De beste inbouw koffiemachine in 2024!

Inbouw koffiemachines: een samensmelting van technologie, design en passie voor koffie. Voor velen van ons is koffie niet zomaar een drankje; het is een ritueel, een moment van rust of juist een energieboost om de dag te beginnen. Een inbouw koffiemachine tilt deze ervaring naar een hoger niveau door naadloos in het design van de moderne keuken te integreren. 

Niet alleen bieden deze machines een esthetisch voordeel, ze bevatten vaak ook geavanceerde technologieën die elk kopje koffie perfectioneren. Of je nu houdt van een eenvoudige espresso, een romige cappuccino of een speciale latte macchiato, met een inbouw koffiemachine haal je barista kwaliteit in huis. 

Ze combineren stijl, functionaliteit en gemak en vormen zo het hart van elke koffieliefhebbende keuken.

Hoe bepaal je de beste inbouw koffiemachine?

Het bepalen van de beste inbouw koffiemachine is geen eenvoudige klus. En dat komt meer door het psychologische onderdeel binnen dit besluitproces. Een inbouw koffiemachine bouw je namelijk in je keuken waardoor het een onderdeel wordt van het geheel. 

En hoe mooi dat ook klinkt, het zorgt nou eenmaal wel voor wat keuzestress. En dat zit hem in het feit dat de inbouw koffiemachine naadloos dient aan te sluiten bij het uiterlijk van alle andere apparatuur. 

Ondanks dat het bepalen van de beste inbouw koffiemachine wat lastiger is dan bij de aanschaf van een volautomatische espressomachine heb je wel minder verschillende keuzes. Dit kan wellicht voor jou de keuzestress wat verzachten!

Om jou te adviseren in jouw keuze voor een nieuwe inbouw koffiezetapparaat hebben wij enkele koffiemachines op een rijtje gezet. We hebben hierbij gekeken naar het uiterlijk, de duurzaamheid, de kwaliteit, de prijs en ook zeker of deze koffiemachines bekend staan om het zetten van lekkere koffie

Siemens inbouw koffiemachine CT636LES6 IQ700

Om maar direct te beginnen met een pracht apparaat: de Siemens CT636LES6 IQ700. Een ogenschijnlijk eenvoudige bediening zorgt ervoor dat jij met enkele klikken op het display jouw gewenste en overheerlijk kop koffie zet. En dat vinden wij erg belangrijk: de eenvoud moet hoog op de lijst blijven staan bij al de nieuwe en technologisch uitgeruste koffiemachines. 

En dat doet de Siemens CT636LES6 erg goed. Met een paar simpele klikken op het display zet je gemakkelijk de koffiespecialiteit die jij wil. Wel is deze machine uitgerust met een erg leuke toevoeging. Je kan namelijk jouw koffiespecialiteit zetten via jouw telefoon. Dit doe je simpel door de app te installeren en de koppeling te maken tussen jouw telefoon en de koffiemachine.

Om de koffie geheel naar smaak te maken kan je zelf experimenteren met de koffiesterkte, hoeveelheid water en temperatuur. Dat zorgt ervoor dat jouw koffie telkens weer een tikkeltje anders kan smaken, wanneer jij dat wil natuurlijk. 

Daarnaast beschikt dit apparaat over een handig inbouw melkreservoir. Hiermee zet je eenvoudig en snel een lekkere cappuccino. De Siemens CT636LES6 IQ700 is naast een inbouw koffiezetapparaat ook nog eens een slimme computer. Je kan namelijk tot wel 8 verschillende koffieprofielen opslaan, hierdoor kan je al jullie favorieten eenvoudig blijven zetten.

Electrolux KBC65T inbouw koffiemachine

Electrolux is niet het meest bekende koffiemachine merk en is vooral bekend door haar andere keukenapparatuur. Dat wil niet zeggen dat het bedrijf geen goede koffiemachines maakt. Want ook naast de inbouw koffiezetapparaten biedt Electrolux toch echt een breed assortiment aan koffiemachines aan. 

