Hoe werkt een Dolce Gusto?

creativeref:1101l113428

Als je een koffieliefhebber bent dan heb je vast wel eens gehoord van de Dolce Gusto koffiezetapparaten. Het zijn die futuristische en stijlvolle koffiezetapparaten van de reclame waarmee je zowel een Lungo als espresso kan zetten. 

Ondanks het geweldige design is het zetten van een kopje koffie vaak toch wat ingewikkelder dan bij een Nespresso apparaat, ondanks er helemaal niet zoveel verschillen in zitten. En daarom behandelen wij de vraag: “Hoe werkt een Dolce Gusto?” 

Een Dolce Gusto koffiezetapparaat is in de essentie ongeveer hetzelfde als een Nespresso apparaat, namelijk een volautomatische koffiemachine. Je doorloopt daarom ook nagenoeg dezelfde stappen. Toch is het apparaat soms wat lastig hebben wij gemerkt. En dit komt doordat je eerst de schuifhendel moet bedienen. 

Heb je nog geen Dolce Gusto koffiemachine, maar zou je die wel graag willen kopen? Bekijk dan eens deze pagina voor het actuele aanbod aan Dolce Gusto koffiemachines!

Hoe werkt een Dolce Gusto nou echt?

Stap voor stap zullen we je meenemen in om de vraag: “hoe werkt een Dolce Gusto nou echt?” te beantwoorden. Want om eerlijk te zijn ziet het bedienen van een Dolce Gusto er vaak wat ingewikkelder uit dan dat het is. Met de volgende stappen zet je eenvoudig een lekker koffie met een Dolce Gusto:

  1. Je drukt de Dolce Gusto koffiemachine aan zodat het apparaat opwarmt. 
  2. Vul het waterreservoir met water.
  3. Doe de sluithendel omhoog en plaats jouw favoriete koffiecup in de koffiecuphouder.
  4. Doe de sluithendel omlaag. 
  5. Zet een kopje onder de koffiemachine.
  6. Start de koffiemachine.
  7. Plaats de hendel terug in de stopstand wanneer dit niet automatisch gaat. 
  8. Geniet van jouw kopje koffie!

Zo simpel is het. En vergeet ook niet de sterkte aan te geven op het display. Zo stem je de juiste hoeveelheid water af op jouw gekozen kopje koffie. De sterkte van de koffie wordt altijd weergeven op het plaatje die op de koffiecup staat. 

De juiste hoeveelheid water die je nodig hebt is afhankelijk van welke koffie je hebt gekocht. Kijk daarom altijd even op de verpakking hoeveel streepjes water jij nodig hebt. Mocht je nu benieuwd zijn naar hoe een Dolce Gusto werkt, bekijk dan eens onderstaand filmpje. Hierin wordt het stap voor stap uitgelegd. Erg simpel dus. En wellicht nog wel eens eenvoudiger dan de bovenstaande uitleg

Hoe werkt een Dolce Gusto?

Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP123B

Nu dat we weten hoe een Dolce Gusto werkt is het ook goed om te weten welke koffiemachines goed scoren en vaak verkocht worden. Want wanneer we dit weten is het eenvoudiger om te beslissen welke Dolce Gusto een goede aankoop betreft. 

De Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP123B is een veel voorkomend model en heeft daarom ook een bekend design. Deze koffiemachine van Dolce Gusto werkt op de bekende Dolce Gusto koffiecups en zet overheerlijke koffie in een handomdraai. 

Het koffie zetten gaat eigenlijk net zo gemakkelijk als bij een Nespresso koffiemachine en dat komt natuurlijk door de maker ervan: Krups! 

Hoe werkt een Dolce Gusto van Krups? Eigenlijk erg simpel. Vul het water, doe een Dolce Gusto koffiecup in de koffiemachine, stel de juiste bereidingstijd in en geniet. 

De Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP123B is beschikbaar in meerdere kleuren en uitvoeringen. Hierdoor is het model eenvoudig aan te passen op jouw persoonlijke voorkeuren. 

Dolce Gusto resetten of ontluchten

We zijn ons er goed van bewust dat je hier niet eens over na wil denken wanneer je een nieuwe Dolce Gusto gaat aanschaffen. Maar toch is het handig om te weten wat je moet doen wanneer jouw apparaat een foutmelding aangeeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je jouw Dolce Gusto moet ontluchten, resetten of ontkalken. 

