Is de Melitta Caffeo Solo de beste budget koffiemachine in 2023?

De Melitta, wellicht niet het eerste koffiemachinemerk waaraan je denkt bij de aanschaf van een nieuwe koffiemachine. Maar daar kan de Melitta Caffeo Solo volautomatische espressomachine misschien verandering in gaan brengen. De koffiemachine is namelijk de meest verkochte volautomatische espressomachines uit de Melitta stal

Wat de Melitta Caffeo Solo nou zo speciaal maakt? Dat ligt aan meerdere factoren. De prijs is erg gunstig, de kwaliteit is goed en ook de verschillende koffiespecialiteiten die ermee te bereiden zijn is zeker een pluspunt. Maar een van de grootste voordelen van deze koffiemachine heeft daar niet mee te maken. 

Deze Melitta is namelijk één van de kleinste volautomatische koffiemachines welke er op te markt te koop is. En dat maakt dit model weer erg gunstig voor wanneer jij beschikt over een kleine keuken/woonruimte of juist niet (te)veel ruimte kwijt wil zijn aan de plek voor jouw koffiemachine. 

Is de Melitta Caffeo Solo goed?

Dat ligt er in eerste instantie natuurlijk aan waar jouw behoeftes liggen. Wil je een uitgebreide koffiemachine met 20+ verschillende koffiespecialiteiten. Een boordcomputer die een tiental van deze koffiespecialiteiten opslaan of een standaard geïntegreerd melkopschuimpijpje? Dan is deze Melitta wellicht niet direct iets voor jou. Waar deze koffiemachine in uitblinkt is eenvoud.

Veelal kunnen er een handvol aan koffiespecialiteiten worden bereidt, daar toe behoren ook een aantal melkspecialiteiten. ideaal voor de afwisseling. Ben je opzoek naar een kwalitatieve koffiemachine voor een mooie prijs. Dan is de Melitta Caffeo Solo zeker iets voor jou.

Zeker wanneer jij niet al te veel ruimte hebt voor een espressomachine. Deze koffiemachine is namelijk maar 20cm breed. De koffiemachine is uitgerust met een leuk extraatje. Het heet ook wel de voorzetfunctie. Dit zorgt ervoor dat alvorens het koffiezetten de koffiebonen worden overgoten met water. 

Hierdoor komen er maximaal aroma’s vrij in jouw kopje koffie. Ook is het mogelijk om tot twee kopjes koffie tegelijkertijd te zetten. Ideaal voor als je voor meerdere personen koffie wil zetten. Mocht je nog op zoek zijn naar inspiraties voor leuke koffie kopjes? Kijk dan ook eens op de pagina over Italiaanse espresso kopjes.

Is de Melitta Caffeo Solo de beste budget koffiemachine?

Of de Melitta Caffeo Solo ook de beste budget koffiemachine is, is voor ons nog enigszins twijfelachtig. De reden hiervoor is dat er momenteel zoveel goede budget koffiemachines op de markt zijn gekomen dat het maken van de keuze gewoonweg te complex wordt. 

Wel durven wij met zekerheid te zeggen dat bij de aankoop van de Melitta Caffeo Solo weinig tot geen risico met zich mee komt. En dat klink misschien een beetje gek, maar je koopt gewoon een goede budget koffiemachine voor een erg leuke prijs. 

Om deze reden zouden wij ook deze Melitta aanraden als instapmodel. En daarmee bedoelen we eigenlijk dat deze koffiemachine uitermate geschikt is voor het bereiden van de basis koffiesoorten voor consumenten die 1 tot 10 kopjes koffie per dag bereiden en veelal genieten van een zwarte koffiespecialiteit. 

Onze conclusie: wel of niet kopen?

Wanneer jij houdt van een simpel(ere) koffiemachine waarvoor je niet een al (te) groot investeringsbedrag voor hoeft te betalen zouden wij deze Melitta al zeker één streepje voor geven op een veelvoud andere koffiemachines. 

Wanneer je ook nog eens houdt van een koffiemachine met een goed werkende, maar simpel biedingspaneel welke is gespecialiseerd in het bereiden van zwarte koffiespecialiteiten, dan heeft deze koffiemachine alweer een streepje voor. 

Mocht je ook nog eens af en toe willen genieten van een melkspecialiteit, maar ben je je er bewust van dat dit een wat tijdrovendere klus is ten opzichte van (bijvoorbeeld) de Philips LatteGo koffiemachines. Dan heb heeft deze Melitta Caffeo Solo nog één streepje voor. 

Als eindconclusie willen wij graag toevoegen dat deze koffiemachine al bijna 10 jaar één van de meeste verkochte koffiemachines is. En dat bereik je niet snel in een uiterst competitieve markt als de markt van de koffiemachines. De Melitta Caffeo Solo heeft zeker haar strepen al verdiend. En is daarmee ook zeker de moeite waard om aan te schaffen. 

Melitta Caffeo Solo reinigen

Het reinigen van een koffiemachine is niet direct je favoriete bezigheid en dat kunnen wij maar al te goed begrijpen. Het zorgt namelijk voor werk waar je initieel niet jouw Melitta koffiemachine voor hebt gekocht. 

Desondanks is het reinigen van jouw Melitta Caffeo Solo wel erg belangrijk. Want wanneer je jouw koffiemachine niet (goed) reinigt blijft er namelijk veel vuil achter in jouw koffiemachine. En dat zorgt er weer voor dat er schimmels en andere viezigheid in jouw koffie terecht kan komen. En dat wil je zeker niet. 

Het reinigen van de Melitta Caffeo Solo zorgt er ook voor dat de levensduur van jouw koffiemachine langer zal zijn. Dat komt doordat er geen kalk aan de binnenzijde van jouw apparaat zal nestelen. Hierdoor blijft de druk op jouw koffiemachine goed en zullen er geen leidingen verstopt raken. Daarnaast is een langere levensduur ook gunstig voor jouw portemonnee!

Het goede nieuws is het feit dat de Melitta Caffeo Solo is uitgerust met een automatisch reinigingssysteem. Dat houdt in dat jouw koffiemachine zichzelf al goed reinigt. Je hoeft enkel nog even de uitneembare delen zelf schoon te maken en/of mee te laten draaien in de vaatwasser. Ook dien je af en toe ontkalker toe te voegen aan het waterreservoir tegen de kalkresten. 

Is Melitta een goed merk?

Het is een vraag die vaker wordt gesteld. Dat komt natuurlijk doordat Melitta de laatste jaren enkele goede espressomachines in de markt heeft gezet. Het is daarom ook logisch dat het merk steeds meer aan bekendheid wint. 

Op de vraag: “Is Melitta een goed merk?” kunnen we antwoorden met: Melitta is een goed merk. Qua prijsrange concurreert het merk niet met Siemens of Jura en dat zie je dan ook terug in de functionaliteiten van de koffiemachine. Maar dat neemt niet weg dat Melitta een goed merk is. 

Dat kan natuurlijk ook niet anders. Doordat er zoveel concurrentie is op de koffiemachine markt moet het merk wel kwaliteit bieden. En dat zie je ook terug in de verkoopcijfers en de reviews die worden achtergelaten op websites als Bol.com

De Melitta Caffeo Solo: de feiten op een rijtje

De Melitta Caffeo Solo is een erg populaire Melitta espressomachine die bekend staat om zijn gebruiksvriendelijke bediening en zeer hoge kwaliteit koffie. Om jou deze Melitta nog betere te laten leren kennen hebben we een aantal feiten op een rijtje gezet: 

 1. De Melitta Caffeo Solo heeft een erg compacte behuizing, hierdoor past hij perfect in kleine keukens, kantoren of andere ruimtes.

 2. De koffiemachine is uitgerust met een 125 grams bonenreservoir, wat betekent dat je genoeg koffiebonen kunt opslaan voor meerdere kopjes koffie.

 3. Je kan met de Melitta Caffeo Solo meerdere kopjes koffie tegelijkertijd bereiden, doordat de koffiemachine beschikt over een dubbele loop.

 4. Zoals we ook bovenstaand benoemd hebben beschikt deze koffiemachine over een reinigingssysteem. Dat scheelt je weer een hoop werk.

 5. Ook is deze koffiemachine erg energiezuinig en beschikt de machine over een energiebesparende stand-by stand. 

 6. De sterkte van de koffie kan van mild naar sterk worden bijgesteld door middel van de draaiknop.

 7. De Melitta Caffeo Solo heeft een geïntegreerd melksysteem, wat betekent dat je eenvoudig melk kunt toevoegen aan je koffie om een cappuccino of latte te maken.

 8. De koffiemachine heeft een automatische uitschakelfunctie, waardoor hij na een bepaalde tijd vanzelf uitschakelt om energie te besparen.

 9. De Melitta Caffeo Solo beschikt over een mooi en strak design waardoor hij zeker niet misstaat. 

 10. De koffiemachine stoot weinig decibel (dB) uit, wat betekent dat je geen lawaai hebt van de koffiemachine terwijl je geniet van je heerlijke kopje koffie.

Waarom de Melitta Caffeo Solo kopen?

Waarom jij de Melitta Caffeo Solo zou moeten kopen hangt af van verschillende redenen. We hebben bovenstaand al een aantal redenen benoemd en ook de eerder genoemde feiten hebben hierbij een overlap. 

Er zijn verschillende redenen waarom de Melitta Caffeo Solo een uitstekende keuze is als je op zoek bent naar een Melitta espressomachine:

 1. De kwaliteit van de koffie: De Melitta Caffeo Solo maakt met hoogwaardige technieken gebruik van de mogelijkheden om de smaak in de koffiebonen optimaal te behouden. En dit proef je. 

 2. Gebruiksvriendelijkheid: De koffiemachine is zeer gebruiksvriendelijk, met een eenvoudige interface en een menu dat gemakkelijk te begrijpen is. Iedereen kan een snelle kop koffie zetten met deze espressomachine.

 3. Compact formaat: De koffiemachine beschikt over een erg kleine behuizing waardoor het apparaat licht van gewicht is en uitstekend op te bergen en/of te verplaatsen is. 

 4. Meerdere koffiespecialiteiten: De Melitta Caffeo Solo heeft een dubbele uitloop, waardoor je twee kopjes koffie tegelijkertijd kunt maken. Bovendien heeft het apparaat een geïntegreerd melksysteem, hierdoor kan je ook overheerlijke melkspecialiteiten bereiden. 

 5. Energiebespaarstand: De Melitta Caffeo Solo heeft een energiebesparende modus, waardoor hij minder energie verbruikt wanneer hij niet in gebruik is.

Veelgestelde vragen

Daar kunnen we kort over zijn. De Melitta Caffeo Solo is zeker een goede koffiemachine. Waarom? Dat vertellen wij jou hier. 

Dat kan zeker. Je kan met het melkstoompijpje een heerlijke melkspecialiteit bereiden. 

Ja, de Melitta Caffeo Solo is één van de kleinste koffiemachines en de kleinste volautomatische koffiemachine. 

Dat hangt natuurlijk enorm af van hoe jij jouw koffiemachine onderhoudt, maar bij een goed gebruik kan je zeker 6 tot 8 jaar van jouw koffiemachine genieten.