De beste WMF koffiemachines in 2024!

WMF, het Duitse merk bekend om zijn expertise in keukenapparatuur en huishoudelijke producten, heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd op het gebied van koffiemachines. Met een erfenis van vakmanschap, kwaliteit en innovatie, bieden WMF koffiemachines een breed assortiment die zowel de koffieliefhebber als de professional kunnen bekoren. 

Of je nu op zoek bent naar een volautomatische koffiemachine met geavanceerde functies, een filterkoffiemachine voor dagelijks gebruik, of een machine met touchscreenbediening. 

De WMF koffiemachines hebben voor iedere koffievoorkeur een passende koffiemachine. Laten we dieper in de wereld van WMF koffiemachines duiken en ontdekken hoe ze de kunst van het koffiezetten naar een hoger niveau (proberen) te tillen.

Wat is de beste WMF koffiemachine?

Het bepalen van ‘de beste’ WMF koffiemachine is lastig, dit komt doordat voor iedereen de definitie van ‘de beste’ weer heel anders is. Zo kan de een juist een WMF volautomatische koffiemachine erg goed vinden. Terwijl de ander weer fan is van een filterkoffiemachine van WMF. 

Om deze reden hebben wij ervoor gekozen om beide koffiemachines op te nemen in onze lijst en jou daar wat meer over te vertellen. Om te beginnen starten we met de WFM volautomatische koffiemachine. 

WMF Perfection 890L  

De WMF volautomatisch koffiemachine Perfection 890L – CP855815 biedt een uitgebreide selectie koffievarianten met 18 vooraf geprogrammeerde drankjes. Met een royaal bonenreservoir voor 250 gram koffiebonen en een waterreservoir van 2 liter, ben je altijd klaar voor een verse kop koffie.

Dit volautomatische koffiezetapparaat heeft ook een gebruiksvriendelijk touchscreendisplay en de mogelijkheid om 16 persoonlijke drankprofielen op te slaan, waardoor je koffie helemaal naar wens kunt aanpassen.

Een ander groot voordeel is dat deze WMF koffiemachine ook melkspecialiteiten kan bereiden, hierdoor heb je geen losse melkopschuimer meer nodig. 

 

WMF Lono koffiezetapparaat

De WMF Lono koffiezetapparaat met thermoskan heeft een aantal noemenswaardige punten waardoor deze koffiemachine het overwegen waard voor jou is. Eén belangrijk aspect is wel dat jij een liefhebber van filterkoffie moet zijn:

 • De WMF koffiemachine is gemaakt van hoogwaardig Cromargan® 18/10 roestvrij staal.
 • Het heeft een capaciteit van 1 liter, wat overeenkomt met 8 kopjes koffie van elk 125 ml.
 • De thermoskan behoudt urenlang de perfecte temperatuur en het gewenste aroma van de koffie.
 • Het waterreservoir is afneembaar, BPA-vrij en heeft een zichtbare waterniveau-indicator.
 • Het koffiezetapparaat is uitgerust met een zwenkfilter voor gemakkelijk bijvullen van koffie, druppelstop en overloopbeveiliging.
 • Het vermogen van het koffiezetapparaat is 800 watt.
 • Handige functies zijn onder andere de waterniveau-indicator, WMF Aroma Perfection, warmhoudplaat en verwarmingssysteem.
 • Het koffiezetapparaat schakelt automatisch uit wanneer de koffie is gezet.
 • Het heeft een CE-markering en wordt geleverd met een garantie van 2 jaar.

Dit WMF Lono koffiezetapparaat biedt niet alleen de mogelijkheid om heerlijke koffie te zetten, maar heeft ook een elegant design en handige functies voor optimaal gebruiksgemak.

Wanneer je net even wat meer te keuze wil hebben is het ook mogelijk om onderstaande en goedkopere WFM filterkoffiemachine in overweging te nemen. Deze koffiemachine bereidt tot 6 kopjes koffie tegerlijkertijd waardoor je eenvoudig koffie bereidt voor meerdere personen. 

 

WMF koffiemachine review

De WMF Perfection 890 koffiemachine is een solide keuze voor koffieliefhebbers. Het ontwerp is modern en strak, wat esthetisch aantrekkelijk is en goed past in verschillende omgevingen.

De prestaties van de Perfection 890 zijn betrouwbaar. Het levert consistente espresso’s en andere koffiedranken. De machine biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden om de koffie naar wens aan te passen.

Wat betreft gebruiksgemak, heeft de koffiemachine een eenvoudig te begrijpen touchscreen-display en vereist het weinig onderhoud.

Al met al is de WMF Perfection 890 een goede keuze voor wie op zoek is naar een functionele en esthetisch aantrekkelijke koffiemachine zonder overdreven toeters en bellen. 

Bij deze WMF koffiemachine review hebben wij vooral gelet op de kwaliteit van koffie ten opzichte van de andere koffiemachines zoals dat het geval is bij een Siemens, De’ Longhi en Philips. Het is fijn om te weten dat hier weinig tot geen noemenswaardig onderscheid in zit. 

Dit komt vooral doordat de WMF Perfection 890L eenvoudig is te verstellen naar jouw wens en smaak. Hierdoor kan je net zoals bij de andere (luxere) koffiemachines het kopje koffie afstellen op hetgeen wat jij op dat moment wil. Hierdoor kan je eventuele verschillen in aromatische smaken handmatig aanpassen en ook minimaliseren. Dit maakt voor ons een WMF koffiemachine een goede keuze.

Tijdens deze review zijn we erachter gekomen dat er best veel koffiemachines van WMF zijn, vooralsnog zijn er een flink aantal, niet online te koop in Nederland via Coolblue of Bol.com. Zit tussen deze modellen niet wat je wil? Dan raden wij jou aan om eens in Duitsland bij een fysieke winkel te gaan kijken! 

Is de WFM pistonmachine goed?

De WMF pistonmachine is een betrouwbare keuze voor wie op zoek is naar een eenvoudige espressomachine. Het ontwerp is functioneel en praktisch, zonder onnodige toeters en bellen, waardoor het geschikt is voor thuisgebruik.

De prestaties van de WMF pistonmachine zijn consistent en leveren een goede espresso. Hoewel de machine niet beschikt over geavanceerde aanpassingsmogelijkheden, produceert het nog steeds smakelijke koffie. Persoonlijk vinden wij een pistonmachine een goede aanvulling op het WFM koffiemachine assortiment.

Wat betreft gebruiksgemak, is de machine gemakkelijk te bedienen en vereist het weinig onderhoud.

Al met al biedt de WMF pistonmachine een solide gebruikservaring voor diegenen die op zoek zijn naar eenvoud en betrouwbaarheid zonder overbodige toeters en bellen. Via Bol.com zien wij een hoop goede en enthousiaste reviews welke voornamelijk gebaseerd zijn op de prijs- en kwaliteitverhouding van deze WFM koffiemachine.

WMF koffiemachine versus Jura vergelijking

Een vergelijking tussen WMF koffiemachines en Jura koffiemachines is zinvol, omdat beide merken bekend staan om hun hoogwaardige koffieapparaten. Hier is een neutrale vergelijking:

 1. Prijsklasse: WMF koffiemachines en Jura koffiemachines vallen doorgaans in het hogere prijssegment. Beide merken bieden echter verschillende modellen met verschillende prijsniveaus, zodat er opties zijn voor verschillende budgetten.

 2. Ontwerp WMF koffiemachines hebben vaak een strak en modern ontwerp met aandacht voor esthetiek. Jura koffiemachines staan ook bekend om hun stijlvolle ontwerpen. De keuze tussen beide merken kan afhangen van persoonlijke voorkeur voor design.

 3. Koffiekwaliteit: Zowel WMF als Jura streven naar hoogwaardige koffiekwaliteit. Beide merken bieden espresso’s en andere koffiedranken van goede smaakkwaliteit. De smaak kan echter variëren afhankelijk van het specifieke model en de instellingen.

 4. Gebruiksgemak: Jura staat bekend om zijn gebruiksgemak en eenvoudige bediening, met intuïtieve touchscreens en knoppen. WMF koffiemachines zijn over het algemeen ook gebruiksvriendelijk, maar dit kan per model verschillen.

 5. Aanpassingsmogelijkheden: Jura biedt vaak meer aanpassingsmogelijkheden voor koffiedranken en maalinstellingen. WMF heeft echter ook modellen met verschillende aanpassingsmogelijkheden.

 6. Onderhoud: Beide merken besteden aandacht aan onderhoudsgemak. Jura staat bekend om zijn geïntegreerde reinigingsprogramma’s. WMF koffiemachines hebben doorgaans ook eenvoudige onderhoudsprocedures.

 7. Garantie en klantenservice: Het is belangrijk om de garantievoorwaarden en klantenservice van beide merken te overwegen. Zorg ervoor dat de garantie en ondersteuning aan uw verwachtingen voldoen.

Bij het kiezen tussen WMF en Jura koffiemachines is het essentieel om uw specifieke behoeften en voorkeuren in overweging te nemen, inclusief uw budget, designvoorkeur, gewenste koffiekwaliteit en gebruiksgemak. Het is ook raadzaam om individuele modellen van beide merken te vergelijken om de beste keuze te maken voor uw situatie.

WMF koffiezetapparaat met melkopschuimer

Een WMF koffiezetapparaat met melkopschuimer biedt praktische voordelen voor liefhebbers van koffiespecialiteiten met melkschuim, zoals cappuccino’s en lattes. Hier zijn enkele relevante kenmerken en overwegingen voor dit type koffiezetapparaat:

 1. Melkopschuimer: WMF koffiezetapparaten met melkopschuimer zijn uitgerust met een ingebouwde melkopschuimer. Deze melkopschuimer kan melk opwarmen en opschuimen voor het bereiden van heerlijk melkschuim voor verschillende koffiedranken.

 2. Variatie in koffiekeuze: Met een WMF koffiezetapparaat met melkopschuimer kun je een breed scala aan koffiedranken maken, waaronder espresso, cappuccino, latte macchiato en meer. De melkopschuimer biedt de mogelijkheid om de textuur van het melkschuim aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur.

 3. Gebruiksgemak: WMF staat bekend om gebruiksvriendelijke koffiemachines, inclusief die met een melkopschuimer. De bediening is doorgaans intuïtief, met duidelijke knoppen of een touchscreen-interface voor eenvoudige bereiding van je favoriete dranken.

WMF bonenmaler instellingen voor espresso

Het instellen van de bonenmaler op een WMF koffiemachine voor espresso is cruciaal om de juiste maalgraad te bereiken voor een perfecte espresso. Hier zijn de stappen om de bonenmaler correct in te stellen:

 1. Leer de bonensoort kennen: Verschillende koffiebonen hebben verschillende dichtheden en eigenschappen. Het is belangrijk om te weten welke bonen je gebruikt, omdat dit invloed kan hebben op de ideale maalinstelling.

 2. Begin met de standaardinstelling: Veel WMF koffiemachines hebben een instelbare bonenmaler met verschillende maalstanden. Start met de standaardinstelling en maal een kleine hoeveelheid koffie.

 3. Bekijk de maalgraad: Kijk naar de gemalen koffie. Voor espresso moet de koffie een fijne, zanderige textuur hebben, vergelijkbaar met tafelzout. Als de koffie te grof is, zal de espresso te snel doorlopen en zwak smaken. Als de koffie te fijn is, kan de espresso te langzaam doorlopen en bitter worden.

 4. Pas de maalgraad aan: Als de koffie te grof is, draai dan de maalinstelling naar een fijnere stand (meestal met de klok mee). Als de koffie te fijn is en de doorlooptijd te lang is, draai dan naar een iets grovere stand (tegen de klok in).

 5. Probeer en pas aan: Maal een kleine hoeveelheid koffie opnieuw en bereid een espresso. Proef de espresso en beoordeel de smaak. Blijf de maalgraad aanpassen en espressoshots bereiden totdat je de gewenste smaak en doorlooptijd bereikt.

 6. Noteer de instellingen: Als je eenmaal de juiste maalgraad hebt gevonden voor jouw koffiebonen en persoonlijke smaak, noteer dan de instellingen (bijvoorbeeld de positie van de maalstandknop) voor toekomstig gebruik.

Het kan soms even duren voordat je de perfecte maalgraad vindt  voor jouw espresso, maar met geduld en proeven kom je vaak al tot het beste resultaat. Smaak is zo uniek en dat geldt daarmee ook voor jouw smaak en voorkeur voor een espresso. Het is ook belangrijk om dit proces leuk te vinden, anders raden we je aan om een volautomatische koffiemachine aan te schaffen.

Het is goed om te weten dat je de bonenmaler schoon dient te houden en periodiek te reinigen om de beste resultaten te behouden.

WMF koffiemachine onderhoudstips

Wanneer je jouw WMF koffiemachine goed onderhoud zal dit een gunstige werking hebben op een langere levensduur van jouw koffiemachine. Hierdoor kan jij langer genieten van jouw machine, zonder dat je (teveel) geld kwijt bent aan onderhoud:

 1. Dagelijkse reiniging:

  • Verwijder dagelijks de koffiedik uit de koffieuitloop en het lekbakje. Dit voorkomt aangekoekte viezigheid.
  • Spoel de lekbak en de koffiediklade af en maak ze schoon met warm water en mild afwasmiddel.
  • Reinig de koffiespuitstukken en de melkopschuimer na elk gebruik om verstoppingen te voorkomen.
 2. Wekelijkse reiniging:

  • Verwijder de zetgroep en spoel deze grondig af onder warm water. Laat hem volledig drogen voordat je hem weer plaatst.
  • Maak de lekbak en het koffiedikreservoir grondig schoon en laat ze goed drogen voordat je ze terugplaatst.
  • Controleer de waterreservoir en reinig deze indien nodig.
 3. Maandelijkse reiniging:

  • Voer een ontkalkingsprocedure uit om kalkaanslag te verwijderen. Gebruik hiervoor een geschikte ontkalkingsoplossing volgens de instructies van de fabrikant.
  • Controleer de afdichtingen en pakkingen op slijtage en vervang ze indien nodig.
 4. Service en reparatie:

  • Als je problemen ondervindt die je zelf niet kunt oplossen, neem dan contact op met een erkend servicecentrum voor WMF koffiemachines voor professionele hulp.
  • Laat periodiek preventief onderhoud uitvoeren door een gekwalificeerde technicus om de prestaties en levensduur van je machine te waarborgen.

Het regelmatig onderhouden van je WMF koffiemachine is essentieel om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken en heerlijke koffie blijft zetten. Het volgen van de aanbevelingen van de fabrikant in de gebruikershandleiding is altijd de beste manier om ervoor te zorgen dat je koffiemachine in topconditie blijft.

Waar komt het koffiemerk WMF vandaan?

Het koffiemerk WMF komt oorspronkelijk uit Duitsland. WMF staat voor “Württembergische Metallwarenfabrik” en is een bekend Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige keukenapparatuur, waaronder koffiemachines, espressomachines, en andere keukenaccessoires. 

Het bedrijf werd opgericht in 1853 in Geislingen an der Steige, Duitsland, en heeft sindsdien een lange geschiedenis van het produceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande producten voor de horeca en thuisgebruik.

WMF koffiemachines en koffiemachineapparatuur worden wereldwijd gewaardeerd om hun duurzaamheid, prestaties en esthetiek. Ze bieden een scala aan koffiezetapparaten, variërend van volautomatische espressomachines tot filterkoffiemachines en accessoires zoals koffiemolens en thermoskannen.

Het merk WMF heeft een sterke reputatie opgebouwd en is synoniem geworden met hoogwaardige Duitse techniek en design in de wereld van koffie en keukenapparatuur.

Veelgestelde vragen

Het wordt aanbevolen om het waterfilter elke 2-3 maanden te vervangen, maar dit kan variëren afhankelijk van de waterkwaliteit in jouw regio. Volg de aanwijzingen in de handleiding van je koffiemachine voor de exacte vervangingsinterval.

De melkopschuimer moet na elk gebruik grondig worden gereinigd. Raadpleeg de handleiding van je machine voor specifieke instructies. Meestal kan de melkopschuimer worden verwijderd en apart worden gereinigd met warm water en een mild reinigingsmiddel.

Ja, de meeste WMF koffiemachines kunnen gemalen koffie gebruiken. Raadpleeg de handleiding voor instructies over het correct instellen van de machine voor gemalen koffie.

Als je koffie te zwak is, probeer dan een fijnere maalgraad voor de koffiebonen in te stellen en zorg ervoor dat je voldoende koffie gebruikt. Als de koffie te sterk is, pas dan de maalgraad aan naar een grovere instelling of verminder de hoeveelheid koffie.

Als het bereiden van koffie te lang duurt, kan dit duiden op een te fijne maalgraad, een verstopte koffieuitloop of een vuile machine. Controleer de maalinstelling, reinig de koffie-uitloop en voer eventuele aanbevolen onderhoudsstappen uit volgens de handleiding.

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl