Kleine koffiemachine(s)

Op deze pagina gaan we in op de kleine koffiemachine die er momenteel op de markt zijn. Het zal uiteenlopend gaan over pistonmachines, draagbare koffiemachines en over apparaten die gewoonweg eenvoudiger in een kleine keuken passen. Heel handig wanneer jij wil afwijken van de norm die je overal ziet op websites. 

De’Longhi Pistonmachine

Een De’Longhi Pistonmachine geeft je het gevoel alsof jij ook een barista bent. Je hebt zelf invloed om alle soorten variabelen die komen kijken bij het zetten van een kopje koffie. Denk hierbij aan de sterkte van de koffie, hoeveelheid die je wil en de maalfijnheid van de bonen. Allemaal iets waar jij mee bezit kan zijn, maar dan gewoon lekker thuis! Een mooie bijkomstigheid is dat veel De’Longhi Pistonmachines zijn uitgerust met een stoompijpje waardoor je ook heel simpel een melkspecialiteit kan zetten. 

Naast een stoompijpje zijn er voldoende redenen om een De’Longhi Pistonmachine aan te schaffen. 

De'Longhi Dedica E685.W Pistonmachine

NanoPresso

Je bent er vast wel mee bekend. Al die soorten koffie’s die je kan halen wanneer je onderweg ergens naar toe bent. Maar vaak vallen ze toch allemaal stuk voor stuk weer een beetje tegen. Je proeft dat de koffiemachine is afgesteld om zo zuinig mogelijk aan te doen met de bonen. En dat vinden wij altijd erg jammer. 

Daarom is er nu ook de NanoPresso. De koffiemachine waarmee jij zelf jouw favoriete koffie kan zetten wanneer jij onderweg bent. Heel handig en je bespaart er ook nog eens geld mee. Meer weten? Kijk dan eens verder op de pagina van de NanoPresso.

Wacaco nanopresso

Sage Barista Express

De Sage Barista Express is een kleine(re) koffiemachine die ideaal is voor het maken van espresso’s. Deze machine past in iedere keuken eenvoudig thuis doordat hij weinig ruimte in beslag neemt. Maar wat deze pistonmachine nu zo leuk maakt? Hij maakt het zetten van koffie gewoonweg interessanter. Je kan veel spelen met de verschillende variabelen zoals eigenlijk bij de meeste pistonmachines wel het geval is. Ook het design is gewoonweg stijlvol. 

Waarom en hoe die dat doet lees je op de pagina van de Sage Barista Express! 

Sage Barista Express halfautomatische espressomachine

De Solis Pistonmachine

Wanneer je een pistonmachine zoekt is het uiteraard erg belangrijk dat je op zoek gaat naar een machine met de goede kwaliteit. Zelf zijn wij erg fan van de Solis Pistonmachine doordat het apparaat in staat is om twee kopjes koffie tegelijkertijd te zetten. Wat het leuker maakt om te gebruiken wanneer je iemand op bezoek hebt. Hierdoor gebruik je het apparaat, naar onze mening, simpelweg gewoon wat meer. 

Wanneer je meer wil weten over Solis Pistonmachine raden we je aan om deze pagina eens te lezen!

kleine koffiemachine Solis Barista Perfette Plus 1170

De koffie cafetière

De cafetière, ook wel een French Press genaamd, is een vrij eenvoudige manier om koffie mee te zetten. Je ziet de koffie cafetière veel terug in landen waar de Franse invloeden nog zichtbaar zijn. Het apparaat straalt eenvoud uit en bestaat uit een glazen pot met een deksel. Daarin is een metalen filter of zeef die je omhoog en omlaag kan bewegen. Door deze beweging golven de gemalen koffiebonen door het warme water en ontstaat er zo de koffie die we graag drinken. 

Wanneer je meer wil weten over deze manier van koffie zetten? Kijk dan ook eens op de pagina van de koffie cafetière.

koffie cafetiere