Is de Jura D4 één van de beste Jura koffiemachines in 2024?

Een erg bekende Jura koffiemachine is de Jura D4 Piano Black. En dat komt door meerdere redenen. Enerzijds heeft Jura een goede marketingstrategie toegepast om de aanschaf van deze koffiemachine te promoten. 

Anderzijds heeft de Jura D4 zichzelf hierdoor ook bewezen als een goede en kwalitatieve koffiemachine welke over een langere periode steeds weer een goede kwaliteit koffie biedt. En dat wil zeggen dat de smaak van jouw kopje koffie constant blijft. 

Ook zijn de technologische opties, de prijs, het design en de levensduur allemaal meegewogen en als gewoonweg erg goed ervaren. Om deze reden vonden wij het dan ook tijd worden om deze Jura koffiemachine eens tegen het licht te houden. 

Is de Jura D4 een goede koffiemachine?

Het blijft altijd een lastige vraag: “Is de Jura D4 een goede koffiemachine?” En dat komt zeker niet omdat wij twijfelen aan de kwaliteiten van deze koffiemachine. Eerder komt dit doordat het begrip ‘goed’ relatief is en hierdoor voor iedereen anders is. 

Maar laten we wel duidelijk zijn: volgens ons is de Jura D4 Piano Black een goede koffiemachine. Wij vinden deze koffiemachine vooral interessant wanneer je hem op de volgende manier wil gebruiken: 

 • Thuis, waardoor je een gemiddeld gebruik hanteert. 
 • Een voorkeur hebt voor het drinken van zwarte koffie specialiteiten. De koffiemachine beschikt namelijk niet over een melkopschuimfunctie. 
 • Wanneer je weinig tijd wil besteden aan het onderhouden en bijvullen van het apparaat. 
 • Wanneer je graag meerdere kopjes (2) tegelijkertijd wil bereiden. 

De omschrijving zoals we deze bovenstaand hebben gegeven omvat een zeer gemiddeld gebruik van de koffiemachine. Wanneer je het liefst zwarte koffiespecialiteiten drinkt is deze koffiemachine een uitermate goede optie!

De Jura D4 Piano Black

Deze Jura betreft een volautomaat koffiemachine voor de echte espressoliefhebbers. Het is ook goed om te weten dat deze Jura, net zoals de andere Jura koffiemachines, uitgerust is met het zogeheten P.E.P. zettechnologie. Hierdoor worden de aroma’s in de koffiebonen volledig benut. 

Het resultaat van deze P.E.P. zettechnologie is dat de smaak van jouw kopje koffie ‘voller’ wordt. Naar een lungo kan je met deze koffiemachine ook een doppio, americano, ristretto en enkelvoudige espresso bereiden. Al deze koffiespecialiteiten kan je handmatig aanpassen op het gebied van: sterke, hoeveelheid (ml) en temperatuur.  

Wanneer je op zoek bent naar de juiste koffiebonen voor in deze koffiemachine weet dan dat je gebruikt dient te maken van de zogeheten ongemalen koffiebonen. Qua smaak kan je volledig afgaan op hetgeen wat jij het lekkerst vindt. 

Het is daarom ook een leuk idee om meerdere soorten koffiebonen uit te proberen. Iedere koffiemachine heeft weer een net andere werking op de koffiebonen, hierdoor kan het zijn dat je wellicht een nieuwe favoriet krijgt door deze Jura D4!

De voordelen van de Jura D4 Piano Black

Om een eerlijk en evenwichtig besluit te vormen over een koffiemachine vinden wij het erg belangrijk om goed te kijken naar de voor- en nadelen van het apparaat. 

Wanneer je dit doet kan je immers het best mogelijke besluit nemen om te kijken of de koffiemachine wel bij jou past. Om deze reden gaan we onderstaand verder in op wat in onze ogen de voor- en nadelen zijn. 

