De JURA A1

Zelf zijn wij ook echt dol op volautomatische koffiemachines. Dit komt eigenlijk doordat deze koffiemachines zo eenvoudig zijn om gebruik te worden. Met een paar klikken op de juiste knoppen zet je al snel een lekker kopje koffie. 

Hierdoor kan je in een paar tellen weer door met waarmee je bezig was. In onze zoektocht naar de beste koffiezetapparaten kwamen we ook uit bij de Jura A1. 

Deze koffiemachine valt meteen op door haar design. Je kan de Jura A1 bestellen in Piano Black, maar ook in de Piano White variant. Wat ons betreft zijn veel koffiemachines uit de Jura-stal een goede toevoeging voor iedere keuken of kantoor. Maar de Jura A1 is wel erg uniek in haar uiterlijk. Dit komt door het opvallende glanzende materiaal dat is gebruikt. 

Met zo’n 10 kilo aan koffiegeweld moet je wel even de armpjes warm maken voordat je deze koffiemachine op zijn plek zet. Maar eenmaal daar garanderen wij dat je hem toch niet meer weg wil halen.

De eigenschappen van JURA A1

De eigenschappen van de JURA A1 is juist waar het interessant begint te worden. De koffie wordt gemaakt met het zogeheten P.E.P. systeem. Dit staat voor Pulse Etraction Process en deze methode zorgt er op elektrische wijze voor dat de pomp in de koffiemachine wordt aangestuurd. 

Nu hoor ik je denken: waar is dat dan weer goed voor? Nou, met deze methode wordt het water vele malen langzamer door de koffiebonen gepompt. En dit zorgt er weer voor dat de aroma’s in de koffie bonen door de JURA A1 beter behouden worden. En dat resulteert in lekkerdere koffie welke een stuk smaakvoller is. Overigens haalt de JURA A1 deze verloren tijd weer in door super snel de koffiebonen te malen. Hierdoor sta je niet te lang te wachten op je kopje koffie, ook wel zo fijn.

Jura A1

De min- en pluspunten

Naast de vele pluspunten heeft deze koffiemachine ook enkele minpunten ten opzichte van zijn concurrenten. Zo is het bonenreservoir maar groot genoeg voor ongeveer 125 gram koffiebonen. Dit zorgt ervoor dat je, bij intensief gebruik op kantoor, het reservoir regelmatig moet bijvullen. 

Ook beschikt het apparaat maar over één schenkpijpje. Hierdoor is het maar mogelijk om één kopje koffie tegelijkertijd te zetten. Toch even goed om over na te denken voordat jij een koffiemachine aanschaft. 

In alle eerlijkheid vinden wij dit jammer aan deze JURA A1. Mocht je liever een apparaat hebben waarmee je meerdere kopjes koffie kan zetten? Kijk dan eens op de pagina van de JURA E6 Platina. Dit is een van de meest verkochte JURA koffiemachines op de huidige markt. Wil je sowieso wat meer over de verschillende JURA koffiemachines weten. Kijk dan ook eens op de pagina van JURA die wij hebben geschreven. Hier besteden we wat meer aandacht aan de verschillende modellen. 

JURA A1 review

Ben je op zoek naar een review over de JURA A1? Dan is onderstaand filmpje wellicht ook iets om even te bekijken. In dit filmpje wordt de JURA A1 helemaal doorgelicht.