Nespresso Vertuo: de beste koffiemachine met cups?

Iedereen kent het koffiesysteem van Nespresso en haar koffiecups. Je hebt hem of zelf (ge)had of je kent iemand wie deze koffiemachine heeft of heeft gehad. De nieuwe Nespresso Vertuo is een klasse apart.

Nespresso zou Nespresso niet zijn wanneer zij deze koffiemachine niet verder hebben ontwikkeld tot een nieuw en (wellicht ook) beter model. Dit is uiteraard grotendeels gericht op het patent (daar vertellen we je zo meer over) en de nieuwe verkoopcijfers.

Vanaf oktober 2020 is dit nieuwe koffiesysteem van Nespresso op de Nederlandse markt geïntroduceerd. De Nespresso Vertuo is gelanceerd met de nieuwe Nespresso cups. 

Op deze pagina vertellen we jou waarom deze Nespresso Vertuo op een positieve manier onderscheidend is van de voorgaande Nespresso koffiemachines. 

Inhoud

Krups Nespresso Vertuo modellen

Krups heeft net als bij de voorgaande Nespresso koffiemachines de Vertuo machines gelanceerd. De verschillen zijn minimaal en je moet er even goed naar kijken voordat je deze herkent, maar je kunt kiezen uit de volgende modellen: 

Krups Nespresso Vertuo Plus XN903N

Eén van de eerste modellen was de Krups Nespresso Vertuo Plus XN903N en zoals de naam al aangeeft is deze koffiemachine ontstaan uit een samenwerking met Krups. En dat is niet voor de eerste keer een succes gebleken.  

Deze koffiemachine heeft een waterreservoir van 1,2 liter waarmee je met gemakt 8 kopjes koffie kan bereiden (lungo). Ook is de opwarmtijd erg snel, met maar 40 seconden kan je een kopje koffie zetten.

De Krups Vertuo is verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk: mat zwart, titanium, zwart en wit.

Magimix Nespresso M600 Vertuo

Eén van de beste Vertuo koffiemachines betreft de Magimix Nespresso M600. Dit komt naar onze mening grotendeels door het strakke design waardoor de koffiemachine een goede toevoeging is aan de keuken.

Anderzijds komt het ook door het feit dat de koffiemachine maar liefst 1,8 liter water in het reservoir kan hebben. Hierdoor zet je eenvoudig meerdere kopjes koffie achter elkaar. De Nespresso Vertuo zet grote(re) kopjes koffie, hierdoor is het waterreservoir een goede toevoeging. 

Het koffiezetapparaat warmt eveneens binnen 40 seconden op, wat naar onze mening voldoende is om een snelle en goede kop koffie te bereiden.

De’Longhi Nespresso Vertuo

Ook De’Longhi is een nieuwe aanbieder van de Vertuo. Het was één van de eerste producenten die begon met de verkoop van Nespresso Vertuo koffiemachines. Deze koffiemachine bezit een waterreservoir van 1,2L waarmee je meerdere kopjes koffie kan zetten. 

Het waterreservoir zit, net zoals bij veel van de originele modellen, aan de achterzijde van het apparaat. Niet echt handig wanneer je de machine met de rug tegen de muur wilt zetten.

Maar aan de andere kant is de kleine De’Longhi Nespresso Vertuo Next 120 compact en licht waardoor je de koffiemachine gemakkelijk optilt. Hierdoor haal je gemakkelijk het waterreservoir eruit. 

De De’Longhi Nespresso Vertuo Next 120 is verkrijgbaar in verschillende kleuren: zwart, wit en rood.

Waarom kiezen voor de Nespresso Vertuo?

De Nespresso Vertuo heeft een aantal verschillen ten opzichte van de originele Nespresso koffiemachines. Deze verschillen zitten hem in onder andere de Nespresso koffiecups, hoeveelheid koffie per cup en de lage(re) druk waarmee de koffie wordt gezet.  

De verschillen op een rijtje:

 • Verschillende koffiehoeveelheden van 40ml tot 414ml voor een reisbeker.
 • Andere koffiesmaken!
 • Andere koffiezetmethode: de Nespresso Vertuo maakt gebruik van de centrifusion techniek.
 • Het zetten van de koffie neemt meer tijd in beslag. 

Eén van de meest opvallende verschillen tussen de originele Nespresso koffiemachines en de Nespresso Vertuo is toch echt net zetten van koffie’s van verschillende grote. 

Met de Vertuo Nespresso kan je koffie zetten tot maar liefst 414 ml. En deze hoeveelheid varieert van een kleine espresso (zoals je deze gewend bent van Nespresso) tot de grote koffie reisbeker, en alles wat er tussen zit. 

De Vertuo koffiecapsules kan je in 3 verschillende formaten verkrijgen, hiermee zet je 5 verschillende hoeveelheden aan koffie:

 • Een kopje espresso: 40 ml
 • Dubbele espresso: 80 ml
 • Lungo: 150 ml
 • Een grote mok: 230 ml
 • Een reisbeker: 414 ml

Hoe werkt de Nespresso Vertuo?

Een veelgestelde vraag is: Hoe werkt de Nespresso Vertuo? En het antwoord is eigenlijk heel erg simpel. De Vertuo Nespresso bezit een alom bekende techniek waarbij koffie wordt bereidt op basis van de Nespresso Vertuo koffiecups.

Het grote verschil met de voorgaande Nespresso koffiecups is dat deze koffiecups met een hoge snelheid worden rondgedraaid. Hierdoor hoeft er geen hoge druk gezet te worden om de koffie te bereiden.

Er is ook nog een detail toegevoegd aan de koffiecups: iedere cup is namelijk uitgerust met een barcode. Deze barcode wordt door de koffiemachine afgelezen en herkent. Zo herkent de Nespresso machine iedere koffiecup en de bijbehorende instellingen.

Iedere barcode bevat de volgende informatie:

 • De benodigde hoeveelheid water.
 • De extractietijd.
 • De benodigde temperatuur
 • De snelheid waarom er moet worden rondgedraaid.

Deze bovengenoemde informatie is voor de koffiemachine voldoende om een goede kop koffie voor jou te bereiden.

Nespresso Vertuo review

De Vertuo, het betreft een bekende maar toch weer onbekende koffiemachine van Nespresso. Wij moeten bekennen dat wij zeker tevreden zijn met deze cupmachine. Het zetten van een kopje koffie is eenvoudig en de nieuwe techniek spreekt ons ook zeker aan. 

Vooral de intelligentie van de barcodes op de capsules welke worden uitgelezen door de koffiemachine vinden wij een groot pluspunt aan deze Nespresso Vertuo. Ook is het feit dat deze koffiemachine in meerdere uitvoeringen, merken en kleuren te verkrijgen si een bijzonder pluspunt. 

Om jou te voorzien van een uitgebreide mening vonden wij het belangrijk om ook een onafhankelijke Nespresso Vertuo review toe te voegen aan dit rijtje. 

Deze review kan je bekijken door op de onderstaande video te klikken.

De voor- en nadelen van de Nespresso Vertuo

Wanneer een fabrikant van koffiemachines een nieuwe koffiemachine uitbrengt welke wordt gepresenteerd als het betere alternatief is het juist goed om te weten wat de voor- en nadelen van deze koffiemachine zijn. 

Deze pagina over de Vertuo is tot nu toe een erg positieve noot wat betreft deze nieuwe koffiemachine. Dat is natuurlijk ook logisch doordat deze koffiecupmachine veel voordelen te bieden heeft. 

Maar om jou te voorzien van een onafhankelijke mening. Waarmee je de beste keuze kan maken voor het zetten van een overheerlijke kop koffie, waar jij nog lang van kan genieten is het goed om te weten dat er ook nadelen zijn. 

Om deze reden hebben wij de belangrijkste voor- en nadelen van de Vertuo Nespresso voor jou op een rijtje gezet:

De voordelen

 • Nieuwe koffiesmaken
 • Elegante koffiemachines
 • Erg eenvoudig te gebruiken
 • Grotere koffiehoeveelheden 

De nadelen

 • Langere bereidingstijd 
 • Duurdere koffiecapsules
 • Geen mogelijkheid tot melkspecialiteiten
Wat ons betreft spreken alle bovenstaande punten voor zich. Desondanks vinden wij dat één nadeel nog wat extra toelichting nodig heeft. En dat is het feit dat er geen melkspecialiteiten bereid kan worden. 
 
En dat is zeker een nadeel voor deze koffiecupmachine, aangezien haar concurrent de Dolce Gusto dit wel kan. Waarom dit niet mogelijk is? Dit komt doordat er geen Nespresso capsules zijn ontwikkeld met melk.
 
Om te zeggen dat je aan de Nespresso Vertuo koffievarianten niks hebt wanneer je een melkspecialiteit wil bereiden is overdreven. Je kan namelijk gebruik maken van een Nespresso melkopschuimer

De compacte koffiemachine

Heb je een relatief kleine keuken of gewoonweg geen trek in een koffiemachine welke een hele boel ruimte opslokt? Dan is deze Nespresso, net zoals haar voorgangers, echt iets voor jou. 

De Vertuo Nespresso is een koffiemachine welke je eenvoudig kan optillen, verzetten en opbergen en dat maakt deze koffiecupmachine zo ideaal. Het heeft namelijk een erg compacte omvang!

Om het allemaal nog even wat duidelijker te maken hebben we voor jou alle afmetingen even op een rijtje gezet:

 • Diepte: 35,9 centimeter
 • Breedte: 23,1 centimeter
 • Hoogte: 32,5 centimeter
 

Wat wij bijzonder vinden aan deze afmetingen is dat het Nespresso keer op keer weer lukt om alle technologie in een compacte behuizing te stoppen. Ongeacht of je de machine nou mee wil nemen op vakantie met de camper, voor in je hotelkamer of desnoods op je nachtkastje wil zetten naast je eigen bed. Met deze Vertuo doe je dit met gemak. 

Waar kan ik Vertuo capsules kopen?

Een groot verschil met de originele Nespresso cups is het feit dat de Vertuo Nespresso cups niet overal in de supermarkt, online of drogisterij te krijgen is. Het is daarom ook goed om te weten dat je voor het kopen van de Vertuo cups net even wat meer moeite moet doen. 

En dat komt doordat Nespresso nog een patent heeft op de cups. En dit patent loopt nog een aantal jaren door. Voorheen was dit ook het geval bij de originele Nespresso cups, maar toen het patent afliep werd de markt bestormd door alternatieven. 

Voor het kopen van de Vertuo capsules dien je eigenlijk gewoon naar de Nespresso winkel te gaan. Maar je kan ze ook online kopen. En wij hebben gevonden waar je dit kan doen. Benieuwd? Klik op de onderstaande knop en ga direct naar bol.com!

Wat kosten Vertuo capsules?

Wanneer je een Nespresso liefhebber bent dan weet je dat een Nespresso capsule net even wat duurder is dan haar alternatieven. En dit komt grotendeels door de sterke merknaam die aan deze koffiecups is verbonden. 

Helaas is dit niet anders bij de Vertuo koffiecups. Deze koffiecups zijn exclusief verkrijgbaar bij Nespresso en bij een klein aantal online aanbieders. Deze exclusiviteit zorgt er ook voor dat de koffiecups duurder zijn. 

De cupjes hebben een verschillende prijsrange en variëren van 45 eurocent voor een espresso-capsule tot 70 eurocent voor grote mok van 414 ml. Hierdoor zijn de nieuwe Vertuo capsules duurder dan de originele varianten: welke tussen de 39 en 48 eurocent kosten.

Veelgestelde vragen

De Nespresso Vertuo is een Nespresso cupmachine welke over een verbeterde zetmethodiek beschikt. De Nespresso Vertuo is zeker een goede koffiemachine.

Er zijn meerdere verschillen met de originele Nespresso koffiemachines. Wil je weten welke dat zijn? Lees ze dan op deze pagina.

Je kan eenvoudig met de Nespresso Vertuo grote kopjes koffie zetten. Daarnaast beschik je over nieuwe(re) koffiesmaken welke je in meerdere volumes kan zetten. 

Nespresso Vertuo koffiecups kan je op veel verschillende plekken aanschaffen. In de Nespresso winkel of juist online! Wil je weten waar je de cups online kan kopen? Lees dan deze pagina!

In vergelijking tot de originele Nespresso koffiemachines is de Vertuo een stukje duurder. Maar in vergelijking met andere koffiemachines is de Vertuo erg voordelig.