De Melitta Caffeo Solo

De Melitta, wellicht niet het eerste koffiemachinemerk waaraan je denkt bij de aanschaf van een nieuwe koffiemachine. Maar daar kan de Melitta Caffeo Solo Espressomachine misschien verandering in gaan brengen. Het apparaat is een van de meest verkochte volautomatische espressomachines uit de Melitta stal

Wat de Melitta Caffeo Solo nou zo speciaal maakt? Dat ligt aan meerdere factoren. De prijs is erg gunstig, de kwaliteit is goed en ook de verschillende koffiespecialiteiten die ermee te bereiden zijn is zeker een pluspunt.

De Melitta Caffeo Solo in jouw keuken?

Dat ligt er in eerste instantie natuurlijk aan waar jouw behoeftes liggen. Wil je een uitgebreide koffiemachine met 20+ verschillende koffiespecialiteiten. Een boordcomputer die een tiental van deze koffiespecialiteiten opslaan of een standaard geïntegreerd melkopschuimpijpje? Dan is deze Melitta wellicht niet direct iets voor jou. Waar dit apparaat in uitblinkt is eenvoud.

Veelal kunnen er een handvol aan koffiespecialiteiten worden bereidt en is een geïntegreerde melkspecialiteit niet direct voorradig. Maar ben je opzoek naar een kwalitatieve koffiemachine voor een mooie prijs. Dan is de Melitta Caffeo Solo zeker iets voor jou.

Zeker wanneer jij niet al te veel ruimte hebt voor een espressomachine. Deze koffiemachine is namelijk maar 20cm breed. De koffiemachine is uitgerust met een leuk extraatje. Het heet ook wel de voorzetfunctie. Dit zorgt ervoor dat alvorens het koffiezetten de koffiebonen worden overgoten met water. 

Hierdoor komen er maximaal aroma’s vrij in jouw kopje koffie. Ook is het mogelijk om tot twee kopjes koffie tegelijkertijd te zetten. Ideaal voor als je voor meerdere personen koffie wil zetten. Mocht je nog op zoek zijn naar inspiraties voor leuke koffie kopjes? Kijk dan ook eens op de pagina over Italiaanse espresso kopjes. 

Melitta Caffeo Solo volautomatische koffiemachine bonen koffiemachine

Onze conclusie voor deze koffiemachine

Wanneer je op zoek bent naar een basis espressomachine is de Melitta echt iets voor jou. Je krijgt voor een zeer schappelijke prijs (vaak nog onder de €350) een nette espressomachine die jou voorziet van overheerlijke koffie. En eentje welke is uitgerust met een strak design. En ook dat is zeker belangrijk.

Kijk even goed of je een uitvoering koopt waarbij het melkpijpje is geïntegreerd. Dat scheelt je misschien weer een teleurstelling voor wanneer je een liefhebber van een cappuccino of latte macchiato bent. 

Melitta Caffeo Solo reinigen

Wanneer je wil blijven genieten van je Melitta is het belangrijk om deze ook goed te reinigen. Nu kunnen we je wel stap voor stap uit gaan leggen hoe je dit het best kan doen. Maar we kunnen het ook visueel voor je maken. Klik hiernaast op het filmpje en aanschouw.