De 5 beste Siemens EQ Series in 2022!

Ben jij op zoek naar een Siemens koffiemachine? Dan ben je dus op zoek naar een koffiemachine van een hoge kwaliteit. Want met een Siemens in huis haal je naast kwaliteit ook betrouwbaarheid en een mooi design je keuken in. En dat vinden wij vaak (bijna) net zo belangrijk. Wat onze favoriet is? Dat is zeker de Siemens EQ Series. Deze serie van koffiemachines biedt een ruim assortiment. En daar vertellen wij jou graag meer over!

Voordat je een koffiemachine koopt (van welk merk dan ook) is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Daarom nemen wij jou mee in de verschillende soorten Siemen EQ Series die er momenteel op de markt zijn. Wij gaan hierbij dieper op de voor- en nadelen in zodat jouw keuze wellicht iets makkelijker gemaakt kan worden. 

Wil je meer weten over welke espressomachines er momenteel op de markt zijn? Kijk dan ook eens op de pagina van volautomatische espressomachines!

Siemens logo

Inhoud

Wat is de beste Siemens koffiemachine? 

Wanneer we gaan kijken naar welke Siemens koffiemachine het beste is houden we meerdere variabelen goed in de gaten. Zo dient een Siemens koffiemachine goed te scoren op prijs, kwaliteit, functionaliteiten en design. Wanneer we naar deze aspecten kijken is er één koffiemachine die er echt tussen uit springt: de Siemens EQ6 S800!

De gebruikers zijn zeer tevreden over de bediening, koffiesmaak, het mooie display en hoe eenvoudig deze koffiemachine te reinigen is. Allemaal mooie punten waarop deze Siemens EQ6 S800 uitermate goed scoort!

Nu dat we weten wat de beste Siemens koffiemachine is betekent dit niet dat de andere Siemens koffiemachine niet voldoende kwaliteit bieden. Integendeel zelfs.

Welke Siemens EQ series past het beste bij jou? 

Om dat te bepalen is het eerst heel belangrijk om te weten wat voor jou van belang is bij de aanschaf van een nieuwe koffiemachine. Vind jij het fijn dat het onderhoud minimaal is? Jouw koffiespecialiteiten handmatig aangepast kunnen worden en daarna opgeslagen? Of wil jij vanaf jouw bank of bed de koffie op afstand zetten? Dit is allemaal mogelijk met de Siemens EQ series! 

Siemens EQ.9

De Siemens EQ.9 is direct het paradepaardje uit de Siemens EQ series. Deze koffiemachine staat symbool van design gecombineerd met kwaliteit. En dat zie je ook direct terug in de prijs. De Siemens EQ S300 begint bij een prijs vanaf €1.000 terwijl de Siemens EQ.9 Plus bij een prijs van €1.699 begint. Waarom we de prijzen direct noemen? Dan hebben we tenminste meteen het grootste nadeel van deze EQ.9 behandeld. 

Het grote voordeel aan deze prijsklasse is het feit dat je direct de beste en meest volledige Siemens koffiemachine in huis haalt. Met de Siemens EQ.9 beschik ja over de zogeheten Barista-mode. En dat wil zeggen dat je vanaf je bank eenvoudig via jou mobiel een kopje koffie kan zetten. Heel handig voor wanneer je niet teveel tijd hebt om te wachten. 

Een fijne bijkomstigheid is dat je ook meteen de koffiespecialiteiten handmatig kan aanpassen via de App. De hoeveelheid water, koffiesterkte en temperatuur kan je simpel aanpassen. Ook beschikt deze koffiemachine over een dubbel bonenreservoir zodat je veel minder vaak de koffiebonen hoeft bij te vullen. 

Drink je liever een Decafé in de avond? Geen probleem, deze Siemens beschikt ook over meerdere bonenreservoirs waardoor je heel eenvoudig kan switchen tussen de verschillende soorten koffiebonen. 

siemens eq9

Siemens EQ.700

Over paradepaardjes gesproken. De Siemens EQ.700 is weer zo’n schoonheid uit de Siemens EQ serie. Deze Siemens koffiemachines bieden enorm veel kwaliteit en mogelijkheden om een kopje koffie mee te zetten. Maar daarnaast straalt hij ook kwaliteit uit. En laten we eerlijk zijn. Ook dat vinden we tegenwoordig erg belangrijk. 

Naast het feit dat de uitstraling helemaal top is. Biedt deze Siemens EQ.700 ook nog eens erg veel verschillende opties. En dat wordt gewaardeerd door de afnemers van deze koffiemachine. Deze Siemens wordt namelijk beoordeeld met een 4,7/5 sterren en dat is niet mis. 

Met dit koffiezetapparaat haal je een slimme computer in huis. Je kan maar lieft tien individuele koffiecreaties op slaan om op een later moment nogmaals te gebruiken. Via de Home Connect App bedien je de koffiemachine van afstand. Hierdoor kan je vanaf de bank of zelfs vanuit bed een kopje koffie zetten. Het enige wat je nodig hebt is een internet verbinding. 

Houdt je van een melkspecialiteit op zijn tijd? Ook dan is de Siemens EQ.700 een uitstekende keuze. Met de automatische melkschuimer, waarvan je de melkslang kan plaatsen in een melkcontainer of een pak melk. Hierdoor heb je dus geen handmatige melkopschuimer meer nodig. Wil je een keuze maken uit de verschillende mogelijkheden? Dit doe je via het iSelect display die eenvoug is te bedienen door middel van het touchscreen. 

Wij kunnen wel tien kantjes vol schrijven over waarom deze koffiemachine een topper betreft, maar het is veel belangrijker om hem zelf eens te bekijken. Druk op de groene knop en kijk verder!

Siemens EQ 700

Siemens EQ.6

De Siemens EQ.6 heeft heel veel weg van zijn grotere broer de Siemens EQ.9. Maar het is dan wel de net wat kleinere en minder uitgebreide versie. En dat is helemaal niet erg, want de Siemens EQ series biedt ook bij de EQ.6 nog enorm veel kwaliteit. 

Het fijne aan dit model is dat je hem al koopt vanaf €700 en dat scheelt aanzienlijk met de EQ.9. Houdt je dus van lekkere koffie, kwaliteit en gemakt. Maar wil je niet direct de hoofdprijs uitgeven? Dan is de Siemens EQ.6 ook zeker iets voor jou!

Wanneer we toch beide modellen nog een beetje aan het vergelijken zijn is het leuk om te weten dat de Siemens EQ.6 net even wat stiller is dan de Siemens EQ.9. Het scheelt minimaal, maar toch 2,5dB. Daarnaast kan je uit tien verschillende koffiespecialiteiten kiezen welke allemaal handmatig nog aangepast kunnen worden. Deze kies je eenvoudig door een keuze te maken via het display. 

Heb je jouw koffiespecialiteit gebruikt en wil je deze de volgende keer ook weel drinken? Geen probleem. Met de Siemens EQ.6 kan je namelijk jouw favoriete koffiespecialiteit handmatig opslaan. Hierdoor hoef je niet iedere keer weer aan alle knopjes te draaien. Waar je wel goed op moet letten is het feit dat deze koffiemachine een kleine(re) lekbak heeft. Hierdoor dien je hem regelmatig te moeten legen. 

Meer weten over welke varianten de Siemens te bieden heeft? Kijk dan ook eens op de pagina van Siemens EQ.6 Plus S800!

siemens eq6

Instructiefilmpje van de Siemens EQ.6

Siemens koffiemachine EQ.500

De Siemens EQ.500 heb je in meerdere varianten met bovenal zijn het allemaal kleine aanpassingen die zijn doorgevoerd op het basismodel. Zo is er bij alle verschillende types uit de Siemens EQ Series onderscheid gemaakt tussen het grotere en kleinere model. 

In dit geval nemen wij de Siemens EQ.500 TQ505r09 als uitgangspunt. Dit is de volautomatische espressomachine van de EQ.500. Een belangrijk verschil met de bovenstaande modellen is dat de Siemens EQ.500 geen extra bonenreservoir heeft. Hierdoor kan je dus geen verschillende bonen toevoegen en daarna een keuze maken tussen de verschillende blends. 

Wel is de Siemens EQ.500 uitgerust met de Home Connect. Dat wil zeggen dat je ook bij dit model eenvoudig via de App jouw kopje koffie kan zetten. Ook kan je weer alle koffiespecialiteiten handmatig opslaan en aanpassen om de volgende keer weer te gebruiken. 

Hiermee is de EQ.500 wel een beetje te vergelijken met de EQ.9 en EQ.6. Het ontkalken van deze koffiemachine kan eenvoudig gedaan worden met een ontkalkingstablet. Dit scheelt je weer een hoop werk en tijd. En dat is dan weer mooi meegenomen. 

Siemens eq series 600 plus

Siemens EQ.300

Deze koffiemachine is op haar beurt weer erg goed te vergelijken met de Siemens EQ.500. Het is dan net weer de wat afgeslankte versie van de bovenstaande modellen. En dat is wat ons betreft helemaal niet erg, want dat zorgt er juist voor dat de Siemens EQ series worden voorzien van alle verschillende prijscategorieën. 

En daar worden wij alleen maar vrolijk van. Vanaf een prijs van €400 koop je namelijk al de Siemens EQ.300

Met de Siemens EQ.300 kan je eenvoudig een melkspecialiteit zetten wat de keuze tussen de koffiespecialiteiten dan weer wat uitgebreider maakt. Hiervoor gebruik je gewoon het geïntegreerde stoompijpje. Met één druk op de knop zet je met deze Siemens al overheerlijke koffie die maximaal de aroma’s uit de koffiebonen gebruikt. 

Het is wel goed om te weten dat: Deze Siemens heeft geen mogelijkheid tot het opslaan van koffieprofielen, zoals bij de Siemens EQ.6 serie.

Siemens eq series 300

Hoe lang gaan Siemens koffiemachines mee?

Een goede koffiemachine heeft een lange levensduur, maar de levensduur van een koffiezetapparaat is natuurlijk afhankelijk van veel verschillende aspecten. 

Zo is het belangrijk om jouw koffiemachine goed te onderhouden. Maar om een antwoord op de vraag: “hoe lang gaan Siemens koffiemachines mee?” gaan we uit van een gemiddelde.

Vaak mag je uitgaan van een levensduur van 5 tot 6 jaar.  

Siemens inbouw koffiemachine kopen

Wanneer je een nieuwe koffiemachine wil aankopen en hierbij aan een Siemens koffiemachine denkt dan denk je ook direct aan kwaliteit. Hetzelfde geldt voor de aanschaf van een Siemens inbouw koffiemachine. Wanneer je meer informatie wil over deze inbouw koffiemachines verwijzen wij jou graag door naar onze specifieke pagina hierover. 

Klik op de onderstaande groene knop om naar de pagina te gaan!

Hoe lang hebben Siemens koffiemachines garantie?

De garantie is verschillend wat betreft de verschillende koffiemachines. Maar bij een Siemens koffiezetapparaat kan je uitgaan van de standaard 2 jaar fabrieksgarantie en de 30 dagen termijn om jouw nieuwe koffiemachine uit te proberen