Dit zijn de beste Severin melkopschuimers in 2024!

Wat de beste Severin melkopschuimer in 2024 is, is afhankelijk van meerder factoren. Naast de online recensies en de bijbehorende productspecificaties is het erg belangrijk om allereerst helder te hebben wat jouw wensen en verwachtingen van een melkopschuimer.

Op deze pagina gaan we ons best doen om daar samen met jou achter te komen. Waarom jij zou moeten kiezen voor een Severin melkopschuimer? Het antwoord is vrij simpel: omdat je een kwalitatieve melkopschuimer zoekt welke een goede schuimlaag kan bereiden voor jouw melkspecialiteit.

De Severin koffiemachines zijn erg traditioneel vormgegeven, om deze reden was er geen plek meer voor het inbouwen van een melksysteem. Dit past overigens ook niet bij het design.   

En om deze reden is de Severin melkopschuimer ontwikkeld. Wat ons betreft verdiend deze melkopschuimer een uitstekende plek in jouw keuken.

Wat is de beste Severin melkopschuimer?

Wanneer je kiest voor een melkopschuimer van Severin wil je zeker weten dat je hier geruime tijd van kan genieten. Hierom raden wij aan om goed te letten op de (online-)recensies. Dit voorkomt teleurstellingen in de toekomst!

Ondanks het feit dat de aankoop van een Severin melkopschuimer doorgaans niet gemoeid gaat met een erg grote investering is het belangrijk dat je iets koopt waar je dan ook tevreden mee bent. Hierdoor ga je het apparaat nou eenmaal langer en vaker gebruiken!

Wat de beste Severin melkopschuimer is ligt uiteraard aan jouw eigen behoeften, maar wanneer je het ons vraagt zouden wij gaan voor de Severin SM3586:

Waarom wij de Severin SM3586 zo’n goede melkopschuimer vinden? Allereerst zijn wij goed te spreken over het merk Severin. Het betreft een betrouwbaar merk gecombineerd met een gevestigde naam in het koffielandschap. 

Anderzijds heeft deze Severin één groot voordeel ten opzichte van de andere melkopschuimer: de kwaliteit en duurzaamheid. Een Severin gaat, bij goed gebruik, langer mee dan goedkope (merkloze) alternatieven). Een nadeel is dan weer dat je een melkopschuimer van Severin niet voor een paar tientjes koopt.

Productinformatie van de Severin melkopschuimer

Wanneer je voor deze melkopschuimer zou kiezen is het goed om te weten welke productspecificaties de melkopschuimer heeft. Om deze reden hebben we de punten voor jou op een rijtje gezet:

 • Melk opschuimen tot 700 ml (ook tot 500 ml verkrijgbaar)
 • 360 graden draaibaar
 • Voor zowel warme als koude melkschuim
 • Snoerloos vullen en schenken, hierdoor veel bewegingsruimte
 • Antikleeflaag binnenzijde
 • Antisliplaag binnenzijde
 • Automatisch uitschakelen voor energiebesparing
 • Droogkookbeveiliging
 • 2 jaar Severin garantie

Vooral over het laatste punt zijn wij zeker te spreken. 2 jaar Severin garantie zorgt er namelijk voor dat jij een lange tijd kan genieten van deze melkopschuimer. Hierdoor zorgt Severin dat jij meer zekerheid hebt wanneer je kiest voor hun product!

Welke melkopschuimers van Severin zijn er?

Om een goede keuze te maken voor een nieuwe melkopschuimer van Severin is het ook goed om te weten welke melkopschuimers er allemaal zijn. Een ding is zeker, de keuze is niet reuze. Maar dat maakt het wel overzichtelijk! 

Bij het merk Severin kan je zien dat het merk de focus heeft op maar een relatief klein aantal modellen. Zo is ook te zien dat de huidige melkopschuimer zijn doorontwikkeld en uitgebreid met kleine technologische toevoegingen. 

Het nadeel aan deze melkopschuimers vinden wij dan weer wel dat er doorgaans maar een kleur is uitgebracht per type. Hierdoor is er maar weinig keuze om ook jouw smaak er tussen te vinden. Desalniettemin heeft Severin wel gekozen voor een tijdloze behuizing. 

De volgende melkopschuimers van Severin vinden wij zeker de moeite waard om uit te lichten:

Zoals je in bovenstaande weergaven kan zien lijken de meeste melkopschuimers erg op elkaar. Onze tip is dan ook: kijk goed naar het volume wat de melkopschuimer aan kan, de technische specificaties welke je zoekt en uiteraard ook de prijs.  

Wil je namelijk graag meer dan één melkspecialiteit op hetzelfde moment kunnen bereiden? Dan heeft jouw melkopschuimer ook meer volume nodig, anders is het onhandig en sta je veel te lang in de keuken te wachten. Denk hierbij aan de verhoudingen van 50 ml = 1.

En dat wil zeggen dat er minimaal 50 ml aan melk aan jouw Severin melkopschuimer toegevoegd dient te worden om één melkspecialiteit te bereiden. Met de grote Severin melkopschuimer is het daarom ook mogelijk om meer dan 10 melkspecialiteiten tegelijkertijd te bereiden. 

Het is goed om te weten dat je de melkopschuimer niet geheel vol hoeft te doen. Dat scheelt ook weer tijd en verspilling!

De voordelen van de Severin melkopschuimer

De Severin melkopschuimers hebben zeker een paar eruit springende voordelen. Dat is ook het gemakkelijke aan het feit dat er geen tientallen soorten melkopschuimers door Severin zijn uitgebracht. Onderstaand hebben wij de meest belangrijke op een rijtje gezet. 

Zowel voor koude als warme melk

De Severin melkopschuimers zijn geschikt voor het opschuimen van zowel koude als warme melk, dit komt doordat je de temperatuur handmatig kan aanpassen. Hierdoor kan je ook een koude of warme schuimlaag bereiden. 

Wat het voordeel hiervan is? Eindeloos variëren tussen de warme en koude dranken. En het voordeel dat je ook warme melk toe kan voegen aan een warme drank. Hierdoor blijft jouw melkspecialiteit langere tijd warm!

Vaatwasserbestendig

Het bereiden van een cappuccino of andere melkspecialiteit zorgt nou eenmaal voor net wat meer afwas dan wanneer je gewoonweg alleen een espresso of lungo drinkt. Om deze reden vinden wij het een groot voordeel dat je de Severin melkopschuimers ook in de vaatwasser kan doen. 

Je kan hem namelijk gewoon bij jouw overige vaat in de vaatwasser zetten en een normaal programma kiezen. Kijk altijd wel even goed bij de specificaties van jouw product of het ook zeker weten kan. 

Eenvoudige bediening

Een melkopschuimer van Severin is uiteraard geen ingewikkelde keukenmachine. Het is daarom ook belangrijk dat deze eenvoudig te bedienen is. En dat hebben ze bij Severin ook goed begrepen. 

Je hoeft namelijk alleen de knop aan de voorzijde te gebruiken om een keuze te maken uit hoe jij jouw melkschuim bereid wil hebben. Je draait aan de knop waardoor je direct een keuze maakt. De melkopschuimer zal de rest moeiteloos uitvoeren.

Draadloos

Draadloos, ja dat lees je echt goed. Maar helaas betekent dat niet dat de melkopschuimer ook geheel draadloos is. Het betekent wel dat de melkkan van het onderstel afgehaald kan worden. Hierdoor heb je meer bewegingsruimte voor het inschenken en schoonmaken.

Schuim van haver- of sojamelk

Wanneer jij liever geen koemelk drinkt heb je ook de keuze voor plantaardige alternatieven. Handig voor wanneer jij lactose intolerant bent of vegan! Zo kan je wel van jouw favoriete melkspecialiteit genieten!

Waarom kiezen voor de melkopschuimer van Severin?

De Severin melkopschuimer is een handige keukenmachine welke de doorgaans traditionele Severin  koffiemachines kan ondersteunen om melkspecialiteiten te bereiden.

Je kan eenvoudig de verschillende standen van de melkopschuimer kiezen door middel van het draaien een de knop welke aan de voorzijde is bevestigd. Hiermee maak je de keuze tussen warme en koude dranken. Ook alle temperaturen daartussen zijn mogelijk! 

Een van de voordelen aan deze melkopschuimers is dat de melkkan van de standaard te halen is. Hierdoor heb je veel beweegruimte om de melkkan te verplaatsen. En dat zorgt voor veel gemak tijdens het bereiden van een cappuccino of andere melkspecialiteit. 

Hoe werkt een Severin melkopschuimer?

Nu we weten waarom jij zou moeten kiezen voor een melkopschuimer van Severin en waar je op moet letten tijdens de aankoop van een melkopschuimer is het ook goed om te weten hoe je deze dient te gebruiken. 

We kunnen je alvast vertellen dat het gebruik van deze melkopschuimer heel erg eenvoudig is. Dat is ook de bedoeling bij deze keukenmachine doordat de technologie niet complex is. En de tijd waarin jij een melkschuimlaagje bereidt kort moet zijn.

Om jou mee te nemen in het gebruik van deze melkopschuimer hebben wij onderstaand een filmpje van Severin toegevoegd. Hierin wordt alles nogmaals stap voor stap uitgelegd. 

De alternatieve melkopschuimers

De alternatieven in de markt van melkopschuimers is erg groot. Alhoewel er veel spelers op de markt zijn welke alleen concurreren op de prijs. Deze merken of merkloze keukenmachines nemen wij bewust niet mee in onze beoordelingen. 

De reden hiervoor is dat wij geen wegwerpartikelen willen aanraden, deze zijn simpelweg niet duurzaam en zorgen alleen maar voor meer kopzorgen. 

Severin heeft de prijs- en kwaliteitverhouding goed in balans. Bewust niet meegaan met de prijsvechters en juist niet de meest complexe melkopschuimers willen produceren. Erg slim bekeken wanneer je het mij vraagt.

Maar wanneer je toch liever nog informatie wil inwinnen wat betreft andere merken is het goed om te weten dat je nog voldoende keuze hebt op het gebied van andere melkopschuimers. Onderstaand zullen we enkele varianten toelichten:

En wanneer wij jou iets aanraden vinden we het gewoonweg erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je hier ook blij van wordt. Wanneer je toch ervoor kiest om een andere melkopschuimer te kiezen zeggen we nog één ding: kies voor een gerenommeerd bedrijf welke ook goede recensies heeft. 

Veelgestelde vragen

De beste Severin melkopschuimer is wat ons betreft de Severin SM 3586. Waarom? Dat lees je hier!

Naar onze mening, en die van vele anderen, is Severin een uitstekend merk. 

Een Severin melkopschuimer valt in een wat hoger segment. Hierdoor is de melkopschuimer ook wat duurder dan een hoop alternatieven. 

 1. Druk kort op knop om de melkopschuimer aan te zetten.
 2. De beide controlelampjes (blauw/ rood) gaan branden en de garde gaat draaien.
 3. De melkopschuimer zal na circa 90 seconden automatisch stoppen.