Dit zijn de beste Nivona koffiemachines in 2024!

Wellicht ben je al een Nivona koffiemachine aan het overwegen tijdens het aankoopproces van jouw nieuwe volautomaat. Wanneer dit het geval is weet je direct al één ding zeker: je bent op zoek naar een betrouwbare volautomaat koffiemachine.

Een Nivona koffiemachine is een zeer goede toevoeging aan jouw keuken en zal zonder enige twijfel ervoor zorgen dat jij een heerlijke kop koffie kan gaan bereiden. Wel moet je weten dat er de nodige verschillen tussen de Nivona’s zitten.

Op deze pagina nemen we je mee aan de hand van de informatie omtrent de verschillen, maar ook zeker aan de hand van gelijkenissen. Wil je meer weten over het merk Nivona? Lees dan vooral verder! 

Wat is de beste Nivona koffiemachine in 2024?

Om de beste Nivona koffiemachine in 2024 te achterhalen is het altijd goed om te weten dat het begrip ‘de beste’ relatief is. En dat wil zeggen dat dit voor iedereen anders te interpreteren is. 

Vind jij het zetten van een melkspecialiteit met één druk op de knop bijdragen aan de kwaliteit welke je aan de koffiemachine linkt? Of ben jij meer prijs georiënteerd en kijk je het liefst naar de verhouding tussen de prijs en de geboden technologische opties?

Om deze reden hebben wij ervoor gekozen om onderscheid te maken tussen drie verschillende categorieën: 1) de beste luxe Nivona koffiemachine, 2) de beste middensegment Nivona koffiemachine en 3) de beste instap Nivona koffiemachine. 

Hierdoor zal er altijd een van de beste Nivona volautomaten tussen zitten welke ook in jouw gekozen categorie past.

De beste luxe Nivona koffiemachine

Om je op weg te helpen hebben wij ervoor gekozen om één van onze favoriete koffiemachines van Nivona toe te lichten (uiteraard in het luxe segment). Deze Nivona NICR1040 espressomachine is het meest luxe volautomaat welke dit merk te bieden heeft.

Waarom zijn wij fan van deze koffiemachine? Laten we daarover duidelijk zijn door onderstaande opsomming:

 • Meegeleverd melkreservoir. 
 • 18 persoonlijke recepten instelbaar.
 • De mogelijkheid om twee melkspecialiteiten tegelijkertijd te zetten. 
 • Alle variabelen van jouw koffie zijn verstelbaar (temperatuur, maalfijnheid, koffiesterkte etc.).
 • Kleuren TFT touch screen display.
 • Automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma.
 • Strak design gemaakt van duurzame materialen. 
 • Maalschijven van keramiek.
 • Eenvoudig te bedienen door middel van Bluethooth.

En nog veel meer extra fantastische toevoegingen. Het enige nadeel van de Nivona espressomachine is het feit dat je ook voor al deze toevoegingen betaald. De prijs is daarmee ook aan de (zeer) hoge kant. En dat moet je maar net over hebben voor een koffiemachine. 

Desondanks weet je wel wat je hiermee in huis haalt: luxe, gemak en kwaliteit. Een koffiemachine welke enerzijds veel werkzaamheden uit handen neemt en anderzijds tijd bespaart is wel de moeite waard om te overwegen. 

Wanneer jij op zoek bent naar luxe wat zich vertaald in eenvoud qua bediening, weinig schoonmaakwerkzaamheden, heerlijke koffie en nog veel meer. Dan is deze Nivona NICR1040 espressomachine zeker iets voor jou.

 

De beste middensegment Nivona koffiemachine

Een iets ander soort koffiemachine van Nivona is de Nivona CafeRomantica 796. Welke gelijkenissen deze koffiemachine met zijn luxe voorganger heeft? Dat zit hem in de kwalitatieve behuizing, het grote aantal koffiespecialiteiten waaruit jij kan kiezen en het feit dat je met deze koffiemachine ook melkspecialiteiten kan bereiden.

En dat vinden wij zo goed aan deze Nivona CafeRomantica 796 welke actief is in het middensegment. Wel dienen we erbij te zeggen dat deze volautomaat zich in de top van het middensegment bevindt. 

Naast deze gelijkenissen heeft deze koffiemachine nog meer voordelen:

 • One Touch Cappuccino
 • Inclusief kopjes verwarmer
 • Groot waterreservoir
 • Mogelijkheid tot opslaan van koffieprofielen
 • Automatische reiniging van het melksysteem
 • Serveert ook warm water

Het fijne aan deze Nivona is het feit dat deze vol zit met technologische opties voor een redelijke prijs. Hierdoor is het gemakkelijker instappen voor de consument. Daarnaast bereidt deze koffiemachine goede espresso’s welke zijn kracht niet verliest wanneer er voor een dubbele espresso wordt gekozen.  

 

De beste instap Nivona koffiemachine

Wanneer we doorgaan naar het volgende segment: de instapmodellen komen we uit bij de Nivona CafeRomantica 520 en dat is wat ons betreft een duidelijk  instapmodel. En dat is niks negatiefs, maar deze koffiemachine heeft op technologisch gebied beduidend minder te bieden dan zijn voorgangers. 

Om direct door te gaan naar het grootste pluspunt van deze koffiemachine: de prijs. Je koopt de Nivona CafeRomatica 520 al voor minder van €400. En dat is een uitermate goede prijs voor een koffiemachine van Nivona. De reden hiervoor komt doordat deze koffiemachine geheel gericht is op de kerntaak: koffie bereiden. 
 

Deze Nivona bereidt twee kopjes lungo, espresso of ristretto in een handomdraai. Hierdoor hoef je niet lang bij het koffiezetapparaat te blijven staan wanneer je meerdere kopjes koffie tegelijkertijd moet bereiden. Daarnaast is deze koffiemachine ook uitgerust met een stoompijpje inclusief automatisch melksysteemreiniger wat jou weer een hoop schoonmaakwerkzaamheden gaat besparen. 

Onze mening over dit instapmodel van Nivona is dat je veel koffiemachine krijgt voor het bedrag wat je ervoor betaald. En dat maakt Nivona ook zo’n leuk merk. Je kan het zo gek (duur) maken als je zelf wil, maar je kan ook voor degelijkheid kiezen. 

Welke Nivona koffiemachines zijn nog meer goed?

Bovenstaand hebben we jou meegenomen in de verschillende toppers in de prijssegmenten welke Nivona te bieden heeft. Maar wees je ervan bewust dat deze koffiemachines zijn geselecteerd op basis van onze ervaringen en de informatie welke we online konden vinden. 

Dat wil zeggen dat er zeker nog veel meer andere koffiemachines van Nivona de moeite waard zijn. Om jou daar meer over te vertellen hebben wij ervoor gekozen om allereerst de verschillende types op een rijtje te zetten: 

 • Nivona CafeRomatica 500
 • Nivona CafeRomatica 600
 • Nivona CafeRomatica 700
 • Nivona CafeRomatica 800
 • Nivona CafeRomatica 900
 • Nivona CafeRomantica 1000

Binnen deze Nivona serie zijn er verschillende types variërend van 500 tot 1000 (1040 wel te verstaan). Binnen deze series welke telkens met een hondertal omhoog gaan zal je zien dat er een verschuiving plaatsvindt van de instapmodellen (500) naar de zeer luxe modellen (1000). 

Wij zijn ons er maar al te goed bewust van dat iedere consument andere wensen en behoeften heeft, om deze reden hebben wij onderstaand aanvullend nog een aantal Nivona koffiemachines tentoongesteld. 

Is Nivona een goed merk?

Ja, Nivona is zeker een goed merk. Over het algemeen zijn wij zeer tevreden over de koffiemachines welke zij afleveren. Ondanks dat Nivona geen directe top favoriet is bij veel consumenten zijn wij zeker te spreken over het merk. 

De reden waarom Nivona een goed merk is komt doordat de prijs- en kwaliteitverhouding gewoonweg goed is. Met andere woorden je krijgt een hoop koffiemachine voor het geld wat je ervoor betaald. 

Daarnaast kan je ook gebruik maken van de standaard garantie welke Nivona te bieden heeft. Hierdoor ben je verzekerd van minimaal 2 jaar garantie waardoor je in deze periode je geen zorgen hoeft te maken over jouw koffiemachine!

Waar komt Nivona vandaan?

Doordat veel consumenten de naam Nivona niet direct herkennen vinden wij het een goed idee om ook het merk te bespreken. Waar komt Nivona vandaan? En waarom is dit merk simpelweg niet zo bekend als Krups, Nespresso of Jura?

Nivona is van origine een Duits merk waardoor de koffiemachines ook worden geproduceerd in Duitsland. In de stad Nürnberg bevindt zich zo’n 2000 vierkante meter aan vloeroppervlakte waar deze koffiemachines in het leven worden geroepen. 

Het onderscheidende vermogen van Nivona is naar eigen zeggen het wekken van sympathie en het in het oog houden van het menselijke aspect in de omgang met de klant. 

Waarom kiezen voor een volautomaat van Nivona?

Een volautomaat van Nivona  is ontworpen om jou te voorzien van een snelle en lekkere kop koffie. Een kopje verse koffie in een een paar klikken gemaakt met een maakt het drinken van een kopje voor de liefhebber weer een heel stuk eenvoudiger.

De reden dat wij een volautomaat van Nivona aanraden is om het volgende:

 1. Automatisch koffie zetten: zoals gezegd met één druk op de knop een kopje koffie!
 2. Verse gemalen koffie: de volautomaat is uitgerust met een ingebouwde bonenmaler
 3. Merk: Nivona is een uiterst betrouwbaar merk. Weliswaar niet zo bekend als Jura of Krups, maar dat komt grotendeels doordat het merk er niet voor kiest om grote kapitalen uit te geven aan marketing.
 4. Jouw eigen koffie creëren: met een luxe volautomaat kan jij eenvoudig de standaard lungo aanpassen, dit doe je door de koffie sterke, het volume, de temperatuur en de soort koffiebonen aan te passen. Hierdoor maak je jouw ideale koffiecreatie. 
 5. Melkspecialiteiten: met dit soort koffiemachines bereid je eenvoudig een melkspecialiteit zoals een cappuccino en flat white!

Wanneer jij een ander merk wil dan het gros van de consumenten en alsnog minimaal even goed genieten van heerlijke melk- en/of koffiespecialiteiten. Dan is een koffiemachine van Nivona zeker iets voor jou. 


De voor- en nadelen van een Nivona koffiemachine?

Om een evenwichtig oordeel te geven over de koffiemachines van Nivona is het natuurlijk altijd goed om te kijken naar zowel de voor- en nadelen. 

Normaal gesproken ben je geneigd om enkel naar de voordelen van een koffiemachine te kijken. En dat komt doordat je naarstig opzoek bent naar de aanschaf van een nieuw apparaat. Het nadeel hieraan is dat je soms de gebreken over het hoofd kan zien. 

Om deze reden vinden wij van bestekoffiezetapparaten.nl het ook erg belangrijk om te kijken naar de nadelen. Dit tegengeluid zorgt er namelijk voor dat jouw aankoopproces alleen maar meer kans heeft op slagen. 

De voordelen:

 • Prima prijs- en kwaliteitsverhouding.
 • Uitstekende prijs- en kwaliteitverhouding voor de instapmodellen
 • Goede bouwkwaliteit met sterke behuizing.
 • Melkspecialiteiten zetten in een handomdraai.
 • Opties voor zowel budget en luxe koffiezetapparaten
 • Alle koffiebonen zijn mogelijk!
 • Het opslaan van koffieprofielen is mogelijk bij de meeste koffiemachines.

Wat kan beter?

 • De behuizing had wat duurzamer gekund.
 • Het opslaan van koffieprofielen bij de basismodellen.
 • De relatief forse prijs van de luxe koffiemachines.

Nivona koffiemachine ontkalken

Wanneer je jouw Nivona koffiemachine wil gaan ontkalken is het goed om te weten dat je goed op moet letten dat je de juist stappen doorloopt. Het ontkalken van jouw koffiezetapparaat is niet ingewikkeld, maar het moet wel goed gebeuren!

Wanneer je deze stappen doorloopt kan het haast niet fout gaan:

 • Verwijder de watertank en haal het waterfilter eruit.
 • Doe 100ml ontkalker in de tank en 1 liter schoonwater. 
 • Druk daarna de ontkalkingsknop voor 3 seconden in. 
 • Zet een grote kom of schaal onder het stoompijpje en draai de knop om. 
 • Zodra de lampjes weer knipperen kan de stoomknop weer omgezet worden. 
 • Leeg de tank en spoel deze goed door. 
 • Plaats de tank terug en geniet van jouw koffie. 
Het kan nog wel eens gebeuren dat een koffiemachine een (te) lange tijd niet wordt ontkalkt. Om deze reden raden we dan ook aan om het bovenstaande proces nogmaals uit te voeren. 
 
Een belangrijk punt kan zijn dat je meer tijd tussen het doorspoelingen met het ontkalkingsmiddel moet gebruiken ten opzichte van het uitspoelen van de koffiemachine. Wacht gerust even 30 tot 45 minuten om het middel zijn werk te laten doen. 
 
Wanneer je dit doet geef je het middel de kans om echt alle kalkresten te verwijderen, hierdoor zorg je ervoor dat jouw kopje koffie weer ineens een heel stuk beter smaakt. En daarnaast optimaliseer je ook weer de levensduur van jouw koffiemachine. 

Veelgestelde vragen

Wij vinden de Nivona NICR 1040 de beste koffiemachine van het luxe segment. Wil je weten waarom? Lees dan hier verder!

Wij vinden van wel! Ondanks dat het merk wellicht wat minder bekend is, is Nivona een uiterst betrouwbaar Duits merk. 

Dat valt wel mee, je hebt namelijk keuze tussen het instapsegment (serie 500) en het uiterst luxe segment (serie 1000). Je kan het daarmee zo duur maken als je zelf wil. 

Een van de meest voor de hand liggende redenen is dat Nivona erg veel kwaliteit te bieden heeft. En dat zorgt voor tevreden klanten!

Een Nivona koffiemachine is uitgerust met een zelfreinigingssysteem. Dat wil zeggen dat jij alleen de uitneembare delen nog schoon moet maken. Dat scheelt enorm veel tijd en ergernissen!