Is de Illy melkopschuimer de beste in 2024?

Je bent een cappuccino fan. Zo niet, dan ben je fan van één of meer van de andere melkspecialiteiten die het koffielandschap jouw te bieden heeft. Dat kan natuurlijk ook niet anders, want anders was je niet op zoek geweest naar een elektrische melkopschuimer. En in dit geval de Illy melkopschuimer!

Naar onze mening moeten we nu al eerlijk bekennen dat je op de goede weg bent om een kwalitatieve melkopschuimer aan te schaffen. De Illy melkopschuimer is namelijk gewoonweg erg goed. Het apparaatje is eenvoudig schoon te maken, maakt mooie melkschuim van een goede dikte en gaat ook nog eens erg lang mee. 

Het mooie aan de Illy melkopschuimer is ook nog eens dat het apparaat in twee verschillende uitvoeringen te verkrijgen is: RVS wit en RVS zwart. 

Waarom kiezen voor een Illy melkopschuimer?

Wanneer je graag een melkspecialiteit drinkt, maar niet de beschikking hebt over een koffiemachine met melkopschuimer is het goed om een externe melkopschuimer te kiezen. Hierbij komt de Illy melkopschuimer om de hoek kijken. 

Maar waarom zou jij moeten kiezen voor deze melkopschuimer in tegenstelling tot alle andere melkopschuimers op de markt? Een Illy opschuimer is uitermate geschikt voor het opschuimen van zowel warme als koude melk. Hierdoor kan je eenvoudig verschillende melkspecialiteiten bereiden. 

Naast deze optie is de melkopschuimer ook in trek door het merk: Illy. Wanneer je kiest voor deze melkopschuimer kies je voor het complete beeld aan koffiebeleving. Wellicht bezit je al een Illy koffiemachine of maak je gebruik van Illy koffiebonen. Met de melkopschuimer maak je dit beeld weer een stukje completer. 

Ook kies je met deze melkopschuimer voor de kwaliteit van het merk Illy. Deze melkopschuimer is uitermate geschikt voor veel gebruik en heeft door de kwalitatieve onderdelen ook een lange(re) levensduur. 

De elektrische Illy melkopschuimer zwart

Met de elektrische melkopschuimer van Illy zorg je ervoor dat je jouw melkspecialiteiten in een handomdraai kan bereiden. En dat is erg fijn wanneer je ervoor kiest om een melkopschuimer aan te schaffen. Het fijne aan deze Illy melkopschuimer, naast alle pluspunten op het gebied van bereiding, is dat het apparaat over een mooi design beschikt. 

En laten we eerlijk zijn, naast het bereiden van melkschuim, is dat ook erg belangrijk. Met behulp van deze design melkopschuimer maak je de beste koffierecepten voor bij jou thuis. Ook is het goed om te weten dat deze Illy meerdere kopjes koffie kan voorzien van melk. En dat je zowel koud als warm kan opschuimen! 

Vooral het warm opschuimen is een groot pluspunt. Hierdoor drink je jouw cappuccino warm op en daarnaast blijft het drankje ook langer warm! Ook kan je met deze Illy melkopschuimer gemakkelijk meerdere melkspecialiteiten bereiden. Je kan namelijk tot wel 250ml aan melk toevoegen aan de opschuimer.

Hierdoor hoef je niet lang te wachten wanneer je voor meerdere personen een kopje cappuccino wil bereiden. 

Wat ons betreft heeft de Illy melkopschuimer RVS de volgende pluspunten: 

  • RVS materiaal waardoor het apparaat erg duurzaam is
  • De mogelijkheid tot het bereiden van melkschuim voor meerdere kopjes koffie
  • In twee kleuren uitgebracht
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Krasvast
  • Een strak design waardoor hij niet misstaat in jouw keuken
  • Prima prijs

Illy melkopschuimer RVS

Naast de zwarte Illy melkopschuimer heeft Illy ook de witte variant uitgebracht. Dit is natuurlijk gedaan zodat de consument wat te kiezen heeft. Logisch natuurlijk! Maar het is goed om te weten dat er qua specificaties geen verschil zit tussen beide uitvoeringen. 

Ondanks dat er weinig verschillen tussen de twee uitvoeringen zijn heeft deze melkopschuimer naar onze mening één leuk detail. De kleuruitvoering is namelijk in dezelfde kleuren als het logo van Illy. Daarnaast is er nog één noemenswaardig verschil: de prijs! En dat komt doordat deze witte uitvoering net even wat goedkoper is dan de Illy RVS zwart. 

De exacte reden hiervoor is niet bekend. Wellicht komt het doordat wit keukenapparatuur wat minder in trek is bij de consument en Illy hierdoor ervoor heeft gekozen om de prijs net even wat vriendelijker te maken. Maar het exacte antwoord moeten we je helaas verschuldigd blijven.

Wist je trouwens dat je met een filterkoffie apparaat of bonen koffiemachine ook eenvoudig in samenwerking met deze melkopschuimer een kopje cappuccino kan bereiden? Wanneer je dit wil bereiden met een inbouw koffiemachine raden wij jou eerst aan om eens goed te kijken naar de specificaties van deze koffiemachine. 

 

Melkopschuimer met spiraal

Het fijne aan een melkopschuimer met spiraal is het feit dat deze doorgaans sneller zijn dan de varianten met een spatel. De spiraal is aan de onderzijde van het kannetje bevestigd waardoor er een ideale ligging is gecreëerd voor het opschuimen van de melk. En dat maakt weer tijdwinst!

De spiraal zorgt door een snelle rotatie voor een stevige en dikke melkschuim. Ten opzichte van de melkopschuimer met spatel zorgt deze Illy minder snel voor een dikke schuimlaag. Maar dat compenseert hij weer snel. Met deze spiraal melkopschuimer van Illy krijg je gewoon een stevige melkopschuim waardoor je iedere koffie kan omtoveren tot een melkspecialiteit.

Ben je op zoek naar een meer eenvoudiger systeem? Denk dan ook eens aan melkopschuimen met de hand!

Kan een melkopschuimer in de vaatwasser?

Dat hangt af van de melkopschuimer. Dat klinkt natuurlijk erg logisch, maar het is altijd handig om even te kijken of jouw melkopschuimer in de vaatwasser kan. Deze informatie vind je vaak in de handleiding met de specificaties!

Maar we hebben het hier natuurlijk over de Illy melkopschuimer! En het is goed om te weten dat het kannetje van de melkopschuimer in de vaatwasser kan. Let er wel op dat je de accessoires en toebehoren niet in de vaatwasser doet. Want dit wordt namelijk afgeraden.

Wil je toch niet het risico lopen op krassen of het feit dat de antikleeflaag van kracht verminderd dan raden we aan om de melkopschuimer met de hand te wassen. Dit kan je eenvoudig doen door middel van warm water en een sponsje.  

Welke melkopschuimer voor plantaardige melk? 

De keuze voor een melkopschuimer voor plantaardige melk is eigenlijk relatief simpel! Je hoeft namelijk geen keuze te maken voor speciale opschuimers. Je kan iedere melkopschuimer gebruiken om een heerlijke melkschuimlaag te creëren voor jou melkspecialiteit.

Ook is het goed om te weten dat je plantaardige melk ook kan combineren met koffie uit een Dolce Gustofilterkoffie apparaat of met de traditionele koffiebonen zoals de koffiebonen van Kanis en GunninkPlantaardige melk kan je net zo goed gebruiken als koemelk! 

Het is wel goed om te weten dat je plantaardige melk goed moet bewaren, dit is eigenlijk net zoals bij normale melk het geval. Ben je benieuwd waar je de beste en lekkerste plantaardige melk kan aanschaffen? Dit kan uiteraard in de meeste supermarkten, maar wil je liever niet de deur uit? 

Kijk dan ook eens online, dat kan bijvoorbeeld via deze aanbieder van plantaardige melk. Dan bestel je jouw favoriet eenvoudig vanuit je luie stoel!

Review: Illy melkopschuimer

Om tot een goede conclusie te komen over deze melkopschuimer hebben we gebruik gemaakt van de (online) reviews, aantal verkopen en onze eigen test. En onze conclusie is dat deze melkopschuimer ontzettend wordt gewaardeerd door de markt én door ons!

Veelal wordt deze melkopschuimer aangeraden om aan te schaffen en dat komt grotendeels door het handige gebruik, de goede consistente schuimlaag welke wordt bereidt en de mogelijkheid tot het instellen van de dikte van de schuimlaag. 

Je kan met de Illy melkopschuimer namelijk eenvoudig variëren van een dunne tot een dikke schuimlaag. Hiermee kan je weer variëren bij het bereiden van jouw melkspecialiteiten. Zo zorg je ervoor dat je niet te snel raakt uitgekeken op jouw kopje koffie. 

Ook was het vinden van een kritische noot een hele klus. Desondanks was er een eenduidige tegenvaller, en deze mening delen wij ook. Het opschuimen van de melk duurt (te) lang. Dit hadden de makers toch wat sneller mogen maken. 

Desalniettemin vinden wij de Illy melkopschuimer een goed functionerende melkopschuimer welke voldoet aan de criteria om een melkspecialiteit mee te bereiden. 

Ondanks het feit dat wij zeer tevreden zijn over deze Illy is het altijd mogelijk dat jij niks hebt met dit apparaat. En dat kan, iedere consument is net weer even wat anders met haar wensen en behoeften. Wil je toch nog verder kijken voor een melkopschuimer dan raden wij ook de Nespresso variant aan. 

Wil je hier meer over te weten komen? Kijk dan eens op onze Nespresso melkopschuimer pagina. En wie weet ben je direct verkocht!

Veelgestelde vragen:

Dit is afhankelijk van de door jouw gekozen melkopschuimer. De tijd voor het opkloppen van melk varieert tussen de 30 seconden tot 2 minuten. Het hangt natuurlijk ook af van hoe dik jij jou schuimlaag wil hebben. 

Wanneer je één kopje koffie zet en daarvoor melkschuim wil gebruiken dan raden we jou aan om ongeveer 60 tot 75ml aan melk te gebruiken. Wanneer je twee kopjes wil gaan zetten dan dien je de dubbele hoeveelheid hier van te gebruiken, namelijk 120 tot 150ml. 

Dat is uiteraard voor iedereen anders. Wij raden het aan om een melkopschuimer te kiezen die bij jou past. Let dus goed op de mogelijkheden die een melkopschuimer te bieden heeft, zoals het opschuimen van koude en/of warme melk!

Wanneer je sowieso goed wil zitten dan raden wij de Illy melkopschuimer aan. 

Let altijd goed op de specificaties van een melkopschuimer. En dat klinkt natuurlijk erg logisch, maar denk aan de antikleeflaag. Waarvan is die gemaakt? 

Ook is het materiaal en de behuizing erg belangrijk. Wij adviseren altijd om een RVS melkopschuimer aan te schaffen zodat je een duurzame opschuimer koopt!