De beste Jura koffiemachines in 2024!

Een Jura E8, Jura S8 of toch de Jura D4? Zoveel keuzes om te maken, maar hier helpen we jeu graag bij! Kies je voor een Jura koffiemachine? Dan kies je indirect ook meteen voor een koffiemachine van een extreem hoge kwaliteit. 

Dat is goed om te weten, want door het grote aanbod aan koffiezetapparaten is het soms lastig te bepalen welk apparaat nu het best bij jou past. Gelukkig gaan wij jou daar mee helpen. 

Om te bepalen welk Jura koffiezetapparaat nu het beste voor jou is kijk je uiteraard naar je budget, de afmetingen en de specificaties zoals wat kan het koffiezetapparaat en waarvoor wil ik hem kopen? Het klinkt heel eenvoudig, maar in de praktijk kan dat toch best lastig zijn.

Wat is de beste Jura koffiemachine?

Wanneer we het hebben over de beste Jura koffiemachine is het goed om te weten dat dit voor iedereen anders kan zijn. Het gaat er namelijk maar echt om welke functionaliteiten jij het meest kan waarderen aan een koffiemachine en hoe deze aansluiten op jouw persoonlijk gebruik. 

Bij het persoonlijk gebruik moet je denken aan hoe erg jij waarde hecht aan de volgende punten:

 • digitale functionaliteiten
 • handmatige aanpassingen aan de koffie
 • gemak qua bediening
 • eenvoudig schoon te maken 
 • levensduur, hoe lang gaat die mee
 • de materialen die zijn gebruikt
 • en nog veel meer..

Wanneer je al deze punten zou nemen en op basis daarvan een Jura koffiemachine zou uitkiezen dan gaat onze voorkeur uit naar de S-lijn van Jura. 

Dit komt doordat deze koffiemachines net even wat luxer zijn dan bijvoorbeeld de Jura E8 2020 en Jura E6. En dat komt doordat de digitale mogelijkheden groter zijn de boordcomputer is immers een uitgebreide versie ten opzichte van de andere soorten. 

Dat zie je ook terug in het touchscreendisplay welke erg groot en duidelijk is. Hierdoor kan je eenvoudig een keuze maken tussen alle verschillende koffiespecialiteiten welke Jura te bieden heeft.  

maar wat maakt, naast dit strakke design deze Jura koffiemachine nou zo aantrekkelijk:

 • 8 koffiespecialiteiten
 • Mogelijkheid tot melkspecialiteiten te bereiden
 • 4,3″ touchscreen met kleur en hoge resolutie
 • Maalt jouw koffiebonen tot twee keer zo snel
 • 1-2 kopjes koffie per keer
 • Relatief groot waterreservoir (1,9L)

Wat maakt Jura koffiemachines zo goed?

Dankzij de P.E.P. zetmethode – waar iedere Jura mee is uitgerust kan je de meest heerlijke kopjes koffie bereiden. De koffiebonen behouden namelijk door deze unieke zetmethode de overheerlijke aroma’s waardoor je zeer kwalitatieve espresso’s en andere koffie soorten zet. 

De Jura koffiemachines staan bekend om:

 • De duurzame materialen
 • Mooie vormgeving
 • De zetmethode waardoor de aroma’s optimaal blijven
 • De mogelijkheid tot veel verschillende koffie soorten
 • Stille koffiemolens met een goede dB reductie
 • De mogelijkheid tot bediening via de App 
 

Kwalitatieve en duurzame materialen

De Jura koffiemachines zijn uitgerust met kwalitatieve en duurzame materialen en dat vertaald zich, naast de goede kwalitatieve koffie, ook direct in het prijskaartje die aan een Jura koffiemachine hangt. 

Maar dat vinden wij ook logisch: duurzame en kwalitatieve materialen zijn nou eenmaal duurder, maar op de lange termijn is dit natuurlijk niet altijd het geval. Wanneer een koffiemachine in eerste instantie meer kost maar langer meegaat compenseert dit indirect weer de aanschafkosten.

De duurzame materialen zorgen er ook voor dat de Jura koffiemachines een langere gemiddelde levensduur hebben bij een intensief koffie gebruik. Hierdoor is de Jura koffiemachine ook uitstekend voor gebruik op een klein tot middelgroot kantoor. Door de snelle en sterke zetgroep kan de Jura koffiemachine eenvoudig meerdere kopjes achter elkaar zetten.

Wel heeft Jura een onderscheidt gemaakt in haar koffiemachines. De goedkopere varianten hebben nog steeds de goede de beschikking over goede materialen, maar over een goedkopere behuizing. 

Welke Jura koffiemachine past bij mij?

Wanneer je overtuigd bent van de kwaliteiten die een Jura koffiemachine te bieden heeft is het belangrijk om te kijken of deze koffiemachines ook bij jou passen. En dan sterker nog: welke Jura koffiemachine. 

Om een keuze te maken is het belangrijk om een goede keuze te maken. Dat klinkt heel logisch, maar is best lastig. Jura heeft namelijk erg veel verschillende koffiemachines. 

Wel is het goed om te weten dat alle Jura koffiemachines uitgerust zijn met de P.E.P. Pulse Extraction zetmethode en de slimme ‘smart waterfilters’. Om jou te helpen om een goede keuzen te maken hebben wij enkele Jura koffiemachines uitgelicht om te helpen. 

Deze keuzes hebben we gemaakt op basis van onze eigen ervaring, de recensies online en de specificaties van de desbetreffende koffiemachines. Ook hebben wij gekeken naar de verschillende budgetten waardoor jij ook op basis hiervan een keuze kan maken.  

Jura E6

De JURA E6 is een professionele volautomatische espressomachine die wellicht wel een van de bekendste genoemd kan worden. Volgens gebruikers is de smaak van de koffie die deze machine klaar maakt uitstekend. Dit komt doordat de aroma’s goed behouden blijven tijdens het malen van de bonen. 

De JURA e6 is een van de goedkopere JURA koffiezetapparaten uit de serie 2020 op de markt. Ondanks de lagere prijs heb je keuze uit 11 verschillende koffiespecialiteiten waarvan je de sterkte, temperatuur en hoeveelheid eenvoudig zelf kan bepalen. 

Zo is er door middel van de eenvoudige bediening de keuze uit de traditionele koffie, espresso, doppio en je kan er zelfs een cappuccino mee maken. Dit komt door de handige melkopschuimfunctie die jouw kopje koffie omtovert tot een heerlijke cappuccino.

Denk voordat je deze machine aanschaft wel even aan het feit dat er geen externe melkreservoir is meegeleverd. Je kan de melkslang eenvoudig in een pak melk hangen of hiervoor een los melkreservoir aan schaffen. Wat wel een voordeel is, is dat je twee melkspecialiteiten tegelijkertijd kan bereiden. 

Wil je meer weten over deze koffiemachine? Kijk dan eens op de pagina van JURA E6 Platina

JURA E8 2020

We trappen hem direct af met één van de beste JURA koffiezetapparaten die er in onze ogen is, namelijk de JURA E8 2020. In alle eerlijkheid, dit is ook meteen onze persoonlijke favoriet. Daarom krijgt hij natuurlijk ook een plekje bovenaan. Maar waarom is nou net deze onze favoriet hoor ik je denken? Nou, de keuze is reuze

De JURA E8 2020 heeft namelijk maar liefst 17 verschillende specialiteiten die je ook nog eens handmatig kan aanpassen op basis van jouw gewenste sterkte, warmte en koffiedichtheid. 

Dit grote aantal koffiespecialiteiten komt grotendeels door de aanvulling op de specialiteiten die de JURA E6 ook al te bieden had. De cafe latte, cortado, doppio en flat white kan je ook heel eenvoudig met de JURA E8 2020 zetten. 

 

Doordat deze koffiemachine is uitgerust met een melkslang is het ook nog eens eenvoudig om een melkspecialiteit de bereiden. Wil je een latte? Hang dan de melkslang in een kommetje met melken druk dan op de knop. Meer hoef je niet te doen. Handig toch! Hij staat daarom ook niet voor niks aangeschreven met het zogeheten label: topklasse.

Wil je meer weten over deze topper? Kijk dan eens op de pagina van JURAE8 2020.

JURA D4 Piano Black

Wanneer je het hebt over een topkwaliteit dan kan de JURA D4 Piano Black ook zeker niet worden overgeslagen. Dit komt al grotendeels door het feit dat deze koffiemachine is beoordeeld tot beste koffiemachine van het jaar 2019. 

Dit komt naast de kwaliteiten van het apparaat ook zeker door het strakke design. De authentieke uitstraling maakt jouw keuken weer even net een fijnere plek om te zijn. 

Ook bij dit Jura koffiezetapparaat heb je verschillende keuzes bij het maken van jouw perfecte kopje koffie. De Jura D4 Piano Black biedt je er namelijk 5. Je kan kiezen uit een espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. 

De echte espresso liefhebber heeft een goede aan deze Jura. Ondanks het feit dat je bij dit apparaat wat minder keuzes hebt dan je misschien gewend bent staan hier ook een paar top voorbeelden tegenover:

 • De specialistische zetmethode waarbij het water langer in contact komt met de koffie hierdoor krijg je een optimale smaak
 • Het onderhoud is relatief eenvoudig, waardoor het je minder tijd kost dan bij andere volautomaten
 • Je kan de koffiesterkte, watertemperatuur en het koffievolume eenvoudig instellen om jouw kopje koffie op jouw smaak te laten afstemmen.
Wanneer je van een melkspecialiteit houdt is het handig om te weten dat deze machine geen optie heeft voor het zetten van een melkspecialiteit. Hiervoor dien je een extra melkopschuimer aan te schaffen waardoor je de melkschuim los van de koffie bereidt. 

JURA S8 (EB)

Zoals we bovenstaand al vaker hebben aangegeven is de JURA-stal een uniek soort. Maar daar deelt deze Jura S8 (EB) zeker in mee. Met deze koffiemachine kan jij namelijk jouw favoriete koffiespecialiteit bereiden via jouw mobieltje. Klik een van de koffiespecialiteiten via de app aan en je bent klaar. Ideaal voor wanneer jij in de ochtend net wakker wordt. 

Naast het feit dat dit een zeer unieke USP is, is het design van de JURA S8 ook nog eens erg stijlvol. Het beschikt over een overzichtelijk display, waardoor de koffiekeuze voor jou erg eenvoudig wordt. 

Een paar drukken op de knop, heel eventjes wachten en drinken maar. Daarnaast is het ook mogelijk om een melkspecialiteit te zetten. Dit doe je eenvoudig door gebruik te maken van het stoompijpje. 

Wat ons betreft in de JURA S8 in mooie aanvulling en dat mag ook wel. Want voor deze topper betaal je ook al snel €1500, maar dat is geen al te gekke prijs voor een JURA koffiemachine. Een bijkomend feit is dat veel review websites de JURA S8 hebben verkozen tot de beste koffiemachine voor het jaar 2021. 

Wel is dit natuurlijk voor iedereen weer anders. Ondanks het feit dat deze JURA een topper is, vinden wij het vooral erg jammer dat de behuizing van kunststof is. Voor een prijs van €1500 verwacht je net even wat meer kwaliteit in het design. 

Jura ONO (EA) Piano Black

Wat ons betreft is de Jura ONO (EA) Piano Black een van de meest elegante koffiemachines die er op dit moment is. De Zwitserse fabrikant heeft zichzelf hiermee overtroffen door een andere machine te ontwikkelen dan de ‘standaard’ JURA. Voor dit elegante design betaal je uiteraard wel wat extra’s.

Het mooie aan deze koffiemachine is het feit dat naast het elegante design de makers ook na hebben gedacht over de inhoud ervan. En dat vinden wij uiteraard nog belangrijker. 

Door de P.E.P.-zetmethode zet je een espresso met volle aroma’s. Dit komt doordat het water langer in contact komt met de bonen. Hierdoor neemt het vele malen meer aroma’s op dan de gemiddelde koffiemachine. 

Deze Jura ONO is een ware eye-catcher voor jouw keuken of voor bij jou op kantoor. En dat vinden wij erg interessant aan deze Jura koffiemachine: het design is een heel stuk anders dan dat je gewend bent van Jura. 

Om deze reden is het goed om te weten dat je een uniek stukje koffiemachine in huis haalt. Dat moet je wat meer liggen, maar wanneer jij van bijzondere koffiemachines houdt is dit wellicht een leuk model voor jou. 

Is een Jura koffiemachine betrouwbaar?

Wanneer we een koffiemachine tegen de meetlat van de betrouwbaarheid aanleggen dan kunnen we wel stellen dat de Jura koffiemachines erg betrouwbaar zijn. Gekschrerend kan je ook wel zeggen dat de Jura koffiemachines de Porsch onder de koffiemachines betreft. 

Het antwoord op de vraag:”is een Jura koffiemachine betrouwbaar”. Kunnen we daarom ook wel volmondig beantwoorden met: “Ja”.

Wat is het verschil tussen Jura E8 en Jura S8?

Een veelgestelde vraag omtrent de Jura koffiemachines is wat het verschil tussen de Jura S-lijn en Jura E-lijn nu precies inhoudt. Het is namelijk ook wel een beetje verwarrend doordat de telling bij beide koffiemachine-lijnen op dezelfde manier tellen. 
 
Maar hoe verwarrend het ook kan zijn, zo simpel is het antwoord. De Jura S-lijn heeft namelijk een ander touchscreen. Waar bij de Jura E6 en Jura E8 gebruik wordt gemaakt van drupknoppen, wordt er bij de S8 gebruik gemaakt van een strak touchscreen display
 

Welke Jura koffiemachines past bij mij?

Bij de aankoop van een koffiemachine moet je op veel verschillende punten letten. Wat ons betreft zijn de volgende punten het belangrijkst: 

 • Het budget: hoeveel geld wil jij vrijmaken voor een nieuwe koffiemachine?
 • Mogelijkheid tot melkspecialiteiten: drink jij graag een melkspecialiteit, af en toe of juist helemaal niet? Bekijk dan altijd goed het melksysteem welke de koffiemachine te bieden heeft. 
 • Technologische opties: kan je jouw kopje koffie handmatig bijstellen en ook opslaan? Of zet je graag een kopje koffie met behulp van een App? 
 • Capaciteit: is het bonen- en melkreservoir groot genoeg voor jouw koffiebehoefte?
 • Bediening: is de bediening naar wens? En houdt je van een uitgebreid display of juist niet?

Nog meer volautomatische koffiemachines

Ben je na al deze informatie over de JURA koffiemachines er nog niet helemaal uit? Dat is geen probleem! Wij hebben namelijk nog veel meer geschreven over de verschillende volautomatische koffiemachines die er momenteel op de markt te verkrijgen zijn. 

Zo hebben wij een specifieke pagina geschreven die verder in gaat op welke verschillende volautomatische koffiemachines er momenteel veel worden verkocht. En waarom wij zo’n fan zijn van deze machines. Dat scheelt jou weer een hoop uitzoek werk. 

Je neemt al eenvoudig een kijkje op onze volautomatische koffiemachine pagina door op de onderstaande knop te klikken. Veel lees plezier gewenst!

Wat is beter Jura of Nivona?

Wanneer je kijkt naar de Nivona koffiemachines zie je wel degelijk een verschil met Jura. Ondanks dat beide koffiemachines er goed zijn richt Jura zich velen malen meer op het bereiken van de consument door middel van marketing. 

Ook is Jura net even wat meer gericht op het ontdekken en implementeren van nieuwe technologieën. En dat zie je duidelijk terug in de luxe koffiemachines welke worden aangeboden.

Veelgestelde vragen:

Jazeker, een Jura koffiemachine is heel betrouwbaar. Jura richt zich namelijk op een hoog segment aan volautomatische koffiemachines welke kwalitatief worden ontwikkeld. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan deze pagina!

De levensduur van een Jura koffiemachine is gemiddeld 5 tot 7 jaar. Maar we moeten bekennen dat dit alles te maken heeft met een goede dosis geluk, goed onderhoud en hoeveel kopjes koffie jij per jaar zet. 

Het reinigen van jouw Jura koffiemachine hangt af van hoeveel kopjes koffie jij zet. Maar de regel is eigenlijk dat je om de 180 zetbeurten jouw koffiemachine goed moet reinigen. 

Dit kan je doen door middel van de reiningsknop op jouw Jura koffiemachine. Daarnaast dien je natuurlijk alle uitneembare delen regelmatig schoon te maken. We raden 1 keer per week aan. 

De Jura koffiemachines zijn uitgerust met veel technologische hoogstandjes, zo kan je eenvoudig een kopje koffie zetten door middel van een WiFi verbinding, met één druk op de knop een melkspecialiteit zetten en ook het onderhoud is zo geregeld. 

Dit zijn maar enkele punten waarom wij vinden dat een Jura koffiemachine zo goed is. 

Ja, Jura heeft haar merk gericht op het zogeheten hogere segment aan koffiemachines. En doordat het merk zich alleen op dit segment richt, richten ze zich ook automatisch alleen op de volautomatische koffiemachines. 

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com