Deze Electrolux KBC65T is een zogeheten kastontwerp, deze wordt ingebouwd in de keuken zoals bij de andere modellen. Het mooie aan de Smeg koffiemachine is het feit dat hij beschikt over een groot waterreservoir. Hierdoor hoef je het reservoir niet zo vaak bij te vullen en dat zorgt voor een toenemend gebruiksgemak. 

Met deze koffiemachine zet je eenvoudig twee kopjes koffie op hetzelfde moment. Ideaal voor wanneer je visite krijgt en meerdere kopjes achter elkaar moet zetten. Een leuke toevoeging aan de Electrolux is dat je eenvoudig een van de vele melkspecialiteiten kan zetten door het stoompijpje en het melkreservoir.

Het is goed om te weten dat deze inbouw koffiezetapparaat een volautomatische espressomachine betreft welke op basis van koffiebonen gezet kan worden. De ingebouwde koffiemolen zorgt ervoor dat de koffiebonen fijn worden gemalen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om ieder soort bonen te gebruiken. 

Bosch CTL636ES1 Inbouw koffiezetapparaat

Een ander goed merk op het gebied van de koffiemachines is Bosch. Deze inbouw koffiezetapparaat is er eentje met klasse. En dat zie je al direct in de leuke toevoeging dat je maar liefst twee melkspecialiteiten tegelijkertijd kan zetten. Dat kan namelijk niet iedere inbouw koffiemachine. 

Mocht je een fan zijn van cappuccino, dan is dit zeker een aanrader. Daarnaast levert deze Bosch de lekkerste Ristretto, Espresso, Macchiato en nog veel meer met een bedieningsknop.

De Bosch CTL636ES1 Serie 8 is een apparaat met allure. Je kunt wel 10 persoonlijke koffierecepten instellen om zodoende voor iedereen in jouw huishouden meerdere smaken toe te voegen. Ook zijn de bestaande koffiespecialiteiten weer eenvoudig handmatig aan te passen door de variabelen zoals de sterkte en hoeveelheid water aan te passen. Wanneer je een favoriet hebt gemaakt sla je deze eenvoudig op als koffieprofiel. Dat scheelt je bij de volgende beurt weer een hoop geklik! 

Zoals gezegd kan je net zoals bij veel andere koffiemachines de sterkte van de koffie bepalen met het AromaDouble shot, extra sterke koffie, maar niet bitter van smaak. Ook de temperatuur van het water kan je zelf instellen, ideaal voor een espresso.

Whirlpool W11 CM145

Deze Whirlpool is een prachtige inbouw koffiezetapparaat. Dat komt enerzijds door het fantastische strakke design gecombineerd met de kwaliteiten op het gebied van koffie zetten. Met deze Whirlpool W11 CM145 ben je voorzien van een koffiemachine die 13 verschillende koffiesoorten kan zetten. Een leuke toevoeging aan dit koffiezetapparaat is dat het ook melkspecialiteiten kan bereiden. 

Heb je toch liever even zin in kopje thee? Dat is ook geen probleem. Met de heetwaterfunctie zet je in een handomdraai ook een kopje thee. Door de grote inhoud van het waterreservoir hoef je je ook geen zorgen te maken dat je telkens het water bij moet vullen. Je kan namelijk tot wel 8 kopjes koffie per vulbeurt zetten. 

Wat wel belangrijk is om te weten is het feit dat je geen twee melkspecialiteiten tegelijkertijd kan zetten. Wel kan je de standaard koffiespecialiteiten voor twee personen tegelijkertijd zetten. Dit doe je eenvoudig via de bediening op het digitale display. Je kunt hier ook de smaak van de specialiteiten eenvoudig aanpassen door de temperatuur, hoeveelheid koffie en sterkte eenvoudig in te stellen. 

Wanneer het tijd is om schoon te maken geeft deze inbouw koffiezetapparaat dat ook aan. Mocht je meer informatie willen over het schoonmaken van jouw koffiemachines, bekijk dan ook even het blogje over het ontkalken van je koffiemachine

AEG KK884500M Espressomachine

Met deze ingebouwde koffiemachine kan je verschillende overheerlijke koffie zetten. Met 10 verschillende koffiesoorten is deze AEG inbouw koffiemachine een hele uitgebreide. Je zet twee kopjes van iedere soort tegelijk. Daarnaast is dit apparaat met een 58 dB aan geluidsniveau ook nog eens overheerlijk stil. Zo zet je ’s ochtends een kopje koffie zonder dat gelijk iedereen wakker is!

Naast de traditionele koffie, espresso, doppio en ristretto kan je ook in een handomdraai overheerlijke cappuccino’s zetten. Voor het maken van een authentieke cappuccino gebruik je de cappuccinokan om de melk naar eigen smaak te stomen en op te schuimen. 

Het grote voordeel aan de AEG KK884500M Espressomachine is dat het apparaat beschikt over twee verwarmingssystemen, hierdoor kan je tegelijkertijd koffie zetten en de melk opschuimen. Zo kan je direct genieten van jouw cappuccino.

Ook zijn wij erg fan van het design van deze inbouw koffiezetapparaat. En dat is wat ons betreft ook een belangrijk detail voor in jouw keuken. Wat ons betreft is dit een fantastisch inbouw koffiezetapparaat!

5/5
AEG KKE884500B

De beste inbouw koffiezetapparaat voor in jouw keuken!

Wanneer je aan het oriënteren bent op een nieuwe inbouw koffiezetapparaat ga je vaak een wat langer proces in. Dit komt doordat je dit type koffiemachine niet zomaar kan vervangen. Dit komt doordat een inbouw koffiezetapparaat vaak naadloos dient aan te sluiten aan de keuken. 

Hiervoor zijn naast de eerder genoemde nismaten ook de stijl van de keuken, de materialen en de capaciteit van de koffiemachine erg belangrijk. Al deze variabelen zullen ervoor zorgen dat jij kiest voor de beste inbouw koffiezetapparaat die er voor jou is. 

Omdat het adviseren voor ‘de beste inbouw koffiezetapparaat’ erg lastig is hebben we enkele modellen op een rijtje gezet waarvan wij zeker weten dat deze erg veel kwaliteit bieden. Uiteindelijk is het natuurlijk aan jou om de juiste keuze te maken die past bij jou. 

Wanneer je voor een inbouw koffiemachine kiest denk dan ook goed aan wat jij belangrijk vindt aan een koffiemachine. Denk hierbij aan de geheugencapaciteit, de mogelijkheid tot het zetten van melkspecialiteiten of misschien wel het op afstand zetten van een kopje koffie door middel van een WiFi-signaal. 

Een Siemens inbouw koffiemachine

Een Siemens inbouw koffiemachine is wellicht een van de meest bekende en meest verkochte inbouw koffiemachines op de markt. Dat komt doordat het bedrijf bekend staat om het leveren van een geweldige kwaliteit qua apparaat. En dat niet alleen op het gebied van koffiemachines. 

Om deze reden hebben we ervoor gekozen om als alle eerste enkele Siemens modellen toe te lichten. Daarnaast zullen we ook meteen de volgende, meest gestelde, vragen beantwoorden. 

Wat kost een inbouw koffiezetapparaat? 

Bij een inbouw koffiezetapparaat heb je een brede range in de prijzen, maar voor een beetje een kwalitatieve inbouw koffiezetapparaat moet je al gauw denken aan een bedrag van €1.500 tot €3.000.

Deze prijs is gebaseerd op het feit dat de inbouw koffiemachines doorgaans door kwalitatieve bedrijven worden ontworpen, veel technologische opties hebben en daarnaast ook (relatief) vaak in duurdere keukens worden gemonteerd. 

Hoe lang gaat een inbouw koffiemachine mee? 

De levensduur van een inbouw koffiemachine varieert tussen de 5 – 8 jaar. De levensduur hangt wel af van meerdere verschillende aspecten: 

 • het gebruik (hoeveel kopjes koffie zet je per jaar). 
 • de bouwkwaliteit. 
 • het onderhoud dat wordt gepleegd. 

Waar moet je op letten bij een inbouw koffiemachine?

Bij de aanschaf van een inbouw koffiemachine is het erg belangrijk om goed te letten op de nismaten. Dit zijn namelijk de maten die je tot je beschikking hebt om de inbouw koffiemachine te monteren. 

Koop je een inbouw koffiemachine die te klein is voor jouw nismaten? Dan dien je een ombouw te realiseren. Dit kan je eenvoudig laten uitvoeren door een timmerman of keukenmonteur. 

Koop je een inbouw koffiemachine die te groot is voor jouw nismaten? Dan is het probleem wat groter dan hierboven. Jouw koffiemachine zal dan niet passen in jouw keuken. Wij raden je dan aan om jouw inbouw koffiemachine te retourneren. 

Hoe installeer je een inbouw koffiemachine?

Het installeren van een inbouw koffiemachine vereist zorgvuldige voorbereiding en aandacht voor detail. Hier is een algemeen stappenplan om je op weg te helpen, maar let op: raadpleeg altijd de handleiding van de specifieke machine die je hebt aangeschaft, aangezien de installatie-instructies per merk en model kunnen variëren.

 1. Voorbereiding

  • Meet de ruimte waar je de machine wilt installeren om er zeker van te zijn dat deze past. Houd rekening met de hoogte, breedte en diepte.
  • Zorg voor een elektrische aansluiting binnen handbereik. In sommige gevallen heb je mogelijk een specifiek type stopcontact nodig.
  • Overweeg een wateraansluiting als je machine directe watertoevoer vereist.

 2. Uitpakken en controleren

  • Haal de machine uit de verpakking en controleer op eventuele beschadigingen.
  • Lees de meegeleverde handleiding zorgvuldig door.

 3. Voorbereiding van de ruimte

  • Zorg ervoor dat de plek waar je de machine wilt plaatsen schoon en vrij is van obstakels.
  • Als er een oud apparaat staat, verwijder deze dan en zorg ervoor dat de ruimte klaar is voor de nieuwe machine.

 4. Aansluitingen

  • Als je machine een directe watertoevoer nodig heeft, sluit deze dan aan op de waterleiding. Dit kan een koudwatertoevoer of een gefilterde watertoevoer zijn, afhankelijk van het model.
  • Sluit het apparaat aan op het elektriciteitsnet.

 5. Inbouwen

  • Schuif de koffiemachine voorzichtig op zijn plaats. Zorg ervoor dat deze stevig zit en dat er geen draden of slangen bekneld raken.
  • Veel inbouwmodellen hebben bevestigingspunten waarmee ze aan het omringende kabinet kunnen worden vastgezet. Volg de instructies van de fabrikant voor de beste bevestigingsmethode.

 6. Testen

  • Zet de machine aan en laat deze een eerste reinigingscyclus uitvoeren, zoals vaak wordt aanbevolen voor nieuwe machines.
  • Maak een paar kopjes koffie om te controleren of alles naar behoren werkt.

 7. Afwerking

  • Zodra je tevreden bent dat alles correct werkt, voltooi je de installatie door eventuele afwerkingspanelen of -strips die bij de machine zijn geleverd, te installeren.

 8. Onderhoud

  • Lees het gedeelte over onderhoud in de handleiding van je machine. Regelmatige reiniging en onderhoud zullen de levensduur van je apparaat verlengen en de kwaliteit van de koffie verbeteren.

Zorg er altijd voor dat je de instructies van de fabrikant nauwkeurig volgt en overweeg professionele hulp in te schakelen als je niet zeker bent van je vaardigheden, vooral als het gaat om elektrische of wateraansluitingen.

Compacte inbouw koffiemachines voor kleine keukens

Compacte inbouw koffiemachines zijn ideaal voor kleine keukens of keukens met beperkte kastruimte. Hier zijn enkele algemene aanbevelingen en overwegingen als je op zoek bent naar een compacte inbouw koffiemachine:

Overwegingen bij het kiezen van een compacte inbouw koffiemachine:

 1. Afmetingen: Dit is uiteraard de belangrijkste factor. Controleer de exacte afmetingen van de machine en vergelijk deze met de beschikbare ruimte in je keuken.
 2. Functionaliteit: Soms kan een compact formaat betekenen dat je inlevert op bepaalde functies. Denk na over wat je echt nodig hebt (bijv. cappuccino-functie, dubbele bonenmaler, etc.).
 3. Prijs: Kleinere apparaten zijn niet noodzakelijkerwijs goedkoper, vooral als ze geavanceerde technologie of premium functies bevatten.
 4. Ontwerp: Voor velen is het esthetische aspect van de koffiemachine ook belangrijk, vooral als deze in een open keuken wordt geplaatst.

Aanbevolen compacte inbouw koffiemachines (tot 2021):

 1. Miele CVA 6401: Ondanks het compacte formaat biedt deze machine veel van de geavanceerde functies die je zou verwachten van een premium apparaat.
 2. Siemens EQ.5 TE503209RW: Een iets groter apparaat dan sommige andere opties, maar het biedt geweldige functionaliteit en een elegant ontwerp.
 3. Bosch CTL636ES6: Bekend om zijn betrouwbaarheid en hoogwaardige bouw, dit model is ook relatief compact.
 4. Smeg CMS4104S: Een stijlvolle en functionele machine, ideaal voor kleinere keukens met een modern design.
 5. AEG KKE884500M: Biedt een goed evenwicht tussen grootte en functionaliteit, met veel geavanceerde functies.

Onthoud dat technologie en productlijnen snel evolueren. Het is altijd een goed idee om recente recensies en vergelijkingen te lezen, en indien mogelijk de apparaten persoonlijk te bekijken in een winkel of showroom voordat je een definitieve beslissing neemt.

Veelgestelde vragen:

De afmetingen van een inbouw koffiemachine zijn erg belangrijk om goed op te meten. En dan ook zeker de diepte. Doordat alle koffiemachines verschillen van afmetingen gaan we ter beantwoording van deze vraag uit van een gemiddelde diepte.

De gemiddelde diepte van een inbouw koffiemachine varieert tussen de 35cm tot 45cm. 

Met een inbouw koffiemachine is het mogelijk om één of twee kopjes koffie tegelijkertijd te zetten. Maar het is ook goed om te weten hoeveel kopjes koffie je kan zetten op basis van de inhoud van het waterreservoir. 

Dit varieert bij de verschillende inbouw koffiemachines, maar je kan uitgaan van 6 tot 10 kopjes koffie per vulbeurt. 

De hoge prijs is van meerdere dingen afhankelijk. Bij een inbouw koffiezetapparaat worden vaak hoogwaardige onderdelen gebruikt omdat deze koffiemachines worden ingebouwd. 

Ook speelt het mee dat deze koffiemachines normaliter in duurdere keuken worden geplaatst. Het is namelijk ook een stukje marktwerking. 

Wanneer je een inbouw koffiemachine wil gaan aanschaffen is het belangrijk om te kijken naar de nismaten. Wanneer een koffiemachine te klein is voor de nismaten dien je een ombouw te maken. 

Wanneer een koffiemachine te groot is voor de nismaten zit er niks anders op dan het apparaat te retourneren. 

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl