handig om te kiezen voor een bonenmaler welke verschillende maalstanden heeft. Hierdoor kan je variëren in de smaak van jouw kopje koffie. En daarmee breng je weer een extra toevoeging aan je kopje koffie. 

Wanneer je op zoek bent naar een bonenmaler met meerdere maalstanden dan kunnen wij de bonenmaler van KitchenBrothers aanraden. Naast het mooie design kan je namelijk 19 verschillende maalstanden gebruiken. 

Ook heeft deze koffiemolen een erg ruim bonenreservoir waardoor je voldoende koffiebonen kan malen voor maar liefst 12 kopjes koffie. Het malen van de bonen gebeurt met relatief weinig decibel en duurt gemiddeld maar 30 seconden. 

 

Wat is een goede koffiemolen voor espresso?

Wanneer je op zoek bent naar een koffiemolen voor espresso is het handig om te kiezen voor een koffiemolen met verschillende standen in de maalfijnheid. Met deze koffiemolens kan je namelijk variëren in de uiteindelijke smaak van je espresso. 

Maar wat is nou een goede koffiemolen voor espresso? Op deze vraag kunnen we relatief kort zijn. Je kan één van de bovenstaande koffiemolens voor thuis kiezen. Deze zijn allemaal geschikt voor het bereiden van een espresso. 

Mocht je graag een andere koffiemolen willen uitproberen dan kan je ook eens denken aan één van de volgende koffiemolens:

Veelgestelde vragen

Wanneer je het ons vraagt gaan wij voor de CuisiNoon Elektrische bonenmaler. Deze keuze hebben we gebaseerd op de beste kwaliteit en prijsverhouding.

Dan raden we je aan om bovenstaande koffiemolens eens door te nemen. Hier hebben we een selectie gemaakt van de beste elektrische koffiemolens!

Een bonenmaler heeft een brede prijsrange, maar je moet toch al gauw denken aan een bedrag van €20 tot €90.

Een bonenmaler heeft een levensduur van gemiddeld 2 tot 3 jaar. Het hangt er natuurlijk erg vanaf van de kwaliteit van de bonenmaler, hoevaak je hem gebruikt en een nodige dosis geluk. Let daarom altijd goed op de garantie!

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl