Het beste cappuccino apparaat in 2024!

Je bent erover uit: je wil een koffiemachine waarmee je overheerlijke cappuccino’s kan zetten. En waarbij je niet direct veel moeite hoeft te doen om deze te bereiden. 

Een cappuccino apparaat kan ervoor zorgen dat jij met één druk op de knop een cappuccino of andere melkspecialiteit bereidt. En dat maakt het genieten van dit kopje koffie weer een heel stuk beter. 

Een cappuccino apparaat heb je in veel verschillende vormen en maten. Zo zijn er cappuccino apparaten van Dolce GustoPhilipsSiemensJura en nog veel meer. Maar welke koffiemachine is nou voor jou het beste om te kiezen? En welke koffiemachine zorgt voor het meeste gemak tijdens het zetten van een kopje cappuccino. Dat zijn allemaal vragen die je eerst dient te beantwoorden voordat je een keuze gaat maken. 

Doordat er bij de keuze van een cappuccino apparaat veel komt kijken helpen wij jou graag door enkele koffiemachines met melkfunctie toe te lichten en te voorzien van ons oordeel. 

Daarnaast zullen we je ook meenemen in welke technologische opties de moeite waard zijn en waar jij op dient te letten bij de aankoop van een nieuwe koffiemachine met melkreservoir

Welk cappuccino apparaat is het beste?

Welk cappuccino apparaat het beste is, is uiteraard een lastige vraag om te beantwoorden. Dit komt doordat iedereen andere waarden hecht aan het hebben van een koffiemachine. Zo kan de een het belangrijk vinden om zo snel mogelijk een kopje koffie met een mooie schuimlaag te zetten. 

Terwijl de andere ook invloed wil hebben op de laagdikte van de schuimlaag. Of zelfs de optie om meerdere melksoorten in het cappuccino apparaat te gebruiken. 
 
Om jou toch van advies te zien hebben wij ervoor gekozen om één van de beste cappuccino koffiemachines (naar onze mening) te kiezen. Hierbij hebben we gekeken naar de beste prijs- en kwaliteitverhouding. 
 

Philips 5000 serie EP5441/50 LatteGo

De Philips Serie 5400 EP5441/50 is afkomstig uit de zogeheten Philips LatteGo serie. Deze serie is speciaal ontworpen voor het creëren van de beste melkspecialiteiten. In deze serie zijn verschillende modellen uitgebracht die variëren in prijsrange en de bijbehorende technologische opties. 

Met de Philips EP5441/50 LatteGo heb je keuze uit 12 verschillende koffiespecialiteiten. En wanneer je dat nog niet voldoende vind kan dit cappuccino apparaat deze koffiesoorten ook nog eens handmatig aanpassen. 

Denk hierbij aan de aanpassingen in de koffiesterkte, temperatuur en maalfijnheid. Deze aspecten zijn gemakkelijk aan te passen naar jouw wens. Dit doe je eenvoudig via het touchscreen display welke deze koffiemachine bezit. 

Deze volautomatische espressomachine is voorzien van een geïntegreerd melksysteem. Dat wil zeggen dat je ook via deze koffiemachine eenvoudig jouw melkspecialiteiten kan bereiden. Dit doe je dus door één druk op de knip en je hoeft hierdoor geen externe melkopschuimer meer te gebruiken. 

Handig toch? Ook het reinigen van de Philips LatteGo koffiemachine gaat eenvoudig. Dit komt doordat Philips haar koffiemachines heeft uitgerust met een automatisch reinigingssysteem. Dit scheelt jou werk en extra handelingen. 

Naast bovenstaande punten zijn er zeker nog meer pluspunten van deze Philips EP5441/50 LatteGo: 

 • Keuze uit maar liefst vijf verschillende aroma sterktes en maalstanden
 • Snel opwarmende warmte element
 • Eenvoudig in gebruik
 • Eenvoudig te reinigen door het reinigingssysteem
 • Twee kopjes per keer zetten
 • Groot waterreservoir

Meer weten over alle mogelijke soorten? Kijk dan ook eens op onze pagina over de verschillende budget klasse qua koffiebonenmachines

Saeco PicoBaristo SM5473/10

De Saeco PicoBaristo SM5473/10 is een bonen koffiemachine welke bekend staat om haar technologische opties, strakke design en kwalitatieve manier van koffiezetten. Deze Saeco is een koffiemachine welke kwaliteit biedt. 

En dat kan je al direct zien aan het design inclusief het elegante touchscreen display. Deze koffiemachine welke ook ideaal is om te gebruiken als cappuccino machine of cappuccino apparaat zal jou voorzien in alle gemakken van het zetten van koffie.

Met deze Saeco haal jij een koffiemachine is huis welke jou kan ontzien van handelingen. Een koffiemachine welke is gemaakt met behulp van duurzame materialen zoals metaal en keramiek. 

Hierdoor hoef jij je minder op onderhoud te focussen en weet je ook zeker dat de levensduur van deze Saeco koffiemachine langer zal zijn dan bij de goedkopere varianten. En dat is uiteindelijk zeker iets om op te letten wanneer je een koffiemachine koopt. 

Om jou het beste te voorzien van de juiste informatie van deze koffiemachine hebben wij ons gefocust op de voordelen en nadelen van deze cappuccino machine. De Saeco komt wat ons betreft erg goed uit de bus. 

De voordelen

 • De Saeco koffiemachine is voorzien van een geïntegreerde melkreservoir zodat je met één klik op de knop een melkspecialiteit kan zetten. 
 • Het automatische reinigingssysteem zal ervoor zorgen dat er geen melkresten in het melksysteem achter blijven. 
 • Het formaat van deze koffiemachine is erg compact. 
 • Maar lieft 10 mogelijkheden tot het creëren van een heerlijk kopje koffie. 
 • Het apparaat is voorzien van keramische maalschijven voor een behoudt van de optimale koffiekwaliteit. 

De nadelen
Gelukkig kunnen we qua nadelen voor deze Saeco koffiemachine een stuk korter zijn. Wat ons betreft is er maar één punt welke wij graag anders hadden willen zien en dat is het relatief kleine bonenreservoir (250 gram). Deze had naar onze mening wat ruimer mogen zijn. 

Naast de bovengenoemde punten is het ook goed om te weten dat je met deze Saeco koffiemachine eenvoudig een van de standaard koffie’s handmatig aan kan passen qua sterkte, temperatuur en maalfijnheid. Zo kan je eenvoudig jouw kopje koffie afstellen op hetgeen waar jij het meeste van houdt. 

Kwalitatieve cappuccino apparaat/apparaten 

Naast de bovengenoemde Philips LatteGo heb je nog veel meer goede en kwalitatieve cappuccino apparaten om uit te kiezen. Zo raden wij het je zeker aan om eens de Philips LatteGo series te bekijken. 

Hier vind je een handig overzicht van de verschillen tussen de series welke gepaard gaan met het budget. Doordat we hier een pagina over hebben geschreven focussen wij ons hieronder op de andere merken. 

Zoals eerder gezegd bieden Siemens, Jura, Saeco en ook zeker Krups erg goede opties aan op het gebied van cappuccino machines. Om deze reden lichten we ook enkele koffiemachines van deze merken toe om jou zodoende een breed beeld te geven van de mogelijkheden. 

Siemens EQ.6 Plus S800

De Siemens EQ.6 Plus S800 is één van de paradepaardjes uit de Siemens koffieserie. Zijn grotere broer de Siemens EQ.9 is een model met nog meer technologische opties, maar er is juist een reden waarom we dit model toelichten. 

En dat is de uitstekende prijs- en kwaliteitverhouding. Wanneer je voor de Siemens EQ.6 Plus S800 gaat dan kies je nog steeds voor een uiterst luxe koffiemachine waar jij overheerlijke melkspecialiteiten mee kan bereiden. 

Wat deze Siemens uniek maakt is het feit dat je geruisloos koffie kan zetten, dit model is namelijk enkele decibellen stiller dan zijn soortgenoten en dat maakt het gebruik ervan erg fijn. Ook het geïntegreerde touchscreen is ideaal om te bedienen. Je kiest met één druk op de knop eenvoudig welke koffiespecialiteit jij wil gaan bereiden. 

Ook deze koffiespecialiteiten zijn eenvoudig handmatig aan te passen en dat doe je op basis van de aroma sterkte, temperatuur en maalfijnheid. Door met deze aspecten te leren omgaan zal je al snel zien welke invloed dit kan hebben op de smaak van jouw kopje koffie. Je bereidt dus meerdere koffiesmaken door simpelweg enkele aanpassingen te verrichten. 

Heb je jouw koffiespecialiteit gebruikt en wil je deze de volgende keer ook weel drinken? Geen probleem. Met de Siemens EQ.6 Plus S800 kan je namelijk jouw favoriete koffiespecialiteit handmatig opslaan. Hierdoor zorg je ervoor dat je niet iedere keer weer dezelfde handelingen hoeft te verrichten om jouw favoriete kopje koffie te zetten. 

Daarnaast is deze koffiemachine uitermate geschikt voor de echte melkliefhebbers. Een cappuccino apparaat welke met gemak twee kopjes cappuccino tegelijkertijd zet is zeker een van de beste opties om voor te kiezen. Zo zorg je er namelijk voor dat je jouw koffiemachine nog vaker gaat gebruiken!

Budget cappuccino machine

Bij de aanschaf van een cappuccino machine, cappuccino apparaat of ook wel een cappuccino koffiemachine merk je al gauw dat de prijzen aan de hoge kant liggen. Dit komt doordat een cappuccino machine ervoor zorgt dat er extra onderdelen en technologie aan de koffiemachine toegevoegd moet worden. 

Om deze reden zijn we gaan zoeken naar een kwalitatieve budget koffiemachine welke overheerlijke cappuccino’s kan bereiden. In deze zoektocht kwamen we erachter dat Krups Nespresso wellicht één van de beste koffiemachines op dit gebied heeft, namelijk de Krups Nespresso Citiz & Milk XN761B10. 

Krups Nespresso Citiz & Milk XN761B10

De Krups Nespresso Citiz & Milk heeft net zoals de Krups Atelier Nespresso machine een groot voordeel. En dat is dat deze koffiemachines beschikken over de mogelijkheid om melkspecialiteiten de bereiden. 

Deze melkopschuimer is niet geïntegreerd in de koffiemachine, maar wel toegevoegd. Zoals je kan zien op de foto hieronder is de melkfunctie toegevoegd aan de koffiemachine en is deze bevestigd aan de achterzijde van het cappuccino apparaat. 

De Krups Nespresso cappuccino machine beschikt over een groot waterreservoir van namelijk 1 liter. Dit zorgt ervoor dat je niet zo vaak het waterreservoir hoeft bij te vullen wanneer je een kopje koffie wil gaan zetten. En dat maakt het bereiden van een kopje koffie eenvoudiger voor een groter aantal mensen. Eén keer vullen betekent namelijk zeker 6 kopjes koffie. 

Wanneer de Nespresso Citiz & Milk wordt ingeschakeld duurt het opwarmen van deze koffiemachine binnen maar 25 seconden. Hierdoor kan je snel een kopje koffie zetten wanneer je haast hebt. Maar je kan hierdoor ook eenvoudig meerdere kopjes koffie achter elkaar zetten. En dat vinden wij echt een pluspunt aan deze koffiemachine. Het kleine compacte model is uitermate handig en snel in gebruik te nemen. 

Hiermee speelt Krups Nespresso direct in op het grote probleem van veel van deze koffiemachines. De koffiemachines werken op cups welke geschikt zijn voor één kopje koffie tegelijkertijd. Door de snelle zettijd wordt dit probleem niet geheel, maar wel deels opgelost. 

Waarop letten bij de aanschaf van een cappuccino apparaat?

Bij de keuze voor een nieuw cappuccino apparaat dien je enkele keuzes te maken om tot de beste beslissing te komen. Deze keuzes zijn voor iedereen anders. Desalniettemin hebben wij onderstaand enkele keuzes toegelicht welke jij kan meenemen in jouw besluitvormingsproces. 

Bij de keuze voor een cappuccino apparaat zijn de volgende factoren van belang: 

 • De aankoopprijs
 • De capaciteit van het bonenreservoir
 • De capaciteit van het waterreservoir
 • De aroma’s van de koffie
 • Stoompijpje of melkreservoir?
 • Instellingsmogelijkheden
 • Touchscreen
 • Extra functionaliteiten

Het meest eenvoudige is, is om deze lijst met factoren af te vinken waar nodig voor jou. Daarnaast kan het handig zijn dan je voordat je een nieuwe koffiemachine koopt alle verschillende factoren voor jezelf nog eens nagaat. Vul de lijst eventueel aan met punten waarop jij bent gekomen.

Waarom een cappuccino machine kopen?

De reden waarom jij een cappuccino machine of cappuccino apparaat zou willen kopen is het feit dat jij graag een cappuccino of andere koffiespecialiteiten combineert met melk. 

Veel mensen kiezen ervoor om een specifieke koffiemachine voor deze koffiespecialiteiten aan te schaffen doordat deze koffiemachines je voorzien in alle stappen die genomen dienen te worden. 

Een cappuccino machine zorgt er namelijk voor dat jij met één druk op de knop een lekkere cappuccino kan zetten. Veelal wordt dit gecombineerd met een melkreservoir welke in de machine is verwerkt. Het handige hieraan is dat er vaak een optie is dat je dit reservoir eraf kan halen. 

Hierdoor is het eenvoudig om de melk, welke jij al in het melkreservoir hebt gestopt, weer koud kan zetten in de koelkast. Of zelfs terug kan gieten in het melkpak. Hierdoor verspil je geen melk en kan je langer genieten van het product. 

Ook zijn cappuccino machines uitermate geschikt voor het zetten van meerdere melkspecialiteiten tegelijkertijd. Hierdoor kan jij samen met iemand anders genieten van een kopje cappuccino. 

Capaciteit bonen- en waterreservoir

Heb jij een groot gezin, drink jij gewoon veel koffie of gebruik je jouw koffiemachine voor op kantoor? Dan is het goed om rekening te houden met twee van de belangrijkste variabelen van een koffiemachine, namelijk het volume van het bonen- en waterreservoir. 

Ook hierin willen wij jou het beste adviseren en dat gaan we doen op basis van het aantal personen welke gebruik maakt van jouw koffiemachine. Ben je met twee personen? Kies dan een koffiemachine met een waterreservoir van 1 liter of meer. 

Maak je met 4 personen gebruik van jouw koffiemachine ga dan zeker naar de 1,5 liter per waterreservoir. Wanneer je met meer dan 4 personen gebruik maakt van de koffiemachine ga dan zeker voor een koffiemachine met een waterreservoir van meer dan 2 liter!

Ook op het gebied van het bonenreservoir dien je keuzes te maken. Een klein huishouden zou volgens ons zeker een bonenreservoir vanaf 125 gram nodig hebben. Heb je een groter huishouden ga dan van een bonenreservoir uit van meer dan 250 gram. Het fijne is dat de keuze groot genoeg is binnen dit segment. 

Denk ook eens aan het vers houden van jouw koffiebonen. Dit kan door het gebruik van een koffiebonen pot. Wil je weten welke wij jou zouden adviseren? Kijk dan ook eens op onze koffiebonen potten pagina!

Wanneer je één van deze bovenstaande koffiemachines wil aanschaffen is het goed om te weten dat je bij sommige koffiemachines moet beschikken over een externe melkopschuimer om zodoende een melkspecialiteit te bereiden.

Veelgestelde vragen

De beste cappuccino machine is voor iedereen anders. Het is belangrijk om te kijken naar wat voor jou belangrijk is bij de aanschaf van deze machine. 

Wil je weten wat wij de beste cappuccino machine vinden? Bekijk dan deze pagina. 

Dat hoeft niet altijd. Wel is het zo dat een cappuccino apparaat voorzien is van extra technologie welke ruimte in beslag neemt. Hier zitten zeker kosten aan verbonden. 

Wel hebben wij gekeken naar een cappuccino apparaat welke compact en ook goedkoop is. Lees daarvoor hier verder!

Het reinigen van een cappuccino apparaat gaat meestal door middel van het automatische reinigingssysteem. Wanneer dat niet zo is raden wij aan om bij een dagelijks gebruik jouw koffiemachine om de dag schoon te maken. 

Een ingebouwd melkreservoir neemt alle handelingen direct weg. Maar deze variant is ook vaak duurder. Kijk daarom goed naar wat jij wil besteden aan jouw koffiemachine. 

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl