Kanis en Gunnink koffiebonen lekkere ouderwetse koffie!

Wanneer je aan de beste koffiebonen voor filterkoffie denkt, dan denk je al snel aan Douwe Egberts. En dat kunnen we begrijpen, dit koffiemerk bestaat al zolang dat het niet uit maakt uit welke generatie je komt. Je kent het. Waar je wellicht wat minder snel aan denkt: Kanis en Gunnink koffiebonen.

Terwijl de koffiebonen van Kanis en Gunnink zeker, op zijn zachts gezegd, de moeite waard zijn. En wist je ook dat deze koffiebonen tot het merk van Douwe Egberts behoren? De Kanis en Gunnink koffiebonen zijn namelijk in 1969 overgenomen door Douwe Egberts. 

Inhoud

Is Kanis en Gunnink goede koffie?

Daarover kunnen we eigenlijk al snel eens zijn: Kanis en Gunnink koffiebonen zijn namelijk erg goed. Mild van smaak, maar dat doet niet af van de aroma’s. Daarnaast staat dit merk ook bekend om het feit dat het eerlijke koffie betreft. En dat kan natuurlijk niet anders met Douwe Egberts erbij. 

Wanneer je kiest voor Kanis en Gunnink weet je zeker dat je eerlijke koffie drinkt. Waarbij de boer een eerlijke prijs krijgt voor het telen van de koffiebonen. En dat is uitermate belangrijk om koffie te kunnen blijven drinken in de toekomst!

En ook goed om te weten: met Kanis en Gunnink koffiebonen kan je ook overheerlijke cappuccino of andere melkspecialiteiten bereiden. Dit kan je doen door middel van het gebruik van een cappuccino apparaat of je kan een externe melkopschuimer aanschaffen. 

Op het gebied van melkopschuimers raden wij Illy of de Nespresso melkopschuimer aan. 

Is Kanis en Gunnink lekkere koffie?

Ja! Wanneer je van een zachte koffiesmaak houdt maar wel vol met smaak door de aroma’s dan zijn de Kanis en Gunnink gemalen koffiebonen wellicht ook iets voor jou. Het fijne aan deze snelfilterkoffie is het feit dat je zelf eenvoudig kan kiezen tussen een goede kop koffie en een espresso. 

Dit doe je door zelf met de verhoudingen van de gemalen koffiebonen te spelen ten opzichte van het water wat je toevoegt. Je bent zelf dus helemaal in control bij het bereiden van een kopje koffie. Daarnaast is het ook goed om te weten dat deze koffiebonen uitmate geschikt zijn voor koffie uit de percolator of koffie cafetière

Kanis en Gunnink koffiebonen

Kanis en Gunnink Koffiebonen

Wat is de beste gemalen koffie?

Wanneer je op zoek bent naar de beste gemalen koffiebonen dan is de kans zeker aanwezig dat je aan de Kanis & Gunnink koffiebonen denkt. En dat is ook logisch aangezien deze koffiebonen al tientallen jaren aan naamsbekendheid op hebt gebouwd. 

Dat is één van de redenen dat Kanis & Gunnink niet zoveel reclame activiteiten ontplooit als haar concurrenten. Ze teren namelijk al jaren op de opgebouwde naamsbekendheid welke het grootst is bij de iets wat oudere consument. 

Maar, wat de beste gemalen koffiebonen zijn is lastig te bepalen. Wel vinden wij Kanis en Gunnink uitstekende koffiebonen om een lekker kopje filterkoffie mee te zetten. Zelf zijn wij fan van het rouleren tussen de verschillende koffiebonen en soorten die er zijn, denk daarom ook zeker eens aan Kanis en Gunnink koffiebonen. Het zal je zeker niet teleurstellen. 

Kanis & Gunnink Koffiepads

Ondanks dat het merk Kanis & Gunnink bekend is geworden om de gemalen koffiebonen, ook wel snelfiltermaling genaamd, is het merk ook verder gegaan in de koffiemarkt. Er zijn namelijk ook Kanis en Gunnink koffiepads te verkrijgen. 

Deze koffiepads zijn er in twee verschillende soorten: Kanis & Gunnink Dark Roasted en Kanis & Gunnink beide koffiepads zijn te gebruiken in de Senseo koffiemachine

En onder de liefhebbers voor koffiepads wordt deze koffie ook erg goed gewaardeerd. De Kanis en Gunnink koffiepads zijn namelijk gebaseerd op een evenwichtige melange van medium gebrande Arabica- en Robusta koffiebonen.

Kanis & Gunnink Dark Roast koffiepads

Kanis en Gunnink koffiepads Dark

Kanis & Gunnink regular koffiepads

Kanis & Gunnink Regular koffiepads

Waar zijn Kanis en Gunnink koffiebonen te koop? 

Wanneer je op zoek bent naar de Kanis en Gunnink koffiebonen dan is het natuurlijk handig om te weten waar deze te koop zijn. Je kan natuurlijk naar de winkel gaan om ze te kopen, vaak liggen ze bij de Spar in het koffieschap. 

Maar wanneer je daar wat minder zin in hebt dan kan je ook op de onderstaande link klikken. Die verwijst je direct door naar de pagina waar je Kanis en Gunnink koffiebonen kan kopen. Dat kan je dan vanuit je luie stoel regelen. Het mooie is dan ook nog eens, dat ze thuis worden afgeleverd. 

Het handige aan het online bestellen is dat je de Kanis en Gunnink koffiebonen gemakkelijk kan mixen met andere Kanis en Gunnink koffiesoorten. Of wellicht toch koffie van andere merken. Wanneer je benieuwd bent naar welke andere koffiebonen wij aanraden om te kiezen dan raden we je aan om eens op onze koffiebonen pagina te kijken. 

Hier gaan we verder in op alle soorten koffiebonen en dan gecombineerd met onze favorieten. Wel kunnen we je alvast vertellen dan deze lijst dynamisch is, aangezien we graag nieuwe koffiebonen uitproberen!

Wees ervan bewust dat deze gemalen koffiebonen niet geschikt zijn voor bonen koffiemachines

Veelgestelde vragen

 
Wanneer je een kopje van 150ml wil zetten en dan voor 4 personen (650ml) gebruik je 4 ruime eetlepels aan gemalen koffiebonen.

Ja, daarover kunnen we kort zijn. Kanis & Gunnink is zeker goede koffie.

Ja, Douwe Egberts heeft in 1969 Kanis & Gunnink overgekocht!

Voor 1 pak van 1kg van Kanis & Gunnink betaal je zo’n 7 tot 8 euro!