De beste koffiebonen potten voor jouw koffiebonen!

Wanneer je een kopje koffie uit een bonen koffiemachine erg kan waarderen dan weet je dat de kwaliteit van jouw koffiebonen erg belangrijk zijn voor de uiteindelijke smaak. De aroma’s die de koffieboon bevatten en daarna weer doorgeven worden aan jouw kopje koffie zijn immers leidend voor het feit of jij de koffie lekker vindt of niet. 

Net zoals bij veel andere culinaire consumpties zijn de ingrediënten van cruciaal belang. Daarom is het ook zo belangrijk dat jij jouw favoriete ingrediënt goed bewaard. Vooral wanneer je gebruik maakt van een halfautomatische espressomachine is het belangrijk om de kwaliteit van de bonen goed te houden.

Dit doe je met behulp van een koffiebonen pot. Het gaat er daarbij om dat de koffiebonen luchtdicht verpakt worden zodat ze langer houdbaar blijven. 

Hoe kun je het best koffiebonen bewaren?

Bewaar je koffiebonen in een schone en gesloten bak. En houdt hierbij ook de temperatuur goed in de gaten, die mag ook zeker niet te warm zijn. Wanneer koffiebonen te warm worden beginnen ze de olie, die verantwoordelijk is voor de aroma’s, eruit te zweten. Let hier goed op voor het opslaan van jou koffiebonen.

De koffiebonen pot kan hierbij een uitkomst zijn. Het fijne aan een goede koffiebonen pot is dat alle aroma’s behouden blijven. Denk hierbij aan de smaak en ook zeker de geur. Nu dat we weten dat het correct bewaren van jouw koffiebonen bestaat uit het beschermen tegen lucht, vocht en warmte is het tijd om jou mee te nemen in de verschillende soorten varianten die je hebt op de koffiebonen pot ‘markt’. 

Wat zijn de beste koffiebonen potten?

De beste koffiebonen pot is een pot welke luchtdicht, geen vocht toe laat en je eenvoudig op een koele(re) plek kan neerzetten. Het aanbod in verschillenden glazen koffiepotten, koffiepotten van aardewerk of van RVS is groot. En dat is alleen maar goed omdat hierdoor ook de concurrentie en de kwaliteit is toegenomen. 
 
Om jou alvast een beetje te helpen hebben wij onderstaande enkele goed scorende koffiebonen potten voor jou op een rijtje gezet! Hierdoor kan jij eenvoudiger een keuze maken voor jouw volgende koffiepot!

Waar koffiebonen potten of voorraadbussen kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe koffiebonen pot of voorraadbus voor jouw koffiebonen is het ook altijd fijn om te weten waar je deze het beste kan kopen. Wij adviseren jou op basis van het online aanbod. Wanneer je onderstaand naar de voorgestelde voorraadbussen kijkt hebben wij ook direct de link geplaatst waar je deze artikelen kan kopen!

KoffieCanners koffiebonen pot

De koffiebonenpot van KoffieCanners is een koffiepot die wordt gemaakt door een bedrijf met een simpel doel: het tegen gaan van verspilling en dan in deze gericht op het verspillen van koffiebonen. 

En in alle eerlijkheid vinden wij dat al direct een heel nobel doel, want het verspillen van koffiebonen doet altijd een beetje pijn. Het mooie aan deze koffiebonen pot is het feit dat die is ingericht op het behouden van de aroma’s. 

Dat klinkt logisch, maar KoffieCanners heeft ervoor gezorgd dat hun koffiebonen pot is uitgerust met een CO2 uitlaat ventiel. De CO2 kan hierdoor door een eenweg-ventiel naar buiten worden gelaten, terwijl de lucht niet naar binnen kan. Erg handig dus. 

De koffiebonen pot heeft de volgende specificaties: 

 • Afmetingen: 190mm x 160mm x 130mm. 
 • Aantal delen: 2. 
 • BPA-vrij. 
 • Gewicht: 591 gram.
 • Inhoud: 600 gram. 
 • Materiaal: RVS. 

RelaxDays koffie voorraadbus 

Ook het merk RelaxDays heeft een koffiebonen pot die erop is gericht om de koffiebonen zo lang mogelijk houdbaar te houden. Dit wordt gedaan door middel van een deksel die de pot lucht dicht kan afsluiten. Erg handig en logisch. 

Wanneer je voor de koffiebonen pot gaat van RelaxDays, dan ga je voor een iets wat simpelere versie. Maar toch eentje die zijn werk uitermate goed doet. En daarvoor koop je de koffiepot natuurlijk ook. Wat ook een leuk detail is: deze koffiebonen pot wordt doorgaans erg goed beoordeeld. Namelijk met een 4,2/5!

De koffiebonen pot heeft de volgende specificaties:

 • Afmetingen: 125mm x 125 mm x 160mm. 
 • Aantal delen: 1. 
 • Gewicht: 410 gram. 
 • Volume: 1300ml. 
 • Materiaal: RVS

Xavax RVS koffiebonen pot

Wanneer je toch net op zoek bent naar een koffiebonen pot met wat meer inhoud dan is de Xavax RVS koffiebonenblok iets voor jou. Deze koffiebonen pot onderscheid zich doordat het opslag biedt aan maar liefst 1kg koffiebonen. En dat is beduidend meer dan de andere koffiebonen poten die er te krijgen zijn. 

Wat naar onze mening deze koffiepot ook nog erg leuk maakt is dat er een hygiënische toevoeging is gedaan, namelijk een koffieschepje. Heel erg simpel en vooral ook leuk om erbij te hebben. Met het koffieschepje zorg je ervoor dat je altijd de juiste hoeveelheid koffiebonen toegevoegd. Erg handig wanner je gebruik maakt van een pistonmachine en daarbij je bonen zelf moet malen om zodoende de beste espresso’s te zetten. 

Wanneer je meteen fan bent van de Xavax RVS, weet dan dat dit de specificaties zijn waarover deze koffiepot beschikt: 

 • Materiaal: RVS.
 • Aantal delen: 2.
 • BPA-vrij.
 • Inhoud: 1000 gram. 
 • Volume: 3100ml.

MiiR – Coffee Canister 

Wil je toch een wat meer strakker design hebben? Want ook dat is natuurlijk erg belangrijk voor de meeste koffieliefhebbers. Een koffiebonen pot dient wel leuk te staan tussen al je andere koffieattributen. Dan is de MiiR Coffee Canister voorraadbus wellicht echt iets voor jou. 

Dit mooie strakke design is wel wat meer aan de prijzige kant dan de andere voorbeelden die we hebben gegeven. Maar zoals je wel weet: voor design betaal je nou eenmaal gewoonweg wat meer. De MiRR is in drie kleuren verkrijgbaar: zwart, wit en de koperkleur. De koffiebonenpot is eenvoudig te gebruiken, krasvast en ook nog eens gemakkelijk om schoon te maken. 

De koffiebonen pot van MiiR heeft de volgende specificaties: 

 • Afmetingen: diameter van 114mm. 
 • Aantal delen: 2. 
 • BPA-vrij.
 • Inhoud: 350ml.
 • Materiaal: RVS en plastic. 

Glazen koffiebonen pot kopen

Een trend die steeds vaker terugkomt: de glazen bewaarpotten. Ook deze trend heeft de koffiewereld gehaald, namelijk door de glazen koffiebonen potten. Deze potten zijn gemaakt van sterk glas waarin je jouw favoriete koffiebonen eenvoudig kan bewaren. 

Wat ons betreft is dit een echte vooruitgang doordat je hierdoor niet meer zoveel papieren en/of plastic zakken in jouw voorraadkast hebt staan. En dat maakt dan weer een opgeruimde indruk. Hiervoor dien je alleen nog wel een voorraadbus te kopen.

Wanneer je op zoek bent om een glazen koffiebonen pot te kopen is het handig om te weten dat je meer keuzes hebt dan alleen maar de echte koffiepotten. Veel glazen voorraadpotten zijn namelijk uitermate geschikt voor het bewaren van jouw koffiebonen en/of gemalen koffie. 

Zelf zijn wij fan van de Quality Needz glazen potten met deksel. Deze set biedt je meerdere soorten glazen koffiebonen potten om te variëren en/of ergens anders voor te gebruiken. Ook kan je kiezen uit verschillende maten. 

Let er wel goed op dat je met deze voorraadbussen er goed aan denkt dat je jouw koffiebonen op een donkere plek bewaard. Het ziet er namelijk leuk op zo’n glazenkoffiepot, maar je dient jouw koffiebonen wel goed en donker te bewaren. 

Desondanks vinden wij een glazen voorraadbus altijd een leuke toevoeging aan de keuken. Dat komt doordat je gemakkelijk ziet wat er in de glazen voorraadbussen zit. 

Hoe lang blijven gemalen koffiebonen goed?

Wanneer je gemalen koffiebonen koopt dien je deze goed en waterdicht te bewaren. Om deze reden is een koffiepot ook erg handig om ze langer vers te houden. Maar hoe lang blijven gemalen koffiebonen goed? 

Deze vraag heeft eigenlijk meerdere antwoorden. Maar wanneer je wil gaan voor de meest optimale koffiekwaliteit raden wij het aan om jouw gemalen koffiebonen niet langer dan twee weken te bewaren om de smaak optimaal te houden. Wanneer je het geen groot probleem vindt dat de koffie iets wat minder krachtig van smaak wordt kan je deze zeker 1,5 tot 2 maanden bewaren. 

En wist jij dat je ook ongemalen koffiebonen kan gebruiken bij het zetten van koffie met een filterkoffie apparaat? Lees op deze pagina alles erover!

Kunnen koffiebonen over de datum?

Ja, koffiebonen kunnen zeker over de datum gaan. Maar, nee. Koffiebonen zijn niet over de datum wanneer deze de datum op de verpakking hebben bereikt. 

En dat is eigenlijk best wel gek, aangezien dit normaliter de leidraad is voor de houdbaarheid van een artikel. En dat klopt ook. Maar de kwaliteitseis van koffiebonen komt hier om de hoek kijken.

 Wanneer koffiebonen de datum hebben bereikt welke vermeld staat op de verpakking zal de smaak langzamerhand afnemen. Hierdoor verliest de koffie zijn kracht. Dit wordt dus bedoeld met koffiebonen die over de datum zijn. 

Kan je koffiebonen invriezen?

Wanneer je een koopjesjager bent kan het zo zijn dat je veel tegelijkertijd inkoopt. Dat kan wellicht in de portemonnee schelen, maar hierbij is het dus wel erg belangrijk om na te denken over hoe jij jouw koffiebonen bewaard. 

Mocht je kilo’s koffiebonen inslaan, waar je normaliter misschien wel een jaar mee vooruit kan is het handig om te weten dat je koffiebonen dan het best in kan vriezen. Kan klinkt misschien een beetje raar, maar het is toch echt zo. 

Let wel goed op dat invriezen alleen maar werkt als eenmalige optie. Het is dus niet de bedoeling dat je de koffiebonen ontdooit en daarnee het resterende weer opnieuw gaat invriezen. Een goede tip hierbij is om de koffiebonen in kleine hoeveelheden te verpakken. 

Veelgestelde vragen

Wanneer je jouw koffiebonen optimaal wil houden qua smaak en substantie dan is het nodig om een goede koffiebonen pot aan te schaffen. Het luchtdicht en donker bewaren van de koffiebonen komt namelijk de aroma’s en oliën ten goeden. 

Dat ligt helemaal aan wat jij graag wil. Een goede koffiebonen pot koop je al voor €20 – €30 euro. Er zijn genoeg leuke voorraadbussen in deze prijscategorie.

Koffiebonen kan je het beste in een afgesloten, donkere en luchtdichte koffiebonen pot bewaren. Dan zorg je ervoor dat de koffiebonen het lekkerst blijven. 

Wanneer je koffiebonen vers wil bewaren dan kan je ervoor kiezen om de koffiebonen niet in de zak maar in een voorraadbus en/of koffiebonen pot bewaren. Wanneer je dit doet in een donkere, luchtdichte en afgesloten koffiebonen pot dan komt dat helemaal goed.