Het beste camping koffiezetapparaat vind je hier!

Iedereen heeft het de afgelopen jaren zeker gemerkt: het kamperen en/of op weggaan met de camper en/of caravan is immens populair geworden. Dat heeft enerzijds te maken met de Covid pandemie en anderzijds heeft dit met de reislustigheid te maken. Voor allebei de gevallen hebben de camping, caravan en camper een uitstekende oplossing geboden. 

Wel kwam hier een nieuw op te lossen probleem naar voren: hoe drinken wij onderweg nog steeds de lekkerste koffie? En precies om deze reden is het nodig om een aantal koffiezetapparaten voor de camping/caravan/camper uit te lichten. Zo kan jij uiteindelijk de beste optie kiezen waar jij gelukkig van wordt. 

Wat is het beste camping koffiezetapparaat?

Het beste camping koffiezetapparaat is wat ons betreft een koffiezetapparaat welke overheerlijke koffie kan bereiden, weinig weegt, eenvoudig op te bergen is, een lage wattage nodig heeft en ook nog eens eenvoudig schoon te maken is.

 Daarnaast vinden wij dat een koffiezetapparaat voor de camping, een koffiezetapparaat voor de camper of een koffiezetapparaat voor de caravan geen hele grote investering dient te zijn. 

En dat komt doordat je deze koffiezetapparaten doorgaans niet heel erg veel gebruikt. Veelal wanneer je op vakantie gaan en dat is (helaas) maar een aantal weken per jaar. Normaliter hebben de meeste consumenten een ander en luxer koffiezetapparaat thuis staan. 

Maar we blijven toch liefhebbers van een kopje koffie. En precies om deze reden hebben wij ervoor gekozen om een klein aantal koffiezetapparaten voor jou op een rijtje te zetten. Om jou zo goed mogelijk te informeren over de verschillende opties hebben wij ervoor gekozen om een selectie te maken: 

 • Klein camping koffiezetapparaat
 • Camping koffiezetapparaat van maximaal 600 watt
 • Camper koffiezetapparaat/caravan koffiezetapparaat

Het beste koffiezetapparaat voor op de camping is namelijk voor iedereen weer anders. En dat heeft te maken met de wensen en behoeften welke jij stelt aan het bereiden van een kopje koffie. Ben jij een filterkoffie liefhebber? Of drink je toch het liefst uit een cupmachine? 

Wanneer je een mix wil hanteren in jouw koffiegebruik raden wij aan om de volgende Philips Senseo Switch HD6592/64 aan te schaffen. Dit komt doordat je met dit koffiezetapparaat geheel voorbereidt bent op het zetten van koffie voor 1 of 2 personen, maar ook direct voor het bereiden van een hele pot koffie!

Philips Senseo Switch HD6592/64

Snelle en zeer eenvoudige bediening:

 • Je zet met één druk op de knop een kopje of volledig kan koffie. 
 • 1 liter waterreservoir om in één zetbeurt 7 kopjes koffie te bereiden. 
 • Wanneer jouw koffiezetapparaat ontkalkt dient te worden gaat het onkalkingslampje automatisch branden. 
 • Energiebesparing door het automatisch op stand-by gaan. 
 • Altijd de keuze tussen één of meerdere kopjes koffie

Koffievarianten op ieder moment:

 • De DualBrew-technologie van Philips zorgt voor heerlijke koffie op basis van filterkoffie of koffiepads. 
 • Veel verschillende filtermalingen en/of koffiepads te kiezen. 
 • De sterkte is handmatig aan te passen naar jou wens. 
 • RVS thermische kan voor maar liefst 7 kopjes koffie. 
 • Koffie zetten binnen één minuut. 

Bovenstaand zijn enkele voordelen van het gebruik van deze Philips Switch!

Klein camping koffiezetapparaat

Een klein camping koffiezetapparaat. Je kan er uiteraard veel verschillende koffiezetapparaten bij halen om aan deze voorwaarden te voldoen. De meest belangrijke voorwaarden hebben wij namelijk bovenstaand al beschreven, daar zal het kleine camping koffiezetapparaat in deze alinea ook zeker aan voldoen. 

Doordat er zoveel soorten camping koffiezetapparaten zijn vinden wij het zeker nodig om een aantal modellen toe te lichten. Eerder genoemde Philips is zeker een goede optie om te overwegen, maar wanneer jij toch wat minder van koffiepads van Senseo houdt is het ook handig om te weten welke andere koffiezetapparaten er nog allemaal op de markt zijn. 

Om deze reden hebben we voor de kleine camping koffiezetapparaten een aantal verschillende koffiezetapparaten gekozen. Doordat deze zo verschillend zijn wordt de kans op een goede match met jouw behoeften alleen maar groter. We variëren hier van filterkoffie, koffie op basis van fijn gemalen koffiebonen naar de cupmachines

Het is daarom aan te raden om via bovenstaande product carroussel te kijken welk soort camping koffiezetapparaat het beste bij jou past. Denk hierbij goed aan het design, maar ook zeker aan het soort van de koffie welke deze koffiemachines kunnen bereiden. 

Wanneer je bovenstaande punten goed afweegt gaan wij er vanuit dat je haast geen foute keuze kan maken. Dat komt doordat deze camping koffiezetapparaten weinig technologische opties bieden en gewoonweg doen waarvoor zij zijn ontwikkeld: het bereiden van koffie op de camping (of ergens anders).

Camping koffiezetapparaat 600 watt

Wanneer we het hebben over een camping koffiezetapparaat of een koffiezetapparaat voor de caravan en of camper is het goed om te weten dat deze koffiemachines normaliter bij voorkeur een lage wattage dienen te hebben. 

Wanneer we spreken over een lage wattage dan hebben we het over een camping koffiezetapparaat van 600 watt of minder. Met deze wattage weet je namelijk helemaal zeker dat je altijd op een camping de mogelijkheid hebt om een kopje koffie te bereiden. Dit komt doordat er soms nog wel eens een laag wattage wordt aangeboden. 

Nu we weten dat een camping koffiezetapparaat 600 watt of minder dient te hebben is het ook goed om te weten dat een gemiddeld koffiezetapparaat tussen de 700 en 1000 watt nodig heeft. Wanneer je dit als uitgangspunt neemt dan kan het haast niet mis gaan in jouw zoektocht naar een nieuwe koffiezetapparaat voor de camping. 

Wanneer je ons vraagt naar enkele goede koffiezetapparaten voor de camping, caravan of camper dan hebben we het ook gelijk over kleine koffiezetapparaten. Dit heeft met factoren als: gewicht, mogelijkheid tot het opbergen, wattage en praktisch oogpunt te maken. 

De beste camping koffiezetapparaten van 600 watt

Om jou ook hier weer van goed advies te voorzien hebben we gekozen om een kleine selectie te maken van de beste camping koffiezetapparaten van 600 watt. Wanneer je één van deze koffiemachines kiest zit je zonder enige twijfel goed. 

 Het betreft een simpele camping koffiezetapparaat, maar ook deze verdiend zeker een plek op deze pagina. En dat komt doordat dit camping koffiezetapparaat gewoonweg alles biedt wat het moet bieden. Met daarnaast ook nog eens een traditionele camping uiterlijk.
 
Wat ons betreft is het voor een camping koffiezetapparaat altijd een goede keuze om voor een traditionele filter koffiezetapparaat te gaan. Mits deze ook een laag wattage nodig heeft.  

Het beste koffiezetapparaat voor de camper en caravan

Wanneer je kiest voor het beste koffiezetapparaat voor de camper of caravan is het goed om te weten dat binnen deze rubriek de opties veelal hetzelfde zijn. Dat komt omdat je doorgaans kiest voor een koffiezetapparaat welke eenvoudig te vervoeren is. 

En wanneer dit het geval is, is het voor zowel een camper als caravan een ideale optie om mee te nemen. Het grote verschil is wel dat je bij een camper al rijdend over stroom kan beschikken. Bij een caravan is dit niet altijd het geval. Wanneer dit niet het geval is, dan is het handig om te kiezen voor een koffiezetapparaat welke op batterijen werkt. 

Een koffiezetapparaat op batterijen

We hebben er al eens eerder over geschreven: een koffiezetapparaat op batterijen. Het betreft de zogeheten NanoPresso’s. Deze draagbare koffiezetapparaten zijn hiermee ideaal voor wanneer jij op een camping (of onderweg bent) waar je niet direct stroom voorradig hebt. 

Het enige dat je dient te doen is de batterijen op te laden, heet water toe te voegen en de NanoPresso zijn werk te laten doen. De NanoPresso zal voor jou binnen een paar minuten een lekkere kop koffie bereiden. 

Wees er wel van op de hoogte dat dit koffiezetapparaat met batterijen maar een paar kopjes koffie kan bereiden. Hierna dient het apparaat weer opnieuw opgeladen te worden. Wellicht wat minder praktisch, maar je hebt wel snel een kopje koffie! 

Koffiezetapparaten voor de camper en caravan

Wanneer je kiest voor een koffiezetapparaat in een camper of caravan is het ook zeker de moeite waard om te denken aan de Dolce Gusto Mini Me. Deze koffiemachine welke werkt op koffiecups is namelijk gemaakt voor het bereiden van koffie met een laag wattage. 

Ondanks het feit dat een hele hoop (luxere) campings beschikken over een sterk(er) stroomnetwerk dan een aantal jaar geleden is het goed om te weten dat je met deze Dolce Gusto op de camping zeker een heerlijke kop koffie kan bereiden. 

Het enige wat je nodig hebt is vers water, stroom en een koffiecup. Wanneer je al deze spullen hebt verzameld is het een eenvoudige taak om een heerlijke kop koffie te bereiden. 

Het voordeel van een Dolce Gusto op de camping is het feit dat je met dit koffiezetapparaat eenvoudig een melkspecialiteit kan bereiden op de camping. Hierdoor start je de dag met een lekkere cappuccino en wissel je makkelijk af tussen de soorten koffiespecialiteiten. 

 Houd je niet van cupmachines dan is het ook goed om te weten dat er nog andere varianten zijn. Eigenlijk komen deze varianten overeen met de eerder genoemde camping koffiezetapparaten. 

Veelgestelde vragen

Wanneer je een Dolce Gusto voor de camping wil aanschaffen is het goed om te weten dat je op moet letten op het geringe wattage dat een camping normaliter levert. Denk ook zeker eens aan de Dolce Gusto Mini Me, deze is zeker geschikt voor de camping!

Vaak kan dit wel, maar het is altijd goed om te controleren of jouw camping wel voldoende wattage levert. Sommige campings leveren namelijk maar tot 600 wat. Hier werken een hoop koffiemachines niet op. 

Er zijn meerdere koffiezetapparaten zeer geschikt voor de camping. Wij maken onderscheid tussen een aantal soorten zoals: laag wattage, op batterijen en kleine koffiezetapparaten. 

Nee, normaliter zijn dit simplistische koffiezetapparaten welke weinig technologie bevatten. Hierdoor zijn ze een stuk voordeliger!

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl