Hoe kan je een Nespresso resetten? [zie ook overige koffiemachines]

Een Nespresso koffiemachine. Iedereen kent hem wel van de Georgie Clooney reclame waarin de bekende acteur een kopje koffie zet door middel van een Nespresso cup en een Nespresso koffiemachine. Wat Nespresso zo goed doet aan deze reclame is dat ze de beleving van het drinken van een kopje koffie naar de voorgrond halen. 

En dat is fijn, helemaal voor de commerciële afdeling van Nespresso, want de populariteit van het merk steeg enorm. Alleen één dingetje zijn ze wel vergeten toe te lichten, namelijk antwoord geven op de volgende vraag: De Nespresso resetten, hoe doe je dat eigenlijk? 

Logisch dat ze hier in een reclame niet op in gaan, daarom zullen wij het ook even voor je doen.

Nespresso resetten!

Een Nespresso resetten is niet het meest leuke onderwerp om als bedrijf over naar buiten te treden. Het resetten van jouw Nespresso koffiemachine is namelijk iets wat je moet doen wanneer het apparaat (even) niet (meer) goed werkt. 

En precies om die reden is het wel heel belangrijk om hier wat informatie over te geven. Daarom sommen wij de stappen die jij moet doorlopen even achter elkaar op en beantwoorden wij de vraag: Hoe reset ik mijn Nespresso apparaat?”: 

 • Zet het apparaat volledig uit door zowel de Lungo knop als de espresso knop in te drukken. 
 • Druk daarna de Lungo knop 5 seconden in.
 • Wanneer het LED lampje 3 keer snel knippert kan je de knop loslaten.
 • De reset is afgerond!
Mocht het Nespresso resetten niet in een keer lukken, doorloop de stappen dan gewoon nog een keer. Vaak lukt het daarna wel. 
 
Wanneer je het toch wat lastig vind om deze stappen te doorlopen. Bekijk dan ook eens het filmpje waarin de stappen nog een keer worden doorlopen. Wellicht vind je dat ook handig! Aangezien het visueel zien van de stappen die je doorloopt om de Nespresso resetten vaak toch wat fijner werkt. 
 

Nespresso blijft knipperen

Een ander veel voorkomend probleem is dat jouw Nespresso apparaat de hele tijd blijft knipperen. Door het knipperen geeft jouw koffiemachine aan dat er iets even niet goed gaat. Het blijven knipperen van jouw Nespresso apparaat kan meerdere oorzaken hebben, zoals: 

 • Het waterreservoir is niet goed bevestigd; 
 • De stekker is niet goed in het stopcontact ingeplugd;
 • De koffiecapsule zit vast; 
 • De afvalbak van de koffiecapsules is niet goed bevestigd en/of zit vol. 

Wanneer jouw Nespresso apparaat blijft knipperen is het goed om deze bovenstaande punten na te lopen. Wanneer dit niet helpt raden we aan om jouw Nespresso 1 tot 2 keer te resetten. Het resetten van jouw Nespresso kan namelijk veel (kleine) storingen verhelpen. 

Nespresso koffiemachine
creativeref:1101l113428

Nespresso ontluchten

Een ander veel voorkomend probleem, naar een Nespresso resetten, bij een Nespresso apparaat is dat je koffiemachine ontlucht moet worden. Dit hoor je door het borrelende geluid wat het apparaat maakt. Met als resultaat dat er geen koffie meer gezet kan worden. 

Het ontluchten van jouw Nespresso apparaat is eigenlijk erg simpel. Je dient namelijk de volgende stappen uit te voeren: 

 1. Vul het waterreservoir volledig. 
 2. Verwijder de capsule en laat de capsulehouder leeg. 
 3. Sluit de capsulehouder. 
 4. Druk op de grote koffieknop. 

Wanneer deze stappen zijn uitgevoerd is het probleem opgelost. Dit zie je doordat er water uit de koffieloop komt. Wanneer dit het geval is raden we je aan om de koffiemachine nog minimaal één keer door te laten spoelen. Zo zorg je ervoor dat je na het ontluchten van het Nespresso apparaat weer lekkere koffie kan zetten. Wanneer je dit allemaal hebt gedaan is het tijd om een nieuw kopje koffie te zetten!

Nespresso resetten

Dolce Gusto resetten

Wanneer je Dolce Gusto geen koffie meer zet dan weet je dat het foute boel is. Dit apparaat heeft immers maar één echte taak en dat is het zetten van koffie. Wanneer je jouw Dolce Gusto wil resetten is het handig om eerst even goed te kijken waar de storing vandaan komt. 

Probeer daarom altijd eerst even koffie te zetten met een geheel gevuld waterreservoir en zonder een Dolce Gusto koffiecup.  

Wanneer je dit hebt geprobeerd en het koffiezetapparaat werkt nog steeds niet, is het tijd om jouw Dolce Gusto te resetten. Dit doe je als volgt: 
 1. Plaats de hendel in de stopstand. 
 2. Haal de stekker uit het stopcontact. 
 3. Verwijder het waterreservoir. 
 4. Pak de reinigingsnaald die achter het waterreservoir is bevestigd. 
 5. Doe de sluithendel omhoog en verwijder de capsule houder. 
 6. Steek de reinigingsnaald in de waterleiding om deze te reinigen. 
 7. Wanneer je klaar bent plaats je de capsulehouder terug. 
 8. Zet een kopje koffie.
Net even anders dan een Nespresso resetten, maar wanneer je liever deze stappen doorloopt met behulp van een filmpje. Bekijk dan het onderstaande filmpje over het resetten van een Dolce Gusto koffiemachine. 
 
Brandt bij jouw Dolce Gusto een oranje lampje? Dat betekent dat jouw Dolce Gusto ontkalkt moet worden. Heel handig van dit apparaat, maar wanneer je op zoek bent naar het resetten van het oranje lampje van jouw Dolce Gusto dien je de volgende stappen uit te voeren: 
 • Maak gebruik van een ontkalkcapsule of vloeibare ontkalker die je in het waterreservoir doet. 
 • Houdt het oranje lampje 5 seconden ingedrukt. Hierdoor wordt de ontkalkingsmodus gestart. 
 • Wanneer het proces is voltooid begint het aan/uit-knopje groen te knipperen. 
 • Laat jouw Dolce Gusto enkele keren goed door spoelen voordat je een nieuw kopje koffie zet. 
Lukt het toch niet om jouw Dolce Gusto te repareren en ben je op zoek naar een nieuw koffiemachine? Kijk dan ook eens naar deze Dolcu Gusto koffiemachines!

Dolce Gusto resetten

Jura koffiemachine resetten

Naast een Nespresso resetten is het ook handig om te weten hoe je jouw Jura koffiemachine weer kan resetten. 

Wanneer jouw Jura koffiemachine geen goede koffie meer zet is dit natuurlijk erg zonde. Je wil daarom ook direct weten wat er aan de hand is en wat je het beste kan doen om ervoor te zorgen dat de problemen weer worden verholpen. 

Wij raden je altijd aan om eerst even jouw Jura koffiemachine te resetten. Want met een hard reset los je vaak al de meeste problemen op. En dit zorgt ervoor dat je jouw koffiemachine niet terug hoeft te sturen naar de fabrikant. Het is natuurlijk erg simpel om je nu door te verwijzen naar de JURA koffiemachine handleiding, hier vind je namelijk alle informatie terug. Maar we kunnen je ook een handje helpen. En dat doen we graag!

Jouw Jura koffiemachine resetten doe je als volgt: 

 1. Druk op “P” op het display. 
 2. Ga naar de “instellingen”. 
 3. Klik totdat je “Fabrieksinstellingen” ziet staan. 
 4. Klik op ‘Fabrieksinstellingen”. 
 5. Je ziet dan “reset de machine naar fabrieksinstellingen?”Klik hier op “JA”. 
 6. De JURA koffiemachine wordt uitgeschakeld en opnieuw opgestart. 
 7. De hard reset is volbracht. 
Wanneer je deze 7 stappen hebt doorlopen is het tijd om de Jura koffiemachine nogmaals door te spoelen. Ondanks dat dit niet in de handleiding staan raden wij dit altijd aan. Wanneer je jouw Jura koffiemachine hebt gereset en doorgespoeld is het weer tijd om een kopje koffie te zetten. 
 
Lukt het toch niet om jouw Jura koffiemachine te resetten en is hij aan vervanging toe? Kijk dan ook eens op deze pagina vol met Jura koffiemachines!

Philips koffiemachine resetten

Naast een Nespresso resetten is het ook handig om te weten hoe je andere koffiemachines kan resetten. 

Wanneer jouw Philips koffiemachine geen koffie meer zet is daar natuurlijk wat mee aan de hand. Het is daarom ook goed om direct in actie te komen en te achterhalen waar dit aan kan liggen. Vaak geeft de Philips koffiemachine zelf al een foutcode aan. Bekijk deze foutcode in de handleiding voor meer informatie. 

Wanneer je hier niet direct het probleem mee kan oplossen is het handig om jouw Philips koffiemachine te resetten. Jouw Philips koffiemachine resetten doe je als volgt: 

 1. Om hiermee te beginnen moet het apparaat uitgeschakeld zijn. Doe dit door middel van de aan-/uitknop.
 2. Houdt de espresso knop voor 3 seconden ingedrukt.
 3. De start/stop lampjes beginnen te knipperen. Dit is de indicatie dat de koffiemachine klaar is om gereset te worden. 
 4. Druk op de aan-/uitknop om te bevestigen dat je de instellingen wil resetten. 
 5. De Philips koffiemachine wordt gereset. 
 6. Druk op de aan-/uitknop om de koffiemachine opnieuw op te starten. 
Wanneer je jouw Philips koffiemachine hebt gereset is het tijd om een nieuwe kop koffie te zetten. Hierdoor test je direct of de reset heeft gewerkt. Mocht jouw Philips koffiemachine na de reset nog steeds een foutmelding geven? Probeer de reset dan nogmaals uit te voeren. Vaak gaat het de tweede keer wel goed. 
 
Lukt het toch niet om jouw Philips koffiemachine te resetten en is hij aan vervanging toe? Kijk dan ook eens op deze pagina vol met Philips koffiemachines!

Nespresso Krups resetten

Wanneer je een Nespresso Krups koffiemachine wil resetten doorloop je dezelfde stappen als bij een ander Nespresso apparaat. Jouw Nespresso Krups resetten is hartstikke eenvoudig en snel geregeld. Mits je natuurlijk de juiste stappen doorloopt. 

Je kan de volgende stappen eenvoudig achter elkaar zetten: 

 1. Je dient het Nespresso Krups apparaat volledig uit te schaken. Dit doe je door beide knoppen aan de bovenzijde ingedrukt te houden. 
 2. Houdt de Lungo knop vijf seconden ingedrukt. 
 3. Wanneer het lampje drie seconden knippert laat je deze weer los. 
 4. Het resetten van je Nespresso Krups is afgerond.
Zoals gezegd is het resetten van jouw Nespresso Krups koffiemachine erg eenvoudig. Wij raden bij een Nespresso machine altijd aan om de koffiemachine nogmaals door te spoelen nadat je de reset hebt uitgevoerd. Zo zie je direct of het resetten van de Nespresso Krups goed is gegaan. 
creativeref:1101l113428

Nespresso en zijn koffiemachines

Nespresso staat bekend om zijn koffiemachines die kinderlijk eenvoudig te bedienen zijn. Zo heb je veelal een compacte koffiemachine nodig en dat dan gecombineerd met een Nespresso capsule. 

Wist jij dat een Nespresso machine vaak ook door Krups wordt gemaakt? Deze fabrikant staat bekend op de kwaliteit van haar koffiemachines en wordt op deze manier door veel andere aanbieders ingehuurd om nieuwe modellen te ontwikkelen. 

Ben je op zoek naar leuke espresso kopjes? Ook daarvoor hebben wij een mooie pagina geschreven. Kijk eens op de Italiaanse espresso kopjes pagina voor wat inspiratie!

Nespresso koffiemachine kopen?

Wanneer je graag een kopje koffie drinkt op basis van de vele verschillende koffiecups dan ben je wel een Nespresso liefhebber te noemen. Is het niet van de Nespresso koffiecups dan is het wel van de Nespresso koffiemachines. Omdat het aanbod van Nespresso koffiemachines enorm is vonden wij het interessant om een aantal van deze koffiemachines voor jou op een rijtje te zetten: 

Nespresso Magimiz Inissia

Ondanks deze pagina over Nespresso resetten gaat is dat niet het belangrijkste. 

De eenvoud, zoals dit hoort bij een Nespresso koffiemachine, straalt van dit apparaat af. Met de aanschaf van een Nespresso Magimix Inissia kies je ervoor om een simpele, compacte en betrouwbare koffiemachine aan te schaffen. De koffiemachine, is zoals bekend, op basis van Nespresso cups. 

Nespresso Sage Creatista

Ben je op zoek naar het gemak van een Nespresso koffiemachine die op basis van koffiecups werkt, maar wil je toch net even een wat kwalitatievere uitstraling? Dan is de Nespresso Sage Creatista wellicht echt iets voor jou. Deze koffiemachine heeft een stijlvolle en gestroomlijnd ontwerp welke is gemaakt van roestvrijstaal. 

Veelgestelde vragen

Wanneer je problemen hebt met jouw Nespresso machine is het altijd handig om de koffiemachine te resetten. Dit kan dure reparatiekosten voorkomen. Daarnaast is de kans dat je weer snel een kopje koffie kan drinken ook heel erg groot!

Je kan eigenlijk alle koffiemachines met een boordcomputer resetten. Wij bespreken een groot deel van deze koffiemachines op deze pagina. Wees ervan bewust dat veel koffiemachines hetzelfde gereset kunnen worden als de koffiemachines die worden genoemd op deze pagina.

Dat is eigenlijk erg simpel, dat doe je door middel van de vijf genoemde stappen op deze pagina. 

Gerelateerde blogs:

Direct trade koffie

Wat is direct trade koffie?

Home Wat is direct trade koffie? Koffie is één van de meeste favoriete dranken welke wereldwijd wordt geconsumeerd. Gemiddeld drinkt een Nederland ongeveer 2 koppen

Lees verder »