De 6 beste Krups koffiemachines in 2024!

In jouw zoektocht naar een ideale koffiemachine is het vaak lastig om een keuze te maken. Dat begrijpen wij als liefhebbers nou eenmaal erg goed. Daarom dachten wij, laten we jullie nou eens gaan helpen! Zo gezegd, zo gedaan. 

In onze zoektocht kwamen we uit op de Krups volautomaat espressomachine. Deze serie van Krups heeft meerdere varianten op de volautomatische espressomachines. Hieronder zetten wij er een aantal op een rijtje: 

Welke Krups koffiemachine is het beste? 

Daar heb je direct de vraag welke veel mensen meteen willen weten. En dat is ook logisch. Uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar de beste Krups koffiemachine. Je wil namelijk met jouw geld een goede investering doen, waar je lang van kan genieten zonder problemen. 

In principe is de aankoop van een Krups volautomaat nagenoeg altijd een goede keuze. Dit komt doordat een Krups volautomaat gemaakt is door een fabrikant (ja, Krups) welke ook door veel ‘concurrenten’ wordt ingehuurd om koffiemachines te bouwen. En dat zegt natuurlijk al voldoende. Een Krups volautomaat espressomachine is een koffiemachine welke enorm veel kwaliteit bezit. 

Dat maakt in dit geval de vraag: “Welke Krups is het beste?” enorm lastig om te beantwoorden. Dit komt dus door het hoge basisniveau. Wanneer je de beste Krups volautomaat espressomachine wil kiezen is dat voor ieder persoon anders. Kijk daarom goed naar de specificaties van een koffiemachine en welke jij het meest belangrijk vindt. 

Krups EA894T Evidence Plus

De Krups EA894T Evidence Plus is qua prijs een middenklasse koffiezetapparaat die haar koffie op basis van koffiebonen bereidt. Met deze Krups bonen koffiemachine heb je de keuze uit 10 koffiespecialiteiten. 

Via het enorm handige keuze display kan jij jouw keuze ook nog eens handmatig aanpassen door middel van de koffiesterkte, het volume en de temperatuur aan te passen.

Het design is het waard om in iedere keuken een mooie plek te verdienen. De luxe, roestvrijstalen design is eenvoudig maar strak opgeleverd. Een leuk detail is het feit dat het meegeleverde melkreservoir van hetzelfde materiaal is gemaakt. 

Door het meegeleverde melkreservoir kun je eenvoudig een latte macchiato of cappuccino zetten. Heel simpel met een paar drukken op de knoppen en maar heel eventjes geduld. 

Wat deze Krups koffiemachine weer extra leuk maakt is het toevoegen van een extra shot espresso aan jouw koffie. Deze Krups EA894 Evidence Plus zorgt er daarmee dat jij snel bent voorzien van jouw cafeïne boost. Ook kan je jouw gepersonaliseerde bakje koffie eenvoudig opslaan voor wanneer je hem de volgende keer weer wil zetten!

Krups koffiemachine EA8170 

Een andere topper in de Krups volautomaat espressomachine serie is de Krups EA8170 (Arabica).  Deze machine betreft ook een volautomatische espressomachine met alle gemakken die je van een Krups espressomachine gewend bent. 

Naast het melksysteem waar dit model ook over beschikt heeft het ook een ingebouwd ontkalkingssysteem. Dit systeem is volledig geautomatiseerd en hier hoef jij dus niks voor te doen. Handig toch? Dat scheelt je veel tijd, maar ook hoef je dus geen ontkalker aan te schaffen. 

Naast het feit dat de Krups EA8170 een uitstekende Krups volautomaat espressomachine is voor bij jou thuis of op kantoor beschikt het ook over een aantal handigheidjes. Zo kan je zelf, handmatig, de maalfijnheid instellen. 

Dit zorgt ervoor dat jij de sterkte van jou kopje koffie zelf kan beïnvloeden. Houd je meer van fijn gemalen of juist grof gemalen koffie? Met een draai aan de knop stel jij jouw gewenste fijnheid in. 

Krups Automatic EA8150

We blijven nog even in de Krups volautomaat espressomachine EA serie hangen. Dit komt vooral door het grote aanbod in deze machines. De Krups EA8150 is een volautomaat espressomachine die in een net wat lagere prijsklasse valt dan de voorgangers. Dat maakt deze machine niet direct minder goed. Maar het verschil zit hem in de mogelijkheden. 

De Krups EA8150 is desondanks heel geschikt voor het bereiden van koffiespecialiteiten op basis van ongemalen koffiebonen. Zo drink je eens wat anders dan een lungo! Dankzij het geheugen van deze Krups EA8150 volautomaat espressomachine bereid je snel 1 of 2 van jouw favoriete koffiespecialiteiten. 

Deze compacte koffiemachine is daarnaast ook nog eens voorzien van een stoompijpje. Hierdoor kan je ook melkspecialiteiten bereiden. Ben je hier een liefhebber van? Dan raden wij jou deze koffiemachine zeker aan. 

Ondanks dat dit model niet over een uitgebreid touch-display beschikt zijn er wel degelijk mogelijkheden om jouw kopje koffie om te toveren tot jouw favoriete kopje koffie. Dit doe je door het handmatig instellen van de maalfijnheid, de temperatuur en de hoeveelheid water. Heel eenvoudig, maar wel erg fijn. 

Ben je benieuwd naar deze Krups koffiemachine? Klik dan op de groene knop voor de actuele prijzen!

Krups Evidence EA8908

Met de Krups Evidence EA8908 espressomachine bereidt je tot wel 13 verschillende koffie- en theespecialiteiten. Ja je leest het goed, je kan er ook een kopje thee mee zetten! En dat vinden wij enorm goed aan deze koffiemachine. 

Het leuke hieraan is, is dat je ook nog eens eenvoudig deze specialiteiten kan omtoveren tot jouw gewenste smaak. Je kan namelijk iedere koffiespecialiteit handmatig aanpassen.

Qua koffiespecialiteiten, want dat vinden wij persoonlijk interessanter, is er ook een hoop keuze. Naast de traditionele koffiespecialiteiten is het met deze Krups volautomaat espressomachine ook mogelijk om melkspecialiteiten te zetten. Een heerlijke espresso afwisselen met een romige cappuccino of een flat white kan jij heel eenvoudig ook thuis voor elkaar brengen.

Een mooie bijkomstigheid van de Krups Evidence EA8908 is dat de bonen tot wel 20% sneller worden gemalen dan bij de andere volautomaat espressomachines. Dit zorgt ervoor dat jij snel en in een handomdraai van een heerlijk kopje koffie kan genieten.  

Het fijne aan deze Krups Evidence EA8908 is dat je twee kopjes koffie op hetzelfde moment kan zetten. Dit geldt ook voor het zetten van de melkspecialiteiten. Daarnaast maakt deze Krups volautomaat gebruik van de Quattro Force Technologie. Deze functie zorgt ervoor dat de bonen koffiemachine iedere stap van A tot Z voor jou uitvoert. 

Ben je benieuwd naar deze Krups koffiemachine? Klik dan op de groene knop voor de actuele prijzen!

Krups Nespresso Essenza Mini

De Krups Nespresso Essenza Mini komt je wellicht qua design wel bekend voor. Deze mooie Krups volautomaat espressomachine beschikt namelijk over een bekend Krups Nespresso design. Maar de Krups Nespresso Essenza Mini is toch net even wat anders dan de reguliere Krups koffiemachines. 

En dat zit hem vooral in het vierkantere design van deze Krups bonen koffiemachine. Desondanks gebruik je dit apparaat hetzelfde als alle andere Krups koffiemachines. Wanneer je overweegt om een Krups Nespresso koffiemachine aan te schaffen is het natuurlijk ook erg belangrijk om te weten wat de koffiemachine allemaal kan. 

Deze koffiemachine voorziet jou van kopjes koffie op basis van koffiecapsules. Met het compacte formaat zorgt het ervoor dat je hem in iedere keuken of keukenkastje kwijt kan. Het waterreservoir is goed voor 0,6L waardoor je dus meerdere kopjes koffie kan zetten zonder hem te hoeven vullen. 

Het is ook goed om te weten dat de Krups Nespresso Essenza Mini 1200 watt verbruikt. En je hebt hem zowel in de kleur wit als zwart. 

De Krups Nespresso Essenza Mini scoort gemiddeld een 4,5/5 op basis van meer dan 350 reviews! Ik hoor het je vragen: “Wat kost een Nespresso Essenza Mini nou eigenlijk?”. Een ding kunnen we je alvast vertellen. Deze kwalitatieve koffiemachine heb je al voor een heel zacht prijsje. 

Wil je weten wat de actuele prijzen zijn van deze klikt dan op de knop hierna! 

Krups EA8738 Intuition Preference

De Krups EA8738 Intuition Preference is een gemakkelijke Krups volautomaat espressomachine. Dit komt voornamelijk door het eenvoudige display waarmee je met een druk op de knop uit maar liefst 13 koffiespecialiteiten kan kiezen. 

Ondanks het heel eenvoudig is om jouw koffiespecialiteit te kiezen heeft Krups ook nog een handige optie aan deze espressomachine toegevoegd. Je kan namelijk jouw favoriete koffiespecialiteit eenvoudig opslaan. Dat is namelijk erg handig, want je kan alle 13 koffiespecialiteiten handmatig aanpassen. Dit doe je door de koffiesterkte, temperatuur en het volume aan te passen. 

Ook een leuke aanvulling: dankzij een knop in het menu ontkalk je deze Krups volautomaat espressomachine heel eenvoudig. Daardoor kan jij lekker koffie drinken en hoef je je niet bezig te houden met het schoonmaken!

Ben jij op zoek naar een Krups Nespresso met melkopschuimer? Klik dan direct op de knop en vergelijk de actuele prijzen! 

Ben je benieuwd naar deze Krups koffiemachine? Klik dan op de groene knop voor de actuele prijzen!

Wat maakt een Krups koffiemachine goed?

Wanneer je aan het rondkijken bent voor een nieuwe koffiemachine is het je zeker al wel eens opgevallen. Een Krups koffiemachine kent een uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding (dit zie je ook terug in de reviews op bijvoorbeeld Bol.com). 

Dit komt omdat je bij Krups veel waar voor je geld krijgt op het gebied van functionaliteiten en gebruiksgemak. Naar onze mening krijg je bij Krups veel waar voor je geld op de volgende punten: 

 • Goede kwaliteit: de kwaliteit van de materialen en de levensduur van een Krups koffiemachine zijn ruim voldoende. 
 • Displays: de Krups koffiemachines zijn met een moderne bediening eenvoudig te gebruiken. Veel koffiemachines van Krups hebben ook touchscreen als bedieningspaneel.
 • Veel koffiemogelijkheden: bij Krups heb je veel mogelijkheden om te wisselen tussen de verschillende soorten koffie en/of melkspecialiteiten.
 • Erg goede recensies: zoals bovenstaand aangegeven zijn de recensies van de Krups koffiezetapparaten naar behoren. 
 • Veel instelmogelijkheden: je kan je kopje koffie handmatig instellen totdat je iedere keer weer een nieuwe smaakbeleving hebt. 

Om deze reden hebben we ervoor gekozen om onderstaand een aantal Krups volautomaten toe te lichten. We hebben de keuze gemaakt om een brede prijsrange toe te passen zodat jij zelf de keuze kan maken om de voor jou beste Krups volautomaat uit te kiezen!

De belangrijkste feiten over de Krups koffiemachine:

Om jou nog een beter inzicht te geven over waarom jij een Krups koffiemachine zou moeten kopen hebben wij vijf feiten op een rijtje gezet welke deze Krups koffiemachines onderscheiden van andere koffiemachine merken:

 1. Intuïtieve bediening: Krups koffiemachines zijn ontworpen met gebruiksvriendelijkheid als uitgangspunt. De bediening is hierdoor eenvoudig te begrijpen en te hanteren. Iedereen kan een koffiemachine van Krups bedienen. 

 2. Automatische reiniging en ontkalking: Veel Krups koffiemachines zijn uitgerust met automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma’s. Dit zorgt voor een verhoogde hygiëne en minder schoonmaaktijd voor jou!

 3. Geavanceerde technologie: Krups koffiemachines zijn voorzien van geavanceerde technologieën, zoals keramische maalschijven en instelbare maalgraden. Hierdoor kun je de machine naar eigen smaak instellen en geniet je altijd van een optimale koffiesmaak.

 4. Meerdere koffiespecialiteiten: Krups biedt een breed scala aan koffiemachines aan, van espressomachines, cupmachines naar volautomatische koffiemachines. Hierdoor heb je altijd een ruime keuze wanneer je voor een Krups gaat. 

 5. Aantrekkelijk design: De koffiemachines van Krups hebben een stijlvolle behuizing met daarbij ook nog een duurzame behuizing. Door het ruime aanbod van Krups koffiemachines heb je altijd een keuze welke het best bij jou past. 

Welke Krups koffiemachine moet ik kiezen? 

Wanneer je niet zo goed weet welke Krups koffiemachine nou het best bij jou past. Raden wij aan om een van de bovenstaande modellen te bekijken. Dit zijn de Krups koffiemachines die veel verkocht worden door de uitstekende prijs- en kwaliteitverhouding. 

Ook dien je goed de bovengenoemde feiten en pluspunten door te nemen hier staan allemaal tips in waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te maken voor het kiezen van een nieuwe Krups koffiemachine met bonen. 

Weet wel dat deze punten allemaal ter kennisgeving zijn. Het kan namelijk zo zijn dat jij een van de pluspunten anders ervaart. Dat kan doordat deze pluspunten allemaal gebaseerd zijn op persoonlijke meningen. 

Desalniettemin, doe er je voordeel mee!

Wat kost een Krups koffiemachine met bonen?

De aanschaf van een koffiemachine met bonen is altijd wel even een investering. Het fijne aan de Krups volautomaat espressomachine is dat het merk relatief goedkope opties aanbied. Er zijn modellen die je al voor minder dan €300 kan aanschaffen. Wil je een luxere koffiemachine, dan zit je al wel gauw aan de €450
 

Krups Nespresso resetten

Wanneer je een liefhebber van Nespresso Krups bent dan ontkom je natuurlijk ook niet aan het schoonmaken, ontkalken en misschien zelfs het resetten van jouw Krups Nespresso koffiemachine. 

Doordat iedereen hier wel eens mee te maken heeft gekregen hebben wij een blogje geschreven over hoe je het beste jouw koffiemachine (alle merken) kan resetten

Krups koffiemachine ontkalken

De meeste Krups koffiemachines geven zelf aan wanneer deze ontkalkt dienen te worden. Maar wanneer je jouw Krups volautomaat espressomachine gaat ontkalken is het goed om te weten hoe dat moet. En dat leggen wij jou graag uit! 
 
Om jouw Krups koffiemachine te ontkalken dien je de volgende stappen te doorlopen:
 1. Maak het waterreservoir leeg
 2. Vul het waterreservoir met 1 liter schoon water. 
 3. Voeg hier de Krups XC3000 koffiemachinereiniger aan toe.
 4. Verwijder de lekbak van jouw koffiemachine.
 5. Plaats een kom om het water op te vangen (vervanging van de lekbak).
 6.  Start de ontkalkingsmodus door de espresso en lungo knop 3 seconden tegelijkertijd in te drukken totdat de lampjes gaan branden. 
 7. Druk nu op de lungo knop.
 8. Herhaal stap 6 tot het waterreservoir helemaal leeg is. 
 9. Leeg de kom met water. 
 10. Spoel het waterreservoir goed uit en vul deze opnieuw met water. 
 11. Laat de Krups koffiemachine minimaal 4 keer geheel doorspoelen door gebruik te maken van de lungo knop. 
 12. Wanneer je deze stappen hebt doorlopen kan je weer een kopje koffie zetten.
Onze laatste tip: verzorg je Krups volautomaat espressomachine goed. Hierdoor blijf jij genieten van de lekkerste koffie’s en krijg je ook nog een waar voor je geld doordat hij langer meegaat!

Ervaringen met Krups Quattro Force technologie

De Krups Quattro Force technologie is een geavanceerde functie die is ontworpen om de koffie-extractie en -kwaliteit te verbeteren in Krups koffiemachines. Hier zijn enkele ervaringen en voordelen die gebruikers vaak rapporteren bij het gebruik van Krups koffiemachines met Quattro Force technologie:

 1. Betere smaak: Veel gebruikers merken op dat koffie gezet met Krups Quattro Force technologie een rijkere en vollere smaak heeft. De technologie optimaliseert de extractie om de smaaknuances van de koffiebonen naar voren te brengen.

 2. Uniforme extractie: De Quattro Force technologie zorgt voor een gelijkmatige extractie van koffie, wat resulteert in een consistent smaakprofiel in elke kop koffie.

 3. Snelheid: Gebruikers waarderen dat Krups koffiemachines met Quattro Force technologie efficiënt en snel werken, zodat ze snel van hun koffie kunnen genieten.

 4. Stilte: Veel mensen geven aan dat deze koffiemachines relatief stil zijn tijdens het zetproces, wat belangrijk is voor diegenen die rustig willen genieten van hun koffie zonder storende geluiden.

 5. Eenvoudig onderhoud: Quattro Force koffiemachines zijn over het algemeen gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat het gebruiksgemak vergroot.

 6. Duurzaamheid: Gebruikers melden dat Krups koffiemachines over het algemeen duurzaam zijn en lang meegaan, waardoor ze waar voor hun geld krijgen.

 7. Personalisatie: Sommige Krups koffiemachines met Quattro Force bieden aanpassingsmogelijkheden voor de sterkte, hoeveelheid en temperatuur van de koffie, waardoor gebruikers hun voorkeursinstellingen kunnen kiezen.

 8. Makkelijk te gebruiken: De meeste mensen vinden Krups koffiemachines met Quattro Force technologie gebruiksvriendelijk, zelfs als ze geen ervaren barista zijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat individuele ervaringen kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model van de Krups koffiemachine en persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen wordt Quattro Force technologie echter positief ontvangen vanwege de verbeteringen die het biedt in de kwaliteit en prestaties van de koffiemachine.

Beste Krups espressomachine voor thuisgebruik

Het vinden van de beste Krups espressomachine voor thuisgebruik hangt af van je persoonlijke voorkeuren, budget en behoeften. Hier zijn enkele van de populaire Krups espressomachines die gewaardeerd worden voor thuisgebruik:

 1. Krups EA8250 Espresseria: Deze volautomatische espressomachine is geliefd vanwege zijn eenvoudige bediening, compacte formaat en betaalbaarheid. Het biedt de mogelijkheid om espresso, cappuccino en andere koffievariaties te maken.

 2. Krups XP3208 Opio Steam and Pump: Deze halfautomatische espressomachine is perfect voor mensen die de kunst van het espresso maken willen leren. Het heeft een stoompijpje voor het opschuimen van melk en een eenvoudige bediening.

 3. Krups EA891D Evidence Plus: Voor diegenen die op zoek zijn naar geavanceerde functies, biedt de Evidence Plus een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden, touchscreen-bediening en de mogelijkheid om gepersonaliseerde koffierecepten op te slaan.

Bij het kiezen van de beste Krups espressomachine voor thuisgebruik is het belangrijk om je eigen koffievoorkeuren en behoeften in overweging te nemen. Denk ook aan het budget en de beschikbare ruimte in je keuken. Het is vaak handig om reviews en beoordelingen te lezen en persoonlijke demonstraties bij retailers te overwegen voordat je een beslissing neemt.

Veelgestelde vragen

Wanneer je het aan ons vraagt is de Krups EA894T Evidence Plus. Dit komt doordat deze koffiemachine alle soorten mogelijkheden te bieden heeft die er zijn op Krups gebied. En dat maakt deze koffiemachine zo ideaal!

 

Beide koffiemachines lijken heel erg op elkaar en er zijn ook maar enkel een paar design verschillen. Het grote verschil naar onze mening is dat de Magimix een speelsere look heeft. 

Een Krups koffiemachine heeft veel verschillende vormen en maten. Maar om antwoord op deze vraag te geven gaan we uit van een brede prijsrange. Zo heb je al een Krups Dolce Gusto voor €40, maar er zijn ook genoeg Krups koffiemachines met bonen die tot €700 gaan.

De levensduur van een Krups koffiemachine is gemiddeld 5 tot 7 jaar. Maar we moeten bekennen dat dit alles te maken heeft met een goede dosis geluk, goed onderhoud en hoeveel kopjes koffie jij per jaar zet. 

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl