Is Siemens EQ6 Plus S800 de beste Siemens koffiemachine?

De Siemens EQ6 Plus S800 is een luxe volautomatische espressomachine uit de Siemens EQ serieus stal. Deze koffiemachine heeft een ruim aanbod aan verschillende koffie- en melkspecialiteiten. 

Deze keuzes qua koffiespecialiteiten kan je ook nog eens handmatig aanpassen zodat je hem goed op jouw eigen wensen en behoeftes kan aansluiten. Dat maakt de Siemens EQ6 Plus S800 een topper in zijn segment. 

Met deze koffiemachine kun je genieten van verse koffie in verschillende vormen. Heb je zin in een overheerlijke cappuccino? Dat kan door middel van het stoompijpje maak je eenvoudig het melkschuim klaar. 

Wil je toch wat anders? Dat kan ook. Je kan namelijk kiezen uit acht verschillende koffiespecialiteiten die je dus, zoals eerder gezegd, zelf weer kan bijstellen. 

Wat maakt de Siemens EQ6 Plus S800 zo goed?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: met de Siemens EQ6 Plus S800 kan je twee melkspecialiteiten tegelijkertijd zetten. En dat kan dan natuurlijk ook voor de standaard koffiespecialiteiten. 

Dat zorgt er dus voor dat je minder lang hoeft te wachten wanneer je voor meerdere personen een kopje koffie gaat zetten. 

Deze zogenoemde middenklasse koffiemachine is al verkrijgbaar voor een prijs van €899. Dat is wellicht iets wat aan de hoge kant voor een middenklasse koffiemachine, maar daarvoor krijg je uiteraard wel de Siemens kwaliteit voor terug. 

Wil je überhaupt meer weten over welke koffiemachines uit deze serie er nog meer op de markt zijn? Kijk dan ook eens op de Siemens koffiemachine pagina. Hier vind je meerdere varianten van de Siemens EQ series. 

Maar waarom zouden wij de Siemens EQ6 Plus S800 aanraden? Nou dat is eigenlijk vrij simpel, maar we sommen het graag voor jou op:

 • Een prachtig design
 • Twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten
 • Melkspecialiteiten zetten in een handomdraai
 • Strak touchscreen display
 • Eenvoudig schoon te maken 
 • Lange levensduur

Hoe werkt de Siemens EQ6 Plus S800:

Voordelen van de Siemens EQ6

Waar je natuurlijk erg benieuwd naar ben zijn de voordelen van deze koffiemachine. Logisch natuurlijk, daarvoor ben je ook op zoek naar informatie. Wat ons betreft zijn de voordelen eenvoudig op te noemen, doordat deze Siemens koffiemachine gewoonweg enorm veel kwaliteit biedt: 

 • Sterke en mooie machine
 • Twee melkspecialiteiten tegelijkertijd zetten
 • Veel opties 
 • Gemakkelijk te bedienen door het display
 • Stille en duurzame koffiemachine
 • De koffiehoeveelheid is handmatig in te stellen
Zoals je ziet biedt deze koffiemachine erg veel opties waardoor je lekker kan experimenteren met de verschillende smaken. Hierdoor leer je vanzelf jouw favoriet kennen. 
 
Ben je op zoek naar een volautomatische koffiemachine of toch een halfautomatische espressomachine? Voor beide soorten hebben wij een aantal modellen verder toegelicht. Klik op de link en lees gerust verder!
 

Waarom kiezen voor de Siemens EQ6 Plus S800?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand de Siemens EQ6 Plus S800 zou willen kopen. Om dat overzichtelijk te maken hebben wij ervoor gekozen om deze punten eens op een rijtje te zetten:

 1. De kwaliteit van de koffie: De Siemens EQ6 Plus S800 is ontworpen om zeer goede kwaliteit van koffie te produceren. De koffiemachine heeft een ingebouwd keramisch maalwerk waardoor de koffiebonen tot de beste maalfijnheid worden gemalen. 

 2. Technologie: Ook beschikt deze Siemens over een SensoFlow-systeem welke ervoor zorgt dat de watertemperatuur constant blijft met de ideale druk. Hierdoor komen er meer aroma’s in jouw kopje koffie.

 3. Gebruiksvriendelijkheid: De Siemens EQ6 Plus S800 is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen. Het heeft een mooi en helder display waarmee je alle handige functies zoals ontkalken en reinigen kan bedienen. En natuurlijk een kopje koffie aanklikken!

 4. Duurzame materialen: Siemens staat bekend om de productie van duurzame en hoogwaardige koffiemachines. De Siemens EQ6 Plus S800 is hierop zeker geen uitzondering. De koffiemachine is gemaakt met duurzame materialen waardoor het beschikt over een sterke behuizing.

 5. Indrukwekkend design: Het indrukwekkende en strakke design van de Siemens EQ6 Plus S800 past goed in elke keuken. Ook kan je kiezen uit de verschillende uitvoeringen (kleuren) om deze nog beter op jou wensen aan te laten sluiten.

Kortom, als je op zoek bent naar een koffiemachine van hoge kwaliteit die gebruiksvriendelijk is, duurzaam en een mooi design heeft, dan is de Siemens EQ6 Plus S800 een goede keuze.

De Siemens EQ6 S800 serie

De Siemens EQ6 S800 lijn is ontworpen uit duurzame en kwalitatieve materialen welke gericht is op huishoudelijke apparaten. Het is namelijk zo dat naast koffiemachines deze Siemens lijn ook nog andere huishoudelijke apparaten biedt. 

Waarom de S800 lijn een goede serie betreft? Dat komt doordat er veel verschillende lijnen binnen deze S800 zijn gebouwd. Zo zijn er veel verschillende varianten te vinden welke gericht zijn op melkspecialiteiten of juist zijn uitgerust met een mooi display. 

Wat ons betreft is daarom ook de Siemens EQ6 Plus S800 een uitstekende koffiemachine om in huis te halen. De reden is dat deze Siemens gewoonweg niet teleurstelt en jou de waarde biedt waar je zo’n behoefte aan hebt. 

Wat wordt meegeleverd?

Bij de Siemens EQ6 Plus S800 kan je rekenen op een aantal standaard meegeleverde artikelen. Denk hierbij aan: 

 • RVS melkreservoir
 • Teststrip waterhardheid
 • Waterfilter
 • Maatschepje koffiebonen
 • Handleiding
Wat ons betreft is het melkreservoir welke wordt meegeleverd een ideale toevoeging aan deze Siemens. Hierdoor kan de Siemens EQ6 Plus S800 beter voldoen aan de wensen welke jij hebt. 
 
Houdt je van een melkspecialiteit? Dan kan je deze S800 zeker in huis halen. Het bereiden van een cappuccino of koffie verkeerd is hierdoor te maken! En dat zorgt ervoor dat jij deze koffiemachine vaker gaat gebruiken. 
 
En dat is gewoonweg waarvoor je een nieuwe koffiemachine aanschaft. Een Siemens biedt jou veel kwaliteit en dat gaat gepaard met een hoge(re) prijs. Om deze reden is het daarom ook uitermate belangrijk dat je optimaal geniet van jouw nieuwe koffiemachine!

 

Duurzaamheid en Siemens

Dat je alles netjes meegeleverd krijgt is natuurlijk logisch bij zo’n betrouwbare fabrikant als Siemens. Wist je ook dat alle onderdelen eenvoudig uitneembaar zijn en daardoor gemakkelijk schoon te maken? 

Deze Siemens EQ6 is gemaakt van duurzame materialen doordat het merk veel waarde hecht aan duurzaamheid. Dit doen ze door erg efficiënt om te gaan met de energie die deze koffiemachine gebruikt. 
 
De hoogwaarde kwaliteit van het maalsysteem zorgt ervoor dat er weinig tot geen onderhoud nodig is. Dit komt doordat Siemens gebruik maakt van een keramische maalschijf en dat zorgt voor een fijne en gelijkmatige maling van de koffiebonen. 
 
Je kan dus wel stellen dat wanneer je een Siemens koffiemachine koop je ook direct een duurzame keuze maakt op het gebied van je aankoop. En dat is toch iets waar we met zijn alle wat meer over moeten gaan nadenken.
 

Hoe kan je de Siemens EQ6 Plus S800 ontkalken?

Wanneer je een Siemens EQ6 Plus S800 moet ontkalken is eigenlijk erg simpel: je ziet het namelijk aan het ontkalkingslampje welke gaat branden. Wanneer dit het geval is raden we je aan om de volgende stappen te gaan gebruiken:

 1. Ga naar het menu van jouw koffiemachine, selecteer de optie ‘reinigen’ en bevestig deze optie.
 2. Selecteer nu in het nieuwe menu ‘ontkalken’ en bevestig opnieuw.  
 3. Klik op ‘start’ om het programma te starten. 

Wanneer je het menu hebt doorlopen is het tijd voor de volgende stappen. 

 1. Verwijderd het waterreservoir en vul deze met 0,5L water. Voeg hier ook ontkalker aan toe.
 2. Zet een kom waar minimaal 0,5L water in kan onder de loop van de koffiemachine. 
 3. Hang ook het stoompijpje in de bak om deze ook te laten uitlekken. 
 4. Wanneer het programma klaar is raden wij aan om het waterreservoir goed uit te spoelen om eventuele resten te verwijderen. 
 5. Laat ook de koffiemachine enkele keren goed doorlopen om zodoende alle ontkalk resten uit de koffiemachine te krijgen. 

Veelgestelde vragen

Ja, daar kunnen we kort over zijn. De Siemens EQ.6 Plus S800 is een uitstekende koffiemachine welke jou van alle gemakken voorziet. 

Dat zeker, deze Siemens is een kwalitatief hoogstaande koffiemachine. Mocht er toch wat mis zijn met deze machine? Dan biedt Siemens ook nog eens een uitstekende garantie. 

De levensduur van een koffiemachine hangt af van veel verschillende variabelen. Zo moet je denken aan het onderhoud, het aantal zetbeurten, de kwaliteit van de onderdelen en een dosis geluk. Siemens heeft een erg goede garantieregeling, en je kan zeker van een levensduur van 4 tot 6 jaar uitgaan!

Veel doet deze koffiemachine al zelf. Maar soms dien je zeker nog even de uitneembare onderdelen schoon te maken. Dit doe je simpel door ze in het vaatwasser te plaatsen. Hoe je deze Siemens ontkalkt leggen wij je op deze pagina uit.