De beste 3 De'Longhi Nespresso machines in 2024!

Ben jij op zoek naar een De’Longhi Nespresso machine? Dan weet je ook dat daar heel veel verschillende soorten van zijn. Denk hierbij aan De’Longhi koffiemachines op basis van bonen, cups of de ouderwetse filterkoffie

Het is ook niet zo gek dat De’Longhi zoveel verschillende koffiemachines heeft. Het bedrijf is namelijk ook marktleider op het gebied van het marktaandeel in volautomatische koffiemachines. De’Longhi bezit namelijk meer dan één derde van het marktaandeel.

Met al deze verschillende soorten koffiemachines is een keuze maken voor een De’Longhi Nespresso machine nou niet bepaald eenvoudig. Daarom hebben wij een aantal koffiemachines voor jou op een rijtje gezet. Deze koffiemachines zijn naar onze mening zeker een goede aankoop.

Welke De’Longhi Nespresso machine past bij jou?

Om een keuze te maken voor onze selectie hebben wij gekeken naar de meest verkochte en best beoordeelde koffiemachines. Zodat jij een evenwichtige keuze kan maken.

De’Longhi Nespresso machine Gran Lattissima

De De’Longhi Nespresso machine EN510.B Gran Lattissima is één van de beste in het rijtje van de De’Longhi Nespresso machines. Dit apparaat behoort tot de zogeheten topklasse en is voorzien van een melkfunctie. 

Maar wat maakt deze koffiemachine nu zo uniek? Nou, qua technologie wordt er gebruik gemaakt van het ‘LatteCrema’ automatische systeem. De naam zegt het al. Het is speciaal ontworpen op de perfecte melkspecialiteiten aan te bieden.

Het unieke aan deze Nespresso machine die werkt op koffiecups is dat je meerdere koffiespecialiteiten kan bereiden en dus ook meerdere koffie programma’s kan selecteren. En daarmee onderscheid deze Nespresso machine zich echt van de andere cupmachines. 

De koffiemachine is eenvoudig te reinigen door de uitneembare zetgroep en het automatische reinigingsprogramma. Wel is het belangrijk om de De’Longhi Nespresso machine EN510.B Gran Lattissima zelf te ontkalken. Zo houd je jouw koffiemachine in een optimale staat en blijf jij genieten van jouw favoriete koffiespecialiteiten.

De’Longhi Nespresso machine Lattissima 

De Nespresso De’Longhi Lattissima Pro EN650.W een nette en goede De’Longhi cupmachine waarmee je ook melkspecialiteiten kan bereiden. Leuk feitje: deze maar koffiemachine is in 2021 verkozen tot de beste De’Longhi koffiemachine van het jaar. 

Maar wat maakt deze koffiemachine nou zo uniek? Deze machine is uitgerust met een dubbel opwarmingsysteem. Hierdoor kan je snel meerdere koffiespecialiteiten achter elkaar bereiden. Het systeem warmt zichzelf namelijk tegelijkertijd op in plaats van na elkaar. 

Daarnaast heeft deze Nespresso De’Longhi Lattissima 650.W een uitgebreid koffieprogramma en dat is best uniek voor een koffiemachine die werkt op koffiecups. Je kan namelijk uit 5 verschillende koffiespecialiteiten kiezen.

Wat ook mooi aan dit model is, is dat hij redelijk stil is. Bij het koffiezetten wordt een geluid gemeten van 68dB. Daarmee is deze koffiemachine ook geschikt op plekken waarbij rust ook noodzaak is. Denk hierbij een een kantoor of een wachtkamer. 

De’Longhi Nespresso machine Lattissima EN640.B

Doordat De’Longhi een groot aantal koffiemachines heeft zijn de modellen ook onder te verdelen in geschikt voor experts of juist voor beginners. In de categorie luxe hebben we de De’Longhi Nespresso machine Lattissima EN640.B. 

Het voordeel hieraan is dat een luxe model ook minder vaak wordt verkocht. En dat zorgt er dan weer voor dat je niet zo snel bij je vrienden en familie dezelfde De’Longhi Nespresso machine aantreft. En dat vinden wij dan weer een pluspunt. 

Wel vinden we het altijd fijn wanneer een Nespresso machine ook niet te weinig wordt verkocht aangezien je dan met een gebrek een recensies zit. Dat de De’Longhi Nespresso machine Lattissima EN540.B een goede keuze is zie je terug in de beoordelingen. En deze beoordelingen zijn goed. Deze koffiemachine wordt doorgaans met aan 4,3/5 beoordeeld. 

Een ware topper dus! Met een lekker kopje koffie, espresso of cappuccino de dag beginnen is eenvoudig te realiseren. Een paar drukken op de knop en jouw koffiespecialiteit staat voor jou klaar.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende keuzes op het gebied van een De’Longhi Nespresso machine. Daarnaast zijn er ook nog een aantal De’Longhi Pistonmachines. Neem hiervoor eens een kijkje op deze pagina.

Waarom kiezen voor een Nespresso machine?

Wanneer je kiest voor een Nespresso machine maak je een bewuste keuze. Je kiest namelijk voor gemak, want daar staat een Nespresso machine nou eenmaal voor. Het fijne aan deze koffiemachine is het feit dat je met een koffiecup binnen een halve minuut een kopje koffie kan zetten. 

Om toch wat meer te genieten van je kopje koffie en ook om variatie in jouw koffie drinkgedrag aan te brengen is de keuze voor een De’Longhi Nespresso machine een uitstekende keuze. Dit komt doordat deze koffiemachines net even wat uitgebreider zijn dan zijn soort genoten.

Met een De’Longhi Nespresso machine kan jij meerdere koffiespecialiteiten zetten waaronder ook de melkspecialiteiten zoals de cappuccino, flat white of koffie verkeerd. De Nespresso machines zijn veelal uitgerust met een melkreservoir waardoor je eenvoudig de melk weer koud kan zetten. Ook scheelt dit een hoop schoonmaak werk!

Wat maakt een Nespresso De’Longhi speciaal?

Een Nespresso machine van De’Longhi onderscheidt zich om verschillende redenen, om deze reden hebben wij onderstaand een lijstje samengevat:

 1. Elegante vormgeving: De’Longhi staat bekend om zijn aandacht voor esthetisch design. Een Nespresso machine van De’Longhi is vaak stijlvol en past goed in moderne keukens.

 2. Gebruiksgemak: De machines zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten. Ze zijn eenvoudig te bedienen en vereisen weinig onderhoud. Het gebruik van Nespresso-capsules maakt het proces van koffiezetten zeer eenvoudig.

 3. Consistente kwaliteit: Nespresso machines van De’Longhi zijn geprezen om hun vermogen om keer op keer koffie van hoge kwaliteit te leveren. De machines zijn ontworpen om de juiste waterdruk en temperatuur te bieden voor een optimale extractie.

 4. Variatie in koffie: Nespresso biedt een breed scala aan koffiecapsules in verschillende smaken en intensiteiten. Hierdoor kun je diverse koffie-ervaringen ontdekken zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

 5. Duurzaamheid: De’Longhi staat bekend om zijn duurzame producten, en Nespresso machines vormen hierop geen uitzondering. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan, wat zorgt voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Kortom, een Nespresso machine van De’Longhi combineert esthetiek, gebruiksgemak en kwaliteit om je dagelijkse koffie-ervaring te verrijken zonder in te leveren op prestaties.

Koffiezetten met De’Longhi Nespresso: stapsgewijze handleiding

Wanneer je met jouw De’Longhi Nespresso machine een kopje koffie wil zetten is het goed om te weten hoe deze koffiemachine werkt. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het zetten van koffie met een De’Longhi Nespresso machine:

Stap 1: Benodigdheden verzamelen

 • Zorg ervoor dat je alle benodigdheden hebt, waaronder je De’Longhi Nespresso machine, een Nespresso-capsule naar keuze, een kopje of mok en schoon water.

Stap 2: Voorbereiding van de machine

 • Plaats de machine op een vlakke en stevige ondergrond en steek de stekker in een stopcontact.
 • Zet de watertank terug in de machine en vul deze met vers, koud water.

Stap 3: Inschakelen

 • Druk op de aan/uit-knop om de machine in te schakelen. Geef de machine enkele momenten om op te warmen.

Stap 4: Plaatsing van de capsule

 • Open de capsulehouder of deksel van de machine.
 • Plaats de Nespresso-capsule in de daarvoor bestemde ruimte, met de platte kant naar boven.

Stap 5: Koffiezetten

 • Sluit de capsulehouder of deksel van de machine.
 • Plaats je kopje of mok onder de koffie-uitloop, zorg ervoor dat het groot genoeg is voor de gewenste hoeveelheid koffie.