Om jou toch gerust te stellen kunnen we alvast het volgende zeggen: het oplossen van jouw foutmeldingen is doorgaans erg simpel! Druk om onderstaande groene knop op ons blogje te lezen over het resetten van jouw Dolce Gusto. 

Samenwerking is de grondlegger

Nu dat we weten hoe een Dolce Gusto koffiezetapparaat werkt is het ook interessant om te weten wat dit apparaat nu onderscheid van bijvoorbeeld een Nespresso. Dolce Gusto is namelijk in bezit van twee eigenaren: Krups en Nescafé. Deze twee bedrijven produceren namelijk beiden een essentieel onderdeel van de Dolce Gusto. 

De apparaten worden gemaakt door Krups, een bekende speler binnen de koffiewereld doordat het bedrijf ook samenwerkt met Nespresso. Daarnaast heeft Nescafé ook een belangrijk onderdeel binnen Dolce Gusto, namelijk het produceren van de cups en verschillende soorten koffie. 

Dat zal je wellicht niet vreemd klinken aangezien we Nescafé al kennen van verschillende voedsel- en drankproducten. Wereldwijd is het zelfs een van de grootste spelers op deze markt.

De Dolce Gusto wordt veel in Italië gebruikt om een kopje koffie mee te zetten. Desondanks is het geen authentieke Italiaanse koffie zoals je daar vaak tegenkomt. Maar wil je toch deze kopjes koffie op een Italiaanse manier serveren? Kijk dan ook eens op onze pagina over Italiaanse espresso kopjes. Hiermee maak je jouw koffiebeleving weer wat meer af. 

Wil je ondanks deze mooie koffiemachines jezelf toch even net wat meer een koffie expert voelen? Bekijk dan ook eens welke barista koffiemachines hiervoor het beste zijn?

creativeref:1101l113428

Hoe gooi je een Dolce Gusto Cup weg? 

Het is goed om te weten dat een koffiecup niet in de zak of container voor het plastic weggegooid mag worden. Dit komt doordat een koffiecup uit veel verschillende grondstoffen bestaat. Er zit namelijk koffiedrab, aluminium en een plastic laagje in. 

Wanneer je het helemaal perfect wil doen is het zaak dat je deze grondstoffen van elkaar scheidt voordat je het weg gooit. Wanneer dit toch teveel moeite is. Kies er dan voor om jouw koffiecup in te leveren bij een verzamelpunt. En als het echt niet anders kan, gooi hem dan bij het restafval. 

Hoeveel seconden is één streepje Dolce Gusto? 

Vraag jij je ook wel eens af wat de streepjes op een Dolce Gusto capsule betekenen? Het antwoord is relatief simpel. De streepjes hebben namelijk te maken met de bereidingstijd. Eén streepje staat voor 5 seconden aan bereidingstijd en indirect dus ook hoeveel water er wordt toegevoegd door jouw Dolce Gusto koffiemachine. 

Veelgestelde vragen

Een Dolce Gusto apparaat is een complex apparaat, in ieder geval zo lijkt het vanaf de buitenzijde. Wanneer je wil weten hoe een Dolce Gusto apparaat werkt kan je het beste deze pagina lezen.

Wanneer het oranjelampje op de Dolce Gusto koffiemachine brandt, betekent dit dat de Dolce Gusto ontkalkt dient te worden. Volg de instructies in het onderhoudsboekje om deze melding te verhelpen.

Ja, daar kunnen wij kort over zijn. Dolce Gusto koffie vinden wij erg lekker!

Dat ligt eraan welke Dolce Gusto jij wil aanschaffen. De Dolce Gusto mini koop je namelijk al vanaf €39,99. Maar een duurdere Dolce Gusto zoals de Dolce Gusto Infinissima welke zo’n €99 kost.  

Gerelateerde blogs:

Direct trade koffie

Wat is direct trade koffie?

Home Wat is direct trade koffie? Koffie is één van de meeste favoriete dranken welke wereldwijd wordt geconsumeerd. Gemiddeld drinkt een Nederland ongeveer 2 koppen

Read More »