Kanis en Gunink koffiebonen, hoe lekker zijn ze?

Wanneer je aan de beste koffiebonen voor filterkoffie denkt, dan denk je al snel aan Douwe Egberts. En dat kunnen we begrijpen, dit koffiemerk bestaat al zolang dat het niet uit maakt uit welke generatie je komt. Je kent het. Waar je wellicht wat minder snel aan denkt: Kanis en Gunnink koffiebonen.

Terwijl de koffiebonen van Kanis en Gunnink zeker, op zijn zachts gezegd, de moeite waard zijn. En wist je ook dat deze koffiebonen tot het merk van Douwe Egberts behoren? De Kanis en Gunnink koffiebonen zijn namelijk in 1969 overgenomen door Douwe Egberts. 

Is Kanis en Gunnink goede koffie?

Daarover kunnen we eigenlijk al snel eens zijn: Kanis en Gunnink koffiebonen zijn namelijk erg goed. Mild van smaak, maar dat doet niet af van de aroma’s. Daarnaast staat dit merk ook bekend om het feit dat het eerlijke koffie betreft. En dat kan natuurlijk niet anders met Douwe Egberts erbij. 

Wanneer je kiest voor Kanis en Gunnink weet je zeker dat je eerlijke koffie drinkt. Waarbij de boer een eerlijke prijs krijgt voor het telen van de koffiebonen. En dat is uitermate belangrijk om koffie te kunnen blijven drinken in de toekomst!

En ook goed om te weten: met Kanis en Gunnink koffiebonen kan je ook overheerlijke cappuccino of andere melkspecialiteiten bereiden. Dit kan je doen door middel van het gebruik van een cappuccino apparaat of je kan een externe melkopschuimer aanschaffen. 

Op het gebied van melkopschuimers raden wij Illy of de Nespresso melkopschuimer aan. 

Is Kanis en Gunnink lekkere koffie?

Ja! Wanneer je van een zachte koffiesmaak houdt maar wel vol met smaak door de aroma’s dan zijn de Kanis en Gunnink gemalen koffiebonen wellicht ook iets voor jou. Het fijne aan deze snelfilterkoffie is het feit dat je zelf eenvoudig kan kiezen tussen een goede kop koffie en een espresso. 

Dit doe je door zelf met de verhoudingen van de gemalen koffiebonen te spelen ten opzichte van het water wat je toevoegt. Je bent zelf dus helemaal in control bij het bereiden van een kopje koffie. Daarnaast is het ook goed om te weten dat deze koffiebonen uitmate geschikt zijn voor koffie uit de percolator of koffie cafetière

Kanis en Gunnink koffiebonen

Wat is de beste gemalen koffie?

Wanneer je op zoek bent naar de beste gemalen koffiebonen dan is de kans zeker aanwezig dat je aan de Kanis & Gunnink koffiebonen denkt. En dat is ook logisch aangezien deze koffiebonen al tientallen jaren aan naamsbekendheid op hebt gebouwd. 

Dat is één van de redenen dat Kanis & Gunnink niet zoveel reclame activiteiten ontplooit als haar concurrenten. Ze teren namelijk al jaren op de opgebouwde naamsbekendheid welke het grootst is bij de iets wat oudere consument. 

Maar, wat de beste gemalen koffiebonen zijn is lastig te bepalen. Wel vinden wij Kanis en Gunnink uitstekende koffiebonen om een lekker kopje filterkoffie mee te zetten. Zelf zijn wij fan van het rouleren tussen de verschillende koffiebonen en soorten die er zijn, denk daarom ook zeker eens aan Kanis en Gunnink koffiebonen. Het zal je zeker niet teleurstellen. 

Kanis & Gunnink Koffiepads

Ondanks dat het merk Kanis & Gunnink bekend is geworden om de gemalen koffiebonen, ook wel snelfiltermaling genaamd, is het merk ook verder gegaan in de koffiemarkt. Er zijn namelijk ook Kanis en Gunnink koffiepads te verkrijgen. 

Deze koffiepads zijn er in twee verschillende soorten: Kanis & Gunnink Dark Roasted en Kanis & Gunnink beide koffiepads zijn te gebruiken in de Senseo koffiemachine

En onder de liefhebbers voor koffiepads wordt deze koffie ook erg goed gewaardeerd. De Kanis en Gunnink koffiepads zijn namelijk gebaseerd op een evenwichtige melange van medium gebrande Arabica- en Robusta koffiebonen.

Kanis & Gunnink Dark Roast

Dark roast koffiebonen worden over het algemeen langer geroosterd dan hun light of medium roast tegenhangers. Dit resulteert in een koffieboon met een donkere kleur, een olieachtig oppervlak en een rijke, volle smaak die vaak als sterker wordt ervaren. Dit type koffiebonen is populair voor espresso en wordt vaak gebruikt in Italiaanse koffieculturen. 

Kanis & Gunnink regular koffiepads

De term “regular roast” wordt vaak gebruikt om koffiebonen te beschrijven die een medium roosterniveau hebben ondergaan. Deze koffiebonen hebben meestal een bruine kleur en geen olieachtig oppervlak, in tegenstelling tot dark roast bonen die doorgaans donkerder en olieachtig zijn. Medium roast, of regular roast, wordt vaak gezien als een evenwichtige optie die zowel de inherente smaken van de koffieboon als de smaken die ontstaan tijdens het roosteren naar voren laat komen.

Waar zijn Kanis en Gunnink koffiebonen te koop? 

Wanneer je op zoek bent naar de Kanis en Gunnink koffiebonen dan is het natuurlijk handig om te weten waar deze te koop zijn. Je kan natuurlijk naar de winkel gaan om ze te kopen, vaak liggen ze bij de Spar in het koffieschap. 

Maar wanneer je daar wat minder zin in hebt dan kan je ook op de onderstaande link klikken. Die verwijst je direct door naar de pagina waar je Kanis en Gunnink koffiebonen kan kopen. Dat kan je dan vanuit je luie stoel regelen. Het mooie is dan ook nog eens, dat ze thuis worden afgeleverd. 

Het handige aan het online bestellen is dat je de Kanis en Gunnink koffiebonen gemakkelijk kan mixen met andere Kanis en Gunnink koffiesoorten. Of wellicht toch koffie van andere merken. Wanneer je benieuwd bent naar welke andere koffiebonen wij aanraden om te kiezen dan raden we je aan om eens op onze koffiebonen pagina te kijken. 

Hier gaan we verder in op alle soorten koffiebonen en dan gecombineerd met onze favorieten. Wel kunnen we je alvast vertellen dan deze lijst dynamisch is, aangezien we graag nieuwe koffiebonen uitproberen!

Wees ervan bewust dat deze gemalen koffiebonen niet geschikt zijn voor bonen koffiemachines

Cafeïnegehalte in Kanis en Gunnink koffiebonen?

Het cafeïnegehalte in koffie kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de soort koffieboon, het roosteringsproces en de bereidingsmethode. Over het algemeen bevatten Arabica bonen minder cafeïne dan Robusta bonen.

Als je geïnteresseerd bent in het cafeïnegehalte van Kanis en Gunnink koffiebonen, zou ik aanraden om op de verpakking te kijken of contact op te nemen met de fabrikant voor meer specifieke informatie.

Het is ook mogelijk dat het cafeïnegehalte kan variëren tussen verschillende varianten van het merk, zoals bijvoorbeeld tussen een dark roast en een medium roast, al zijn deze verschillen vaak niet bijzonder groot.

Als je gevoelig bent voor cafeïne of om andere gezondheidsredenen het cafeïnegehalte in je dieet moet beperken, is het altijd een goed idee om dit soort informatie rechtstreeks bij de fabrikant te verifiëren.

Kanis en Gunnink koffiebonen versus arabica

De meeste koffiemerken gebruiken ofwel Arabica, Robusta, of een mix van beide voor hun koffiebonen. Hier zijn enkele algemene kenmerken van Arabica en hoe ze kunnen verschillen van andere soorten koffiebonen:

Arabica:

 1. Smaakprofiel: Over het algemeen zachter en meer smaakvol met een breder smaakprofiel, variërend van zoetere tonen tot meer tangy tonen.
 2. Cafeïnegehalte: Lager cafeïnegehalte in vergelijking met Robusta.
 3. Kosten: Over het algemeen duurder vanwege de hogere teeltkosten.
 4. Teelt: Arabica bonen vereisen meer zorg en groeien het beste op hogere hoogtes.

Als Kanis en Gunnink koffiebonen gebruikt die Arabica zijn, dan zou je kunnen verwachten dat de koffie een complexer smaakprofiel en lager cafeïnegehalte heeft. Als het merk daarentegen Robusta gebruikt of een mix van Arabica en Robusta, dan kan de koffie een sterker, aardser smaakprofiel hebben en mogelijk een hoger cafeïnegehalte.

Voor de meest accurate en specifieke informatie, is het het beste om de verpakking te bekijken of de fabrikant direct te contacteren.

Kanis en Gunnink koffiebonen aanbieding

Als je op zoek bent naar Kanis en Gunnink koffiebonen in de aanbiedingen, zijn hier enkele algemene tips om te volgen:

 1. Supermarkt Folders: Veel supermarkten hebben wekelijkse folders met aanbiedingen, zowel in print als online. Houdt hierbij daarom altijd de Kanis en Gunnink koffiebonen in de gaten. Kijk ook zeker eens naar de Lidl koffiebonenAldi koffiebonen of Jumbo koffiebonen

 2. Online Winkels: Webshops en gespecialiseerde koffiewinkels hebben vaak aanbiedingen of kortingscodes.

 3. Vergelijkingswebsites: Er zijn websites die prijzen vergelijken van verschillende winkels, wat handig kan zijn om de beste deal te vinden.

 4. Bulk Kopen: Soms kun je geld besparen door Kanis en Gunnink koffiebonen in grotere hoeveelheden te kopen.

 5. Nieuwsbrieven en Apps: Sommige winkels bieden exclusieve kortingen aan voor mensen die zijn geabonneerd op hun nieuwsbrief of die hun app gebruiken.

 6. Seizoensaanbiedingen: Rond feestdagen of andere evenementen zijn er vaak aanbiedingen te vinden van Kanis en Gunnink koffiebonen.

 7. Loyaliteitsprogramma’s: Sommige winkels bieden kortingen of andere voordelen via een loyaliteitsprogramma.

Hoe Kanis en Gunnink koffiebonen malen? 

Het malen van Kanis en Gunnink koffiebonen (of welke andere koffiebonen dan ook) hangt af van de manier waarop je de koffie gaat zetten. Verschillende bereidingsmethoden vereisen verschillende maalgraden om de beste smaak en textuur te bereiken. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

Espresso

Voor espresso heb je een zeer fijne maling nodig. Dit zorgt voor een grotere weerstand tegen het hete water dat onder druk door de koffie wordt geperst, wat resulteert in een rijke en aromatische espresso.

French Press (Cafetière)

Voor een French press heb je een grove maling nodig. Dit maakt het makkelijker om de koffie te scheiden van het water met de pers, en vermindert de kans op een bittere smaak.

Druppelkoffie (Filterkoffie)

Voor een standaard koffiezetapparaat of een handmatige pour-over methode, wordt meestal een medium tot medium-grove maling aanbevolen.

Aeropress

Een Aeropress biedt wat meer flexibiliteit, maar een medium-fijne maling is vaak een goed uitgangspunt.

Cold Brew

Cold brew koffie heeft een zeer grove maling nodig, omdat het gedurende een lange periode in koud water wordt ondergedompeld. Wees hiervan bewust bij het bereiden van jouw kopje koffie!

Enkele tips:

 1. Altijd vers malen: Koffie begint zijn smaak te verliezen zodra het gemalen is. Het is het beste om koffiebonen te malen vlak voordat je ze gaat gebruiken.

 2. Goede koffiemolen: Een burr grinder wordt vaak aanbevolen boven een mesmolen voor een meer consistente maling.

 3. Experimenteer: Smaak is subjectief. Het kan nuttig zijn om met verschillende maalgraden te experimenteren om te zien wat je persoonlijk het lekkerst vindt.

 4. Raadpleeg de verpakking: Soms geven fabrikanten aanbevelingen voor de maalgraad op de verpakking van de koffiebonen.

Als je Kanis en Gunnink koffiebonen hebt, zou je kunnen beginnen met deze algemene richtlijnen en vervolgens aanpassen op basis van je persoonlijke voorkeur en de specifieke bereidingsmethode die je gebruikt.

Wat is de beste manier om Kanis en Gunnink koffiebonen te bereiden?

Het bereiden van een uitstekende kop koffie is een combinatie van meerdere factoren: de kwaliteit van de bonen, het roosterniveau, de maalgraad, het water en de gekozen zetmethode. Hierbij geven wij enkele tips om jouw Kanis en Gunnink koffiebonen een perfecte smaak te geven: 

Kies je zetmethode

De eerste stap is het kiezen van je zetmethode. Verschillende methoden brengen verschillende smaken en texturen naar voren uit jouw Kanis en Gunnink koffiebonen.

 • Espresso Machine: Voor sterke, rijke koffie.
 • French Press (Cafetière): Voor een volle, rijke smaak.
 • Druppelkoffie (Filterkoffie): Voor een schone, goed afgeronde smaak.
 • AeroPress: Voor een snelle en veelzijdige kop koffie.
 • Pour-over: Voor een heldere en complexe smaak.
 • Cold Brew: Voor een zachte, minder zure koffie.

Maal de bonen

De maalgraad moet passen bij je zetmethode. Zoals eerder genoemd, vereist espresso een fijne maling, terwijl French Press een grove maling nodig heeft.

Waterkwaliteit

Gebruik vers, koud water zonder sterke smaken of geuren. Het water moet tussen de 90-96 graden Celsius zijn voor de meeste zetmethoden gecombineerd met jouw Kanis en Gunnink koffiebonen. 

Verhouding koffie tot water

Een algemene richtlijn is om ongeveer 1 tot 2 eetlepels koffie te gebruiken voor elke 180 ml water, maar dit kan variëren afhankelijk van je smaakvoorkeuren en de gekozen zetmethode.

Zettijd

De tijd die het water in contact is met de Kanis en Gunink koffiebonen ook belangrijk. Espresso heeft een korte zettijd (ongeveer 25-30 seconden), terwijl French Press en Cold Brew een veel langere zettijd nodig hebben (4 minuten voor French Press en 12-24 uur voor Cold Brew).

Experimenteer en stel bij

Smaak is subjectief. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende variabelen om de kop koffie te vinden die het beste bij je past.

Dit zijn algemene aanbevelingen en ze kunnen als startpunt dienen voor het zetten van je Kanis en Gunnink koffiebonen. Voor de beste resultaten, raadpleeg ook altijd de aanbevelingen van de fabrikant als die beschikbaar zijn.

Veelgestelde vragen

 
Wanneer je een kopje van 150ml wil zetten en dan voor 4 personen (650ml) gebruik je 4 ruime eetlepels aan gemalen koffiebonen.

Ja, daarover kunnen we kort zijn. Kanis & Gunnink is zeker goede koffie.

Ja, Douwe Egberts heeft in 1969 Kanis & Gunnink overgekocht!

Voor 1 pak van 1kg van Kanis & Gunnink betaal je zo’n 7 tot 8 euro!