Beste Senseo apparaat

We hebben er al eens over geschreven. Het begin van het eenvoudig koffie zetten zoals we dat nu kennen. Die herkomst is wat ons betreft grotendeels te danken aan Philips en Douwe Egberts. Deze twee bedrijven hebben zo’n 20 jaar geleden hun handen in een geslagen met als resultaat het Senseo apparaat

We zijn er ons van bewust dat er in de jaren 70 ook al gebruik werd gemaakt van varianten hierop. Desondanks zijn deze partijen wel echt de grondleggers van het hedendaagse koffie zetten. Dit deden ze door een systeem te ontwikkelen waarbij gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid voorop stond. Nu, anno 2022, zijn wij vooral benieuwd naar wat nu het beste Senseo apparaat na al die jaren is.

Om deze reden nemen we jou mee in de verschillende varianten. 

Het beste Senseo apparaat kiezen is niet eenvoudig

Om het beste Senseo apparaat te kiezen dien je eerst uit te zoeken wat jezelf nu graag wil. Ieder Senseo apparaat heeft namelijk zijn eigen kenmerken, ondanks het feit dat de bediening reuze eenvoudig is. Door de belangrijke eigenschappen van het apparaat te vergelijken komen we vanzelf op het beste Senseo apparaat.

Philips Senseo Switch

De Philips Senseo Switch is misschien wel direct het beste Senseo apparaat die er momenteel (in onze ogen) op de markt te verkrijgen is. Het eenvoudige systeem zorgt ervoor dat je altijd een keuze kan maken tussen. Heb je zin in filterkoffie? Dan is dat zo geregeld? Toch liever een kopje Senseo koffie? Twee drukken op de knop en ook die is gereed.

Naast het feit dat dit apparaat enorm handig is voor bijvoorbeeld de verjaardagen waarop je meerdere kopjes koffie tegelijkertijd moet zetten. Heeft het ook nog eens een fraai uiterlijk. Wat ons betreft is dit echt een voltreffer van Philips en Douwe Egberts. Het apparaat straalt gewoonweg wat meer klasse uit. Het staat mooier in je keuken. En is ook nog eens erg handig in gebruik.

Philips Senseo Switch klein koffiezetapparaat camping koffiezetapparaat

Philips Senseo Viva Café HD6563/60

De Philips Senseo Viva Café HD6563/60 is in tegen stelling tot de Philips Senseo Switch een standaard model. Dat is niet zozeer een minpunt, maar het langwerpige model is wel zeer herkenbaar voor deze generatie Senseo koffiezetapparaten. 

Desondanks vinden wij dat de Philips Senseo Viva Café HD6563/60 zeker een plekje in de rij van beste Senseo apparaat verdient.

Dit apparaat ademt eenvoud uit. En dat is nou net hetgeen waar veel mensen naar zoeken in een Senseo apparaat. De snelstartfunctie zorgt ervoor dat jij niet lang hoeft te wachten tot het apparaat is opgewarmd. Daarnaast is dit model ook voorzien van een ontkalkingsindicator. Is de koffie uitloop in hoogte verstelbaar, zodat jij ook gebruik kan maken van grotere (Senseo) kopjes voor een heerlijke cappuccino.

Philips Senseo koffiezetapparaat Viva Café HD6563 60

Philips Senseo Quadrante HD7865/60

Met de Philips Senseo Quadrante HD7865/60 gaan we weer terug naar een wat eleganter model. Het design is gebaseerd op de volautomatische koffiemachines waar momenteel veel vraag naar is. De reden waarom mensen dit model steeds meer kiezen is dus echt het feit dat het koffiezetapparaat in de keuken dient te passen. Niet alleen qua lengte en breedte maten, maar ook zeker qua uiterlijk.

De Philips Senseo Quadrante HD7865/60 onderscheidt zich door middel van het grote waterreservoir. Deze is maar liefst groot genoeg voor 1,2 liter water. Daarnaast is ook de koffie uitloop bij dit model in hoogte verstelbaar. De Philips Senseo Quadrante is daarnaast ook voorzien van een ander brouwproces. 

Dit houdt simpelweg in dat de koffiepadhouder is voorzien van 45 verschillende uitlekpunten. Hierdoor wordt het water beter verspreidt over de koffiepad, waardoor de aroma’s van de koffie maximaal tot zijn recht komen. Op basis van deze pluspunten vinden wij dat dit model zeker een plek verdient in ons rijtje van beste Senseo apparaat 2021.

Wil je graag een melkspecialiteit met één van deze koffiemachines bereiden? Dan is het zeker ook de moeite waard om na te denken over een Senseo melkopschuimer.

Philips Senseo koffiezetapparaat Quadrante HD7865 60

Gerelateerde blogs:

Direct trade koffie

Wat is direct trade koffie?

Home Wat is direct trade koffie? Koffie is één van de meeste favoriete dranken welke wereldwijd wordt geconsumeerd. Gemiddeld drinkt een Nederland ongeveer 2 koppen

Lees verder »