Hoe bereid je een Dolce Gusto Flat White?

We hebben al eens het een en ander geschreven over de Dolce Gusto koffiemachines, welke er zijn en hoe ze werken. En dat is natuurlijk ook logisch aangezien Dolce Gusto een erg bekend koffiemachine merk is welke een aanzienlijk marktaandeel heeft verworven. En nu hebben ze ook nog eens wat nieuws op de markt gebracht: de Dolce Gusto Flat White. 

De Dolce Gusto Flat White is een combinatie tussen twee toppers: de Dolce Gusto en de steeds bekender wordende koffiesoort: de Flat White. Meteen even een feitje: de Flat White kent zijn oorsprong vanuit Australië!

Ook over de Flat White hebben we al eens geschreven, met daarin de uitleg wat deze koffiespecialiteit inhoud en wat het uniek maakt ten opzichte van al het overige aanbod op de koffiemarkt. 

Inhoud

Hoe wordt een Flat White bereid?

De Flat White is een erg populaire melkspecialiteit die zijn oorsprong kent uit Australië. In dit land wordt de koffiespecialiteit al geruime tijd gedronken door zijn zeer goede balans tussen de ristretto en de melkschuim welke wordt toegevoegd. 

Maar wat is een flat white koffie en hoe wordt deze bereid. Daar gaan we graag wat verder op in. Een flat white wordt namelijk bereid met een dubbele ristretto, opgeschuimde melk en een dun laagje melkschuim.

Om een flat white te bereiden dien je de volgende stappen te doorlopen:

 • Zorg dat je kopje goed is voorverwarmd
 • Zet een dubbele espresso of ristretto
 • Vul je melkopschuimer met koude melk en bereid het tot het schuimt
 • Verwarm de melk tot ongeveer 65 graden
 • Wals de melk door de kan om de luchtbellen te laten klappen
 • Voeg de melk toe aan je koffie.

Wat is een Dolce Gusto Flat White?

Nu we weten wat een flat white is en hoe deze wordt klaargemaakt gaan we over op de Flat White Dolce Gusto. En de naam geeft het natuurlijk al een beetje weg, het betreft een flat white welke is gemaakt door een Dolce Gusto koffiemachine. 

Maar waarom is deze koffievariant door middel van een Dolce Gusto nou zo populair? Dat komt doordat Dolce Gusto in heeft gespeeld op het feit dat de flat white zich in een opkomende markt bevindt. Deze stijgende vraag hebben ze met een belangrijk aspect gecombineerd: gemak. 

Veel mensen kiezen nou eenmaal graag voor gemak, dus ook bij het zetten van een kopje koffie. Door middel van een flat white Dolce Gusto maak je in een handomdraai een flat white door middel van een koffiecapsule. Wanneer je op zoek bent naar een koffiemachine van Dolce Gusto waarmee je een flat white kan bereiden, neem dan eens een kijkje bij onderstaande modellen die we voor jou op een rijtje hebben gezet:

Krups Nescafé Dolce Gusto Flat White

Wanneer je in een hand omdraai een flat white wil bereiden is deze Krups Nescafé Dolce Gusto wellicht iets voor jou. Het strakke design is in meerdere kleuren verkrijgbaar zodat je voor jouw keuken de beste optie kan kiezen! De koffiemachine werkt op een koffiecapsule waardoor je snel jouw favoriete koffie bereidt. Naast deze snelle bereidingstijd heeft de koffiemachine, in onze ogen, de volgende pluspunten:
 • Voor zowel warme als koude koffiecreaties
 • Dit koffiezetapparaat heeft een A+ klasse energielabel en een ecostand
 • Met XL-functie voor extra grote koppen koffie voor onderweg
 • In minder dan één minuut is jouw koffie klaar
 • Eenvoudig schoon te maken
Dolce Gusto Flat White

Dolce Gusto Infinissima Touch 

Een net even wat ander model dan we gewend zijn van Dolce Gusto. Dat komt doordat het model een elegante vorm heeft en daarmee een ware eye-catcher kan zijn in jouw keuken. 

De koffiemachine werkt ook op koffiecapsule waardoor je snel jouw favoriete koffie bereidt. Naast deze snelle bereidingstijd heeft de koffiemachine, in onze ogen, de volgende pluspunten:

 • Voor zowel warme als koude koffiecreaties
 • Dit koffiezetapparaat heeft een A+ klasse energielabel en een ecostand
 • Ontkalkingsfunctie die eenvoudig te gebruiken is
 • Met XL-functie voor extra grote koppen koffie voor onderweg
 • In minder dan één minuut is jouw koffie klaar

Wat is het verschil tussen een Flat White en een cappuccino?

Twee hele bekende koffiespecialiteiten die met elkaar vergeleken worden. Dat klinkt lastiger dan het is. Voor veel mensen zijn beide koffiespecialiteiten ‘gewoon’ een melkspecialiteit, maar er zit wel degelijk verschil in. 

De flat white heeft een sterkere smaak dan de cappuccino doordat er gebruik wordt gemaakt van een dubbele ristretto voor de bereiding. Maar ook de schuimlaag is verschillend. Dit komt doordat een flat white wordt bereidt met een dunnere schuimlaag. 

Waar kan je Dolce Gusto Flat White kopen?

Eigenlijk is dat heel erg simpel. De Flat White van Dolce Gusto wordt gemaakt door middel van een koffiecup welke wordt bereidt door één van de bovenstaande Dolce Gusto koffiemachines. Het is dus enkel en alleen de kwestie om de cups nog te kopen. En dit doe je tegenwoordig eenvoudig vanuit je luie stoel. 

Druk op de onderstaande knop om direct naar de Dolce Gusto Flat White koffiecups te gaan. 

Gerelateerde blogs:

Direct trade koffie

Wat is direct trade koffie?

Home Wat is direct trade koffie? Koffie is één van de meeste favoriete dranken welke wereldwijd wordt geconsumeerd. Gemiddeld drinkt een Nederland ongeveer 2 koppen

Lees verder »