 • Voor de zwarte koffiespecialiteiten liefhebbers: 
  Het bereiden van een zwarte koffie zoals een espresso of lungo behoort tot de specialiteit van deze koffiemachine. Het is daarom ook goed om te weten dat de Jura D4 gemiddeld weinig dB (decibel) maakt, hierdoor zet je jouw kopje koffie in alle rust.
 • Het merk Jura:
  Dit voordeel spreekt wat ons betreft voor zich. Een Jura koffiemachine heeft één groot voordeel en dat is dat het een Jura betreft. Het merk staat immers bekend om één van de beste koffiemachinefabrikanten te zijn.
 • Mooi design:
  Het design waar deze koffiemachine over beschikt zou jou niet geheel onbekend zijn. Het betreft immers de populaire stijl van de behuizing waarmee meerdere Jura’s zijn uitgerust. Wel is het design iets versimpeld aangezien deze koffiemachine een basismodel betreft.
 • Keuze uit vijf koffiespecialiteiten: 
  De keuze is niet al te groot, maar deze Jura heeft jou precies te bieden waarvoor het apparaat is gemaakt: het bereiden van simpele(re) koffiespecialiteiten. Het voordeel hieraan is dat het keuzeproces wat betreft het gewenste kopje koffie dan weer sneller gaat.
 • Onderhoud is zo gedaan:
  De koffiemachine is uitgerust met een zelf reinigingsproces en een zelf ontkalkingsproces. Hierdoor ben jij maar weinig tijd kwijt aan het reinigen van jouw Jura koffiemachine.  
 • Bedienbaar met app:
  De Jura D4 Piano Black is te bedienen met behulp van de App. Deze App kan je op jouw mobiel zetten waardoor je op afstand een kopje koffie kan bereiden. Erg handig wanneer je op de bank zit en niet wil staan wachten totdat jouw kopje koffie gereed is. Of je dit echt in de praktijk veel gebruikt? Dat vragen wij ons dan weer af. 

De nadelen van de Jura D4 Piano Black

 • Koffie met melkspecialiteit niet mogelijk:
  En dat is wat ons betreft direct het grootste nadeel van deze koffiemachine: je kan er geen melkspecialiteiten mee bereiden. Wanneer je dit wel zou willen dan raden we je aan om een externe melkopschuimer aan te schaffen. Wees je ervan bewust dat je niet met één druk op de knop een melkspecialiteit kan bereiden.
 • Heeft geen touchscreen display: 
  En dan komen we direct op het volgende punt welke goed aansluit op ons eerdere commentaar bij ‘Mooi design’. Want deze Jura is niet uitgerust met een touchscreen. Hierdoor vinden wij dat het design direct een stuk goedkopere uitstraling heeft. En dat is jammer. Desondanks is dit een logisch besluit wat je dan weer terug ziet in de prijs.
 • De prijs:
  Ja, ook dat vinden wij een nadeel van deze koffiemachine. Wanneer je een Jura koffiemachine aan wil schaffen betaal je immers ook direct voor het merk. En dat zie je terug in de prijs, deze vinden wij eerlijk gezegd aan de hoge kant voor het technologische opties die je ervoor krijgt. Maar het verzekert je dan wel weer van de Jura kwaliteit. 

Jura D4 Piano Black review

De Jura D4 Piano Black review zal naast alle argumenten welke we bovenstaand hebben gedaan ook worden voorzien van een eindoordeel. En we kunnen je alvast vertellen dat het eindoordeel ook een positief oordeel zal zijn. 

Dat komt doordat de Jura D4 Piano Black simpelweg een hoop goede kwaliteiten heeft, een lange levensduur, onder de merknaam Jura valt en hierdoor ook is aangesloten op de merkgaranties welke worden geboden. Om deze reden biedt de aanschaf van deze koffiemachine meer zekerheid. 

Onze conclusie:

Wanneer je op zoek bent naar een luxe koffiemachine waarmee je melkspecialiteiten kan bereiden, kan swipen via het touchscreen display en oneindig kan variëren tussen de verschillende koffiespecialiteiten raden we je aan op deze koffiemachine niet te kopen. 

En dat komt doordat deze Jura dat niet te bieden heeft. Wanneer je op zoek bent naar:

 • een uiterst betrouwbare koffiemachine welke een meester is in het bereiden van zwarte koffiespecialiteiten;
 • dit ook nog eens doet met de uitstoot van een gering aantal decibel;
 • waarvoor je niet de hoofdprijs betaald en;
 • een koffiemachine met relatief kleine afmetingen. 

Dan raden wij jouw deze Jura D4 Piano Black zeker aan. De voordelen wat ons betreft hebben wij bovenstaand al met je besproken. Maar wat immers ook belangrijk is, is wat anderen erover denken. 

Om deze reden hebben wij onderstaand ook een screenshot (bron: Bol.com) toegevoegd van de online recensies. Met een score van 4,6/5 wordt deze koffiemachine gewoonweg uitstekend beoordeeld. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken dat je een koffiemachine aanschaft welke niet de moeite waard is. En dat is ook fijn om te weten. 

Jura D4 review

Hoe lang gaat een Jura D4 koffiemachine mee?

De levensduur van jouw Jura D4 koffiemachine is afhankelijk van veel verschillende variabelen, zoals: het onderhoud, hoe vaak je hem gebruikt, het merk, de onderdelen en een beetje geluk. 

Maar laten we de vraag: “Hoe lang gaat een Jura D4 koffiemachine mee?” uitgaan van een gemiddeld gebruik en een gemiddelde levensduur van de koffiemachine. Wanneer we dit doen komen we al gauw uit op een levensduur van 8 tot 10 jaar. 

Maar wees je er wel van bewust dat dit enkel het geval is wanneer jij jouw Jura D4 Piano Black ook goed onderhoudt. En dat wil zeggen dat je met enige regelmaat de koffiemachine reinigt, ontkalkt en eventuele kleine onderdelen vervangt. 

Ook zijn wij uitgegaan van een gemiddeld verbruik van zo’n 4 tot 8 kopjes koffie per dag. Staat jouw Jura D4 op kantoor? Wees je er dan ook van bewust dat dit ook ten nadelen komt van de levensduur van jouw koffiemachine. Het apparaat slijt immers harder door het hoge(re) gebruik. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een koffiemachine?

Om jou op weg te helpen sommen we onderstaand een aantal variabelen op waaraan je zou moeten denken bij de aanschaf van een nieuwe koffiemachine: 

 • Het design
 • Waterfiltersysteem
 • Digitale functies (wanneer je daar behoefte aan hebt)
 • Garanties (zowel merk- als fabrieksgaranties)
 • Onderhoud 
 • Mogelijkheid tot het bereiden van melkspecialiteiten

Wanneer jij deze bovenstaande punten in overweging neemt alvorens je overgaat op de aanschaf van jouw nieuwe koffiemachine zorg je ervoor dat je een weloverwogen besluit neemt. 

Het aanschaffen van een nieuwe Jura D4 Piano Black gaat nou eenmaal gemoeid met een investering, hierdoor wil je uiteraard lange tijd kunnen genieten van jouw koffiemachine. 

Veelgestelde vragen

Ondanks dat de prijs relatief hoog is, vinden wij de Jura D4 zeker zijn geld waard. En dat komt doordat de koffiemachine gewoonweg veel kwaliteit te bieden heeft. 

Wil je meer over de voor- en nadelen te weten komen? Lees dan verder op deze pagina. 

Wanneer je van zwarte koffiespecialiteiten houdt is deze koffiemachine één van de betere koffiemachines die er op de markt is.

Dit doe je door alle losse onderdelen eruit te halen en in de vaatwasser te zetten. Daarnaast start je met enige regelmaat de automatische reinigingsprogramma’s. 

Nee, de Jura D4 is enkel te verkrijgen in de zogeheten Piano Black uitvoering. 

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com