Is Sage Barista Express de beste pistonmachine?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine en eens wat anders wil dan de standaard volautomatische espessomachines, dan kan je Sage Barista Express zeker iets voor jou zijn. 

Deze halfautomatische koffiemachine is namelijk dé espressomachine voor de beginnnde thuis barista. Wat deze machine zo interessant maakt? Dat leggen we jou graag uit. 

Koffieliefhebbers genieten al tijden van de kwaliteiten die de Sage Barista Express te bieden heeft. Het maakt volgens veel recensies het koffie bereiden een leuke bezigheid. Maar waar zit dat hem nou in? Deze espressomachine is ook wel een pistonmachine te noemen. Oftewel een halfautomatische espressomachine. Maar wat is dat nou precies? 

Is de Sage Barista Express goed?

De Sage Barista Express is een halfautomatische pistonmachine. Eentje die niet met één druk op de knop voor jouw kopje koffie gaat zorgen. Je dient namelijk zelf nog een paar handelingen uit te voeren. 

Een handig en bijkomend aspect van deze koffiemachine is dat deze pistonmachine beschikt over een geïntegreerde koffiemaalsysteem. Dat wil zeggen dat de koffie voor jouw wordt gemalen. Je hoeft alleen nog maar de maalbeugel onder de filterhouder te houden. 

En daarna even met de stamper de koffie goed te verdelen. Hieronder hebben we nog een filmpje toegevoegd om te laten zien hoe dit in de praktijk werkt.

Het koffie zetten met een Sage Barista Express moet je eventjes over de knie krijgen, maar hier krijg je wel overheerlijke koffie voor terug. Daarnaast is de Sage een pistonmachine met stoompijpje waardoor je ook melkspecialiteiten kan zetten. En dat maakt deze koffiemachine uitermate geschikt voor mensen die houden van variëren op het gebied van de verschillende koffiesmaken!

Sage Barista Express halfautomatische espressomachine

Hoe werkt de Sage Barista Express?

Wat maakt de Sage Barista Express nou zo geschikt?

Deze halfautomatische koffiemachine behoort qua prijs tot de middenklasse onder de koffiemachines. Dat maakt hem uitermate geschikt als aankoop. 

En dat zie je ook terug in het aantal reviews op bijvoorbeeld CoolBlue waar +/- 200 mensen deze Sage Barista Express pistonmachine hebben beoordeeld met een gemiddelde van 8,7. En dat wil best wat zeggen. 

Met het ingebouwde koffiemaalsysteem zorgt de Sage Barista Express ervoor dat je geen losse hulpmiddelen hoeft aan te schaffen. Daarnaast beschikt dit model ook nog eens over een ingebouwde drukmeter en een groot water- en bonenreservoir. Hierdoor is het apparaat uitermate geschikt voor op kantoor. Daarnaast blinkt deze koffiemachine ook uit door de volgende punten: 

 • Ingebouwd stoompijpje om ook melkspecialiteiten te bereiden. 
 • Een tamper met een afmeting van 54mm is geïntegreerd. 
 • De espressomachine beschikt over een van de beste prijs-/kwaliteitverhouding. 
 • Uitermate geschikt voor beginners. 

Welke accessoires zijn inbegrepen?

Wanneer je een pistonmachine van Sage koop is het goed om te weten dat je hierbij altijd een standaard set aan accessoires krijgt meegeleverd. Dit is de standaard geworden bij Sage en dat vinden wij erg leuk. De pistonmachine zelf kost namelijk al een behoorlijk bedrag en met deze service ben je niet nog eens een hoop geld kwijt aan andere benodigheden. 

Welke accessoires je kan verwachten bij de aankoop van de Sage Barista Express zijn als volgt:

 • RVS melkkan met ingebouwde temperatuurmeter
 • Razor met dosseerinstrument
 • Portafilter 54 mm
 • 1 kops dubbelwandig filterbakje
 • 2 kops dubbelwandig filterbakje
 • Inbussleutel
 • Reinigingstool voor zetgroep
 • Koffieschepje
 • De ingebouwde tamper met magneet
 • Waterfilter 
 • En natuurlijk de handleiding

Sage Barista Express Review:

Naast alle goede recensies die deze espressomachine al online heeft gekregen moeten wij toch wel zeggen dat we ons hier helemaal in kunnen vinden. Wij zijn zeker enthousiast over deze koffiemachine. En dat zit hem vooral in het feit dat hij erg stijlvol is, eenvoudig in gebruik en daarnaast ook nog eens heerlijke koffie kan bereiden. 

Met deze machine zet je, voor piston begrippen, eenvoudig een lekkere espresso, ristretto, lungo of een van de vele melkspecialiteiten die er momenteel te maken zijn. Zonder dat je hiervoor een koffiegeleerde hoeft te zijn. Wel moeten we bekennen dat het eventjes wennen is. Vooral wanneer je nog nooit met een pistonmachine hebt gewerkt. 

Alhoewel, mits dat het geval is, is deze Sage Pistonmachine een goede stap om mee te beginnen. Het leuke aan op deze manier koffiezetten is dat je zelf totaal de controle hebt over het eindproduct. Je kan spelen met de aroma’s, verschillende soorten bonen, maalsnelheid, en de druk die op de bonen wordt uitgevoerd. 

Wees wel bewust van het feit dat je eerste kopjes koffie met de Sage Barista Express kunnen mislukken. Het vergt namelijk wel even wat oefening voordat je om kan gaan met alle beïnvloedbare variabelen. 

Onze conclusie: probeer het uit en geniet van de leercurve. Zoek filmpjes op over hoe barista’s hun koffie bereiden met behulp van de beste barista koffiemachines, maar ga ook eens geheel de mist in met je eigen creaties!

Welke koffiebonen voor de Sage Barista Express

Wanneer je al begint na te denken over welke koffiebonen er bij de Sage Barista Express horen dan weet je dat je op de goede weg bent! En dat komt doordat je nu aan het leren bent. Je weet dat je met de verschilende koffiebonen die er zijn jouw koffiecreaties kan aanpassen en beïnvloeden. 

Het fijne aan deze pistonmachine is het feit dat je eigenlijk met alle soorten koffiebonen kan werken. Je vult deze koffiebonen eenvoudig bij en de maalmachine die de Sage Barista Express heeft zal ze voor jou op de juiste manier fijnmalen! 

Wanneer je toch op zoek bent naar een aantal tips over welke koffiebonen bij jouw pistonmachine passen is het altijd goed voor kwalitatieve, smaakvolle en krachtige koffiebonen te gaan. Met deze koffiebonen kan je nou eenmaal meer experimenteren.

Zijn de koffiebonen die jij hebt gekozen te krachtig van smaak? Dan kan je eenvoudig de volgende keer kiezen om wat minder koffiebonen te malen. Zo kies je ervoor om jouw kopje koffie een mildere smaak te geven en dat zonder te wisselen van koffiebonen. 

Om jou een beetje op weg te helpen om te kiezen voor de beste koffiebonen voor de Sage Barista Express en/of andere pistonmachine hebben we onderstaand twee soorten koffiebonen op een rijtje gezet. De reden voor deze koffiebonen is gebaseerd op onze eigen ervaring, de kwaliteit, smaak en de krachtig die de koffiebonen te bieden heeft. 

Lavazza Qualita Rossa Koffiebonen

Lavazza-Qualita-Rossa-koffiebonen

Lavazza Tierra for Amazonia Koffiebonen

Lavazza koffiebonen Tierra espresso bonen lidl koffiebonen

Andere pistonmachines

Ben je geïnteresseerd geraakt in de wondere wereld van de pistonmachine? Dan is wellicht de Solis pistonmachine ook iets voor jou. Deze pistonmachine hebben wij onlangs eens goed op de korrel genomen en hierbij ook direct een oordeel gegeven. Niet helemaal overtuigt? Ook De’Longhi heeft een pistonmachine op de markt gebracht. Deze kan je hier bekijken

Wat ons betreft is de Sage Barista Express een erg goede halfautomatische koffiemachine welke ook nog eens een leuke instappprijs heeft. Voor onze conclusie over dit apparaat verwijzen we naar de pagina hierboven!

Sage is in 2013 opgericht door de Breville Group. Dit bedrijf kent zijn oorsprong uit Australië, het betreft dus een Australisch bedrijf.

Met de Sage Barista dien jij zelf nog enkele stappen te zetten om een lekker kopje koffie te zetten. Denk hierbij aan het malen van de bonen, het tampen en het instellen van de koffiemachine. Bekijk ook het filmpje met de gehele uitleg!

De beste pistonmachine vinden wij de Sage Barista Express. Dit komt door de vele technologische opties in combinatie met de prijs die gewoonweg erg goed te noemen is. 

Jazeker, Sage is een goed merk op het gebied van pistonmachines. Het bedrijf maakt al geruimte tijd goede halfautomatische kofiemachines.