De beste Philips espressomachines in 2024!

Een Philips espressomachine iedereen kent ze wel. Philips is misschien wel een van de meest bekende bedrijven op de technologische markt. En ook zeker op de markt van espressomachines. Met een Philips bonen koffiezetapparaat maakt jij een kwalitatieve en duurzame keuze voor jouw nieuwe koffiemachine.

Om jou wat meer te vertellen over de verschillende Philips espressomachines die er zijn hebben wij ervoor gekozen om verschillende soorten Philips koffiemachines toe te lichten. Hiermee proberen we te zorgen dat jij een eenvoudigere keuze kan maken voor jouw nieuwe Philips espressomachine.

We hebben hierbij gelet op de verkoopcijfers, recensies, kwaliteit, technologische mogelijkheden en onze eigen ervaring als koffieliefhebbers.

Wat is de beste Philips espressomachine?

Dat is een lastige vraag. En dat komt eigenlijk doordat de Philips espressomachines de gehele markt bedienen. Dat klinkt wellicht een beetje vaag, maar je kan bij Philips kiezen voor een goedkoper instapmodel welke je al voor 300 tot 400 euro kan aanschaffen. Of je kan aan een luxe Philips koffiemachine denken. 

Maar de vraag was wat de beste Philips espressomachine volgens ons is. En daarom hebben wij ook een keuze gemaakt. Onze favoriet is de Philips EP5360 LatteGo!

Philips EP5441/50

De Philips EP5441/50 is misschien wel één van onze favorieten om een melkspecialiteit mee te maken. Deze koffiemachine is namelijk uitgerust met een melksysteem. Hiermee kan jij eenvoudig een cappuccino, latte macchiato of een andere specialiteit bereiden. Qua prijs valt dit model in de middenklasse, waardoor die goed betaalbaar is gebleven. 

Met de Philips 5000 EP5441/50 kies je uit 6 verschillende specialiteiten, waarvan je de aantal ml, sterkte en temperatuur aanpast naar jouw smaak. Een cappuccino of latte macchiato zet je al eenvoudig binnen 1 druk op de knop. 

Handig wanneer je in de ochtends graag een cappuccino drinkt voordat je de deur uit gaat. Het melkreservoir die afneembaar is bewaar je gemakkelijk in de koelkast, hierdoor blijft de melk lekker lang vers. 

Houd jij van een lekkere kop koffie voordat je gaat slapen? Dan zet je ook eenvoudig een decafé doordat dit bonenreservoir apart is van de andere bonen. Dit is wat ons betreft het gemakt dat past bij een Philips espressomachine.

Welke Philips koffiemachines zijn goed?

Om jou op weg te helpen in jouw keuze naar een nieuwe Philips koffiemachine zetten wij een aantal iconische koffiemachines op een rijtje. Op deze pagina zullen we allemaal verschillende variabelen afwegen zoals prijs, duurzaamheid, technologische toevoegingen, schoonmaken en natuurlijk de mogelijkheden welke de Philips koffiemachine te bieden heeft!

Philips 2200-serie EP2220/10

De Philips 2200-Serie EP2220/10 is afkomstig uit de zogeheten Philips bonen koffiezetapparaat 2200 series. In deze serie bevinden zich meerdere Philips koffiemachines, maar wat ons betreft blijft de Philips 2000-serie EP2200/10 een echte aanrader door de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. 

Het enige nadeel aan deze instapprijs is dat de technologische functies daarmee wat gering zijn. Deze espressomachine is uitermate geschikt voor relatief hoog verbruik. Kan vier verschillende koffiespecialiteiten bereiden en is zelfs uitgerust met een stoompijpje. Dit is dan ook het enige ‘nadeel’. Je dient de melk handmatig op te schuimen. Maar dat is ook te begrijpen in deze prijscategorie. 

Het LatteGo-systeem doet zijn intrede in deze 2200-serie, zodat je melkschuim kunt maken voor je cafe latte, cappuccino of latte macchiato met een druk op de knop. En dat vinden we een erg leuke toevoeging aan deze budget Philips espressomachine.

Philips 3000-serie EP3246/70

De Philips 3000 EP3246/70 is één van de best verkochte koffiemachines van Philips en wordt op veel verkopende websites beoordeelt met een 8,5/10. Daar hebben we al direct één van de eerste redenen om deze Philips bonen koffiezetapparaat aan te schaffen. 

Naast het nette design die in elke keuken past heeft dit koffiezetapparaat namelijk nog meer voordelen dan een ware eye-catcher zijn. Je bent natuurlijk ook erg benieuwd naar wat je koopt. Philips staat voor kwaliteit. 

Dat zie je ook direct terug in de computer die is geïntegreerd in de Philips 3000 EP3246/70. Je kan namelijk met deze koffiemachine erg eenvoudig jouw favoriete koffierecepten opslaan. Hierdoor hoef je dus niet telkens jouw favoriete instellingen opnieuw in te voeren. Een druk op de knop en klaar. Jouw koffie is gereed!

Naast het feit dat deze koffiemachine over een slimme computer beschikt kent het ook nog eens het gemakt van een apparaat dat jij nodig hebt. Via het display bedien je de koffiemachine gemakkelijk. Daarnaast schakel je zo de stoomfunctie in wanneer je melk wilt opschuimen voor een cappuccino of een flat white. 

Philips LatteGo 3200-series EP3246/70

De Philips 3200 espressomachine-serie is een van de beste uit de Philips stal. Daarnaast heb je ook nog eens de Philips LatteGo 3200 Serie EP3246/70. Dit koffiezetapparaat is namelijk een van de best beoordeelde koffiemachines op basis van de prijs-kwaliteitsverhouding. 

Je leest veel over de verschillende opties die je bij de koffiemachines hebt. Vaak zijn mensen op zoek naar een koffiemachine die ook uitermate geschikt is voor melkspecialiteiten. Mocht jij een van die mensen zijn dan is de Philips LatteGo 3200 series EP3246/70 echt iets voor jou. 

Deze Philips bonen koffiezetapparaat kan naast de traditionele koffiespecialiteiten die je van Philips gewend bent vijf verschillende melkspecialiteiten bereiden. 

Dus of je nu zin hebt in een espresso, een kop koffie of een drankje met melk, jouw Philips bonen koffiezetapparaat zet jouw favoriet eenvoudig met een paar drukken op de knop. Het LatteGo-systeem zorgt ervoor dat jij kan genieten van een laagje zijdezacht melkschuim bij jou kopje koffie. Naast de verschillende melkspecialiteiten kan je de koffie op jouw gewenste manier bereiden door de 12 verschillende standen op de maalfijnheid. 

Ben je benieuwd naar welke LatteGo koffiemachines Philips nog meer te bieden heeft? Kijk dan ook eens op onze Philips LatteGo pagina door op onderstaande knop te klikken!

Philips EP3241/50 | Philips espressomachine

De Philips EP3241/50 is een koffiemachine die ook zeker een plekje verdient in deze top 5 Philips espressomachine. Met dit apparaat haal je de opvolger van de Philips 2200 serie is huis. Net even wat verfijnder, strakker en beter dan zijn voorganger. 

Met deze koffiemachine haal je het meest nieuwe basismodel van de 3200 serie in huis. Dat betekent dat je voor een zeer schappelijke prijs een goede kwaliteit aan koffiemachine binnen haalt. Niet gek natuurlijk met zo’n bedrijf als Philips achter zich. 

Het fijne aan de Philips EP3241/50 is het feit dat je met dit basismodel een divers apparaat binnen haalt. Je kan namelijk heel eenvoudig de verschillende koffiespecialiteiten handmatig aanpassen door middel van het verstellen van de sterkte en hoeveelheid toegevoegde water. 

Daarnaast heeft de maker dit model uitgerust met een uitstekende AquaClean waterfilter. Hierdoor hoef je deze koffiemachine maar één keer in de 18 maanden te reinigen. En dat scheelt je weer een hoop gedoe. Best handig was ons betreft. 

Philips espressomachine 5400-serie EP5447/90

De Philips Serie 5400 EP5447/90 is afkomstig uit de zogeheten Philips bonen koffiezetapparaat 5000 series. Deze serie staat voor het parade paardje van de Philips-lijn. Dit zie je uiteraard ook terug in de prijs, die ligt wat hoger dan gemiddeld. Maar daar krijg je wel een hoop voor terug. 

Met de Philips EP5447/90 espressomachine heb je de keuze uit maar liefst 12 verschillende (koffie)dranken. Deze specialiteiten kan je zelf ook nog handmatig aanpassen. Dit doe je eenvoudig door gebruik te maken van het digitale display. 

Deze volautomatische espressomachine is voorzien van een geïntegreerd melksysteem. Dat wil zeggen dat je ook via deze koffiemachine eenvoudig jouw melkspecialiteiten kan bereiden. Je hoeft dus geen externe melkopschuimer meer te gebruiken. Handig toch? 

Naast de handige melkopschuimer heeft Philips ook de koffiemachine uitgerust met een hele handige functie. Je kan namelijk tot wel vier koffiespecialiteiten, die jij handmatig kan aanpassen, opslaan. Hierdoor hoef je dus niet iedere ochtend aan alle knoppen te draaien. 

Wat ons betreft is dit echt een uitstekende toevoeging ten opzichte van andere koffiemachines. Meer weten over alle mogelijke soorten? Kijk dan ook eens op onze pagina over de verschillende budget klasse qua bonen koffiemachines

Hoe gebruik je een Philips LatteGo?

Wat is de beste Philips filter koffiezetapparaat?

Een leuk feitje aan het drinken van filterkoffie is het feit dat filterkoffie meer cafeïne bevat dan koffie uit een volautomatische bonenmachine of uit een koffiecapsule. Dus wanneer je meer het cafeïne effect wil ervaren dan raden we je aan om bij de traditionele filter koffie te blijven.

Nu dat je weet dat filter koffie meer cafeïne bevat. En je wellicht ook de voorkeur voor filterkoffie hebt op basis van de smaak. Is het ook handig om te weten wat nu de beste Philips filter koffiezetapparaat is. 

De Philips filter koffiezetapparaten zijn uitgebreid getest en ook in grote aantallen verkocht. Hierdoor hebben we inzicht in recensies, ervaringen en verkoopcijfers. En hieruit is gebleken dat de volgende Philips filter koffiezetapparaten het beste uit de test zijn gekomen:

Philips Daily HD7459/20

Philips Daily HD7459/20 Philips filter koffiezetapparaat

Deze Philips Daily HD7459/20 is een erg simpel model. Maar daar gaat het ook om bij het zetten van filter koffie. De koffie moet goed zijn, snel te bereiden en er moet uiteraard ook de mogelijkheid zijn om een grote pot koffie te zetten. 

Deze Philips filter koffiezetapparaat is hiervoor uitermate geschikt en behoeft daarmee ook niet veel woorden. Met een 4.0/5 uit te test scoort hij naar behoren en doet deze koffiemachine wat hij moet doen. 

Wil je met deze koffiemachine toch één van de melkspecialiteiten zetten, dan kan je er eenvoudig voor kiezen om een externe melkopschuimer aan te schaffen. 

Philips Senseo Switch HD7892/60

Wanneer je toch wat meer wil switchen wat betreft de verschillende koffiecreaties is deze Philips Senseo Switch uitermate geschikt voor jou. Met dit filterkoffiezetapparaat van Senseo is het namelijk mogelijk om zowel koffie te zetten met de Senseo koffiepads als op de ouderwetse manier hoe je altijd filter koffie bereid. 

En deze switch tussen de twee verschillende manieren is eenvoudig om te doen. Het handige hieraan is het feit dat je met één druk op de knop een kopje Senseo kan zetten. Wil je helemaal in de Senseo sferen blijven? 

Dan is het ook mogelijk om een kopje Senseo koffie uit een Senseo koffie kopje te drinken. 

Welke Philips espressomachine met melkopschuimer?

Een Philips espressomachine met melkopschuimer wordt ook wel de Philips LatteGo genoemd. Deze koffiemachine biedt de mogelijkheid om heerlijk romig melkschuim te creëren voor verschillende koffiespecialiteiten zoals cappuccino, latte macchiato en flat white. Hier zijn enkele modellen van Philips espressomachines met melkopschuimer:

 1. Philips LatteGo-serie: Deze serie bevat espressomachines met het LatteGo melksysteem. Het LatteGo-systeem zorgt voor zijdezacht melkschuim en bestaat uit een melkreservoir, een mengkamer en een uitloop. Voorbeelden van modellen in deze serie zijn de Philips 3200 LatteGo en Philips 5000 LatteGo.

 2. Philips EP2220/10: Dit model is een espressomachine met een geïntegreerde melkopschuimer. Het heeft een klassiek melkopschuimsysteem waarmee je handmatig melkschuim kunt bereiden.

 3. Philips EP5365/10: Deze espressomachine heeft een automatische melkopschuimer met een melkreservoir dat je kunt verwijderen en in de koelkast kunt bewaren. Het biedt verschillende melkschuimopties, zoals cappuccino en latte macchiato.

 4. Philips EP5447/90: Deze espressomachine maakt gebruik van het LatteGo melksysteem, vergelijkbaar met de LatteGo-serie. Het biedt eenvoudige bediening en de mogelijkheid om melkschuim van hoge kwaliteit te creëren.

Het is belangrijk om de specificaties en functies van elk model te vergelijken en te bepalen welke het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren. Het hebben van een geïntegreerde melkopschuimer in een Philips espressomachine maakt het gemakkelijker om thuis van heerlijke melkdranken te genieten zonder extra apparatuur te hoeven gebruiken.

Hoe Philips espressomachine ontkalken?

Het ontkalken van een Philips espressomachine is een belangrijk onderdeel van het onderhoudsproces om de prestaties van de machine te behouden. Hier is een algemeen stappenplan om een Philips espressomachine te ontkalken:

 1. Raadpleeg de handleiding: Controleer de handleiding van jouw specifieke Philips espressomachine voor gedetailleerde instructies en aanbevelingen met betrekking tot het ontkalkingsproces. Dit kan variëren afhankelijk van het model van de espressomachine.

 2. Bereid ontkalkingsoplossing voor: Koop een geschikte ontkalkingsoplossing die compatibel is met Philips espressomachines. Volg de instructies op de verpakking om de juiste verhouding van ontkalkingsoplossing en water te gebruiken.

 3. Vul het waterreservoir: Vul het waterreservoir van de espressomachine met de ontkalkingsoplossing en vul het aan met water volgens de instructies. Zorg ervoor dat je de aanbevolen verhoudingen volgt.

 4. Start het ontkalkingsproces: Plaats een grote container onder de koffie-uitloop om het ontkalkingsmengsel op te vangen. Schakel de espressomachine in en laat een kleine hoeveelheid ontkalkingsmengsel door de machine stromen. Volg de specifieke instructies in de handleiding om het ontkalkingsproces te starten.

 5. Laat het mengsel circuleren: Laat het ontkalkingsmengsel gedurende de aanbevolen tijd door de machine circuleren. Dit zorgt ervoor dat de ontkalkingsoplossing de interne componenten van de espressomachine grondig reinigt en kalkaanslag verwijdert.

 6. Spoelen: Nadat het ontkalkingsproces is voltooid, spoel je de espressomachine grondig door het waterreservoir te vullen met schoon water en dit door de machine te laten lopen. Herhaal dit proces een paar keer om ervoor te zorgen dat alle resten van de ontkalkingsoplossing worden weggespoeld.

 7. Reiniging van andere onderdelen: Volg de handleiding om andere onderdelen van de espressomachine, zoals de zetgroep, lekbak en melksysteem, indien aanwezig, grondig schoon te maken volgens de aanbevolen richtlijnen.

Het is belangrijk om de specifieke instructies en aanbevelingen van jouw Philips espressomachine te volgen, omdat de procedures en aanbevolen frequentie van het ontkalkingsproces kunnen verschillen per model. Door regelmatig te ontkalken kun je de levensduur van de machine verlengen en zorgen voor een optimale werking en smaak van de koffie.

Nog meer volautomatische koffiemachines

Ben je na al deze informatie over de Philips espressomachine er nog niet helemaal uit? Dat is geen probleem! Wij hebben namelijk nog veel meer geschreven over de verschillende volautomatische koffiemachines die er momenteel op de markt te verkrijgen zijn. 

Zo hebben wij een specifieke pagina geschreven die verder in gaat op welke verschillende volautomatische koffiemachines er momenteel veel worden verkocht. En waarom wij zo’n fan zijn van deze machines. Dat scheelt jou weer een hoop uitzoek werk. 

Je neemt al eenvoudig een kijkje op onze volautomatische koffiemachine pagina door op de onderstaande knop te klikken. Veel lees plezier gewenst!

Wil je toch een andere koffiemachine dan bovengenoemde koffiemachine of zelfs een ander merk dan Philips. Bekijk dan ook eens de Saeco koffiemachines. Toch liever wat anders? Bekijk dan de Melitta koffiemachine pagina!

Veelgestelde vragen

Een Philips espressomachine heb je in veel verschillende uitvoeringen. Zo heb je al een Philips espressomachine voor €350 maar heb je ook koffiemachines van Philips van €1000 en meer!

Als wij een Philips koffiemachine moeten kiezen dan zouden wij voor deze Philips gaan.

Het maakt niet uit welke koffiebonen je gebruikt voor jouw Philips koffiemachine. Wanneer je meer wil weten over welke koffiebonen je kan gebruiken dan raden we je aan om deze espresso bonen te bekijken!

Ja, Philips is een erg goed merk op het gebied van koffiemachines.

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com