De beste bonen koffiemachine in 2024!

Ben jij je momenteel aan het oriënteren op de aankoop van een nieuwe bonen koffiemachine? Dan heb je vast wel gemerkt dat er een extreem hoog aanbod is wat betreft de verschillende varianten. Dit komt eigenlijk simpelweg doordat er veel verschillende aanbieders zijn. Denk bijvoorbeeld aan SiemensPhilipsMelitta of Jura.

Om het voor jou wat eenvoudiger te maken hebben wij een aantal bonen koffiemachine voor jou op een rijtje gezet. Dit scheelt jouw een hoop tijd en wij vinden het leuk om onze expertise met jou te delen.

De beste bonen koffiemachine voor ieder budget

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is toch even belangrijk om te benadrukken. Een bonen koffiemachine betreft een apparaat met waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van losse koffiebonen. Dus geen koffiepads of koffiecapsules. 

Om jou het best te adviseren over de aanschaf van een nieuwe bonen koffiemachine hebben we voor elke categorie een uitstekend apparaat uitgelicht. We hebben daarvoor bewust gekozen om in drie verschillende categorieën een machine uit te lichten: beste budget koffiemachine, best verkochte koffiemachine en het beste verkochte koffiemachine.

Beste budget bonen koffiemachines

Een budget bonen koffiemachine is een uitstekende keuze wanneer je niet teveel geld wil uitgeven aan een nieuwe koffiemachine. Een bijkomend voordeel in deze zoektocht is het feit dat het aanbod van de verschillende espressomachines de afgelopen jaren enorm is gegroeid. 

En dat is goed nieuws voor prijslagen van de machines. Meer concurrentie bekend immers scherpere prijzen. Ondanks het feit dat op onze gehele website meerdere budget koffiemachines zijn toegelicht lichten we onderstaand toch twee modellen uit.

De’Longhi Magnifica S ECAM 20.110.b

Op het gebied van de beste budget espressomachine zijn wij (en heel veel andere mensen blijkens de 1000 positieve beoordelingen op Bol.com) erg fan van de De’Longhi Magnifica S ECAM 20.110.b. Deze bonen koffiemachine is al voor onder de €300,- te verkrijgen en biedt vijf verschillende koffiespecialiteiten aan. Dit is beduidend minder dan veel andere koffiemachines, maar voor deze prijs is dat begrijpelijk.

Ondanks het geringe aantal koffiespecialiteiten is de De’Longhi Magnifica geschikt voor het bereiden van koffiespecialiteiten, wat ons betreft een echt pluspunt aan deze bonen koffiemachine. En daarnaast is met één druk op de knop is je espresso, lungo of andere favoriet zo gezet.

En nog een leuk detail is het feit dat bovenop het apparaat een plaat is waarop je jouw kopjes kan neerzetten, zo worden ze alvast warm en zal je kopje koffie niet zo snel afkoelen. Met een gemiddelde van 4,9/5 sterren op Bol.com hoeven wij hier niet meer woorden aan te wijden.

De De’Longhi Magnifica is wat ons betreft de beste budget koffiemachine die er momenteel te kiezen valt. Kijk voor meer informatie ook eens op de pagina van De’Longhi door op onderstaande knop te drukken, hier worden meerdere varianten nader toegelicht. 

Philips 2200 EP2220/10

Een andere goede aankoop binnen het budget segment is de Philips 2200 EP2220/10. Deze espressomachine kost nog geen €300 en behoort daarmee tot een van de beste kwalitatieve keuzes op het gebied van budget espressomachines. 

En dat zie je ook terug in de beoordelingen op verschillende websites van aanbieders. Deze koffie bonenmachine scoort namelijk gemiddeld een 8,5/10 en dat is zeer verdienstelijk. 

Deze koffiemachine heeft een verdienstelijk design en dat is vooral de danken aan de simplistische manier van ontwerpen door Philips. De handige functies zijn eenvoudig te bedienen door middel van het display aan de bovenzijde en ook de kleur is eenvoudig maar stijlvol. 

Ook is de omvang van dit model erg handig, doordat het een smalle koffiemachine betreft kan hij in iedere keuken ingepast worden. En dat is fijn, want dan neemt die dus niet teveel ruimte in beslag. 

Een leuke toevoeging aan deze Philips 2000 EP2220/10 is het feit dat hij is uitgerust met een stoompijpje. Hierdoor kan je dus ook met deze budget espressomachine eenvoudig een melkspecialiteit bereiden. En dat is dan weer erg handig voor de afwisseling tussen alle soorten koffie’s waar je van houdt. 

Mocht je interesse hebben in meer informatie over deze koffiemachine. Kijk dan ook eens op de pagina van de Philips koffiemachines door op onderstaande knop te klikken.

Philips 2200 EP2220

Melitta Caffeo Solo

Een uitstekende budget keuze is de Melitta Caffeo Solo. Dit komt simpelweg door de kwaliteit, aantal koffiekeuzes en de prijs van deze bonen koffiemachine. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe volautomatische koffiemachine met stijl en voor een lage prijs, dan bij jij bij deze Melitta aan het goede adres. 

Wil je meer weten over deze Melitta Caffeo Solo? Klik dan op onderstaande knop en lees verder over deze bonen koffiemachine.

De best verkochte bonen koffiemachines

Op het gebied van verschillende luxe koffiemachines is er veel keuze. Zo heb je de Jura koffiemachines die erg luxe zijn, maar daar komen we hieronder nog wel even op terug. 

Om dan toch een keuze te maken hebben we gekeken naar de juiste prijs-/kwaliteitverhouding tussen de verschillende apparaten. Hierbij zijn we uitgekomen op de Philips 5400 serie EP5441/50. 

Philips 5500-series

Deze koffiemachine met bonen heeft een groot voordeel ten opzichte van zijn concurrentie, namelijk het moederbedrijf wat erachter zit: Philips. Philips is al geruime tijd actief in het produceren van koffiemachines. 

Hierdoor is de basis van de Philips machines gewoon erg goed en daarnaast hebben ze het voordeel dat de goede naam van het bedrijf nou eenmaal gewoon goed verkoopt.

Genoeg over Philips, we gaan het hebben over één van de meest verkochte bonen koffiemachines op de huidige markt: de Philips 5400 serie EP5441/50. Deze volautomaat espressomachine maakt erg eenvoudig zes verschillende koffiespecialiteiten op basis van bonen. Daarnaast is er ook een melkopschuimer geïntegreerd waardoor je naast de traditionele koffiesoorten ook zelf een van de melkspecialiteiten kan zetten.

We bekennen dat dit misschien direct niet heel erg uit het oog springt ten opzichte van andere koffiemachines, maar desondanks zie je dat de Philips 5400 serie EP5441/50 gewoon een zeer goede, degelijke koffiemachine is. 

Daarnaast is een bijkomende handigheid dat het apparaat een ingebouwde AquaClean filter heeft. Hierdoor zet je tot maar lieft 5000 kopjes koffie, zonder te denken aan het ontkalken en schoonmaken van het apparaat. 

Ook is de espressomachine in staat om je persoonlijke koffiespecialiteiten te onthouden en op te slaan. Wat erg handig is voor het zetten van je volgende kop koffie! Wees ervan bewust dat je met deze koffiemachine geen filterkoffie kan bereiden.

Review: de Philips 5000-series

Beste luxe bonen koffiemachine

Op het gebied van luxe bonen koffiemachines is er aardig wat keuze. Zo is de JURA-stal een bekende speler op het gebied van luxe, kwaliteit en technologische hoogstandjes. Onder deze kop gaan we wat verder in op een paar luxe koffiemachines die wat ons betreft het echt verdienen om uitgelicht te worden.

De’Longhi PrimaDonna Elite Experience  ECAM 650.85.MS.

Een andere topper in het luxe koffiemachinesegment is de De’Longhi PrimaDonna Elite Experience ECAM 650.85.MS. Deze koffiemachine valt onder de noemer van slimme koffiemachines om uit jouw koffieboon het meest optimale kopje koffie te halen. Dit doet De’Longhi onder andere met de Bean Adapt Technology

Dat de De’Longhi PrimaDonna Elite Experience ECAM 650.85.MS een van de favorieten is, is wel duidelijk. Zo lees je op meerdere websites van aanbieders dat deze koffiemachine een 9/10 scoort. Wat natuurlijk een fantastische score is voor dit apparaat. Maar waar komt deze score nou vandaag? Wat ons betreft zit dit hem echt in het gebruikersgemak, de bouwkwaliteit, het geluidsniveau en de uiteindelijke koffiekwaliteit. 

Op het mooie display zijn maar liefst 21 verschillende opties op het gebied van de koffiespecialiteiten. Naast de vele opties kan je tot 6 nieuwe specialiteiten zelf creëren. Dit kan door handmatig de variabelen van de koffie aan te passen. Denk hierbij aan de hoeveelheid water, de aroma’s en de temperatuur. Deze koffiespecialiteiten kan je eenvoudig handmatig aanpassen met behulp van de App. 

De Bean Adapt Technology hebben we bovenstaand al even genoemd. Dit is de nieuwste technologie van De’Longhi waarbij de boon tot in de perfectie wordt gemalen voor de benodigde koffieboon. Zo zorgt deze bonen koffiemachine ervoor dat je de beste smaak uit de koffieboon naar boven haalt. 

Dit kan je allemaal instellen via de App van de De’Longhi PrimaDonna Elite Experience ECAM 650.85.MS. Hierin geef je aan welke koffieboon je gebruikt, welke koffiebranding gewenst is en welke maalfijnheid hierbij hoort. Kinderlijk eenvoudig dus. Kijk voor meer informatie over wat dit merk te bieden heeft ook op de pagina van De’Longhi door op onderstaande knop te klikken.

Review: De'Longhi PrimaDonna Elite Experience ECAM 650.85.MS

JURA E6 2020

De Jura koffiemachines zijn een van de best luxe koffiemachines te noemen. Wat de Jura koffiemachines zo bijzonder maken zijn de gebruikte technologieën. Het betreft een koffiemachine met een zeer slimme computer. En dat merk jij door de hoeveelheid aan verschillende koffiespecialiteiten die mogelijk zijn.

Het is dus nagenoeg altijd mogelijk om naast je traditionele koffie’s ook een specialiteit te zetten. Denk hierbij aan een cappuccino, flat white en andere melkspecialiteiten te zetten. Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere kopjes koffie tegelijk te bereiden.

Als voorbeeld nemen we de Jura E6 2020. Deze modieuze koffiemachine maakt met één druk op de knop maar liefst 11 verschillende specialiteiten, inclusief caffe barista en Lungo barista. Om de smaaksensatie compleet te maken is er gekozen voor een zogeheten pulserende extractie proces wat ervoor zorgt dat het water geleidelijk maar traag door de koffiebonen vloert.

Dit zorgt ervoor dat de aroma’s maximaal tot hun recht komen. En dat merk jij wanneer je de koffie drink. Omdat JURA zo’n geliefde bonen koffiemachine is zie je ook in de kwaliteit van de koffiemachines een consistente lijn. De kwaliteit is over de gehele linie als uitstekend te noemen. 

Andere koffiemachines

Zoek jij toch een ander soort koffiemachine? Dan is het wellicht eens handig om te kijken naar de compacte koffiemachines van De’LonghiBosch of wellicht een Makita koffiezetapparaat

Wil je toch wat liever bij de Philips koffiemachines blijven dan is er ook altijd nog de keuze om voor een Saeco koffiemachine te kiezen. Deze koffiemachines zijn namelijk onderdeel van Philips!

Veelgestelde vragen

Dit soort koffiemachines zijn de tegenhangers van de halfautomatische espressomachines. Het fijne bij een volautomaat is dat de koffiemachine al het werk voor jou doet. 

Het malen van de bonen, het zetten van de koffie. Alles gebeurt binnen één druk op de knop!

Over de beste koffiemachine met bonen valt uiteraard te discussiëren. Maar wanneer je het ons vraagt zouden wij gaan voor de Jura E6 2020 of een van zijn opvolgers!  

Wanneer je een bonen koffiemachine wil gaan aanschaffen is het altijd goed om te bedenken wat voor jou belangrijk is. Welke technologische toevoegingen van een koffiemachine wil jij gebruiken? Hoeveel kopjes koffie wil je zetten? Wil je ook melkspecialiteiten kunnen bereiden? 

Wanneer je deze vragen aan jezelf stelt moet het goed komen!

De beste koffiebonenmachine voor thuis is er eentje welke veel verschillende technologische toevoegingen heeft. 

Daarnaast is het ook aan te raden om een koffiebonenmachine aan te schaffen die niet te veel dB produceert bij het zetten van een kopje koffie. 

Denk vooral eens aan Philips, Miele of Jura!

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl