Review: de Illy melkopschuimer

Je bent een cappuccino fan. Zo niet, dan ben je fan van één of meer van de andere melkspecialiteiten die het koffielandschap jouw te bieden heeft. Dat kan natuurlijk ook niet anders, want anders was je niet op zoek geweest naar een elektrische melkopschuimer. En in dit geval de Illy melkopschuimer!

Naar onze mening moeten we nu al eerlijk bekennen dat je op de goede weg bent om een kwalitatieve melkopschuimer aan te schaffen. De Illy melkopschuimer is namelijk gewoonweg erg goed. Het apparaatje is eenvoudig schoon te maken, maakt mooie melkschuim van een goede dikte en gaat ook nog eens erg lang mee. 

Het mooie aan de Illy melkopschuimer is ook nog eens dat het apparaat in twee verschillende uitvoeringen te verkrijgen is: RVS wit en RVS zwart. 

Inhoud

De elektrische Illy melkopschuimer zwart

Met de elektrische melkopschuimer van Illy zorg je ervoor dat je jouw melkspecialiteiten in een handomdraai kan bereiden. En dat is erg fijn wanneer je ervoor kiest om een melkopschuimer aan te schaffen. Het fijne aan deze Illy melkopschuimer, naast alle pluspunten op het gebied van bereiding, is dat het apparatje over een mooi design beschikt. 

En laten we eerlijk zijn, naast het bereiden van melkschuim, is dat ook erg belangrijk. Met behulp van deze design melkopschuimer maak je de beste koffierecepten voor bij jou thuis. Ook is het goed om te weten dat deze Illy meerdere kopjes koffie kan voorzien van melk. En dat je zowel koud als warm kan opschuimen! 

Vooral het warm opschuimen is een groot pluspunt. Hierdoor drink je jouw cappuccino warm op en daarnaast blijft het drankje ook langer warm!

Wat ons betreft heeft de Illy melkopschuimer RVS de volgende pluspunten: 

  • RVS materiaal waardoor het apparaat erg duurzaam is
  • De mogelijkheid tot het bereiden van melkschuim voor meerdere kopjes koffie
  • In twee kleuren uitgebracht
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Krasvast
  • Een strak design waardoor hij niet mistaat in jouw keuken
  • Prima prijs
Illy melkopschuimer zwart

Illy melkopschuimer RVS

Naast de zwarte melkopschuimer heeft Illy ook de witte variant uitgebracht. Dit is natuurlijk gedaan zodat de consument wat te kiezen heeft. Logisch natuurlijk! Maar het is goed om te weten dat er qua specificaties geen verschil zit tussen beide uitvoeringen. 

Ondanks dat er dus weinig verschillen tussen de twee uitvoeringen zijn heeft deze melkopschuimer naar onze mening één leuk detail. De kleuruitvoering is namelijk in dezelfde kleuren als het logo van Illy. Daarnaast is er nog één noemenswaardig verschil: de prijs! En dat komt doordat deze witte uitvoering net even wat goedkoper is dan de Illy RVS zwart. 

Illy melkopschuimer RVS

Melkopschuimer met spiraal

Het fijne aan een melkopschuimer met spiraal is het feit dat deze doorgaans sneller zijn dan de varianten met een spatel. De spiraal is aan de onderzijde van het kannetje bevestigd waardoor er een ideale ligging is gecreëerd voor het opschuimen van de melk. En dat maakt weer tijdwinst!

De spiraal zorgt door een snelle rotatie voor een stevige en dikke melkschuim. Ten opzichte van de melkopschuimer met spatel zorgt deze Illy minder snel voor een dikke schuimlaag. Maar dat compenseert hij weer snel. Met deze spiraal melkopschuimer van Illy krijg je gewoon een stevige melkopschuim waardoor je iedere koffie kan omtoveren tot een melkspecialiteit.

Ben je op zoek naar een meer eenvoudiger systeem? Denk dan ook eens aan melkopschuimen met de hand!

Kan een melkopschuimer in de vaatwasser?

Dat hangt af van de melkopschuimer. Dat klinkt natuurlijk erg logisch, maar het is altijd handig om even te kijken of jouw melkopschuimer in de vaatwasser kan. Deze informatie vind je vaak in de handleiding met de specificaties!

Maar we hebben het hier natuurlijk over de Illy melkopschuimer! En het is goed om te weten dat het kannetje van de melkopschuimer in de vaatwasser kan. Let er wel op dat je de accessoires en toebehoren niet in de vaatwasser doet. Want dit wordt namelijk afgeraden.

Wil je toch niet het risico lopen op krassen of het feit dat de antikleeflaag van kracht verminderd dan raden we aan om de melkopschuimer met de hand te wassen. Dit kan je eenvoudig doen door middel van warm water en een sponsje.  

Welke melkopschuimer voor plantaardige melk? 

De keuze voor een melkopschuimer voor plantaardige melk is eigenlijk relatief simpel! Je hoeft namelijk geen keuze te maken voor speciale opschuimers. Je kan iedere melkopschuimer gebruiken om een heerlijke melkschuimlaag te creëren voor jou melkspecialiteit.

Veelgestelde vragen:

Dit is afhankelijk van de door jouw gekozen melkopschuimer. De tijd voor het opkloppen van melk varieert tussen de 30 seconden tot 2 minuten. Het hangt natuurlijk ook af van hoe dik jij jou schuimlaag wil hebben. 

Wanneer je één kopje koffie zet en daarvoor melkschuim wil gebruiken dan raden we jou aan om ongeveer 60 tot 75ml aan melk te gebruiken. Wanneer je twee kopjes wil gaan zetten dan dien je de dubbele hoeveelheid hier van te gebruiken, namelijk 120 tot 150ml. 

Dat is uiteraard voor iedereen anders. Wij raden het aan om een melkopschuimer te kiezen die bij jou past. Let dus goed op de mogelijkheden die een melkopschuimer te bieden heeft, zoals het opschuimen van koude en/of warme melk!

Wanneer je sowieso goed wil zitten dan raden wij de Illy melkopschuimer aan. 

Let altijd goed op de specificaties van een melkopschuimer. En dat klinkt natuurlijk erg logisch, maar denk aan de antikleeflaag. Waarvan is die gemaakt? 

Ook is het materiaal en de behuizing erg belangrijk. Wij adviseren altijd om een RVS melkopschuimer aan te schaffen zodat je een duurzame opschuimer koopt!