Stap 6: Selecteer de gewenste koffieoptie

 • De meeste De’Longhi Nespresso machines hebben knoppen voor verschillende koffie-opties, zoals espresso of lungo. Kies de gewenste optie.

Stap 7: Start het brouwproces

 • Druk op de knop om het brouwproces te starten. De machine zal het water door de capsule persen en de koffie in je kopje laten stromen.

Stap 8: Genieten van je koffie

 • Wacht tot de machine het brouwproces heeft voltooid. Je kunt nu genieten van je vers gezette Nespresso-koffie.

Stap 9: Uitschakelen en opruimen

 • Zodra je klaar bent, druk je op de aan/uit-knop om de machine uit te schakelen.
 • Verwijder de gebruikte Nespresso-capsule en leeg de capsulehouder.
 • Spoel indien nodig het waterreservoir en het lekbakje af.

Dat is het! Je hebt nu met succes koffie gezet met je De’Longhi Nespresso machine. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren volgens de instructies in de handleiding van je machine voor een optimale werking.

Hoe de smaak van koffie aanpassen op een De’Longhi Nespresso machine

Het aanpassen van de smaak van je koffie op een De’Longhi Nespresso machine kan afhankelijk zijn van het specifieke model dat je hebt. Over het algemeen zijn hier enkele tips om de smaak van je koffie aan te passen:

 1. Koffiecapsule selectie: De’Longhi Nespresso machines bieden meestal verschillende koffie-opties, zoals espresso en lungo. Experimenteer met verschillende Nespresso-capsules om de smaak te vinden die het beste bij je past. Capsules met verschillende smaakprofielen en intensiteiten zijn beschikbaar.

 2. Koffiehoeveelheid: Sommige De’Longhi Nespresso machines hebben de optie om de hoeveelheid koffie aan te passen. Dit kan meestal worden gedaan door de knop langer ingedrukt te houden voor meer koffie of korter voor minder. Speel met deze instelling om de gewenste sterkte te bereiken.

 3. Watertemperatuur: Hoewel de watertemperatuur op de meeste Nespresso machines niet instelbaar is, kun je ervoor zorgen dat het waterreservoir wordt gevuld met koud, vers water. Dit helpt bij het extraheren van de smaken op de juiste temperatuur.

 4. Maalgraad: Hoewel de maalgraad niet kan worden aangepast op een Nespresso machine, kun je overwegen om verse koffiebonen te malen als je een De’Longhi machine hebt die ook met gemalen koffie kan werken. Dit kan de smaak van je koffie beïnvloeden.

 5. Kopgrootte: Zorg ervoor dat je de juiste kopgrootte gebruikt voor de gekozen koffie-optie. Te grote of te kleine kopjes kunnen de smaak van de koffie beïnvloeden.

 6. Onderhoud: Regelmatig onderhoud van je De’Longhi Nespresso machine is cruciaal. Volg de reinigingsinstructies in de handleiding om ervoor te zorgen dat er geen koffieresten of verstoppingen zijn, wat de smaak kan beïnvloeden.

 7. Waterkwaliteit: Het gebruik van gefilterd water kan de smaak van je koffie verbeteren, vooral als je leidingwater van lage kwaliteit hebt.

 8. Experimenteer: Het aanpassen van de smaak van je koffie is grotendeels persoonlijk. Experimenteer met verschillende combinaties van bovenstaande factoren om de perfecte kop koffie te vinden die aan jouw smaakvoorkeuren voldoet.

De’Longhi Nespresso machine resetten

Wanneer je op zoek bent naar de informatie hoe je een De’Longhi Nespresso machine moet resetten dan ben je bij ons aan het goede adres. Deze koffiemachines reset je namelijk om dezelfde manier als de Nespresso koffiemachines. Druk op de onderstaande knop en lees hoe je dit doet!

Veelgestelde vragen

Een De’Longhi Nespresso machine heb je al voor zo’n €200/250. Er zijn ook enkele Nespresso machines die duurder zijn, maar dan koop je ook een Nespresso machine met meer technologische opties. 

De levensduur van een De’Longhi Nespresso machine hangt af van meerdere aspecten zo heeft het aantal zetbeurten directe invloed, het onderhoud dat wordt gepleegd en de kwaliteit die je koopt, maar dat zit bij De’Longhi wel goed. Ga bij een Nespresso machine met een gemiddeld verbruik uit van 3 tot 6 jaar!

Naar onze mening is de beste Nespresso machine de De’Longhi Nespresso EN.650.B. Waarom? Dat lees je op deze pagina!

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl