Klein koffiezetapparaat voor 2, 4 of 6 kopjes koffie!

Ben jij rond aan het kijken voor een (nieuw) klein koffiezetapparaat voor op de camping of voor thuis? Dan zoek je een klein koffiezetapparaat welke handig is om mee te nemen of welke erg handig is om op te bergen. Zodat het koffiezetapparaat je zo min mogelijk ruimte kost.

Wanneer je een klein koffiezetapparaat gaan aanschaffen is één ding zeker: je bespaart een hoop ruimte en je koopt een hele hoop gemak. Wanneer je nu voor een klein Senseo koffiezetapparaat, een kleine Nespresso machine of een klein koffiezetapparaat met bonen gaat. Je kan altijd en overal jouw favoriete koffie bereiden!

Wat leuk is om te weten is dat je bij kleine koffiezetapparaten niet meteen maar één kopje koffie kan zetten. Veel van deze koffiemachines kunnen namelijk 2, 4 of 6 kopjes koffie zetten. Hierdoor kan je het koffiezetapparaat ook nog gebruiken om samen met anderen te genieten!

Klein koffiezetapparaat met bonen

We hebben er al eens over geschreven: een klein koffiezetapparaat met bonen. Iets wat echt aan populariteit aan het winnen is. En dat is eigenlijk ook best logisch, aangezien een klein koffiezetapparaat in alle keukens past. 

Denk hierbij ook aan mensen die in studio’s, kleine(re) appartementen en/of kleine huizen wonen. Wanneer je gasten over de vloer krijgt kan je je kleine koffiezetapparaat met bonen er weer eenvoudig bij pakken.

Melitta Caffeo Solo

Op het gebied van een klein koffiezetapparaat met bonen is er in onze ogen één echte uitblinker. En we schreven er al vaker over: de Melitta Caffeo Solo. De Melitta Caffeo Solo, zoals de naam al zegt een koffiemachine van Melitta, is één van de kleinste koffiezetapparaten met bonen die er op de markt is. 

En dat is erg knap aangezien volautomatische espressomachines doorgaans groter zijn doordat de automatische processen worden aangestuurd door onderdelen. En die nemen natuurlijk ruimte in beslag. Maar dat geldt in ieder geval niet voor deze kleine volautomatische koffiemachine.

Wanneer je een Melitta Caffeo Solo wil aanschaffen houdt er dan rekening mee dat deze alleen zwarte koffie zet. Een melkspecialiteit dien je te bereiden door middel van een externe melkopschuimer en/of melkreservoir.

Deze kleine koffiemachine met bonenreservoir heeft een afmeting van: 45,5cm lengte x 20cm breedte x 32,5cm hoogte. Naast dit mooie kleine formaat hebben we de volgende pluspunten voor je op een rijtje gezet:

 • Compacte machine
 • Strak design en een mooi display
 • De koffiesoorten zijn eenvoudig aan te passen
 • Schakelt automatisch uit
 • Overheerlijke koffie

Klein filter koffiezetapparaat

Het voordeel aan een klein filter koffiezetapparaat is het feit dat deze erg weinig ruimte in beslag neemt. En dat klinkt natuurlijk logisch aangezien we momenteel spreken over een klein filter koffiezetapparaat. 

Maar stel je eens voor: je gaat met de auto of camper op vakantie, je hebt een relatief kleine keuken of je voorkeur gaat er gewoon naar uit om je filter koffiezetapparaat niet zoveel ruimte in beslag te laten nemen.

Dan is een klein filter koffiezetapparaat een ideale oplossing voor jouw wensenlijstje. Je zorgt er namelijk voor dat jij altijd en overal (ja, je hebt wel stroom nodig) kan genieten van een overheerlijk kopje filter koffie. Om jou te helpen hebben we onderstaand alvast enkele kleine filter koffiezetapparaten voor jou op een rijtje gezet:

Melitta Optima Timer Filter koffiezetapparaat

Het zal je vast niet raar klinken dat we weer met een Melitta koffiemachine aan komen. Het lijkt er wel op dat Melitta zichzelf onderscheid in het ontwikkelen van kleine koffiezetapparaten. De Melitta Optima Timer is een filter koffiezetapparaat zonder al te veel poespas. En dat komt doordat deze koffiemachine is gemaakt voor een simpele bediening.

De koffiemachine heeft de volgende afmetingen: 36cm hoogte x 21,5cm breedte x 28,5cm diepte. Dit zorgt ervoor dat je hem dus eenvoudig kan vervoeren. Daarnaast beschikt dit model ook nog eens over een paar leuke pluspunten:

 • Beschikt over een timer
 • Heeft een ingebouwde ontkalkingsfunctie
 • Uitneembaar waterreservoir
 • Relatief lang snoer
 • Uitermate geschikt als klein koffiezetapparaat voor 2 kopjes koffie (of meer)

Nespresso Krups Pixie goed?

Of de Nespresso Krups Pixie een goede koffiemachine is ligt helemaal aan jouw wensen en voorkeuren voor het zetten van een kopje koffie. Het hangt namelijk allemaal af van wat jij als consument wil en waar jij als consument blij van wordt. 

Wil je geheel worden ontzien in het zetten van een simpel kopje koffie (lees: espresso of lungo). Dan ben je met de Pixie aan het goede adres. Het betreft namelijk een erg simpele en compacte koffiemachine die simpelweg is ontworpen voor het zetten van een kopje koffie. 

Drink je graag een kopje koffie met heel veel melk ofwel een cappuccino of andere variant? Dan is deze koffiemachine nog steeds een prima optie, wel dien je een melkopschuimer aan te schaffen! 

Wat ons betreft is de Nespresso Krups Pixie een erg goede koffiemachine. Simpel, compact en doet wat het moet doen: koffie zetten.

De koffiemachine heeft de volgende afmetingen: 23,5cm hoogte x 32,6cm breedte x 11,1cm diepte. Dit zorgt ervoor dat je hem dus eenvoudig kan vervoeren. Daarnaast beschikt dit model ook nog eens over een paar leuke pluspunten:

 • Beschikt over een 0,7 liter uitneembaar waterreservoir
 • Op basis van cups
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Relatief lang snoer
 • Uitermate geschikt als klein koffiezetapparaat voor 2 kopjes koffie (of meer)

Klein Senseo apparaat

Wanneer we het hebben over een Senseo koffiemachine denken veel mensen al direct aan een relatief klein Senseo apparaat. En dat is ook logisch aangezien de Senseo koffiezetapparaten doorgaans niet de grootste koffiemachines zijn. Vaak zijn deze modellen erg lang maar niet zo vierkant als bij een volautomatische espressomachine. 

Om jou te helpen in jouw keuze voor een klein Senseo apparaat hebben wij ervoor gekozen om een aantal Senseo koffiezetapparaten voor jou op een rijtje te zetten.

Philips Senseo Switch HD6592

Wanneer we het over een klein filter koffiezetapparaat hebben met stijl dan spreken we al gauw over deze Philips. En dat komt simpelweg door het onderscheidende vermogen dat deze koffiemachine maakt op het gebied van design. Deze koffiemachine is uitermate geschikt als klein koffiezetapparaat voor 2 kopjes koffie.

Met dit kleine koffiezetapparaat ben je in staat om overal overheerlijke koffie te bereiden zoals jij dat lekker vind. Ook kan je dit apparaat eenvoudig bijstellen waardoor je de variabelen die de smaak tot stand laten komen kan beïnvloeden. Hierdoor kan je eenvoudig met dezelfde koffie en hetzelfde koffiezetapparaat variëren tussen de gewenste smaak van jouw kopje koffie.

Geniet je van wat sterkere koffie, dan voeg je simpelweg minder water toe. Wil je juist wat mildere koffie, dan doe je het dus omgekeerd: je voegt wat meer water toe. Wanneer je vaak voor grote groepen koffie zet dan is de Philips Senseo Switch uitermate geschikt doordat je maar liefst 7 kopjes tegelijkertijd kan zetten. Dat maakt deze koffiemachine dan ook zeker geschikt voor op kantoor!

De koffiemachine heeft de volgende afmetingen: 27cm hoogte x 15cm breedte x 40cm diepte. Dit zorgt ervoor dat je hem dus eenvoudig kan vervoeren. Daarnaast beschikt dit model ook nog eens over een paar leuke pluspunten:

 •        Met één druk op de knop een kan of kopje koffie zetten
 •         Het waterreservoir biedt ruimte voor 1 liter water
 •        Directe automatische uitschakeling na het koffiezetten
 •        Koffie zetten op basis van koffiepads ook mogelijk. 

Philips Senseo Select CSA240/30

Een andere Philips klein Senseo apparaat is de Philips Senseo Select CSA240/30. Dit is een model die je wellicht wel bekend voorkomt, omdat deze koffiemachine de vorm heeft van de iconische Senseo koffiemachine. Desondanks zijn er toch wat veranderingen ten opzichte van het originele model.

De Senseo is gemaakt om twee kopjes koffie tegelijkertijd te zetten. En dat zorgt ervoor dat je altijd snel je koffie kan bereiden. Een groot voordeel vinden wij dat de keuze tussen één kopje koffie of twee kopjes koffie gemaakt wordt aan de zijkant van de koffiemachine. Erg stijlvol wat ons betreft. 

Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om de hoeveelheid van de koffie in te stellen. Je kunt kiezen uit een ristretto, espresso of lungo. Meer opties zijn er normaliter niet bij een klein koffiezetapparaat als deze.

De koffiemachine heeft de volgende afmetingen: 31cm hoogte x 15,5cm breedte x 15,5cm diepte. Dit zorgt ervoor dat je hem dus eenvoudig kan vervoeren. Daarnaast beschikt dit model ook nog eens over een paar leuke pluspunten:

 • Intuïtieve schuifknop om moeiteloos je favoriete koffie te zetten
 • Verstelbare tuit, zodat jouw favoriete kopje of mok eronder past
 • Geheugenfunctie om een recept precies naar je smaak af te stemmen

Wat is het kleinste koffiezetapparaat?

Het kleinste koffiezetapparaat op de markt is de Nespresso Essenza Mini. Deze kleine koffiemachine heeft een hoogte van 20,4cm en een breedte van 8,4cm. Door deze afmetingen is deze kleinste koffiezetapparaat ongekend populair doordat je hem eenvoudig mee kan nemen of ergens in een keuken kastje kan opbergen.

De Nespresso Essenza Mini werkt oorspronkelijk op koffiecups van Nespresso, maar je kan ook veel B-merken gebruiken om met deze koffiemachine een kopje koffie te zetten. Dit scheelt je meteen weer wat geld per kopje koffie. 

Goed om te weten is dat je met deze kleine Nespresso koffiemachine geen melkspecialiteiten kan zetten. Hierdoor dien je dus een externe melkopschuimer aan te schaffen zoals je op het plaatje hieronder ziet. Deze kleine koffiemachine is gemaakt door een samenwerking tussen Krups en Nespresso.  En onderscheidt zich daarmee van de normale Krups koffiemachines

Andere kleine koffiezetapparaten

Wanneer je op zoek bent naar een klein koffiezetapparaat dan raden wij het je aan om ook eens te kijken op de pagina van de NanoPresso welke uitermate geschikt is voor het zetten van een kopje koffie onderweg. 

Deze (Senseo) kopjes koffie kan je met behulp van kokend water zetten op basis van de batterij in de NanoPresso. Ben je opzoek naar een specifiek merk van de NanoPresso? Bekijk dan ook eens de Wacaco NanoPresso!

Denk je nu al direct dat je geen informatie meer nodig hebt en meteen door wil gaan naar deze draagbare koffiemachines? Klink dan op de onderstaande knop om meteen naar het aanbod te gaan!

Veelgestelde vragen

Het kleinste koffiezetapparaat is de Nespresso Essenza mini. Het formaat van deze koffiemachine is 8,4cm breed, 20,4cm hoog en 33cm diep. Bekijk op deze pagina wat wij van deze koffiemachine vinden!

Wanneer je met de camper op pad gaat en ook nog eens van filterkoffie houdt dan raden wij de Philps Senseo Switch (de keuze tussen filter koffie en koffiepads) of de WFM Cop AromaOne aan. Bekijk op deze pagina waarom.

Dat hangt helemaal af van welk merk je kiest en welke technologische opties je wil gebruiken. Een simpel klein koffiezetapparaat heb je namelijk al vanaf een paar tientjes!

Wanneer je een klein koffiezetapparaat aan wil schaffen is het goed om te weten wat je er mee wil doen (bijvoorbeeld meenemen op vakantie of thuis in een kleine keuken gebruiken). Daarnaast raden we je aan om na te denken over welke koffiesoorten jij lekker vindt. Lees op deze pagina gerust wat jij jou aanraden!