De beste Philips espressomachines in 2023!

Een Philips espressomachine iedereen kent ze wel. Philips is misschien wel een van de meest bekende bedrijven op de technologische markt. En ook zeker op de markt van espressomachines. Met een Philips bonen koffiezetapparaat maakt jij een kwalitatieve en duurzame keuze voor jouw nieuwe koffiemachine.

Om jou wat meer te vertellen over de verschillende Philips espressomachines die er zijn hebben wij ervoor gekozen om verschillende soorten Philips koffiemachines toe te lichten. Hiermee proberen we te zorgen dat jij een eenvoudigere keuze kan maken voor jouw nieuwe Philips espressomachine.

We hebben hierbij gelet op de verkoopcijfers, recensies, kwaliteit, technologische mogelijkheden en onze eigen ervaring als koffieliefhebbers.

Wat is de beste Philips espressomachine?

Dat is een lastige vraag. En dat komt eigenlijk doordat de Philips espressomachines de gehele markt bedienen. Dat klinkt wellicht een beetje vaag, maar je kan bij Philips kiezen voor een goedkoper instapmodel welke je al voor 300 tot 400 euro kan aanschaffen. Of je kan aan een luxe Philips koffiemachine denken. 

Maar de vraag was wat de beste Philips espressomachine volgens ons is. En daarom hebben wij ook een keuze gemaakt. Onze favoriet is de Philips EP5360 LatteGo!

Philips EP5360 

De Philips EP5360 is misschien wel één van onze favorieten om een melkspecialiteit mee te maken. Deze koffiemachine is namelijk uitgerust met een melksysteem. Hiermee kan jij eenvoudig een cappuccino, latte macchiato of een andere specialiteit bereiden. Qua prijs valt dit model in de middenklasse, waardoor die goed betaalbaar is gebleven. 

Met de Philips 5000 EP5360/10 kies je uit 6 verschillende specialiteiten, waarvan je de aantal ml, sterkte en temperatuur aanpast naar jouw smaak. Een cappuccino of latte macchiato zet je al eenvoudig binnen 1 druk op de knop. 

Handig wanneer je in de ochtends graag een cappuccino drinkt voordat je de deur uit gaat. Het melkreservoir die afneembaar is bewaar je gemakkelijk in de koelkast, hierdoor blijft de melk lekker lang vers. 

Houd jij van een lekkere kop koffie voordat je gaat slapen? Dan zet je ook eenvoudig een decafé doordat dit bonenreservoir apart is van de andere bonen. Dit is wat ons betreft het gemakt dat past bij een Philips espressomachine.

Philips 5000 serie Philips espressomachine

Welke Philips koffiemachines zijn goed?

Om jou op weg te helpen in jouw keuze naar een nieuwe Philips koffiemachine zetten wij een aantal iconische koffiemachines op een rijtje. Op deze pagina zullen we allemaal verschillende variabelen afwegen zoals prijs, duurzaamheid, technologische toevoegingen, schoonmaken en natuurlijk de mogelijkheden welke de Philips koffiemachine te bieden heeft!

Philips 2200-serie EP2220/10

De Philips 2200-Serie EP2220/10 is afkomstig uit de zogeheten Philips bonen koffiezetapparaat 2200 series. In deze serie bevinden zich meerdere Philips koffiemachines, maar wat ons betreft blijft de Philips 2000-serie EP2200/10 een echte aanrader door de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. 

Het enige nadeel aan deze instapprijs is dat de technologische functies daarmee wat gering zijn. Deze espressomachine is uitermate geschikt voor relatief hoog verbruik. Kan vier verschillende koffiespecialiteiten bereiden en is zelfs uitgerust met een stoompijpje. Dit is dan ook het enige ‘nadeel’. Je dient de melk handmatig op te schuimen. Maar dat is ook te begrijpen in deze prijscategorie. 

Het LatteGo-systeem doet zijn intrede in deze 2200-serie, zodat je melkschuim kunt maken voor je cafe latte, cappuccino of latte macchiato met een druk op de knop. En dat vinden we een erg leuke toevoeging aan deze budget Philips espressomachine.

Philips lattego 2200 EP2220 bonen koffiemachine

Philips 3000-serie HD8821 01

De Philips 3000 HD8821 01 is één van de best verkochte koffiemachines van Philips en wordt op veel verkopende websites beoordeelt met een 8,5/10. Daar hebben we al direct één van de eerste redenen om deze Philips bonen koffiezetapparaat aan te schaffen. Naast het nette design die in elke keuken past heeft dit koffiezetapparaat namelijk nog meer voordelen dan een ware eye-catcher zijn.

Je bent natuurlijk ook erg benieuwd naar wat je koopt. Philips staat voor kwaliteit. Dat zie je ook direct terug in de computer die is geïntegreerd in de Philips 3000 hd8821 01. Je kan namelijk met deze koffiemachine erg eenvoudig jouw favoriete koffierecepten opslaan. Hierdoor hoef je dus niet telkens jouw favoriete instellingen opnieuw in te voeren. Een druk op de knop en klaar. Jouw koffie is gereed!

Naast het feit dat deze koffiemachine over een slimme computer beschikt kent het ook nog eens het gemakt van een apparaat dat jij nodig hebt. Via het display bedien je de koffiemachine gemakkelijk. Daarnaast schakel je zo de stoomfunctie in wanneer je melk wilt opschuimen voor een cappuccino of een flat white. 

Philips 3000 serie HD8821:01

Philips LatteGo 3200-series EP3246/70

De Philips 3200 espressomachine-serie is een van de beste uit de Philips stal. Daarnaast heb je ook nog eens de Philips LatteGo 3200 Serie EP3246/70 (een hele mond vol). Dit koffiezetapparaat is namelijk een van de best beoordeelde koffiemachines op basis van de prijs-kwaliteitsverhouding. 

Je leest veel over de verschillende opties die je bij de koffiemachines hebt. Vaak zijn mensen op zoek naar een koffiemachine die ook uitermate geschikt is voor melkspecialiteiten. Mocht jij een van die mensen zijn dan is de Philips LatteGo 3200 series EP3246/70 echt iets voor jou. 

Deze Philips bonen koffiezetapparaat kan naast de traditionele koffiespecialiteiten die je van Philips gewend bent vijf verschillende melkspecialiteiten bereiden. 

Dus of je nu zin hebt in een espresso, een kop koffie of een drankje met melk, jouw Philips bonen koffiezetapparaat zet jouw favoriet eenvoudig met een paar drukken op de knop. Het LatteGo-systeem zorgt ervoor dat jij kan genieten van een laagje zijdezacht melkschuim bij jou kopje koffie. Naast de verschillende melkspecialiteiten kan je de koffie op jouw gewenste manier bereiden door de 12 verschillende standen op de maalfijnheid. 

Ben je benieuwd naar welke LatteGo koffiemachines Philips nog meer te bieden heeft? Kijk dan ook eens op onze Philips LatteGo pagina door op onderstaande knop te klikken!

Philips serie 3200 espresso apparaat EP3241

Philips EP3321 | Philips espressomachine

De Philips EP3321 is een koffiemachine die ook zeker een plekje verdient in deze top 5 Philips espressomachine. Met dit apparaat haal je de opvolger van de Philips 2200 serie is huis. Net even wat verfijnder, strakker en beter dan zijn voorganger. 

Met deze koffiemachine haal je het meest nieuwe basismodel van de 3200 serie in huis. Dat betekent dat je voor een zeer schappelijke prijs een goede kwaliteit aan koffiemachine binnen haalt. Niet gek natuurlijk met zo’n bedrijf als Philips achter zich. 

Het fijne aan de Philips EP3321 is het feit dat je met dit basismodel een divers apparaat binnen haalt. Je kan namelijk heel eenvoudig de verschillende koffiespecialiteiten handmatig aanpassen door middel van het verstellen van de sterkte en hoeveelheid toegevoegde water. 

Daarnaast heeft de maker dit model uitgerust met een uitstekende AquaClean waterfilter. Hierdoor hoef je deze koffiemachine maar één keer in de 18 maanden te reinigen. En dat scheelt je weer een hoop gedoe. Best handig was ons betreft. 

Philips EP3321

Philips espressomachine 5400-serie EP5447/90

De Philips Serie 5400 EP5447/90 is afkomstig uit de zogeheten Philips bonen koffiezetapparaat 5000 series. Deze serie staat voor het parade paardje van de Philips-lijn. Dit zie je uiteraard ook terug in de prijs, die ligt wat hoger dan gemiddeld. Maar daar krijg je wel een hoop voor terug. 

Met de Philips EP5447/50 espressomachine heb je de keuze uit maar liefst 12 verschillende (koffie)dranken. Deze specialiteiten kan je zelf ook nog handmatig aanpassen. Dit doe je eenvoudig door gebruik te maken van het digitale display. 

Deze volautomatische espressomachine is voorzien van een geïntegreerd melksysteem. Dat wil zeggen dat je ook via deze koffiemachine eenvoudig jouw melkspecialiteiten kan bereiden. Je hoeft dus geen externe melkopschuimer meer te gebruiken. Handig toch? 

Naast de handige melkopschuimer heeft Philips ook de koffiemachine uitgerust met een hele handige functie. Je kan namelijk tot wel vier koffiespecialiteiten, die jij handmatig kan aanpassen, opslaan. Hierdoor hoef je dus niet iedere ochtend aan alle knoppen te draaien. 

Wat ons betreft is dit echt een uitstekende toevoeging ten opzichte van andere koffiemachines. Meer weten over alle mogelijke soorten? Kijk dan ook eens op onze pagina over de verschillende budget klasse qua bonen koffiemachines

Philips 5000 serie EP5345

Hoe gebruik je een Philips LatteGo?

Wat is de beste Philips filter koffiezetapparaat?

Een leuk feitje aan het drinken van filterkoffie is het feit dat filterkoffie meer cafeïne bevat dan koffie uit een volautomatische bonenmachine of uit een koffiecapsule. Dus wanneer je meer het cafeïne effect wil ervaren dan raden we je aan om bij de traditionele filter koffie te blijven.

Nu dat je weet dat filter koffie meer cafeïne bevat. En je wellicht ook de voorkeur voor filterkoffie hebt op basis van de smaak. Is het ook handig om te weten wat nu de beste Philips filter koffiezetapparaat is. 

De Philips filter koffiezetapparaten zijn uitgebreid getest en ook in grote aantallen verkocht. Hierdoor hebben we inzicht in recensies, ervaringen en verkoopcijfers. En hieruit is gebleken dat de volgende Philips filter koffiezetapparaten het beste uit de test zijn gekomen:

Philips Daily HD7459/20

Philips Daily HD7459/20 Philips filter koffiezetapparaat

Deze Philips Daily HD7459/20 is een erg simpel model. Maar daar gaat het ook om bij het zetten van filter koffie. De koffie moet goed zijn, snel te bereiden en er moet uiteraard ook de mogelijkheid zijn om een grote pot koffie te zetten. 

Deze Philips filter koffiezetapparaat is hiervoor uitermate geschikt en behoeft daarmee ook niet veel woorden. Met een 4.0/5 uit te test scoort hij naar behoren en doet deze koffiemachine wat hij moet doen. 

Wil je met deze koffiemachine toch één van de melkspecialiteiten zetten, dan kan je er eenvoudig voor kiezen om een externe melkopschuimer aan te schaffen. 

Philips Senseo Switch HD7892/60

Philips Switch Premium

Wanneer je toch wat meer wil switchen wat betreft de verschillende koffiecreaties is deze Philips Senseo Switch uitermate geschikt voor jou. Met dit filterkoffiezetapparaat van Senseo is het namelijk mogelijk om zowel koffie te zetten met de Senseo koffiepads als op de ouderwetse manier hoe je altijd filter koffie bereid. 

En deze switch tussen de twee verschillende manieren is eenvoudig om te doen. Het handige hieraan is het feit dat je met één druk op de knop een kopje Senseo kan zetten. Wil je helemaal in de Senseo sferen blijven? 

Dan is het ook mogelijk om een kopje Senseo koffie uit een Senseo koffie kopje te drinken. 

Wat kost de Philips latte go?

De Philips LatteGo is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Zo is er voor iedere serie een nieuw model uitgebracht waardoor de prijsvariatie groot is. 

Wanneer je wil weten wat een Philips LatteGo kost moet je denken aan 400 euro bij de 2200-series en 1500 euro bij de 5400-series. Alle andere modellen zitten tussen deze twee genoemde prijzen in. 

Nog meer volautomatische koffiemachines

Ben je na al deze informatie over de Philips espressomachine er nog niet helemaal uit? Dat is geen probleem! Wij hebben namelijk nog veel meer geschreven over de verschillende volautomatische koffiemachines die er momenteel op de markt te verkrijgen zijn. 

Zo hebben wij een specifieke pagina geschreven die verder in gaat op welke verschillende volautomatische koffiemachines er momenteel veel worden verkocht. En waarom wij zo’n fan zijn van deze machines. Dat scheelt jou weer een hoop uitzoek werk. 

Je neemt al eenvoudig een kijkje op onze volautomatische koffiemachine pagina door op de onderstaande knop te klikken. Veel lees plezier gewenst!

Wil je toch een andere koffiemachine dan bovengenoemde koffiemachine of zelfs een ander merk dan Philips. Bekijk dan ook eens de Saeco koffiemachines. Toch liever wat anders? Bekijk dan de Melitta koffiemachine pagina!

Veelgestelde vragen

Een Philips espressomachine heb je in veel verschillende uitvoeringen. Zo heb je al een Philips espressomachine voor €350 maar heb je ook koffiemachines van Philips van €1000 en meer!

Als wij een Philips koffiemachine moeten kiezen dan zouden wij voor deze Philips gaan.

Het maakt niet uit welke koffiebonen je gebruikt voor jouw Philips koffiemachine. Wanneer je meer wil weten over welke koffiebonen je kan gebruiken dan raden we je aan om deze espresso bonen te bekijken!

Ja, Philips is een erg goed merk op het gebied van koffiemachines.