Wat zijn de beste koffiemachines in 2023?

Om een juiste keuze te maken voor een nieuwe koffiemachine loop je al gauw tegen het feit aan dat er zoveel verschillende koffiemachines op de markt zijn. Om jou hierbij een handje te helpen hebben wij ervoor gekozen om de verschillende soorten koffiemachines eens op een rijtje te zetten. 

Hierdoor is een keuze maken voor jou wellicht wat eenvoudiger. Op de verschillende pagina’s gaan wij per type koffiemachine verder in op welke koffiemachines het beste zijn in haar eigen categorie. Per koffiemachine gaan wij in op de voor- en nadelen van deze types. 

Barista koffiemachines

Een barista koffiemachine doet je wellicht al direct denken aan de koffiemachines welke in jouw favoriete koffietentje wordt gebruikt. Deze koffiemachines worden met de hand bediend waarbij er veel verschillende variabelen van het koffiezetten kan worden beïnvloed. 

Barista koffiemachines worden ook wel pistonmachines of halfautomatische koffiemachines genoemd. Hierdoor hebben zij veel overlap met deze categorieën. Het bereiden van een koffie met een barista koffiemachine is een vak apart. 

En dat zie je ook terug aan jouw kopje koffie. Houd je van variëren en experimenteren? Dan is dit koffiemachine segment zeker ook iets voor jou! Meer weten? Klik dan op de onderstaande groene knop!

Sage the Barista Pro halfautomatische espressomachine

Cappuccino koffiemachines

Een cappuccino koffiemachine is gericht op het bereiden van melkspecialiteiten waaronder uiteraard de cappuccino’s, flat whites of andere melkspecialiteiten. Deze koffiemachines zijn normaliter uitgerust met een melksysteem waardoor het bereiden nog makkelijker wordt. 

Het fijne aan deze melksystemen is dat de ze weinig tijd kosten om te reinigen wat altijd één van de grootste minpunten van het bereiden van melkspecialiteiten was. 

Wil je meer weten over welke cappuccino apparaten er allemaal zijn? Klik dan op de groene knop! 

Philips LatteGo 3200 koffiemachine met melkreservoir

Halfautomatische espressomachines

Een halfautomatische espressomachine is een espressomachine die de meeste koffieliefhebbers wel kent. Je dient hier net even wat meer handelingen te verrichten voordat jouw gewenste kopje koffie klaar is. Maar dat maakt het zetten van koffie op deze manier juist weer interessanter. 

Het spelen met de verschillende variabelen zoals de koffiedichtheid, aroma’s, temperatuur en druk maakt de smaak van jouw koffie steeds weer wat anders. De halfautomatische espressomachine wordt ook wel de pistonmachine genoemd. 

Kijk daarvoor eens op de pagina van de kleine koffiemachines.

Sage The Barista Express halfautomatische koffiemachine

Filter koffiezetapparaten

Het bereiden van een kopje filterkoffie is een van de meest traditionele manieren voor het bereiden van koffie. Iedereen kent het en iedereen weet hoe deze koffie smaakt. De een houdt ervan en de ander juist weer niet. 

De afgelopen jaren hebben we een verschuiving gezien in het soort filterkoffie apparaten welke er op de markt te verkrijgen zijn. Deze zijn van zeer traditioneel naar semi-luxe koffiezetapparaten gegaan waardoor ook het bereiden van filterkoffie weer een trend is geworden. 

Wil je meer weten over welke filter koffiezetapparaten, druk dan op de groene knop en wij vertellen je meer!

Chemex filterkoffie apparaat

Inbouw koffiemachines

Het kan soms wat lastig zijn om een goede inbouw koffiezetapparaat uit te kiezen. Dit komt doorgaans omdat het aanbod in deze markt kleiner is dan in de totale markt van de koffiemachines. Voor sommige consumenten kan dit juist ook weer de reden zijn waarom de keuze misschien eenvoudiger kan worden, dat klopt. 

Maar wij als liefhebbers van het vergelijken hebben juist liever wat meer keuze. Maar desalniettemin zijn wij aan de slag gegaan om jou verder te helpen om jouw keuze te kunnen maken op dit gebied. Wanneer je behoefte hebt om hier meer over te lezen en te weten te komen kijk dan eens op onze pagina van. En wie weet helpt het jou verder. 

Siemens CT636LES6

Italiaanse koffiemachines

Het land van de overheerlijke koffie’s. Wanneer we dat zeggen dan denken we eigenlijk allemaal wel aan Italië. En dat is ook wel erg logisch. Koffiedrinken zit hier in de cultuur verweven en dat zien we ook altijd terug wanneer we daar zijn. 

Maar wist je ook dat de Italiaanse koffiemachines erg interessant en stijlvol zijn? Denk eens aan de populaire merken zoals Gaggia en Lavazza. Om jou te helpen en te voorzien van informatie hebben wij de pagina Italiaanse koffiemachines geschreven. 

Wil je meer weten over welke Italiaanse koffiemachines er allemaal op de markt zijn? Klik dan op de onderstaande groene knop!

Gaggia - New Classic Pro- Handmatige Espressomachine Italiaanse koffiemachine.png

Bonen koffiemachine

Ben jij momenteel op zoek naar een nieuwe bonen koffiemachine, maar vind je het maken van een keuze erg lastig? Dat kunnen wij erg goed begrijpen. Door de toename aan verschillende aanbieders en soorten koffiemachines is het maken van een goede keuze gewoonweg lastiger geworden.

Daarom vinden wij het belangrijk om jou te voorzien van passende informatie omtrent ieder budget. Op de bonen koffiemachine pagina hebben wij drie verschillende categorieën uitgezet: budget koffiemachines, best verkochte koffiemachines en luxe koffiemachines. 

Wil je meer weten over welke bonen koffiemachines er allemaal zijn? Klik dan op de onderstaande groene knop!

De'Longhi PrimaDonna Sou

Koffiemachine met melkreservoir 

Ben jij momenteel op zoek naar een nieuwe koffiemachine met melkreservoir, maar vind je het maken van een keuze erg lastig? Dat kunnen wij erg goed begrijpen. Door de toename aan verschillende aanbieders en soorten koffiemachines is het maken van een goede keuze gewoonweg lastiger geworden.

Een koffiemachine met melkreservoir kies je wanneer je graag van melkspecialiteiten houdt. Het is daarom ook belangrijk dat je een koffiemachine kiest wie een melkspecialiteit in een hand omdraai kan bereiden. 

Wil je meer weten over koffiemachines met melkreservoir? Klik dan op de onderstaande groene knop.

Saeco koffiemachine Xelsis Suprema SM8889

Volautomatische koffiemachines

Een nieuwe volautomatische koffiemachine kopen is een heel proces. Er zijn erg veel aanbieders die allen ook nog eens verschillende modellen hebben uitgebracht. Het gaat vaak om best een hoop geld dat je kwijt bent aan een nieuwe koffiemachine. 

En daarnaast wil je ook gewoon het lekkerste bakje koffie drinken en hier optimaal van genieten. Hier bekijk je de beste volautomatische koffiemachines dit baseren wij op onze eigen expertise op dit gebied gecombineerd met recensies op verschillende platforms. 

Wil je meer weten over de volautomatische koffiemachines? Klik dan verder op de groene knop!

De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS de'longhi koffiemachine

Veelgestelde vragen

De beste koffiemachine is voor iedereen weer anders. Dat heeft namelijk met jouw wensen en behoeften te maken. Maar wanneer je onze mening vraagt: dan gaan wij toch voor de volautomatische of halfautomatische koffiemachines. 

Met de aanschaf van een koffiemachine kan je het zo duur maken zoals je zelf wil. Zo heb je al budget koffiemachines (veelal cupmachines) voor €150, maar je hebt ook hele luxe koffiemachines voor meer dan €1.500

Dat hangt uiteraard af van hoevaak je hem gebruikt, hoe je hem onderhoudt en hoeveel geluk je hebt. Maar normaliter gaat een koffiemachine 4 tot 8 jaar mee!

Het schoonmaken van een koffiemachine is bij ieder model weer anders. Lees daarom altijd goed de beschrijving door. Het is goed om te weten dat veel luxere koffiemachines een zelf reinigingsprogramma hebben.